Třinec – Liberec 1:4 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (kon.) | Kladno – Slavia 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 5:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 1:0 (3:2 po s.n.)
Sparta Praha – Hradec Králové 1:2 (po pr.)
koniec
HC Kometa Brno
5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 03.12.2013, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno (7200) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:17
    Tomáš Svoboda pálí těsně mimo, už mohlo být hotovo. Brno je navíc komplet.
     
    57:40
    Pardubice hrají bez brankáře a v šesti mužích.
     
    57:25
    Komplikace jsou tady. Brno hrálo podruhé v šesti a tento bláznivý zápas nabízí horovovou zápletku.
     
    57:18
    A hosté mohli vyrovnat Tyborem, kterého ale vychytal skvělý Čiliak a na brankové čáře zastavil kotouč.
     
    54:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    JAN HRUŠKA nakonec gól dopravil do sítě v rámci pravidel a po tvrdé bombě Brendla se mu touš podařilo protlačil do sítě. Brno tak opět v tomto fantastickém a napínavém mači vede. Asistence: Pavel Brendl.
     
    54:31
    A bude se volat video. Brendl vypálil z výborné pozice a odražený puk od zadního mantinelu dopravil do sítě Jan Hruška, možná nohou, možná rukou, možná tělem. Těžko říct, prohlíží se každopádně záznam hry.
     
    52:59
    Pardubice tlačí a to jsou šance jako hrom. Nejprve Sýkora prověřil Čiliaka, následovaly dvě střely těsně vedle. Od Zohorny a Noska. Teď Brno fantasticky podržel Čiliak, kterého si právem vyhlédl kouč slovenského nároďáku Vůjtek.
     
    50:28
    Na obou stranách dvě tutovky. Nejprve Kempného střela proskotačila před bránu, ale obrana Pardubic si poradila a vyvezla kotouč. Ihned na to se urodila další možnost. Kousal vypálil, Čiliak vyrazil puk před sebe, kde byl všudybyl Radil. Nádherný semafor brněnského brankáře vyletěl v hodině dvanácté.
     
    47:36
    Kometa hrála dobrých deset vteřin v šesti a na trestnou jde dnes potřetí Jan Káňa. Jeho výraz v obličeji nelze v těchto hodinách publikovat.
     
    45:06
    Káňa je podruhé v této třetině vyloučen za podražení. Přitom sudí Hradil ukazoval hrajte dál, daleko stojící Šír viděl faul. Tak či tak, hosté hrají další početní výhodu.
     
    42:36
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je velice rychle vyrovnáno a v Brně to dnes tedy padá. TOMÁŠ NOSEK se natlačil zpoza brány před Čiliaka, ten jeho střelu sice zabrzdil, ale touš mu propadl mezi betony a došoural se těsně za brankovou čáru. Další gól z kategorie smolných a pro Pardubice šťastných. Asistence: Robert Kousal, Václav Benák.
     
    42:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Výsledek je rázem lepší pro domácí, kteří totálně otáčí výsledek a navíc ve vlastním oslabení. VILÉM BURIAN zachytil na modré čáře kotouč, sice neměl vůbec rychlost, ale zamířil krásným příklepem a puk končí v pardubické síti, čemuž nemohou věřit ani diváci, ani snad samotný Burian. Bez asistence.
     
    40:39
    Ovšem fauloval Káňa a už sedí na trestné za nedovolené bránění. Přesilovka pro Pardubice.
     
    35:48
    Tomáš Svoboda poslal před bránu pocukrovaný bochánek, Káňovi chyběl kousíček, aby ho vyexpedoval až před Hudáčka. Tato dvojice dnes hraje velice dobře a uvolněně.
     
    33:37
    Záhy mohl být veselo v sektoru hostů, parádní bombu vyslal na Čiliaka útočník Petr Sýkora a mnoho nechybělo. Slovenský reprezentant vytáhl vyrážečkou puk do bezpečných míst.
     
    32:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda přátelé. Mladý bažant JAN KÁŇA si udělal dobrý den z obránce Zdráhala a také z brankáře Hudáčka. Nejprve se dostal před pardubického beka šikovnou kličkou a posléze vyrovnává parádní stahovačkou a trefuje se přímo do horních pater brány. Výstavní a drzá akce brněnského mladíka, který tak posunuje Kometu k bodům z toho zápasu. Asistence: Michal Kempný.
     
    32:06
    Velká šance Kousala, který se ocitl sám před domácí bránou a teď měla Kometa štěstí, protože Čiliak nic neviděl. Puk končí těsně nad jeho klecí.
     
    29:45
    Leoš Čermák inkasuje osobní trest na deset minut za nesportovní chování.
     
    27:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno je zpět ve hře. Káňa vybojoval na modré kotouč a lehce jej poslal na volného VOJTĚCHA NĚMCE, který vytáhl svou klasickou nájezdovou kličku a pověsil puk přesně do víka. Parádní branka v pardubické síti a diváci jsou zase ve varu. Asistence: Jan Káňa.
     
