Znojmo – LA Stars 4:1 (kon.)
koniec
HC LERAM Orli Znojmo
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lower Austria Stars
cz Streda 20.11.2013, 18:00 • Zimní stadion Znojmo • Erste Bank Young Stars League
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den, mezinárodní Erste Bank Young Stars League nezahálí ani uprostřed pracovního týdne a přináší další kolo svých mistrovských duelů. V jednom z nich hostí juniorští Orli výběr LA Stars.
     
    Výběr hokejové akademie ze St. Pöltenu je zatím překvapením letošního ročníku. Po loňském nevydařeném dvojitém zastoupení hokejové školy v lize, se v nové sezoně objevil jen jeden tým LA Stars. A tomu se daří nadmíru dobře.

    Se ziskem čtyřiceti čtyř bodů se jistě pohybuje na druhém místě soutěžní tabulky, jen šest bodíků za lídrem z Fehérváru. V předchozím utkání (neděle) si LA Stars poradili s Ujpesti v poměru 6:3, den předtím porazili právě maďarského šampiona 2:0 na jeho vlastním ledě.
     
    Znojemská juniorka je v těsném závěsu za Stars. Na svého rakouského rivala ztrácí šest bodů, má však dva zápasy k dobru.

    Z posledních dvou zápasů hraných o víkendu Orli vydolovali čtyři body. Doma porazili Budapešť 5:1, o pár hodin později pak podlehli Vídni 2:3 po samostatných nájezdech.
     
    Oba kluby se v letošní sezoně potkaly již třikrát, dvakrát vyhráli Orli (8:2 a 3:1), jednou se radovali Stars (6:3).
     
    Úvodní sestavy:

    Orli Znojmo: Dovina (Daňo) – Theimer, Švanda, Michalica, Křípal, Hloupý, Cílek – Špaček, Nováček, Žemlička – Hložek, Horák, Pelikán – Hačecký, Košťál, Cerovečki – Kacetl, Holub.

    Lower Austria Stars: Foltan (Wegerer) – Gysi, Gleß, Boskovic, Matzka, Alena, Jones – Wallner, Richter, Kastner – Leißer, Brunner, Antonitsch – Ladanyi, Reyn, Ruiz – Baltram, Belenyesi, Habernig..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Začali jsme pěkně zostra, hned v prvních vteřinách jsme viděli několik ostřejších zákroků u mantinelu.
     
    01:17
    Puku se po delších bojích chopili hosté, jejich nahození na Dovinu se však minulo účinkem a kotouče se zmocnili domácí hokejisté.
     
    01:59
    Po špatném přechodu útočné modré čáry Orli o puk přichází, po rychlém brejku se snažil zakončit Ruiz. Dovina drží puk v lapačce.
     
    02:37
    Ihned po buly před Dovinou pálil od modré čáry Habernig, který nastřelil jen tyč brány! Neujala se ani následná dorážka z hole stejného hráče, která mířila těsně nad.
     
    03:10
    A tyčka zazvonila i na druhé straně. Po dalším buly se na modré čáře zmocnil puku Michalica, sjel si níže ke kruhům a tvrdou ránou opět jen orazítkoval tyč.
     
    04:24
    Zatím je k vidění svižný a zajímavý hokej, v další šanci se ocitl Richter. Těsně u tyčky však nedokázal vyzrát na pozorného Dovinu.
     
    05:00
    Hraje se delší dobu bez vyloučení a hra se přelévá ze strany na stranu. Nyní v zakončení Orli, Foltan ale zasahovat nemusel, střela mířila vedle jeho klece.
     
    06:00
    Orli stále v mírném náporu před bránou soupeře. Prozatím však nevyprodukovali žádnou střelu, bojuje se spíše v rohu kluziště a podél mantinelů.
     
    06:34
    Hostům se podařilo vystihnout rozehrávku a posílají puk do středního pásma, tam už ale opět číhají Orli.
     
    07:10
    Orli trochu propadli ve středním pásmu a do přečíslení se dostal Kastner a Wallner. První jmenovaný přihrával do lepší pozice Wallnerovi, toho však stačil pokrýt vracející se znojemský hráče.
     
