Švédsko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
Fínsko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Česko
cz Sobota 09.11.2013, 15:30Euro Hockey Tour
Partner:
     
    59:48
    Jan Kovář v jasné gólovce nedokázal vyrovnat, zastavil ho senzační Hovinen!
     
    58:58
    Jakub Kovář opouští českou bránu, zkoušíme to v šesti!
     
    58:09
    Český tým pomalu střídal a Finové ujeli dopředu ve dvou na jednoho. Puk zůstal kdesi u levé tyčky Jakuba Kováře, který ho ale společně s Nakládalem udržel před brankovou čarou.
     
    56:27
    Hietanen minul Kontiolovu nabídku před zívající klecí.
     
    54:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Finové díky tlaku ve třetí části definitivně otáčejí souboj a poprvé v zápase se ujímají vedení. Tečovaná střela se v nepřehledné situaci odrazila na hokejku JORI LEHTERÄMU, který ji okamžitě poslal k volné tyčce. Kovář už se přesouval marně – 3:2. Asistsnce: Jonas Enlund, Topi Jaakola.
     
    54:40
    Jenže početní výhoda se nám nedařila a Radek Smoleňák se pak provinil bohužel zcela jasným hákováním. Menší trest, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    53:44
    Lepistö i Irgl si vysloužili trest na 5 minut a do konce utkání, finský bek k tomu navíc 2 minuty za vyprovokování bitky. Pojďme na to!
     
    53:44
    Potyčku jednoznačně vyprodukoval finský obránce, ale Zbyněk Irgl ji vyhrál! Skvěle, Zbyňku!
     
    53:44
    Pozor, je tady bitka Lepistöho s Irglem!
     
    53:04
    Hbitý Aaltonen se dostal přes Jana Kováře a ohrozil jeho bratra Jakuba, ten ale puk chytl a nepustil.
     
    51:22
    Alois Hadamczik si vybírá oddechový čas. Je potřeba mužstvo uklidnit a zkonsolidovat, jinak může být dobrý výsledek v tahu úplně.
     
    51:22
    Mäntyläho dělovka od modré čáry se po Pihlströmově teči dostala pod Kováře, který ji ale okamžitě zalehl a puk nepustil za záda!
     
    49:32
    Zničehonic se do velké šance dostal Jakub Petružálek, který byl před brankovištěm chvíli nehlídán. Hovinenovi už byl ale příliš blízko!
     
    48:15
    Souboj v helsinské Hartwall Areeně sleduje 11 801 diváků.
     
    46:09
    Krejčík s Nakládalem zvládli finské přečíslení. Domácí přes ně nedokázali dostat puk ze strany před bránu.
     
    44:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól bohužel platí a Finové srovnávají skóre. Sami Lepistö vyslal od modré čáry ránu, kterou snad jeden z českých hráčů bruslí přizvedl a MIKA PYÖRÄLÄ ji přesně na hranici břevna ztečoval do brány Jakuba Kováře – 2:2. Asistence: Sami Lepistö, Petri Kontiola.
     
    44:21
    Dělovku od modré ztečoval Pyörälä na hranici Kovářova břevna. O to tu teď jde.
     
    44:21
    Finové dostali kotouč do české brány a slaví gól, ale rozhodčí jde volat kolegovi u videa!
     
    36:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská škoda... Finové využívají pomalejšího střídání naší sestavy a dotahují se na nejtěsnější rozdíl. Nutno ale říci, že přihrávka Juhamatti Aaltonena měla fantastické parametry a našla rozjetého PETRI KONTIOLU, jenž si Kováře položil a pak neomylně zakončil do odkryté klece – 1:2. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    29:01
    Mäntylä tvrdě vypálil a jeden z jeho spoluhráčů pak kotouč poslal do tyčky! To bylo pro nás velké štěstí.
     
    29:26
    Fantastický Jakub Kovář! Kontiola měl dvakrát na hokejce jasný gól, ale puk, který se před ním válel, nedokázal poslat do prázdné brány! Kovář se parádně roztáhl a skákavý kotouč zkrotil.
     
    28:15
    Českému výběru se rýsovalo přečíslení, to ale muselo být zastaveno, protože mu předcházel faul. Jakub Petružálek (CZE) – 2 minuty za faul kolenem.
     
    22:59
    Předvést se ale musí také druhý Kovář – Jakub. V bráně si se svižným finským protiútokem poradil.
     
    22:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká paráda, i druhou přesilovku využíváme a Finové jsou z toho hodně opaření! Václav Nedorost poslal z pravého kruhu nabídku Tomáši Kaberlemu, který svou tečí zařídil Hovinenovi zásah vyrážečkou. Puk se ale dostal přímo na hokejku dojíždějícího JANA KOVÁŘE, který už před prázdnou bránou nezaváhal – 0:2! Asistence: Tomáš Kaberle, Váslav Nedorost.
     
    20:44
    Nedorost se Smoleňákem se výtečným pohybem zasloužili o druhou přesilovku pro český tým. Lasse Kukkonen (FIN) – 2 minuty za sekání.
     
    14:38
    Jenže teď je tu bohužel faul českého týmu a přesilovka na druhé straně. Zbyněk Irgl (CZE) za brankou složil Kontiolu a je vyloučen za hákování.
     
    13:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Více než dobře! JAKUB PETRUŽÁLEK obdržel přihrávku od Kutláka, měl čas na to přesně zacílit a poslal kotouč mimo dosah Hovinena. Asistence: Zdeněk Kutlák.
     
    12:42
    Provinil se Antti Pihlström (FIN) – 2 minuty – hákování. Jak se povede svěřencům kouče Hadamczika v první přesilovce zápasu?

    Martin Voltr

    Michal Špírek

    Góly a asistencie: 37. Kontiola (Aaltonen), 45. Pyörälä (Lepistö, Kontiola), 55. Lehterä (Enlund, Jaakola) – 14. Petružálek (Kutlák), 23. Jan Kovář (Kaberle, Nedorost)


    Fínsko: Hovinen (Rynnäs) – Kukkonen, Jaakola, Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Väänänen, Marttinen – Immonen, Pihlström, Komarov "C" – Kontiola, Pyörälä, Aaltonen – Lehterä, Salminen, Enlund – Wirtanen, Osala, Hartikainen – Hagman. Trenér: Erkka Westerlund.
    Česko: Jakub Kovář (Štěpánek) – Doudera, Kaberle, Nakládal, Krejčík, Krajíček, Kutlák, Piskáček – Smoleňák, Nedorost, Rolinek "C" – Petružálek, Vrána, Sekáč – Irgl, Jan Kovář, Hubáček – Kašpar, Roman, I. Rachůnek – Buchtele, Kousal. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodca: Björk, Linde (oba Švédsko) – Pesonen, Saha (oba Finsko).

    Diváci: 11 801