Trenčín – Göteborg 2:1 (kon.) | Žilina – Ljubljana 2:0 (kon.) | Senica – Podgorica 0:1 (kon.)
koniec
FK Senica
0:1 (0:1)
FK Mladost Podgorica
Štvrtok 25.07.2013, 19:30 • Futbalový štadión FK Senica, Senica • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany je to na dnes všetko. Príjemný zvyšok večera Vám praje Tomáš Batiz. Uvidíme sa niekedy nabudúce. (21:24:58)
     
    Skončilo sa nám tak druhé predkolo zápasu medzi FK Senica a FK Mladosť Podgorica výsledkom 0:1.

    Veľa smútku na strane Senice, ktorá bez nálady sedí na vlastnej striedačke a pozerá sa na veľkú oslavu hráčov Podgorice a niet sa čo čudovať, keďže nasledujúcim súperom práve Podgorice bude španielsky klub Sevilla.

    V krátkosti si spravme nejakú tú čiaru za dnešným zápasom. Senica bola určite aktívnejším týmom čo sa týka prechodov do útoku a v úvode sa spoliehala aj na dobrú hru Diarrassoba, ktorý mal azda najväčšiu šancu, lenže pred malým vápnom v páde nastrelil hornú konštrukciu brány. Senica aj naďalej búšila do plných, lenže aj tu sa potvrdilo to staré známe "nedáš dostaneš" a Európa sa pre Senicu na pár metrov vzdialila.

    V druhom polčase sa hra vyrovnala a Podgorica hľadala na zdržovanie azda každú sekundu. Hráči padali na zem kedy len mohli a rozhodca na to taktiež reagoval dvoma žltými kartami za simulovanie. Druhý polčas oživil hru hlavne Piroška, no ale ani ten sa nepostaral o gól, ktorý by stačil na postup senickým hráčom.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Držanie za hlavu a gestá zúfalstva na strane trénera domácich. Senica je pri lopte a snaží sa cez centre dostať do zakončenia v 16-tke súpera.
     
    90+2
    Ticho aj na domácej tribúne. Záverečné striedanie prichádza na strane hostí, keď ihrisko opúšťa jediný útočník Marković, na jeho miesto nastupuje Knežević.
     
    90+1
    Rohový kop domáci nepremenili!
     
    90
    V závere riadneho hracieho času prichádza priamy kop zo strany Senice. Center smeroval na zadnú tyč, lenže stopéri hostí opäť 100-ný a lopta končí mimo brány. Rohový kop pre domácich.
     
    90
    NASTAVUJÚ SA TRI MINÚTY!
     
    89
    Center z pravej strany končí na hlave Diarrassouba, ktorý tesne míňa pravú tyč bráni súpera, veľká šanca v posledných minútach tak nebola premenená.
     
    89
    Blížime sa k záveru stretnutia. Šulla poslal loptu dlhým výkopom, následne sa Senica ujala hry na pravej strane, kde sa o niečo snaží Piroška.
     
    87
    Záver stretnutia bude veľmi dramatický, Križko sa pridáva k hráčom so žltou kartou na konte.
     
    86
    Aktuálne vidíme ďalšiu žltú kartu a tentokrát je to za filmovanie, keďže rozhodca v pokutovom území nenaletel Seratlićovi.
     
    85
    Veľká nervozita na kopačkách domácich hráčov. Pri lopte je práve brankár Šulla, ktorý sa bude snažiť efektívne a hlavne presne rozohrať. Dlhý center na ľavú stranu, kde je úspešná obrana Podgorice.
     
    84
    Viaceré centre v posledných sekundách. Diviš si prebral loptu a vošiel pred veľké vápno, po tom ako si svojimi kľučkami obohral protihráčov sa mu podarilo zakončiť, lenže jeho pokus nebol príliš prudký a brankár hostí pokrýva loptu.
     
    84
    Žltá karta na strane hostí dostáva ju Šofranac.
     
