Poprad – Skalica 3:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 2:3 (0:2 po s.n.) | Martin – B. Bystrica 4:2 (kon.)
Zvolen – Žilina 3:5 (kon.) | Piešťany – Košice 1:5 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
MsHK Žilina
Utorok 26.11.2013, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Hektický záver vo Zvolene! Uvidíme trestné strieľanie, Mikoláš zahákoval v čistej šanci Síkelu a na trestné ide sám faulovaný hráč!
     
    58:21
    Žilina dala gól!
    Dráma sa končí skôr ako si to tu mnohí predstavovali. Zvolenská obrana už po niekoľkýkrát v dnešnom stretnutí zaspala a úplne pohodlne dovolila skórovať ROMANOVI TOMASOVI! Asistencie: Peter Klouda, Marcel Šterbák.
     
    57:41
    Zvolen dal gól!
    Obrovská radosť na zimnom štadióne vo Zvolene! MICHAL CHOVAN sa pohral s hosťujúcimi obrancami a nakoniec aj s brankárom Mikolášom a rutinérsky zakončil k ľavej tyčke nádherný forhendovým blafákom! Je to dnes už jeho druhý gól! Asistencia: Ján Mucha.
     
    57:41
    Michal Chovan teraz prešiel obranou Žiliny ako nôž maslom, spravil nádherný blafák do forhendu a pravdepodobne strelil aj gól, ale rozhodca si to išiel ešte overiť.
     
    54:07
    Žilina dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté! Veľká chyba zvolenských hráčov, keď dovolili vystreliť Igora Rúfusa, Marek Šimko vyrazil puk len pred seba a JAKUB LINET mal pred sebou už len jeho odkrytú bránu a nemal problém pohodlne zakončiť. Asistencie: Igor Rúfus, Jaroslav Kalla.
     
    51:45
    Skvelá individuálna akcia Michala Chovana, ktorý sa zmocnil puku v strednom pásme, nakorčuľoval si do priestoru medzi kruhmi, spravil kľučku do bekhendu, ale trafil len bočnú sieť Mikolášovej brány! Pekný hokejový moment.
     
    49:06
    Žilinčania majú obrovskú šancu na rozhodnutie dnešného zápasu! Na trestnú lavicu odchádza Peter Zuzin za sekanie.
     
    39:45
    Branislav Srnka sa pretlačil až pred Mikoláša, ten však výborne vykryl priestor a vychytal ho!
     
    38:26
    Jakub Linet v samostatnom úniku, ale bekhendom míňa Šimkovu bránu!
     
    37:18
    Žilina dala gól!
    Pozrite sa, aké je to jednoduché! Nahodený puk od Radima Ostrčila, šikovný a nenápadný teč DÁVIDA BUCA a razom je z toho opäť jednogólové vedenie Žiliny! Asistencia: Radim Ostrčil.
     
    36:19
    Jan Dlouhý triafa po veľkej chybe zvolenských hráčov spojnicu Šimkovej brány!
     
    33:39
    Ľubor Zuzin v stopercentnej šanci prestreľuje Mikolášovu bránu! Opäť trestuhodne zahodená šanca na strane domácich.
     
    29:11
    Zvolen dal gól!
    Tak teraz som asi žilinského brankára príliš vychválil. Peter Hraško našiel prihrávkou MATEJA SÍKELU, ten vystrelil od modrej čiary nie príliš razantnú strelu, puk skákal po pleci brankárovi Mikolášovi, až doskákal do jeho brány. Asistencia: Peter Hraško.
     
    28:54
    Obrovská šanca Ľubora Zuzina! Ale opäť skvelý, famózny zákrok žilinského gólmana Maroša Mikoláša! Ten je dnes ozajstnou oporou svojho tímu!
     
    28:32
    Jaro Hertl strieľanou prihrávkou našiel pred bránou Juríka, Mikoláš reflexívne vyráža!
     
    27:46
    Budeme svedkami ďalšej početnej výhody domáceho tímu. Za držanie si odchádza "oddýchnuť" na dve minúty Dávid Bajaník.
     