    08:15
    Třetí znojemské formace kombinovala před Foltanem, ten si s ránou od mantinelu s přehledem poradil.
     
    08:48
    Oba týmy vystřídaly a Nováček zachytil ve středním pásmu rozehrávku soupeře, při pokusu o rychlý brejk však podklouzl. Přesto se mu podařilo puk uchránit pro své spoluhráče.
     
    09:25
    Ti si však nerozuměli v rozehrávce před Foltanem, hosté však také zazmatkovali a posílají kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    10:01
    Ladanyi se pokoušel nahodit před Dovinu, kotouč však po teči jedné z hokejek končí až v ochranné síti za bránou.
     
    10:40
    Obrovská šance domácích! Třetí znojemská formace si vybojovala na své útočné modré čáře puk a dva hráči se dostali do nájezdu na gólmana. Ten vyrazil střelu betonem.
     
    11:36
    Orli se čím dál častěji dostávájí do přečíslení, nyní se v jednom takovém objevili Nováček a Špaček. Ti si však nerozuměli v přihrávkách a Špačkovo zakončení od tyče už nemělo šanci Foltana vyděsit.
     
    12:18
    Na druhé straně kluziště si Dovina připsal jistý zákrok proti střele Antonitsche, ten poslal puk přímo do lapačky znojemského gólmana.
     
    13:04
    Další zákrok Doviny, tentokrát si počkal na ránu Leißera, jenž pálil z kruhu.
     
    13:52
    Hra má opravdu spád a není nouze o zajímavé okamžiky.
     
    14:05
    Švanda vysílal do hezké příležitosti Žemličku, ten však při pokusu o kličku přichází o puk.
     
    14:50
    Po dalším závaru před rakouskou klecí hosté jen odpalují kotouč, který se zastavil ve středním pásmu. Tam už si jej přebírají Orli.
     
    15:24
    Špatná rozehrávka Znojma a byl z toho nebezpečný pokus Richtera, který si nabruslil až před Dovinu. Naštěstí pro Orly trefil jen střed brány, kde stál připravený gólman.
     
    16:14
    Orli si před Foltanem několikrát předali puk, nakonec pálil Cerovečki z první. Puk však míříl vedle brány.
     
    17:00
    Stars opět jen vyhodili kotouč ze svého obranného pásma. K útoku se momentálně příliš nemají.
     
    17:51
    Nováček se Špačkem teď zle zatápěli hostující obraně. Nejdříve si hezky obehráli tři hráče soupeře, první zakončení Foltan prokryl betony, po druhé přesné kombinaci si už musel lehnout na led a jen s velkým štěstím nepropustil puk za svá záda.
     
    18:37
    Hosté znovu jen nahodili puk před Dovinu, tam však nebyl žádný z hráčů Stars a Znojmo tak opět lehce získává kotouč na své hole.
     
    19:28
    Ve středním pásmu se tentokrát znojemští hráči nedokázali prosadit, uchránili si však alespoň kotouč, a tak začínají nový útok až zpoza vlastní brány.
     
    19:50
    Už ale nic nestihnou, přechod přes útočnou modrou čáru se na první pokus nezdařil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne v 18:40. Úvodní dvacetiminutovka přinesla pohledný hokej s několika dobrými šancemi před oběma brankami. S postupem času začali mít více ze hry Orli, kteří však neproměnili žádnou ze svých příležitostí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Po nedorozumění u střídačky se strhla na ledě větší rvačka mezi Špačkem (ZNO) a Wallnerem (LAJ). Oba kohouti inkasují 2 + 2 minuty za hrubost.
     
    21:28
    Do úniku jeden na jednoho se probíjel domácí Hložek, bránící hráč jej však natlačil příliš blízko k mantinelu, kde jej posléze o puk připravil.
     
    22:25
    Po záhadné znojemské teči ve středním pásmu se puk ocitl ve vzduchu a doplachtil až před Dovinu, kam si už najížděli hostující hráči. Puk však nezpracovali, a ten tak končí v rohu kluziště.
     
