Toronto – Anaheim 4:2 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 4:5 (po pr.) | Columbus – NJ Devils 4:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 3:4 (kon.) | Florida – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Washington 4:5 (3:4 po s.n.)
Minnesota – Nashville 2:0 (kon.) | Arizona – Calgary 4:2 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
New Jersey Devils
cz Streda 23.10.2013, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Partner:
     
    50:24
    Volčenkov si na modré čáře počkal na Dubinskyho, kterého tvrdým hitem poslal k ledu. Toto si ale domácí útočník nenechal líbit a pěstmi se pustil do svého soka, z čehož vznikla kvalitní bitka, po které skončili oba kohouti na ledě. Vyloučen je pouze Dubinsky na 2 minuty za hrubost.
     
    39:57
    Po vhazování zalehl kotouč Zubrus a ten je vyloučen na 2 minuty za zdržování hry. Columbus tedy začne třetí třetinu přesilovou hrou.
     
    37:02
    Ďáblové si zahrají třetí přesilovou hru v utkání. Za sekání je vyloučen na 2 minuty Jenner. Velká příležitost pro hosty vyrovnat.
     
    28:21
    Jágr ukázal jako má ohromnou sílu. V souboji jeden na jednoho přetlačil Johnsona a poslal jej na mantinel. Rozhodčí jej ale vylučují na 2 minuty za držení.
     
    24:43
    Bude se vylučovat a přesilovou hru si zahrají opět Ďáblové. Gáborík se provinil hákování a na trestné lavici si posedí 2 minuty.
     
    18:17
    Rozhodčí podruhé v utkání vylučují. Pro změnu tentokrát odchází na trestnou lavici hráč Columbusu. Je jím Comeau, který je vyloučen na 2 minuty za vražení na hrazení. Přesilová hra pro New Jersey.
     
    11:19
    Utkání nám nabídne první přesilovou hru. Hrát ji bude domácí Columbus, jelikož na 2 minuty za vysokou hůl je vyloučen Zajac. Určitě jsme zvědaví, jak se Jackets jejich přesilová hra vydaří a zda se bude měnit skóre. Na to nám odpoví následující dvě minuty hry.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 30. Dubinsky (Umberger, Wisniewski), 36. Atkinson, 45. Wisniewski, 60. Gáborík (Dubinsky, Wisniewski) – 27. Ryder (Jágr, Olesz)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (McElhinney) – Savard, Johnson, Prout, Ťjutin, Wisniewski, Murray – Gáborík, Anisimov, Foligno – Umberger, Johansen, Comeau – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Boll, MacKenzie, Letestu
    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Židlický, Salvador, Fayne, Greene, Harrold, Volčenkov – Jágr, Henrique, Olesz – Ryder, Zajac, Tedenby – Brunner, Loktionov, Zubrus – Bernier, Gionta, Carter

    Rozhodca: Kowal, St. Pierre – Amell, McElman

    Diváci: 14357