    83
    Píska sa aj máva! Všetko to začal center z priameho kopu do šestnástky súpera, kde hlavičkovalo viacero hráčov, avšak ako sme spomínali prichádza prerušenie hry – ofsajd.
     
    82
    Center z ľavej strany, ktorý len tak preletel popred päťku brankára a rozhodca tam videl nejaký teč. Senica rozohrala roh veľmi rýchlo a všetko to skončilo zakončením Jakubova, ktorú likviduje brankár Vujadinovic.
     
    80
    Senica začína v poslednej desaťminútovke ďalšiu akciu. Kóňa otočil hru na ľavú stranu, ale tam sa obrana súpera ubránila a uvidíme či sa podarí Senici zabojovať a vyrovnať.
     
    79
    Po pár sekundách striedanie aj na domácej strane, ihrisko opúšťa Opiela a jeho miesto obsadí Jakubov.
     
    78
    Ako sme spomínali prichádza ďalšie striedanie v tíme hostí. Ihrisko práve opúšťa autor zatiaľ jediného gólu Kaljevič, na jeho miesto do útoku prichádza Pavićević.
     
    77
    Útok aj zo strany Podgorice, ktorá sa v druhom polčase stiahla na vlastnej polovici a na nejaké útoky sa chystá len málokedy. Prichádza striedanie na strane hostí.
     
    76
    Viackrát sa opakuje rovnaká situácia, že Senica je pri lopte, lenže súper je zoradený na vlastnej polovici a bráni zo všetkým s čím sa dá a keby mohol tak povolá do hry aj trénera. Pokus Pirošku z väčšej vzdialenosti končí nad bránou.
     
    75
    Po pár sekundách hry prichádza ďalšia snaha zo strany Senice. Znovu je takým "koncovým" hráčom práve Piroška, ktorý zrovna na tom istom mieste nie je úspešný na prihrávke a stráca loptu.
     
    74
    Senica sa snaží dostať do hry, ale tentokrát nie je znova úspešná, keď Piroška s loptou na nohe nie je v prihrávke úspešný a triafa len nohu súpera.
     
    73
    Center Senice z pravej strany sa odrazil zo šestnástky pár metrov pred a Kóňa z voleja ľavou nohou neváha a zakončil tesne mimo pravej tyče.
     
    73
    Čo možno o kapitánovi Kóňovi neviete, že s futbalom začal naozaj skoro už vo svojich piatich rokoch obliekal dres FC Nitra, kde si prešiel všetkými kategóriami. Okrem toho obliekal dresy klubov ako pražskej Sparty, Zlína, Artmedie a aktuálny dres FK Senica.
     
    72
    Uvidíme ako sa to do konca zápasu ukáže a či sa podarí Senici skórovať. Tentokrát sa útok cez pravú stranu neskočil úspešným, keďže obrana súpera dobre zasiahla.
     
    70
    Dobrá kombinácia v podaní domácich hráčov, ktorí sa v posledných sekundách motajú okolo 16-tky brány hostí. Pár prihrávok a tá posledná končí za autovou čiarou, keďže Diviš centrom nastreil obrancu.
     
    69
    Senica to skúša po pravej strane cez Diviša, ktorý však bol dobrým ťahom trénera, keď ho zaradil do druhého polčasu. Pár metrov potiahol loptu, avšak na jeho prihrávku odpovedala obrana dlhým obranným odkopom.
     
    68
    Prvé striedanie prichádza aj na strane hostí, keďže z ihriska odchádza Savičevič a do hry nastupuje čerstvá posila Pavićević, uvidíme ako toto striedanie ovplyvní hru.
     
    67
    Odkop od brány hostí skončil na polovici Senice a následne sa hra prerušuje, keďže lopta opúšťa riadnu hraciu plochu.
     
