Chabarovsk – Viťaz 4:2 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 3:4 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 0:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Záhreb 4:0 (kon.) | Ufa – Doneck 2:3 (0:2 po s.n.)
Čeljabinsk – S.Moskva 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Nižnekamsk – Dinamo Minsk 5:2 (kon.)
Riga – Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 (po pr.) | Lev – Omsk 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Slovan – Barys 2:6 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC Salavat Julajev Ufa
2:3 (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK Donbass Doneck
Nedeľa 17.11.2013, 12:00 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Kontinentálna hokejová liga pokračuje ďalším hracím dňom a my budeme prostredníctvom tohto on-line prenosu svedkami súboja medzi HC Salavat Julajev Ufa a HK Donbass Doneck.

    HC Salavat Julajev Ufa
    Ufa sa momentálne nachádza v dosť zložitej situácií pretože posledné štyri stretnutia prehrala a získala v nich iba 2 body za prehry po predĺžení resp. samostatných nájazdoch. V piatkovom zápase na domácom ľade proti Medveščaku Záhreb Ufa prehrala 2:3, keď v priebehu druhej tretiny prehrávala už 0:3. V tabuľke Východnej konferencie je Ufa na 5. mieste so ziskom 44 bodov z 25 zápasov. Najproduktívnejším hráčom tímu je útočník Dmitry Makarov, ktorý v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 21 bodov za 4 góly a 17 asistencií. V poslednom stretnutí proti Medveščaku chýbal v zostave Ufy slovenský reprezentant Tomáš Záborský, ktorý prišiel do Salavatu Julajev v priebehu tejto sezóny z Avangardu Omsk.

    HK Donbass Doneck
    Ukrajinský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige si v tejto sezóne brúsi zuby na play-off, ktoré mu minulú sezónu ušlo iba veľmi tesne. Donbass je aktuálne na 6. priečke Západnej konferencie so ziskom 40 bodov a na prvé miesto pod čiarou postupu do play-off, na ktorom je Atlant Mytišči má náskok 5 bodov. Doneck sprevádza v tomto období vzácne vyrovnaná bilancia, pretože v posledných 10 stretnutiach Donbass päťkrát vyhral a päťkrát prehral. Ukrajinský tím zaznamenal v tejto sezóne iba 2 remízy a už 20 zápasov za sebou neremizoval. Najproduktívnejším mužom v tíme Donbassu Doneck je Maxim Yakutsenya, ktorý zazanamenal 6 gólov a 11 asistencií.

    V Ufa Arene môžeme očakávať vyrovnaný duel a ťažko hľadať favorita zápasu. Domáci hokejisti budú chcieť prelomiť šnúru štyroch prehier za sebou, naopak hostia podávajú dosť vyrovnané výkony a môžu byť v lepšej psychickej pohode.

    Ako tento pre oba tímy dôležitý zápas nakoniec dopadne a kto sa bude tešiť z víťazstva vás pozývam sledovať aj prostredníctvom nášho on-line prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Salavat Julajev Ufa: Vasilevsky (V. Volkov) – Shchitov, Babchuk, Glukhov, Khlystov, Stepanov – Sopel, Kulda, Zinovyev, Makarov, Hartikainen – Zubarev, Koltsov, Mirnov, Kaigorodov, Pihlstrom – Isangulov, Gurkin, Dubrovsky, Pankov, Mereskin

    HK Donbass Doneck: Leighton (Shevchuk) – Kolář, Piganovich, Fedotenko, Laine, Kiiskinen – Wilson, Podhradský, Dadonov, Yakutsenya, Belukhin – Bartulis, Razin, Robitaille, Kašpar, Blagoi – Silnitsky, Kvitchenko, Zakharov, Toryanik, Y. Morozov

    Rozhodca: Baluška Vladimír, Vasilyev Alexei – Alyoshin Pyotr, Ivanov Yury.
     
