Tampa Bay – Pittsburgh 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 0:5 (kon.) | Anaheim – Calgary 5:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 3:2 (3:2 po s.n.) | Minnesota – Colorado 1:3 (kon.)
Carolina – NJ Devils 2:5 (kon.) | Columbus – Edmonton 4:2 (kon.) | Buffalo – Toronto 3:2 (po pr.)
Dallas – Chicago 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Vancouver 5:2 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
2:5 (0:1, 2:0, 0:4)
New Jersey Devils
cz Sobota 30.11.2013, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    56:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Skvělá třetí třetina hostujících Devils pokračuje i dále, domácí jako kdyby zcela přestali hrát. Z pravého křídla se před Warda natlačil český veterán JAROMÍR JÁGR, který první střelou ještě neuspěl, jeho následná dorážka pod víko si ale cestu do domácí brány našla. Třetí bod pro českou 68ku v dnešním zápase. Asistence: Travis Zajac.
     
    53:52
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to je parádní obrat Devils ve třetí třetině! Na modré čáře napřáhl Merill, jeho pumelenici tečoval za záda Warda v mezikruží dobře postavený DAINIUS ZUBRUS. Do konce zbývá ještě šest minut a domácí mají tedy najednou plné ruce práce. První asistence v NHL pro mladého obránce Devils Merilla. Asistence: Jon Merrill, Jaromír Jágr.
     
    52:02
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující Devils obrací skóre zápasu a využívají přesilovou hru. Po ráně od modré v podání Gelinase se k vyraženému puku v mezikruží dostal ADAM HENRIQUE, který jemnou tečí navrátil puk za záda domácího Warda. A situace je rázem jiná, teď jsou to domácí, kdo musí dotahovat. Asistence: Eric Gelinas, Andy Greene.
     
    50:58
    Za hákování je vyloučen domácí Nash.
     
    48:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující celek ve třetí třetině srovnává stav utkání. Z pravého křídla si do mezikruží najel ANDREI LOKTIONOV a střelou švihem přes obránce prostřelil s nutnou dávkou štěstí domácího brankáře Warda. Asistence: Damien Brunner, Michael Ryder.
     
    41:07
    Eliáš s Henriquem prchli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný hledal druhého, přihrávka se mu však nepovedla příliš. Eliáš měl raději střílet, Henrique byl již docela obsazen.
     
    39:02
    Zubrus s Jágrem zlobili před domácí brankou, z jejich šancí ale branku nevstřelili. A to měli oba puk na holi před poloprázdnou bránou, domácí brankář však několika skvělými zákroky dokázal zlikvidovat oba pokusy.
     
    33:21
    Přesilovka pro Devils. Domácí Malhotra je vyloučen za hákování.
     
    27:22
    Další přesilová hra pro Carolinu. Za hákování je vyloučen Jágr, hosté budou hrát půl minuty ve třech, Jágr se hodně zlobí.
     
    26:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí obrací skóre v zápasu. Devils trochu zaspali, když celé obraně prchl JORDAN STAAL a přesnou střelou k pravé tyči hostující brány se nemýlil. Domácím tak hra v menším počtu hráčů na ledě svědčí zatím více. Asistence: Justin Faulk, Ron Hainsey.
     
    25:58
    Za následnou potyčku se vylučuje. Bernier (NJD) a Harrison (CAR) pykají za sekání, resp. hrubost.
     
    25:58
    Zmatky před Wardem! Po druhé střele hostujícího Gelinase zvonila za domácím brankářem tyč!
     
    21:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí na kraji druhé třetiny srovnávají brankový stav duelu. Po vyhraném buly se k dorážce od mantinelu odraženého puku na levém křídle dostal JEFF SKINNER, který zároveň využil toho, že hostující brankář se nepochopitelně nalepil na svoji pravou tyč a nechal velký prostor u tyče vzdálenější. Asistence: Ryan Murphy, Riley Nash.
     
    18:20
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující Devils se v závěru třetiny ujímají vedení! MARK FAYNE se na pravém kruhu dostal k volnému puku po akci Jágra a spíše ho jen chtěl nahodit na domácí bránu. Těsně před Wardem však směr letu puku změnil jeden z domácích beků, na což byl brankář Caroliny již krátký. Asistence: Dainius Zubrus, Jaromír Jágr.
     
    17:43
    Eric Staal se vymotal zpoza brány , přenechal puk svému bratru Jordanovi až do střelecké situace, ten však z první mířil jen do hostujícího Schnidera.
     
    14:55
    Domácí Jordan Staal je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    05:31
    První vyloučení v zápase. Na trestnou lavici míří hostující Marek Židlický za vystřelení puku mimo ledovou plochu.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 22. Skinner (Murphy, Nash), 27. Staal J. (Faulk, Hainsey) – 19. Fayne (Zubrus, Jágr), 49. Loktionov (Brunner, Ryder), 53. Henrique (Gelinas, Greene), 54. Zubrus (Merill, Jágr), 57. Jágr (Zajac)


    Carolina Hurricanes: Ward – Hainsey, Faulk, Komisarek, Bellemore, Harrison, Murphy – Ruutu, Staal E., Gerbe – Dwyer, Staal J., Tlustý – Lindholm, Nash, Skinner – Dvořák, Malhotra, Bowman.
    New Jersey Devils: Schneider – Židlický, Greene, Fayne, Gelinas, Volchenkov, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Bernier, Eliáš, Henrique – Ryder, Loktionov, Carter – Janssen, Josefson, Tedenby.

    Rozhodca: Pochmara, St. Laurent – Kovachik, MacPherson