    67
    Dobrá hra Kóňu. Centrovaná lopta skončila na jeho kopačke, ktorú si dokázal spracovať, obohral si obrancu a prihral na spoluhráča. Diviš však následne neúspešný.
     
    65
    Senica zahrávala rohový kop z pravej strany, ale ani ten tentokrát nepriniesol gól. Po pár sekundách prišla ďalšia šanca, ale po prihrávke do 16-tky dobre zasiahol brankár hostí.
     
    64
    Po odkope od brány domácich sa k lopte nedostali domáci, ale príde po tom tak ako rozohrajú aut, keďže Podgorica sa ubránila. Po pár prihrávkach center na pravú stranu a hra je prerušená.
     
    63
    Čistá gólová šanca! Hostia v posledných sekundách stupňujú svoj tlak a teraz sa to skoro pretavilo do druhého gólu. Center z pravej strany skončil na zadnej tyči, kde z voleja zakončil Seratlić, ktorý v záklone mieri vysoko nad, veľké šťastie pre Senicu.
     
    62
    Tak toto nebola najlepšia možnosť akou zahrala Podgorica priamy kop. Z pravej strany, kde by väčšina hráčov preferovalo center pred malé vápno prišlo akési zakončenie, ktoré obletelo bránu vo väčšej vzdialenosti a prichádza odkop od brány Šullu.
     
    61
    Na žlté karty tak máme aktuálne stav 2:2, po tom ako si na hranici 16-tky pomohol Čermák rukami. Priamy kop pre hostí uvidíme čo na to Senica.
     
    60
    Štandardnú situáciu hostia zahrali na pravú stranu a tam Senica bezmocne prerušuje hru iba na aut. Po rozohrávke prichádza pred 16-tkou na pravej strne faul a hra je znovu prerušená.
     
    59
    Podgorici takýto stav hry určite vyhovuje, keďže hra sa ustálila viackrát je prerušená hra a hostia sa snažia udržať každú sekundu vo svoj prospech. Je tomu tak aj po odkope od ich brány a následnom faule v strede ihriska.
     
    58
    V strede ihriska sa dostal k lopte Kóňa, ktorý to skúsil sám. Pár krokov s loptou a zakončenie spoza 16-tky, ktoré míňa tesne ľavú tyč brány súpera.
     
    57
    Odkop od domácej brány skončil za polovicou ihriska tam však už úraduje obrana súpera. Po pár obranných zákrokoch súpera sa dostali k lopte aj hráči Senice a uvidíme či sa im niečo podarí vymyslieť s gólovou príchuťou.
     
    57
    Ako sme spomínali bude sa striedať!
     
    56
    Piroška zahral rohový kop z pravej strany a lopta sa odrazila z viacerých strán, podstatné je to, že opustila hraciu plochu a rozohrávať sa bude od brány hostí.
     
    56
    Dobrým oživením hry je určite Diviš, ktorý sa dostal do konceptu zostavy od druhého polčasu. Prízemný center z pravej strany prerušil pred brankárom obranca Podgorice.
     
    55
    V týchto sekundách prichádza aj do hry ľad a Christovam len za pomoci dvoch lekárov odchádza z ihriska poskakujúc na jednej nohe, vyzerá to na striedanie.
     
    54
    Prvá žltá karta aj na domácej strane dostáva ju Piroška za protesty.
     
    54
    Roberto ostáva ležať na zemi po súboji v strede ihriska! Vyzerá to možno aj na striedanie, keďže to z nášho pohľadu prišlo na nepríjemný stret.
     
    53
    Diviš všetko začal a všetko ukončil. Po tom ako loptu potiahol do stredu ihriska, prihral na Kóňu, ktorý mu centrom vrátil loptu na hlavičku, lenže tá z kraja 16-tky minula bránu súpera.
     
    53
    Centrovaná lopta na Seratiča, ktorý len tak hlavou šuchol loptu, ale s ňou nemal žiaden problém brankár Šulla, ktorý s prehľadom zakročil. Na druhej strane ihriska už pracuje Diviš, ktorý sťahuje hru do stredu ihriska.
     
