Švédsko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
Fínsko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Česko
cz Sobota 09.11.2013, 15:30Euro Hockey Tour
Partner:
     
    54:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Finové díky tlaku ve třetí části definitivně otáčejí souboj a poprvé v zápase se ujímají vedení. Tečovaná střela se v nepřehledné situaci odrazila na hokejku JORI LEHTERÄMU, který ji okamžitě poslal k volné tyčce. Kovář už se přesouval marně – 3:2. Asistsnce: Jonas Enlund, Topi Jaakola.
     
    44:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól bohužel platí a Finové srovnávají skóre. Sami Lepistö vyslal od modré čáry ránu, kterou snad jeden z českých hráčů bruslí přizvedl a MIKA PYÖRÄLÄ ji přesně na hranici břevna ztečoval do brány Jakuba Kováře – 2:2. Asistence: Sami Lepistö, Petri Kontiola.
     
    36:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská škoda... Finové využívají pomalejšího střídání naší sestavy a dotahují se na nejtěsnější rozdíl. Nutno ale říci, že přihrávka Juhamatti Aaltonena měla fantastické parametry a našla rozjetého PETRI KONTIOLU, jenž si Kováře položil a pak neomylně zakončil do odkryté klece – 1:2. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    22:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká paráda, i druhou přesilovku využíváme a Finové jsou z toho hodně opaření! Václav Nedorost poslal z pravého kruhu nabídku Tomáši Kaberlemu, který svou tečí zařídil Hovinenovi zásah vyrážečkou. Puk se ale dostal přímo na hokejku dojíždějícího JANA KOVÁŘE, který už před prázdnou bránou nezaváhal – 0:2! Asistence: Tomáš Kaberle, Váslav Nedorost.
     
    13:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Více než dobře! JAKUB PETRUŽÁLEK obdržel přihrávku od Kutláka, měl čas na to přesně zacílit a poslal kotouč mimo dosah Hovinena. Asistence: Zdeněk Kutlák.

    Martin Voltr

    Michal Špírek

    Góly a asistencie: 37. Kontiola (Aaltonen), 45. Pyörälä (Lepistö, Kontiola), 55. Lehterä (Enlund, Jaakola) – 14. Petružálek (Kutlák), 23. Jan Kovář (Kaberle, Nedorost)


    Fínsko: Hovinen (Rynnäs) – Kukkonen, Jaakola, Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Väänänen, Marttinen – Immonen, Pihlström, Komarov "C" – Kontiola, Pyörälä, Aaltonen – Lehterä, Salminen, Enlund – Wirtanen, Osala, Hartikainen – Hagman. Trenér: Erkka Westerlund.
    Česko: Jakub Kovář (Štěpánek) – Doudera, Kaberle, Nakládal, Krejčík, Krajíček, Kutlák, Piskáček – Smoleňák, Nedorost, Rolinek "C" – Petružálek, Vrána, Sekáč – Irgl, Jan Kovář, Hubáček – Kašpar, Roman, I. Rachůnek – Buchtele, Kousal. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodca: Björk, Linde (oba Švédsko) – Pesonen, Saha (oba Finsko).

    Diváci: 11 801