Třinec – Kladno 2:3 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 7:1 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Liberec – Pardubice 0:2 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:1 (po pr.)
koniec
HC VERVA Litvínov
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
cz Utorok 19.11.2013, 17:30Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:59
    Bičánek pálil zcela sám na mezikruží, ale jeho střela byla přizdvižena nad branku, je konec.
     
    52:20
    Dresler na ledě, začíná přesilovka Energie.
     
    52:04
    Rosa poslal k zemi Dlouhého, jenž vyvážel puk do bezpečnějších zón a rozhodčí celou situaci posoudil jako nedovolenou z hlediska pravidel.
     
    51:02
    Jánský měl na holi třetí gól Litvínova! Dlouhý totiž vyhodil puk přímo na hůl litvínovského forvarda, který byl úplně sám před Závorkou, ale nepřekonal ho.
     
    50:17
    Před Závorkou bylo pořádně rušno. Před ním byl totiž sražený k zemi Martynek a Dresler dostane menší trest.
     
    49:19
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přece jen se Energii povedlo přesilovku využít! Domácí sice vehementně reklamovali ofsajd, ale není jim to nic platné. Puk se nakonec dostal k ROMANU VLACHOVI, který zřejmě s pomocí některého z karlovarských beků dostal puk za Francouze. Asistence: Michal Gulaši a Marek Hovorka.
     
    47:54
    Derby sleduje celkem 3 352 diváků.
     
    47:54
    Litvínov jde do tří, naděje Varů ještě žije. Hosté sice nehráli přesilovku bůhvíjak dobře, pak ale Šlégr poslal kotouč pouze za plexi.
     
    46:35
    Přesto si Energie zahraje alespoň přesilovku. Kousalík dostal dvě minuty po hře vysokou holí do Zuckerova obličeje.
     
    46:10
    Hosté měli velkou šanci. Po zkažené rozehrávce Kousalíka se chopil puku Doležal, vystřelil příklepem, ale pouze nechal vyniknout brankáře Francouze.
     
    42:02
    Dost možná mohlo být definitivně rozhodnuto. Sám na Závorku spěchal Černý, hostující brankář ho ale vychytal.
     
    31:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V době, kdy už byly Karlovy Vary ve čtyřech našel Hanzl na brankovišti chvilku volného PAVLA ROSU, který ranou na vzdálenější tyč navýšil náskok svého týmu. Asistence: Robin Hanzl.
     
    31:07
    Hübl vybojoval další karlovarský faul! Neohroženě totiž vnikl mezi dva hráče hostujícího mužstva a byl nedovoleně zastavený Radkem Dlouhým.
     
    29:24
    Litvínov navíc měl na ledě v jeden okamžik šest hráčů. To se v hokeji smí pouze při power-play a Karlovy Vary budou zdá se na chvíli z nejhoršího venku. Trest odpyká Juraj Majdan.
     
    27:58
    Tak to je pro Karlovy Vary krutá situace! Ručinský rozehrával ve středním pásmu, ale byl podražen Kytnárem! Dvě minuty přesilové hry pět na tři pro Litvínov!
     
    27:38
    Gulaši dostává nakonec trest. Trochu nešikovně totiž udeřil Jánského do obličeje a musí se smířit s vyloučením na 2+2 minuty.
     
    25:50
    Někteří diváci už teď slavili gól. Po kombinaci s Hanzlem totiž vystřelil Ručinský a rozvlnil síť. Jenže tu boční, takže veškerá radost byla zbytečná.
     
    21:37
    Druhá přesilovka pro Vary, na trestnou lavici míří za sekání Piroš. Velkou šanci měl předtím Dlouhý, který spěchal ve dvojici společně s Kytnárem, ale puk mu sjel z hole tváří v tvář Francouzovi.
     
    20:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď to ale domácí sehráli parádně. Lukeš zavezl kotouč do útočné třetiny, našel Hübla, který si všiml úplně volného PETERA JÁNSKÉHO a ten doklepl puk do sítě. Asistence: Viktor Hübl a František Lukeš.
     
    18:12
    Na druhé straně se Francouz zaskvěl proti pokusu Zuckera. Zasahoval špičkou lapačky, ale poradil si.
     
    14:59
    Posmyk si proti Zuckerovi pomohl faulem a přesilovku si zahrají také hráči Karlových Varů.
     
    14:22
    Konečně zajímavý moment. Lukeš vystřelil v útočném pásmu, jeho střela Závorkovi vypadla, ale nakonec karlovarský gólman stihl kotouč zalehnout před dojíždějícím Hüblem.
     
    04:35
    Rosa při přechodu do útočného pásma byl faulován a je tu litvínovská přesilovka. Na trestnou lavici usedl Radek Dlouhý.
     
    02:46
    První větší šanci zápasu měli Litvínovští. Trávníček se pokoušel prostřelit chumel těl na brankovišti z dobré pozice, ale nakonec se Bičánkovi povedlo vyhodit.

    Radek Barkman

    Góly a asistencie: 21. Jánský (Hübl, Lukeš), 32. Rosa (Hanzl) – 50. Vlach (Gulaši, Hovorka)


    HC VERVA Litvínov: Francouz (Nechvátal) – Zeman, Stříteský, Šlégr, Gula, Kousalík, Posmyk, Kokeš – Lukeš, Hubl, Jánský – Martynek, Ručinský, Hanzl – Černý, Piroš, Rosa – Trávníček, Jurčík, Majdan.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek, Rýgl, Drtina, Rohan, Gulaši, Dressler, Schusser – Zaťovič, Hruška, Pohl – Koblasa, Vlach, Hovorka – Dlouhý, Kytnár, Zucker – Doležal, Vachovec, Tomeček.

    Rozhodca: Hodek, Pavlovič – Barvíř, Blümel