    51
    Po nejakom čase sme svedkami akcie aj na strane hostí. Odrazená lopta na pravú stranu a Podgorica útočí. Senica prerušuje jej rozohrávku a je z toho aspoň autové vhadzovanie pre súpera.
     
    50
    Na teraz to nebol dobrý roh v podaní domácich hráčov, keďže lopta z pravej strany skončila na zadnej tyči, ale následne opustila hraciu plochu.
     
    50
    Druhý polčas lepším začiatkom pre domácich hráčov, ktorí v týchto sekundách si stavajú loptu na rohový kop. Trošku sa čaká na samotnú rozohrávku po pár sekundách lopta končí na zadnej tyči, tam však Kóňa nebol úspešný.
     
    46
    V úvode druhého polčasu prichádza domáce zmena. Tréner Senice posiela do hry Diviša namiesto Hiaga.
     
    48
    Senica sa po prvýkrát v druhom polčase dostáva do útoku. Na pravej strane vybojoval loptu Kóňa, následne Piroška pred malým vápnom skoro zakončil, lenže včas bol zablokovaný obranou súpera.
     
    47
    Pozeráme sa aj na druhý polčas stretnutia. V úvode hneď diváci Senice povzbudzujú svoj tím a dúfajme, že im to pomôže. Tentokrát im nemohol verdikt hlavného rozhodcu, keďže ukazuje priamy kop proti ním, ten je však z väčšej diaľky.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 20:35.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Šulla – Kóňa (C), Brabec, Hiago, Roberto, Diarrassouba, Kalabiška, Zeman, Križko, Opiela, Piroska.

    FK Mladost Podgorica: Vujadinovic – Živkovič, Sankovič, Šofranac, Mitrovič, Kaljevič, Markovič, Savičevič, Seratlič, Tomič (C), Ishikara.

    Rozhodca: A. Salmanov – Y. Abbasov, N. Hüseynov (všetci Azerbajdžan).
     
    Skončila sa nám tak úvodná trištvrte hodina zápasu, po ktorom sme svedkami postupovej pozície pre Podgoricu, ktorá vedie 0:1 po 38. minúte, keď Kaljevič z tesnej blízkosti nedal Šullovi žiadnu šancu. Senicu však môže mrzieť doterajší priebeh stretnutia, keďže práve ona mala viacero šancí a mohla vyhrávať už od úvodných minút.

    Sumár šancí prvého polčasu:

    12. minúta: DOMÁCE TRIBÚNY TLIESKAJÚ! Určite zaslúžene a veľkú zásluhu na tom všetkom má Opiela, ktorý potiahol loptu cez stred, futbalovo si spravil viacerých hráčov prihral na 16-tku Diarrassoubovi, ktorý z prvej míňa len o centimetre pravú tyč Vujadinovicovej brány.

    18. minúta: OBROVSKÁ ŠANCA PRE SENICU! Všetko to začal Kóňa v strede ihriska po tom ako poslal presnú prihrávku na Pirošku, ten sa neulakomil a v 16-tke našiel voľného Diarrassoubu, ktorý pred malým vápnom koncom kopačky nastrelil iba brvnom brány. Dúfame, že z ďalšej šanci sa Seničania dostanú do vedenia.

    Viac v sekcii dôležité!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+2
    Rohový kop rovnako zahraný ako pri gólovom momente, tentokrát však lopta odrazená na 16-tku bola zasiahnutá obrancom, ktorý posiela loptu za postrannú čiaru hracej plochy.
     
    45+2
    Na záver druhého polčasu budeme svedkami ďalšieho rohového kopu Podgorice, takže Senica sa pred tým ako pôjde do kabíny musí brániť.
     