    22:37
    Radim Ostrčil odchádza druhýkrát v dnešnom stretnutí na lavicu hanby. Dostáva dve minúty za faul kolenom a domáci majú ideálnu príležitosť na vyrovnanie.
     
    20:40
    Žilina dala gól!
    Z ničoho nič sa dostal k puku za zvolenskou bránou PETER KLOUDA a na dvakrát pomedzi Šimkove betóny posiela Žilinu do vedenia! Asistencie: Dávid Buc, Roman Tomas.
     
    18:13
    Jaroslav Obšut na útočnom výlete, prešiel spoza vlastnej brány až za tú súperovú, výborne našiel zadovkou pred bránou Kamila Mahdalíka, ale ten trestuhodne zaváhal!
     
    16:00
    Branislav Srnka úplne v takej istej situácii ako pred chvíľou Urgas! Triafa však tyčku!! Tak toto môže zvolenských strelcov veľmi, ale naozaj veľmi mrzieť!
     
    15:13
    Čo teraz nedal Andrej Urgas, nemožné...netrafil prázdnu bránu Mikoláša! Neskutočné...
     
    13:01
    Matej Síkela sa výborne natlačil pred bránu Žiliny a puk z jeho hokejky len tesne míňa ľavú tyčku Mikolášovej brány.
     
    09:12
    Dávid Buc v obrovskej šanci sám pre Šimkom, netriafa však jeho bránu!!
     
    06:01
    Prvú presilovku si zahrajú aj domáci Zvolenčania. Na dve minúty odchádza Radim Ostrčil za nedovolené bránenie.
     
    04:24
    Žilina dala gól!
    Netrvalo dlho a je vyrovnané! Zvolen už bol síce v plnom počte, ale Ťavoda ešte nestihol dokorčuľovať na pomoc svojim spoluhráčom. Veľký závar pred Marekom Šimkom, hostia to na neho pálili z každej strany, až ostal úplne voľný na ľavej strane brány TIBOR VARGA, ktorého presnou prihrávkou našiel bývalý zvolenský hráč Jaroslav Kalla a Varga už nemal problém zasunúť puk do opustenej zvolenskej svätyne! Asistencie: Jaroslav Kalla, Marcel Šterbák.
     
    02:50
    Zvolen dal gól!
    Domáci strieľajú gól v početnej nevýhode! Peter Zuzin sa zmocnil puku v rohu ihriska vo vlastnom pásme, nádhernou kolmou prihrávkou našiel na útočnej modrej čiare nabehnutého MICHALA CHOVANA, ktorý sa rútil sám na Mikoláša, naznačil strelu do forhendu, avšak potom žilinského brankára prekvapil krásnym bekhendovým blafákom! Asistencie: Peter Zuzin, Jaroslav Obšut.
     
    02:16
    Máme tu prvé vylúčenie. Potrestaným hráčom je zvolenský Ján Ťavoda, bránenie v hre.

    Jakub Bartko

    Góly a asistencie: 3. Chovan (Zuzin, Obšut), 30. Síkela (Hraško), 58. Chovan (Mucha) – 5. Varga (Kalla, Šterbák), 21. Klouda (Buc, Tomas), 38. Buc (Ostrčil), 55. Linet (Rúfus, Kalla), 59. Tomas (Klouda, Šterbák)


    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Obšut, Hertl, Pichnarčík, Hraško, Mucha, Ťavoda, Pokovič, Platil – Chovan (C), Fekiač Viktor, Zuzin Peter – Urgas, Srnka, Čanky – Zuzin Lubor, Jurík (A), Síkela (A) – Buda, Mahdalík, Jakubík
    MsHK Žilina: Mikoláš (Johanes) – Ostrčil, Šterbák, Dlouhý (A), Leško, Rúfus, Bajaník, Niník – Tomas, Klouda, Buc – Varga (A), Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák (C), Jarab, Schroner, Lipovský

    Rozhodca: J. Konc – Snášel, Tornay

    Diváci: 1 030