    Pekné nedeľné predpoludnie pri sledovaní on-line prenosu z Kontinentálnej hokejovej ligy. V Ufa Arene ja na programe duel medzi domácim Salavatom Julajev a hosťujúcim Donbassom Doneck. Jedným z dvojice hlavných rozhodcov stretnutia bude aj Slovák Vladimír Baluška. V mužstve hostí sa v druhej obrannej formácií predstaví ďalší Slovák Peter Pohradský, kým v zostave domáceho tímu chýba Tomáš Záborský ako aj dôležitý útočník Nikita Filatov, do zostavy Ufy sa vracia po zranení Sergei Zinovyev.
     
    Brankári tímov: Andrei Vasilevsky (Ufa) – Michael Leighton (Doneck)
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Donbass začal zápas aktívne v útočnom pásme domáceho tímu, ale prvý zákrok si po zakončení Zinovyeva pripísal hosťujúci Leighton.
     
    01:06
    Hartikainen posunul puk pred Leightona, kde bol pripravený Makarov a veľa nechýbalo, aby domáci útočník prihrávku Hartikainena spracoval a mohol nebezpečne zakončiť.
     
    01:45
    Aj domáci Vasilevsky si po prvýkrát v zápase siahol na puk po ľahkom nahodení jedného z obrancov Donbassu Doneck.
     
    02:50
    Alexander Pankov prenikol do útočného pásma na pravom krídle a poslal nebezpečnú strelu švihom, ktorú brankár Donbassu zneškodnil svojou lapačkou.
     
    03:21
    Akcie sa prelievajú z jednej strany na druhú a tentokrát sme videli zákrok domáceho Vasilevskeho pri zakončení Laineho.
     
    03:55
    Khlystov ešte atakoval hosťujúceho gólmana, ktorý už mal puk vo svojej moci a okamžite tam vznikla šarvátka medzi hráčmi oboch tímov.
     
    04:12
    Veľká šanca Ufy, keď sa Kulda vybral na ofenzívny výlet a dostal sa až do tesnej blízkosti Leightona, ktorý teraz hostí podržal a Kuldovo zakončenie dokázal zneškodniť.
     
    05:24
    Ďalšia akcia dvojice Hartikainen – Zinovyev, druhý menovaný vystrelil, ale puk bol zrazený mimo ľadovú plochu.
     
    05:43
    Pokračuje aktivita domácich v útočnej tretine, Ufa do týchto momentov častejšie zamestnáva hosťujúceho Leightona.
     
    06:59
    Donbass Doneck dal gól!
    Výbornú rýchlu akciu hostí zakončuje Čech LUKÁŠ KAŠPAR, ktorý po prihrávke Blagoia nekompromisne zavesil puk za chrbát Vasilevskeho. Asistencie: Roman Blagoi a Oleg Piganovich.
     
    07:32
    Fedotenko ohrozil Vasilevskeho, keď sa po dobrej kombinácií hostí dostal z pravého kruhu k zakončeniu, brankár domácich tentokrát úspešne zasahuje.
     
    08:21
    Domácich zaskočil úvodný gól hostí a v ich hre teraz vidíme veľa nepresností, Donbass si presnejšie prihráva a dokáže podržať puk v útočnom pásme.
     
    09:19
    Hostia už mohli viesť o dva góly! Vasilevsky vôbec nevedel kde má puk po strele Dadonova, na šťastie pre domácich, hokejisti Donbassu nedokázali puk dotlačiť do brány.
     
    10:29
    Máme za sebou úvodnú desaťminútovku zápasu a hra je prerušená po zakázanom uvoľnení Donbassu Doneck, hra sa presúva pred brankára Leightona.
     
    11:21
    Donbass Doneck dal gól!
    ALEXANDER TORYANIK sa dostal k odrazenému puku priamo pred Vasilevskym a pomedzi betóny brankára domácich posiela puk do siete. Hostia už vedú o dva góly. Asistencia: Viktor Zakharov.
     
    12:12
    Donbass si tento zápas rozohral dobre hoci úvodná aktivita bola na hokejkách domácich hráčov, ktorí však nedokázali skórovať a naopak hostia skórovali už dvakrát.
     