    23:07
    Hosté nadále drží své útočné pásmo, Dovina zatím zasahovat nemusel.
     
    23:23
    Orli puk soupeři vypíchli, ale posílají jej pouze na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět před Dovinu.
     
    23:54
    Několik nepřesností v rozehrávce vrátilo hru před Foltana, kde si další střelu na gólmana připsal Nováček. Brankář Stars však puk pokryl.
     
    24:18
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo se ujímá vedení. Žemlička nejdříve vyjel zpoza brány, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ještě gólman pokryl. Poté se puk odrazil na hůl JAKUBA ŠVANDY, který tvrdou bombou propálil klubko těl před sebou a nic nevidícího brankáře. Asistence: Vojtěch Žemlička.
     
    25:30
    Po gólu jsou výrazně aktivnější hostující hráčí, kteří se nastěhovali před Dovinu. Ten zatím s ledovou jistotou chrání svou brankovou čáru.
     
    26:00
    A poradil si i s ránou Wallnera z vrcholu kruhu, puk vyráží betonem do rohu kluziště.
     
    26:31
    Orlům se podařilo osvobodit se a ihned odjíždějí střídat. Stars však momentálně nelze upřít snahu o vyrovnání.
     
    27:00
    Znojmo vrátilo hru do středního pásma, kde může otupit tlak hostů, který se stále stupňuje.
     
    27:34
    Stars zpět před Dovinou, který si počkal i na střelu Richtera z bezprostřední blízkosti, jenž se poté pokoušel i dorážet.
     
    28:00
    Nyní jsou to spíše domácí, kteří se pouze brání a s obranou mají plné ruce práce.
     
    28:37
    Michalica se vydal do krátkého sólového úniku, který však skončil ještě před útočnou modrou čárou Znojma. Na dvojici bránících hráčů Stars si znojemský obránce netroufl.
     
    29:21
    V podobné příležitosti se ocitl Cílek, ten se už podél mantinelu prosmýkl až před Foltana. K zakončení se však také nedostal.
     
    30:01
    První znojemská formace se po delší době osmělila a nejlepší střelec ligy Nováček vypálil z kruhu na Foltana. Ten ale puk bez větších potíží drží na své hrudi a přerušuje hru.
     
    30:50
    Orli využili špatnou rozehrávku Stars před Dovinou a zakládají nový útok.
     
    31:15
    Pelikán před bránou Stars upadl po lehkém kontaktu s hráčem protihráče. Dožaduje se vyloučení, na to mu ale rozhodčí neskočí.
     
    31:12
    A opravdu neskočil, i když Pelikán (ZNO) vehementně protestoval, za což si vysloužil desetiminutový osobní trest.
     
    31:54
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo odolalo tlaku soupeře a samo udeřilo. Přesnou dorážkou se prosadil kapitán znojemského celku MICHAEL THEIMER. Asistence: Marek Špaček.
     
    32:37
    Hezká kombinace Hložka a Košťála, kteří se následně dostali do přečíslení. Košťál však vzal vše na sebe a jeho ránu Foltan vyráží.
     
    33:18
    Znojemské obraně ujel Brunner, kterého Koštál podle verdiktu rozhodčího zastavil nedovoleně. Je nařízeno trestné střílení.
     
    33:18
    Brunner se pokusil Dovinu překonat střelou mezi betony, ten je však měl pevně přimknuty k sobě a puk nepropustil, i když se přeci jen ohlédl za svá záda.
     
    33:57
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojemští hokejisté zasazují svému soupeři další ránu. Po krásné kombinaci tria Theimer, Nováček a VOJTĚCH ŽEMLIČKA poslal domácí útočník puk nad lapačkou do sítě. Asistence: Lukáš Nováček a Michael Theimer.
     
    34:41
    Ladanyi nastřelil z levé strany vzdálenější tyč znojemské brány, od které se puk odrazil zpět do hřiště.
     
    35:02
    Orli opět v přečíslení, tentokrát se však žádná větší příležitost z celé situace nevyklubala.
     
    35:40
    Dovina schoval puk pod palačku a přerušil hru. Vhazování po jeho pravici.
     