    45+1
    Brankár hostí pri rozohrávke ešte natiahol čo to šlo a následne poslal loptu na ľavú časť ihriska, tam v súboji prišiel ďalší faul a táto hra naplno vyhovuje Podgorici, ktorá je zatiaľ tímom, ktorý postupuje.
     
    45
    Pri tom ako prebieha ošetrenie brankára hostí nastavuje asistent rozhodcu dve minúty.
     
    45
    V poslednej minúte prvého polčasu sa zahrával priamy kop v podaní domácich hráčov. Pri súboji pred malým vápnom prišiel faul na brankára Vujadinovica, ktorý si vyžiadal ošetrenie.
     
    44
    Dobrý obranný zákrok v podaní Roberta, ktorý sa v šprinte dokázal dostať ku Savićevićovi, ktorému v sklze zobral loptu a z opakovaného záznamu je jasne vidieť, že sa jednalo o čistý zákrok.
     
    43
    Pri lopte sú znovu hráči domáceho tímu v červených dresoch. Trošku zaskočení domáci hráči, ale aj fanklub, ktorí sa pozerala na dobrú hru v podaní ich hráčov. Center pred bránu, ale pri zakončení neúspešný Piroška.
     
    42
    V posledných sekundách by sa zdalo, že Podgorica už napáda vyššie po tom ako sa gólovo presadila. Tentokrát prichádza útok domácich po ľavej strane, ten však nie je úspešný.
     
    41
    Po pár sekundách tu máme ďalší rohový kop z tej istej ľavej strany. Piroška zakrútil loptu na zadnú tyč a do hlavičky sa dostal Kóňa, ten míňa bránu.
     
    40
    Už to vyzeralo, že Podgorica to v zadných radoch zvládne, ale je z toho nakoniec rohový kop. Center z ľavej strany skončil pred malým vápnom, ale tam si všetko postrážil brankár Vujadinovic, ktorý posiela loptu do bezpečia.
     
    38
    Podgorica dala gól! Úvodný gól tohto zápasu, ktorý je si myslím veľmi nespravodlivý, keďže Senica v úvodných minútach diktovala hru stretnutia, ale to sa po rohovom kope z ľavej strany mení. Center sa odrazil na 16-tku, prihrávka na BOJANA KALJEVIĆA, ktorý sa strelou k ľavej tyči nemýlil.
     
    37
    "Senica do teho!" To sa aktuálne ozýva na štadióne, kde po predošlej šanci Pirošku prichádza po rohu aj zakončenie z väčšej diaľky v podaní Kóňu, ktorý však páli tesne vedľa ľavej tyče.
     
    36
    Po dlhšej šanci tu máme nejakú šancu. Vyzeralo to na priamy kop, ktorý však Kóňa zahral veľmi rýchlo na voľného Pirošku, ktorý pohotovo z ľavej strany zakončil smerom na pravú šibenicu, ale bravúrny zákrok Vujadinovica.
     
    34
    Senica síce zachytila loptu na svojej polovici, ale po pár sekundách o ňu prišla. Lopta sa strieda zo strany na stranu a ako sme spomínali panuje vyrovnaná hra. Kapitán hostí Tomić zahral aut, ale ten bol nepresný a Senica zvláda celú situáciu s prehľadom.
     
    33
    V úvode sme sa venovali viacerými pauzami v hre vďaka štandardným situáciam, tú ďalšiu majú domáci hráči. Center do 16-tky skončil na hlave jedného z hráčov Senice, ale lopta sa dostáva za autovú čiaru a rozohrávať budú hostia.
     
    32
    Pri lopte vidíme aktuálne Kalabišku, ktorý rozohrával spoza autovej čiary, ale lopta za krátko mení majiteľa. Hostia prenikajú po pravej strane, ale znova neúspešne, chválime stopérov domácich.
     
    31
    Do pozornosti dáme aj to, že Podgorica zatiaľ nevystrelila priamo na bránu. Senica to skúšala na teraz po ľavej strane, ale tam neuspela. Center do 16-tky odrazila obrana mimo hraciu plochu.
     
