Buffalo – LA Kings 3:2 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:1 (kon.) | NY Rangers – NJ Devils 2:3 (kon.)
Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Carolina – Colorado 2:1 (kon.) | Montreal – Tampa Bay 1:2 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Philadelphia 0:5 (kon.) | Detroit – Winnipeg 2:3 (1:2 po s.n.) | Florida – Anaheim 3:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 2:3 (po pr.) | Calgary – San Jose 2:3 (po pr.)
koniec
New York Rangers
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
New Jersey Devils
cz Streda 13.11.2013, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Partner:
     
    59:30
    Lundqvist znovu prchá ven z brány.
     
    58:36
    Není na co čekat, domácí to zkusí v šesti bruslařích, Lundqvist je již na střídačce.
     
    57:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Šťastná trefa hostujícího týmu posílá Devils zpátky do vedení. Po akci Zajace se k volnému puku v mezikruží dostal DAINIUS ZUBRUS, nakličkoval si to až před Lundqvista, kterého se štěstím překonal. Devil tak potřetí v zápase vedou, udrží tentokrát své vedení? Asistence: Travis Zajac, Jaromír Jágr.
     
    53:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš. Hostující Devils nevyužili velkou šanci ke skórování a sami tak inkasují. Po delším tlaku domácích v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru k obránci DANU GIRARDIMU, který napřáhl a s tečí brusle jednoho z hostujících hráčů dopravil puk do hostující brány pod lapačkou Brodeura. Asistence: Chris Kreider, Ryan McDonagh.
     
    52:15
    Jaromír Jágr měl na holi třetí branku svého týmu. Z trestné lavice naskočil hned do samostatného úniku, sám před Lundqvistem si zkusil rozpohybovat domácího brankáře, bekhendovým zakončením mu ale poslal puk jen do levého betonu. Důležitý zákrok Lundqvista.
     
    50:05
    Jágr je dnes podruhé vyloučen. Tentokrát si jde na trestnou lavici odpočinout za držení.
     
    46:05
    Zubrus ve vlastním oslabení najížděl z levého křídla do zajímavé šance. Mohl ještě přihrávat na druhou stranu najíždějícímu spoluhráči, volil ale střelu. Ta šla těsně mimo. Hosté však brání velmi dobře.
     
    45:02
    Znovu se bude vylučovat. Hosté hráli v šesti, trest odpyká Josefson.
     
    43:07
    Jágr se zpoza brány vytočil až do střelecké pozice, sám proti Lundqvistovi ale neuspěl. Český veterán je stále velmi nebezpečný v předbrankovém prostoru.
     
    41:56
    Přesilová hra pro hostující Devils. Za podražení je vyloučen Pouliot.
     
    39:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté přidávají druhou branku a vrací se do vedení. Za vyhozeným pukem z obranného pásma Devils se jako první dostal RYAN CARTER a z pravého křídla nedůrazným bekhendem zaskočil brankáře Lundqvista. Druhá branka útočníka Cartera jde částečně na vrub domácího brankáře, tohle by chytat měl. Asistence: Adam Larsson, Peter Harrold.
     
    36:22
    Hostující Henrique v pádu posunul domácí bránu. Byl do ní ale postrčen, domácí Hagelin si tak již jde odsedět dvě minuty za podražení.
     
    32:59
    Richards díky dobrému forčekinku sebral hostům puk a bekhendem od pravého mantinelu málem zaskočil hostujícího brankáře. Brodeur nakonec udržel beton na ledě a zabránil změně stavu.
     
    32:23
    Židlický se dostal do křížku s domácím Zuccarelem, který nepříjemně obtěžoval brankáře Devils. Rozhodčí však oba hráče od sebe rychle odtrhává a posílá je na dvě minuty na trestnou lavici za hrubost.
     
    28:15
    Miller mohl rázem dokonat obrat, sám před Brodeurem ale tečoval puk těsně mimo.
     
    26:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bleskové srovnání domácího týmu, Rangers na vyrovnání stavu stačilo pouhých osmnáct vteřin! Po výborné práci Zuccarela se k puku na levém křídle dostal MARC STAAL, který přesně umístěnou střelou k tyči nedal Brodeurovi šanci. Asistence: Mats Zuccarello, Chris Kreider.
     
    26:37
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení v zápase. RYAN CARTER díky chytrému pasu od Greena dostal na pravém křídle více prostoru, než by bylo záhodno, stahovačkou se zbavil svého obránce, natlačil se před Lundqvista, kde se také střelou ke vzdálenější tyči prosadil. Asistence: Andy Greene.
     
    26:15
    Ryder se z ničeho nic zjevil na levém kruhu pro vhazování a z první se opřel do náhodně se odraženého puku. Lundqvist měl co dělat, aby se natáhl ke své pravé tyči a dobře umístěný puk vytáhl mimo své tři tyče.
     
    19:31
    Ještě jedno vyloučení v první třetině. Larsson si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    15:48
    Přesilovka Devils je u konce. Greene se provinil podražením. Minutu se tak bude hrát 4 na 4.
     
    14:51
    Přesilovku si vyzkouší i hostující hokejisté. Domácí Boyle je vyloučen za stejný prohřešek jako Jágr – podražení.
     
    13:38
    Velká šance domácích. Zuccarelo se z levého rohu vymotal až před Brodeura, kterého sám nadvakrát nedokázal překonat. Broduer odvedl výtečnou práci a dvěma přesnými zákroky udržel bezbrankový stav utkání.
     
    10:08
    Přesilová hra pro Rangers, vyloučen je Jaromír Jágr za podražení domácího Richardse.
     
    05:22
    Následně se ale domácí dostali do šance a ne jen tak ledajaké. Po drobných zmatcích v obranném pásmu Devils se k puku v mezikruží dostal volný Stepan, který švihem trefil jen povyjetého Brodeura.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 27. Staal (Zuccarello, Kreider), 54. Girardi (Kreider, McDonagh) – 27. Carter (Greene), 40. Carter (Larsson, Harrold), 58. Zubrus (Zajac, Jágr)


    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, Del Zotto, Moore – Callahan, Richards, Hagelin – Zuccarelo, Stepan, Kreider – Dorsett, Brassard, Pouliot – Miller, Boyle, Mashinter.
    New Jersey Devils: Brodeur – Harrold, Greene, Židlický, Volčenkov, Larsson, Gelinas – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Henrique, Brunner – Bernier, Loktionov, Tedenby – Janssen, Josefson, Carter.

    Rozhodca: Charron, McCauley – Heyer, Wheler