    36:20
    Špaček to zkoušel ještě ze středního pásma tvrdou přízemní ranou, ta však míříla jen vedle levé tyče rakouské klece.
     
    37:01
    Po souboji u mantinelu končí puk mimo kluziště.
     
    37:37
    Další znojemské přečíslení končí vinou špatné přihrávky Horáka, puk zamířil jen do prázdného prostoru.
     
    38:20
    Cerovečki se neohroženě vydal mezi dva hráče Stars. Toho prvního ještě u mantinelu obehrál, druhá překážka však již byla nepřekonatelná.
     
    38:58
    Orli ještě v menším náporu před Foltanem, střelu Hačeckého vyráží gólman betony do rohu kluziště.
     
    39:31
    Theimer jen se štěstím udržel puk na modré čáře, rozhodčí hru nechávají pokračovat.
     
    39:50
    Ta se však přesunula do rohu kluziště, zřejmě se již nic důležitého nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí dějství začne v 19:24. Prostřední perioda přinesla hned tři branky a všechny skončily v síti hostů. Orli se konečně dokázali prosadit a přetavit svou převahu v góly. Bude jejich náskok dostatečný?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Křípal tvrdě vypálil, jeho rána však mířila vysoko nad bránu.
     
    40:58
    LA Stars právě vstřelili branku!
    Po individuální akci Stars snižují. MARCO RICHTER obehrál znojemského bránícího hráče a ocitl se sám před Dovinou, kterému po kličce zasunul puk pod betonem za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    41:41
    Orli se po inkasovaném gólu brání, Stars vlétli do závěrečného dějství s opravdovým zápalem.
     
    42:10
    Další nepřehlednou situaci musel řešit Dovina, puk však ukryl na svých betonech.
     
    43:00
    Orlům momentálně nedaří přechod přes útočnou modrou čáru. Ani na druhý pokus nebyli úspěšní a opět se vrací do střední třetiny.
     
    43:38
    Puk nakonec vybojoval Kastner, který ihned přenesl hru na druhou stranu kluziště, kde hosté operují za bránou Doviny.
     
    44:11
    Přihrávka Reyna však byla hodně nepřesná a končí na domácích hokejkách.
     
    44:45
    Znojmo však opět nedokázalo na delší čas udržet útočné pásmo.
     
    45:14
    Po rychlém přenesení hry před Doviny se Orli opět ujali kotouče, posílají jej však jen na zakázané uvolnění.
     
    45:51
    Plachtící puk, který vyslal ze své hole Žemička, skrývá Foltan v lapačce.
     
    46:19
    Nováčkova střela ke vzdálenější tyči míří těsně vedle!
     
    46:34
    Z následného brejku se hosté málem radovali. Habernigova střela vypadla Dovinovi z lapačky a puk málem zaplul až do sítě. Na poslední chvíli jej gólman vyškrábl z brankové čáry, možná i s lehkou dopomocí tyčky.
     
    47:00
    Více ze hry mají jednoznačné Stars, kteří jsou momentálně aktivnější ve všech směrech.
     
    47:45
    Orli se snaží pozorně bránit, což se jim v poslední minutě daří. Nepouští svého rivala před Dovinu.
     
    48:20
    Stars se zatím pořád nemohou prokousat až před znojemského brankáře. Hraje se spíše ve středním pásmu.
     
    49:21
    Aktivita Stars přináší faul na znojemské straně. Za faul kolenem si odpyká dvě minuty Žemlička (ZNO).
     
    49:29
    Orli se ihned po buly osvobozují.
     
    49:49
    Richter dostal ideální přihrávku od modré čáry na vrcholu krhu, střelou bez přípravy však míříl jen vedle vzdálenější tyče.
     
    50:30
    Znojmo se podruhé v krátkém časovém sledu za sebou osvobodilo.
     
    50:42
    Orli teď dokonce kombinují před bránou Foltana, kde sice brzy přichází o puk, ale snaha o založení útoku hostů končí zakázaným uvolněním.
     