    13:02
    Výborná kombinácia Ufy v útočnej tretine a Kaigorodov v dobrej pozícií nedokázal prekonať Leightona.
     
    13:39
    Glukhov a Pankov si vymieňali puk za Leightonom, ale hostia hrajú v defenzíve pozorne a nepustili domácich útočníkov do zakončenia.
     
    15:22
    Hartikainen priviezol puk k dvojici svojich obrancov na modrej a inak ako stratou puku sa to ani nemohlo skončiť, hokejisti Ufy pôsobia v týchto chvíľach dosť bezradným dojmom.
     
    16:14
    Salavat Ufa dala gól!
    ANTTI PIHLSTROM krásnou bekhendovou strelou prekonáva Leightona, keď ho na medzikruží vynikajúco našiel Shchitov. Asistencie: Nikita Shchitov a Alexei Kaigorodov.
     
    16:38
    Salavat Ufa dala gól!
    Presne 24 sekúnd po kontaktnom góle vyrovnáva ALEXANDER PANKOV, keď prestrelil Leightona strelou z ľavej strany útočného pásma. Asistencia: Yegor Dubrovsky.
     
    17:44
    Ufa dokázala zmazať dvojgólové vedenie Donbassu a domácim narástli krídla, hrá sa predovšetkým v obrannom pásme hosťujúceho tímu.
     
    18:06
    Donbass sa vymaňuje z tlaku domácich iba za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa opäť presunie pred Leightona.
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvej časti hry, hostia zakladajú útočnú akciu spoza vlastnej brány.
     
    19:59
    Ufa ešte v závere tretiny zavrela hostí vo vlastnej tretine a spolu so sirénou zakončil obranca Sopel, ale jeho pokus netrafil bránu hostí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hostia viedli 0:2, keď sa dokázali presadiť v rozpätí piatich minút. Domáci sa z toho chvíľu spamätávali, ale potom dokázali vyrovnať dvomi gólmi, ktoré delilo iba 24 sekúnd. Po prvej tretine je stav v Ufa Arene nerozhodný.
    Druhá tretina začne približne o 12:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    V prvej časti hry bol pomer striel na bránu 13-9 pre domáci tím Salavatu Julajev.
     
    20:42
    Piganovich sa snažil nachytať domáceho brankára strelou od modrej čiary, ale ten sa nedal prekvapiť a so strelou hosťujúceho hráča si dokázal poradiť.
     
    21:14
    Vylúčenie Salavat – Dmitry Makarov – dve minúty za podrazenie.
     
    21:21
    Až v 22. minúte vidíme prvé vylúčenie v tomto zápase, hostia hrajú presilovku a domáci práve dokázali vyhodiť puk až za Leightona.
     
    21:54
    V druhej presilovkovej formácií vidíme na modrej čiare aj Petra Podhradského, ktorého zatiaľ v tomto zápase nie je veľmi vidieť.
     
    22:03
    Domáci hokejisti znova vyhadzujú puk, hosťom zatiaľ táto presilovka nevychádza.
     
    22:34
    Fedotentko ohrozil Vasilevskeho strelou tesne nad ľadom, ale domáci gólman vyráža puk až do stredného pásma.
     
    23:14
    Skončila sa presilovka Donbassu, mužstvá opäť hrajú v plnom počte hráčov.
     
    24:09
    Vidíme viacero súbojov pri mantineloch a až teraz musel hosťujúci Leighton zasahovať po dobrej strele Kaigorodova, ktorému pekne posunul puk do jazdy Kulda.
     
    25:08
    Kiiskinen vo vynikajúcej pozícií na ľavom krídle nedokázal dostať puk za chrbát domáceho brankára a vzápätí mal ešte jednu príležitosť, pri ktorej ho opäť domáci Vasilevsky vychytal.
     
    26:43
    Zápas má vynikajúce tempo a prerušuje sa iba miminálne, stalo sa tak teraz po zakončení útočníka Donbassu Randyho Robitaillea, ktorého strelu Vasilevsky v pokľaku chytá a nasleduje prvá reklamná pauza v tejto tretine.
     