    31
    Po obrovskej šanci Diarrassouba, ktorý po Piroškovej prihrávke pred niekoľkými minútami nastrelil brvno brány sa hra na oboch stranách vyrovnala. V posledných sekundách sa hra prelieva zo strany na stranu bez nejakej vážnej šance.
     
    30
    V úvode 30. minúty sú pri lopte hráči Podgorice, ale tí po rozohrávke z autu prišli o loptu a v zadných radoch kombinuje Brabec s druhým stopérom. Obozretná hra domácich hneď zo zadných radov.
     
    29
    Po celkom dobrom bránení sa do útoku dostali aj hráči hostí, ktorí prenikli po ľavej strane a vďaka Seratlićovi prišlo otočenie hry na opačnú stranu, ale to nebolo vôbec presné a lopta opúšťa hraciu plochu.
     
    28
    Posledné akcie Senice sa začínajú viac po centroch na kraje a vyzerá to tak, že Senica to má celkom dobre natrenované. Hra sa posúva po pravej strane, kde sa Podgorica s vypätím všetkých síl bráni.
     
    27
    V týchto sekundách je hra prerušená, keďže pri hlavičkovom súboji sa zranil hráč Podgorice Kaljević, ktorý je už potrestaný kartou, ale po ošetrení členka bude môcť pokračovať v hre.
     
    26
    Pár miesta na štadióne v Senici je ešte voľných, takže úplne vypredané s istotou nie je. Senica však pre prítomných fanúšikov hrá veľmi dobrý futbal.
     
    25
    Dlhý odkop z vlastnej polovice domácich hráčov končí v strede ihriska, kde sa Senica dostala k lopte. Vyzeralo to na útok, ale nakoniec je to po prerušení hry súpera iba autová rozohrávka.
     
    24
    Aktívna hra zo strany Senice a zatiaľ veľa pasivity zo strany súpera. Ďalšia kolmica, ktorou to skúšajú hráči domáceho tímu na súpera veľmi často končí u brankára, ale Diarrassouba si veľmi dobre nabiehal.
     
    23
    Pár sekúnd už čakáme na rozohrávku od domácej brány, keďže Šulla si dlhší čas pripravoval loptu. Po dlhom odkope sa lopty zmocnili práve hráči Senice a začínajú kombináciu v strede ihriska.
     
    22
    Pekná kombinácia v domácom tíme, ktorý sa pred vlastnými fanúšikmi javí veľmi dobre. Dobrá kombinácia cez pravú stranu, centrovaná lopta a nanešťastie útočný faul pri hlavičke, lopta sa však odrazila na 16-tku, ale Piroška už nemohol zakončiť.
     
    21
    Druhý potrestaný hráč Podgorice, keď v rozohrávke podržal za dres Kóňu Sanković.
     
    20
    Po tom ako Senica nevyužila svoju príležitosť a nastrelila iba brvno sa o držanie lopty prihlásili aj hostia. Na pravej strane prišla istá kombinácia, ale tá nebola vôbec hrozivá.
     
    18
    OBROVSKÁ ŠANCA PRE SENICU! Všetko to začal Kóňa v strede ihriska po tom ako poslal presnú prihrávku na Pirošku, ten sa neulakomil a v 16-tke našiel voľného Diarrassoubu, ktorý pred malým vápnom koncom kopačky nastrelil iba brvnom brány. Dúfame, že z ďalšej šanci sa Seničania dostanú do vedenia.
     
    18
    Brankár Senice však ešte takto pred rokom obliekal dres Myjavy, no postupne sa dostal do Senice, kde bol dvojkou českého brankára Milana Šangera, ktorý však v klube bol iba na hosťovaní, takže sa vrátil do Sparty Praha. Tentokrát zasahuje po dlhom centri súpera.
     