    25:03
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jeden šance spaluje, druhý je využivá. Hostům stačí málo a dokáží se prosadit. Před Čiliaka si z druhé vlny najel zkušený RADOVAN SOMÍK a tvrdou ranou vymetl levý horní růžek brněnské svatyně. Pardubice tak odskakují na rozdíl dvou branek. Bez asistence.
     
    24:26
    Jenže i hosté jsou nebezpeční a mohli zvýšit skóre. Lukáš Endál byl sám před Čiliakem a dopadl podobně jako před chvíli protivník Hruška. Jeho střela z bezprostřední blízkosti zapadla těsně mimo.
     
    23:07
    Obrovská šance Komety, dnes již snad desátá. Hudáček má kliku doslova jako od blázince. Před bránu si najel Jan Hruška a toho prostoru bylo k zakončení mnoho, stačilo si vybrat. Domácí útočník zvolil lehké trknutí bekhendem a Hudáček se jen modlil, kam mu puk zamíří. Šel těsně vedle!
     
    20:26
    Začátek pro Kometu mohl být přímo fantastický. Z levého kruhu práskl do kotouče kapitán Leoš Čermák a za Hudáčkem zvonilo břevno. Obrovská šance domácích, kterým chybí i potřebné štěstí v koncovce.
     
    19:10
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Z ničeho nic přichází úder na druh straně. Obrana Komety zaspala a nechala hned tři hráče Pardubic před Čiliakem. Nosek si pohrál s pukem a místo střely raději posunul puk na zadní tyč, kde byl ROBERT KOUSAL a pro něj už nebyl překonat padajícího brněnského brankáře. Asistence: Lukáš Radil, Tomáš Nosek.
     
    11:37
    Kometa opět přidala na vyšší rychlostní stupeň a má obrovské šance a Hudáček neví, kde mu hlava stojí. Především bomba Kováčika stála za to, puk slovenský brankář vyrazil je těsně před brankovou čáru, ale tam zavčas vyrazil obránce Benák. Poté Brno pokračovalo v tlaku a Tomáš Svoboda měl na hokejce svou druhou branku, leč chybělo tomu i potřebné štěstí.
     
    09:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, na konci přesilovky se Brno přeci jen dočkalo. Početní výhoda byla hodně těžkopádná, domácím se nedařilo střílet, puky přeskakovaly hokejky. Až se zjevil před bránou poslední dobou výtečně hrající TOMÁŠ SVOBODA a stačilo jen plácnout bekhendem do puku. Hudáček nestačil zaklapnout betony a pohroma byla na světě. Asistence: Jakub Koreis, Vojtěch Němec.
     
    09:09
    Obrovská šance Komety ve standardní přesilovce. Němec poslal centr před bránu na Tomáše Svobodu, který z metru trefuje připraveného Hudáčka. Slovenský brankář zachytil puk s vypětím všech sil a přijatelný výsledek pro Pardubice udržel.
     
    07:52
    Další trest pro nedisciplinované Pardubice. Václav Benák potrestán za podražení. Přesilovka 5/3 pokračuje, tentokrát 30 vteřin.
     
    06:30
    Ovšem, teď už to neplatí. Kometa si zahraje dvojnásobnou přesilovku, Tomáš Zohorna hákoval a to je pro Brno velká šance na vyrovnání.
     
    05:33
    Na tresty máme vyrovnáno. Zdráhal vyfasoval menší trest za podražení.
     
    04:15
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Přesilovka je využita a hosté jdou do vedení. Sýkora poslal kotouč před bránu na LUKÁŠE ENDÁLA, který chtěl před Čiliakem zakončovat, jenže hokejkou zasáhl smolař poslední vteřin Tomáš Žižka a nešťastně si puk srazil do sítě. Kotouč prošel mezi betony a hosté díky této trefě vedou. Bez asistence.
     
    02:39
    Ačkoliv byla Kometa v tlaku, bude hrát v oslabení. Koreis hákoval Tybora a jde za katr. První přesilovka Pardubic.
     
    01:47
    Kometa pálí z každé pozice, hala bouří, protože Svobodova formace roztočila pořádný kolotoč před Hudáčkem. Ten byl v ohni střel a především Káňova tutovka zaváněla gólem. Byl sám před pardubickou bránou a bekhendem ji těsně přestřelil.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 10. T. Svoboda (Koreis, Němec), 28. Němec (Káňa), 33. Káňa (Kempný), 43. Burian, 55. J. Hruška (Brendl) – 5. Endál, 20. Kousal (Radil, T. Nosek), 26. Somík, 43. T. Nosek (Kousal, Benák)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Nosek D., Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Brendl, Čermák (C), Hruška J. – Káňa, Němec, Svoboda T. – Dočekal, Koreis, Burian – Jenyš, Zohorna H., Wasserbauer. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Kočí (C), Píša, Zdráhal, Benák, Ďaloga, Gregorc – Somík, Zohorna T., Sýkora – Nosek T., Kousal, Radil – Endál, Moučka, Tybor – Semorád, Číp, Rys. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodca: Hradil, Šír – Frodl, Charvát

    Diváci: 6948