    27:13
    Laine tvrdo bojoval o puk za bránou domácich, nakoniec sa mu podarilo dostať aj do zakončenia, ale domáci gólman si s jeho pokusom poradil.
     
    27:44
    Ďalší zákrok Vasilevskeho po strele švihom od Zakharova, hostia sú teraz aktívnejším tímom.
     
    28:32
    Koltsov zbytočne dlho váhal so strelou na Leightona, keď dostal vynikajúcu prihrávku medzi kruhy pred hosťujúcou bránou, nakoniec sa k strele predsa len odhodlal, ale obrancovia Donbassu ho už zblokovali.
     
    29:36
    Vylúčenie Donbass – Oskars Bartulis – dve minúty za krošček.
     
    30:33
    Výborná kombinácia Ufy, Pihlstrom prihrával na Kigorodova, ktorý vystrelil z prvej na bránu Donbassu, ale Leighton dobre zasiahol a dokázal nepríjemnú strelu vyraziť.
     
    31:36
    Donbass sa ubránil a domáci si okrem možnosti Kaigorodova už ďalšie šance nedokázali vytvoriť.
     
    32:34
    Yakutsenya sa snažil prekvapiť domáceho brankára, ale nedokázal to namieriť medzi tri žrde a s nahnevaným výrazom tváre odchádza striedať.
     
    33:20
    Khlystovova aktivita v útočnej tretine, domáci hráč dostal puk na modrú čiaru, kde bol pripravený Kulda, ale jeho strela neprešla na Leightona.
     
    34:11
    Morozov sa dostal na ľavom krídle po peknej individuálnej akcii až pred Vasilevskeho, ktorý teraz podržal domáci tím.
     
    34:52
    Aktivita Donbassu pokračuje aj naďalej a Kiiskinen prinútil Vasilevskeho k ďalšiemu zákroku. V tejto tretine sme zatiaľ gól nevideli, ale hostia majú mierne navrch.
     
    35:26
    Donbass ostane v útočnom pásme pretože strelu Zakharova tečovali domáci mimo ľadovú plochu.
     
    36:33
    Protiútok domácich zakončil opäť Kulda, jeho strela však nemierila na bránu hostí. Vzápätí už presnejšie vystrelil Glukhov a Leighton prerušil hru.
     
    37:15
    Hosťujúci Kvitchenko iba odovzdáva puk domácim, ktorí sa okamžite presúvajú do útočnej tretiny.
     
    38:02
    Po krásnej sťahovačke okamžite pálil domáci Mirnov a Leighton musel jeho strelu vyraziť pravým betónom.
     
    39:06
    Na začiatku poslednej minúty druhej tretiny nahodil Podhradský puk do útočného pásma, ale ten sa rozhodcom stratil z dohľadu a vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    39:33
    Vylúčenie Salavat – Alexei Glukhov – dve minúty za krošček.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po gólovo úrodnej prvej časti hry sme v tej druhej nevideli žiadny gól a stav sa nám tak nezmenil. V Ufe však máme možnosť sledovať kvalitný a rýchly hokej a budeme zvedaví ako sa zápas bude vyvíjať v tretej tretine, ktorá začne približne o 13:39.
     
    Pred začiatkom 3. tretiny ešte jedna štatistická zaujímavosť: Donbass Doneck neremizoval už 20 zápasov za sebou a uvidíme či bude táto séria dnes prerušená alebo či ju hostia ešte predĺžia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Donbass začína tretiu tretinu presilovou hrou, ktorá bude trvať ešte minútu a dvadsaťsedem sekúnd.
     
    40:51
    Robitaille dlho držal puk na svojej hokejke a nakoniec sa odhodlal k strele na Vasilevskeho, ktorý dobre zasiahol.
     
    41:16
    Piganovich pálil od modrej čiary, hostia naďalej ostávajú v útočnej tretine.
     