    17
    Ako sme spomínali Senica veľmi dobre v obrane a dostala sa aj k lopte. Domáca kombinácia končí loptu v 16-tke, ale bez ohrozenia sa k nej dostal brankár Vujadinovic.
     
    16
    Štandardná situácia hostí sa zahrávala z ich vlastnej polovice a domáci hráči boli natoľko pozorní, že loptu dobre odrazili za autovú čiaru. Po pár sekundách sa Senica znovu ubránila a dostala sa aj k lopte.
     
    16
    Senica sa aj tentokrát dostáva do pár náznakov o zakončenie. Posledné akcie do útoku sa preferovali centrami do strán a následným prenesením hry do 16-tky. Myšlienky dobré, ale na teraz neúspešné, navyše prichádza faul v podaní Kóňu!
     
    14
    Nešportové správanie, ktoré na futbalové trávniky naozaj nepatrí a skôr by sa uplatnilo v národnom divadle v Bratislave. Po tom ako sme avizovali prerušenú hru prichádza žltá karta, ktorú vidí Kaljević, keďže v strede ihriska filmoval.
     
    14
    Videli sme tak dobré šance hlavne na strane domáceho tímu. Tentokrát išli do útoku hráči Podgorice, ktorí sa nevedia tak povediac presadiť. Senica už už chcela rozohrávať, ale súper sa dostal znovu k lopte. Hra sa prerušuje.
     
    12
    DOMÁCE TRIBÚNY TLIESKAJÚ! Určite zaslúžene a veľkú zásluhu na tom všetkom má Opiela, ktorý potiahol loptu cez stred, futbalovo si spravil viacerých hráčov prihral na 16-tku Diarrassoubovi, ktorý z prvej míňa len o centimetre pravú tyč Vujadinovicovej brány.
     
    11
    Senica zahrala signál! Center na pravú stranu, ktorý skončil u Kalabišku, ten sa snažil vbehnúť do 16-tky, ale z posledných síl sa mu podarilo iba zakončiť, lenže pokus skončil tesne mimo.
     
    11
    Hlavný rozhodca Salamanov preferuje skorej hru, ktorá sa prerušuje. Po tom ako Podgorica nevyužila svoju možnosť zo štandardnej situácie prichádza druhá možnosť po nejakých minútach aj zo strany domácich.
     
    9
    Posledné sekundy sa viac hrá na priame kopy. Po dlhšom čase tu máme druhý na strane hostí a dá sa povedať, že z rovnakej pozície čo sa týka metrovej vzdialenosti. Center pred bránu len tak preletel a všetko pokryl opäť brankár Šulla.
     
    8
    Hra sa nám prelieva zo strany na stranu a okrem šanci Kóňu z poslednej minúty je to vyrovnané stretnutie. Podgorica sa síce natlačila do okolia 16-tky domácich, tam však neuspela.
     
    7
    "Dajte im góle" toto aktuálne počuť z tribún na štadióne v Senici. Mohlo tomu prísť teraz, keď aj Senica zo štandardnej situácie mala istú šancu. Center zasiahol hlavou Kóňa, ktorý pohladil loptu a tá len tesne minula bránu!
     
    6
    Center z ľavej strany po tom ako sme avizovali priamy kop pre hostí. Lopta smerovala na zadnú tyč, kde však nenaskakovali žiadny hráči z Podgorice. Šulla vyskakoval na dlhý center, ktorý zachytil, lopta mu však vypadla, ale vďaka spoluhráčom dobre zasiahol aj na druhýkrát.
     
    5
    Pár minút už máme za nami a môžme si dovoliť konštatovať, že na začiatku sme videli lepšiu hru, resp. aktivitu zo strany domácich hráčov. Hra sa však presúva na polovicu Senice po tom ako Podgorica bude zahrávať priamy kop.
     
