Třinec – Liberec 1:4 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (kon.) | Kladno – Slavia 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 5:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 1:0 (3:2 po s.n.)
Sparta Praha – Hradec Králové 1:2 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Utorok 03.12.2013, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    54:29
    Třinec si zahraje v pěti proti třem. Vyloučen je totiž Ondřej Vitásek (LIB) za sekání. Třinec si vybírá také oddechový čas.
     
    53:47
    Přesto končí tato pasáž hry vyloučením hostí. Roupec byl tvrdě dohrán Martinem Bartekem (LIB), který je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    46:29
    Netrvalo to příliš dlouho a máme tady další vyloučení. Pykat bude Martin Lojek (TRI) za krosček.
     
    46:23
    Současně byli vyloučeni Jan Výtisk (LIB) na 2 minuty za hrubost plus osobní trest plus trest do konce utkání. Menší trest odpykává Zacha. Vyloučen byl i Daniel Rákos (TRI) za hrubost. Hraje se ve stejném počtu.
     
    45:17
    Vyloučen Daniel Rákos (TRI) za nedovolené bránění.
     
    37:18
    Vylučuje se nakonec na obou stranách. Vyloučen byl Václav Varaďa (TRI) za hrubost a brankář Marek Schwarz (LIB) za držení protihráče. Trest Schwarze odpykává Výtisk. Pokračuje liberecká přesilovka.
     
    36:05
    Menší třinecký tlak ale končí trochu paradoxně vyloučením jednoho z Ocelářů. Na trestnou lavici odjel Jan Peterek (TRI) za hákování.
     
    32:36
    Zatímco probíhá komerční přestávka, je vyloučen Jaroslav Vlach (LIB). Vlach se ve vlastní obranné třetině provinil krosčekem.
     
    24:37
    Vyloučen je také David Květoň (TRI), rovněž za hákování. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    23:29
    Polanský dokázal i v pádu přihrát Orsavovi, jenž byl před Schwarzovou bránou faulován Ondřejem Vitáskem (LIB). Vitásek si pomohl hákováním.
     
    21:33
    Oba týmy budou hrát ve stejném počtu. Vyloučen Jiří Polanský (TRI) za sekání.
     
    20:00
    V posledních vteřinách první části si ještě Oceláři vynutili faul. Druhé dějství začnou Liberečtí bez Petra Nedvěda (LIB), který bude vyloučen za hákování.
     
    15:30
    Urban dokonale využil svých centimetrů a pořádně povozil třinecké beky. Před Hamerlíkem se snažil vracet hru před bránu, ale se svým záměrem nakonec nepochodil. Vykoledoval si alespoň sekání od Jakuba Kanii (TRI), takže rovněž přesilovou hru pro svůj tým.
     
    12:45
    Za další ostrý zákrok jdou Severočeši dokonce do tří, alespoň na jedenáct vteřin. Jiří Hunkes (LIB) je potrestán za vysokou hůl vůči třineckému Bonkovi. Odpyká si dvouminutový trest.
     
    07:57
    Trochu neobvykle se Linhart pustil do útočení, ale nakonec jeho snaha slaví úspěch. Na levém kruhu byl tvrdě zastaven Lukášem Dernerem (LIB) a Třinec si zahraje první přesilovku. Linhart se za potlesku tribun zvedl z ledu a odebral se na střídačku. Liberecký obránce byl vyloučen dokonce na 5 minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Dlouhý trest odpyká Pospíšil.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 13. Peterek (Hrabal, Květoň) – 2. Bartek (Výtisk), 24. Nedvěd (Hunkes), 26. Nedvěd (Bartek), 46. Výtisk (Hunkes)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Kania, Krejčí, Foltýn, Lojek – Varaďa, Bonk (C), Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Zagrapan, Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Melicherčík) – Derner, Hunkes, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Vitásek, Šimek – Dušek, Nedvěd (C), Urban – Víšek, Bulík, Bartek – Bulíř, Pospíšil, Vlach – Zacha, Valský. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodca: Mikula, Polák – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2849