    41:33
    Domáci v plnom počte. Presilovka hostí ostala nevyužitá, ale Donbass ju zahral dosť nebezpečne, boli to horúce chvíle pre domácich hokejistov.
     
    41:53
    Opäť Robitaille v nebezpečnej pozícií pred domácim brankárom, hostia sa tlačia do ofenzívy.
     
    43:28
    Úvod tretej časti sa nesie v znamení tlaku hosťujúceho tímu, Ufa práve vyhodila puk na zakázané uvoľnenie, bude sa pokračovať pred domácim brankárom.
     
    44:27
    Lapačka Vasilevskeho zapracovala po bombe Podhradského od modrej čiary. Hosťujúci Leighton ešte v tejto tretine nemusel zasahovať.
     
    44:58
    Výborna práca hosťujúceho Dadonova, ktorý v rýchlosti prešiel do útočnej tretiny a peknou kľučkou sa zbavil obrancu, možno mohol sám aj zakončovať, ale snažil sa ešte hľadať prihrávkou spoluhráča, čo však už Dadonovovi nevyšlo.
     
    46:11
    Ufa je po dlhšej dobe na návšteve v útočnej tretine Donbassu, ale k zakončeniu to zatiaľ nevedie.
     
    47:23
    Pankov zakončoval na bránu Donbassu veľmi nepresne a k puku sa dostávajú opäť hosťujúci hokejisti.
     
    48:13
    Bartulis to skúšal od modrej čiary, keď mu puk posunul Kvitchenko, strela obrancu hostí si nenašla priestor Vasilevskeho svätyne.
     
    49:04
    Naďalej vidíme v Ufa Arene svižný hokej a možno trocha prekvapujúco sú v tretej tretine aktívnejší hosťujúci hokejisti Donbassu Doneck.
     
    49:07
    Vylúčenie Donbass – Randy Robitaille – dve minúty za podrazenie.
     
    49:37
    Domáci hokejisti sa v útočnom pásme dlho neudržali, hostia vyhadzujú a Ufa to musí skúsiť spoza vlastnej brány.
     
    50:13
    Leighton musel vyrážať nebezpečnú strelu Igora Mirnova a vzápätí opäť brankár Donbassu pri šanci Pihlstroma.
     
    51:07
    Je po presilovke domácich, hostia sa ubránili a do konca tretej tretiny už ostáva menej ako desať minút.
     
    51:30
    Robitaille sa ihneď po naskočení z trestnej lavice zapojil do útočenia a prinútil Vasilevskeho k zákroku.
     
    51:43
    Vylúčenie Salavat – Arturs Kulda – dve minúty za seknutie.
    Vylúčenie Donbass – Ruslan Fedotenko – dve minúty za seknutie.
    Po vzájomnom vylúčení sa bude hrať 4 proti 4.
     
    52:23
    V hre 4 proti 4 sú hostia aktívnejší, ale zatiaľ nedokázali výraznejšie ohroziť domácu bránu.
     
    53:12
    Kašpar si nakorčuľoval po ľavom krídle a dobre vyskúšal domáceho brankára, ktorý jeho puk vyrazil do rohu klziska.
     
    53:43
    Už sa hrá v plnom počte hráčov na oboch stranách.
     
    55:06
    Vasilevsky opäť zachránil domácich po výbornej šanci Dadonova, ktorý si to z pravého krídla hodil medzi kruhy a nepríjemne vypálil.
     
    55:56
    Oba tímy práve striedajú a Podhradský drží puk za vlastnou bránou, do konca tretej tretiny už ostáva menej ako päť minút.
     
    56:34
    Aktívny Dadonov zakončoval na Vasilevskeho, ktorý jeho strelu chytá do lapačky, hostia udávajú v tejto tretine tón, ale bez gólového efektu.
     
    57:23
    Hartikainen sa dostal pri ľavej tyčke Leightona k odrazenému puk, ale nedokázal ho dotlačiť do siete. Hostia okamžite podnikli protiútok, po ktorom prikrýva puk domáci gólman, zakončoval Blagoi.
     