    51:10
    Na konci přesilovky se Stars přeci jen usadili před Dovinou. Rána Aleny od modré čáry byla před bránou tečována nad.
     
    51:21
    Domácí v plném počtu.
     
    52:15
    Znojmo zatlačilo svého soupeře před jeho vlastní bránu. Do zakončení se příliš nehrne, spíše si hlídá puk.
     
    52:26
    Špaček (ZNO) neudržel nervy na uzdě a inkasuje úplně zbytečný desetiminutový osobní trest.
     
    53:01
    Hosté se stále nemohou prosadit směrem dopředu. Orli jsou v obraně pozorní.
     
    53:22
    Hra už sice postrádá tempo předchozích třetin, ale pro Znojmo je účelná. Hosté se teď dokonce provinili zakázaným uvolněním.
     
    53:37
    Ještě jedna šance pro Stars. Menší trest pro Cerovečkiho (ZNO) za zdržování hry, což se nelíbí domácím divákům.
     
    54:01
    Antonitsch z ostrého úhlu míří jen do připraveného Doviny.
     
    54:28
    Antonitsch krásně přihrál volnému Richterovi, který už mířil do odkryté části klece. Dovina se však stihl včas vrátit a zabránil tak jasnému gólu.
     
    54:51
    Nedovolené bránění pro Ladanyiho (LAJ), který si tak odsedí dvě minuty.
     
    55:26
    Orli právě vstřelili branku!
    David Košťál odvedl skvělou práci. Nejdříve si najel s pukem za bránu, kde si počíhal na vhodnou příležitost a přihrál najíždějícímu si TOMÁŠI HAČECKÉMU, který byl nedůrazně hlídán a mohl tak z prostoru před brankovištěm propálit po zemi Foltana. Asistence: David Košťál.
     
    55:37
    Domácí v plném počtu.
     
    56:34
    Orli ještě pokračují v přesilové hře, zatím bez větší šance.
     
    56:51
    Hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:55
    Hosté kombinují v útočném pásmu, ale Dovina zasahovat nemusel.
     
    59:21
    Leiber pálil z levé strany, ale Dovina včas sklapl betony k sobě a puk vyrazil.
     
    59:57
    Pelikán obdržel přihrávku zpoza branky, ale odkrytou část branky netrefil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Po konci duelu vzplály na ledě obrovské emoce. Do sebe se pustili Michalica a Leiber a Hložek s Wallnerem. Obě bitky znojemští hráči vyhráli, takže i v tomto byli dnes Orli lepší.
     
    Ovšem emoce pokračují dál. Kastner při odchodu shodil k zemi opřené hokejky domácích na zem, což se nelíbilo Hložkovi, který vystartoval proti protihráči, následně se do slovní rozepře pustili i někteří diváci. Hosté nezůstali jen u hokejek, shodili i odpadkový koš a nedivila bych se, kdyby v ničení nepokračovali i dál.
     
    Nakonec nedošlo ani na podávání rukou, pouze hostující brankáři a jeden, možná dva hráči si šli podat ruce se soupeřem, ostatní radši opustili ledovou plochu. Že zápas dopadne takto dnes čekal opravdu málokdo.
     
    Uvidíme, zda tato situace bude mít nějakou dohru. Já se loučím a přeji, pokud možno klidnější zbytek dnešního večera. (20:01:35)

    Petra Matůšová

    Góly a asistencie: 25. Švanda (Žemlička), 32. Theimer (Špaček), 34. Žemlička (Nováček, Theimer), 56. Hačecký (Košťál) – 41. Richter


    HC LERAM Orli Znojmo: Dovina (Daňo) – Theimer, Švanda, Michalica, Křípal, Hloupý, Cílek – Špaček, Nováček, Žemlička – Hložek, Horák, Pelikán – Hačecký, Košťál, Cerovečki – Kacetl, Holub.
    Lower Austria Stars: Foltan (Wegerer) – Gysi, Gleß, Boskovic, Matzka, Alena, Jones – Wallner, Richter, Kastner – Leißer, Brunner, Antonitsch – Ladanyi, Reyn, Ruiz – Baltram, Belenyesi, Habernig.