    58:19
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny a už to vyzerá na predĺženie.
     
    59:09
    Donbass získava útočné pásmo pretože nahodený puk Kiiskinena domáci gólman ukrýva pod svoju lapačku.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po šesťdesiatich minútach je stav zápasu nerozhodný 2:2 a bude nasledovať predĺženie, 20-zápasová séria hostí bez remízy sa práve skončila!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:34
    Wilson sa snažil prekvapiť Vasilevskeho nečakanou strelou spoza hradby tiel domácich hráčov, gólman Ufy vyrazil puk do bezpečia.
     
    61:27
    Domáci obranca Sopel sa zbytočne dlho zahrával s pukom namiesto toho, aby vystrelil a nakoniec ho stráca, dopredu pôjdu hostia.
     
    62:40
    Yakutsenia sa snažil vziať zodpovednosť v útočnom pásme na seba, ale jeho strela skončila iba v lapačke Vasilevskeho.
     
    63:02
    Dve minúty pred koncom predĺženia bol domáci Makarov vystavený ofsajdu, vhadzovanie v strednom pásme.
     
    63:35
    Hartikainen vystrelil na Leightona, jeho vyrazený puk si aj sám dokorčuľoval, ale v páde už nedokázal zasunúť do siete.
     
    64:30
    Vylúčenie Salavat – Alexei Kaigorodov – dve minúty za podrazenie.
     
    64:30
    Hostia ešte budú hrať presilovku, ich tréner si vzal oddychový čas.
     
    64:52
    Zrejme sa už nič neudeje, vhadzuje sa v strednom pásme a budeme svedkami samostatných nájazdov.
     
    64:57
    Podhradského strela tri sekundy pred koncom znamená ešte jedno vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    O malú chvíľu budeme v Ufa Arene svedkami samostatných nájazdov, ktoré určia víťaza tohto zápasu.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Úvodný samostatný nájazd obstarajú hráči Salavatu Julajev Ufa.
     
    Denis Khlystov svoj samostatný nájazd nedokázal premeniť, keď ani netrafil bránu Leightona.
     
    Randy Robitaille krásne zavesil pod hornú žŕdku a hostia vedú 0:1.
     
    Teemu Hartikainen strieľa iba do betónov Leightona – 0:1.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Donbass Doneck.
    MAXIM YAKUTSENYA krásnym blafákom prekonal Vasilevskeho a hostia víťazia po samostatných nájazdoch.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vo vynikajúcom stretnutí, ktoré sa skončilo v riadnom hracom čase zaslúženou remízou získali bod naviac hráči Donbassu, ktorí boli úspešnejší v samostatných nájazdoch.
    Ďakujem vám za pozornosť a prejem pekný zvyšok nedele. Dovidenia. (14:27:56)

    Peter Kašický

    Góly a asistencie: 17. Pihlstrom (Shchitov, Kaigorodov), 17. Pankov (Dubrovsky) – 7. Kašpar (Blagoi, Piganovich), 12. Toryanik (Zakharov), rozh. náj. Yakutsenya


    HC Salavat Julajev Ufa: Vasilevsky (V. Volkov) – Shchitov, Babchuk, Glukhov, Khlystov, Stepanov – Sopel, Kulda, Zinovyev, Makarov, Hartikainen – Zubarev, Koltsov, Mirnov, Kaigorodov, Pihlstrom – Isangulov, Gurkin, Dubrovsky, Pankov, Mereskin
    HK Donbass Doneck: Leighton (Shevchuk) – Kolář, Piganovich, Fedotenko, Laine, Kiiskinen – Wilson, Podhradský, Dadonov, Yakutsenya, Belukhin – Bartulis, Razin, Robitaille, Kašpar, Blagoi – Silnitsky, Kvitchenko, Zakharov, Toryanik, Y. Morozov

    Rozhodca: Baluška Vladimír, Vasilyev Alexei – Alyoshin Pyotr, Ivanov Yury

    Diváci: 7 540