    3
    Vítam vás všetkých pri dnešnom prenose, v úvode stretnutia boli menšie problémy v spojení, ale všetko je už v poriadku. Pozerali sme sa na prvý útok Senice, ktorý sa začal od brankára Šullu. Dlhý výkop do stredu ihriska, lopta na Diarrassouba, ten tesne míňa.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Šulla – Kóňa (C), Brabec, Hiago, Roberto, Diarrassouba, Kalabiška, Zeman, Križko, Opiela, Piroska.

    FK Mladost Podgorica: Vujadinovic – Živkovič, Sankovič, Šofranac, Mitrovič, Kaljevič, Markovič, Savičevič, Seratlič, Tomič (C), Ishikara.

    Rozhodca: A. Salmanov – Y. Abbasov, N. Hüseynov (všetci Azerbajdžan).
     
     
    Seničania budú určite mať o čo bojovať, keďže postupujúci z tejto dvojice si v 3. predkole Európskej Ligy UEFA zahrá proti španielskému celku FC Sevilla už 1. a 8. augusta!
     
    "Zápas sme mali dotiahnuť do víťazného konca. V závere stretnutia súper udrel po zbytočnej štandardke. Práve tá nás stála víťazstvo. Doma chceme vyhrať a postúpiť, takže ešte sa nedá hovoriť o spokojnosti či sklamaní, pretože sme len v polčase. Spokojný budem, až keď postúpime do ďalšieho predkola," vyjadril sa po prvom zápase tréner Eduard Pagáč.
     
    Úvodný zápas tejto vylosovanej dvojice sa odohrával presne pred týždňom – vo štvrtok 18. júla 2013 od 17:30 SEČ na štadióne Pod Goricom v Podgorici.
    Na toto stretnutie si našlo cestu až 4500 divákov, ktorí netrpezlivo sledovali vývoj veľmi dôležitého zápasu.
    Už v 34. minúte sa Senica dostala na pôde súpera do vedenia, keď po centri od Križka hlavičkou zakončoval Jan Kalabiška. Senica bola teda vo vedení a dokázala si ho udržať až do 55. minúty, keď po delovke zo značky pokutového kopu od Ivana Kňaževiča bolo vyrovnané – 1:1. To však ešte nebol koniec a hosťujúca Senica zabrala naplno. V 77. minúte prekvapil brankára Vujadinovića Lamine Diarrassouba, ktorý ľavačkou poslal Senicu do vedenia. Už to vyzeralo pre Senicu veľmi dobre, no napokon sa v 85. minúte dokázal presadiť Ishikara Taku, ktorý vyrovnal výsledok tohto zápasu na 2:2.
     
    Srdečne Vás vítam pri odvetnom zápase 2. predkola Európskej Ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z futbalového štadióna v Senici, kde si domáci celok a aktuálny vicemajster Slovenska – FK Senica zmeria sily s aktuálnym "napredovníkom" Čiernej Hory, ktorý sa zo šiesteho ligového miesta a po prvom predkole dostal do ligy Európskej – tím FK Mladost Podgorica.

    Senici sa v ligovej sezóne 2012/2013 darilo veľmi sympaticky, keď dokázala zaskočiť silné kádre zo Žiliny, Košíc, či Trenčína a napokon sa usadila na druhej priečke našej bájnej Corgoň Ligy. Zápasová bilancia 16 výhier – 7 remíz – 10 prehier síce nehovorí o veľkej dominancii, no zisk 55 bodov predsa Senici na vicemajstra Slovenska stačil. Tretí AS Trenčín strácal po sezóne na Senicu len dva body.
    V národnom pohári – Slovnaft Cup-e sa hráčom Senice nedarilo až tak dobre, ako v tom ligovom, keď sa síce dostala do štvrťfinále, no tam podľahla po zápasoch 1:2 a 2:1 celku MŠK Žilina až na pokutové kopy.

    Celok FK Mladost Podgorica si v sezóne 2012/2013 počínal celkom dobre, keď napokon obsadil v strede tabuľky sympatickú šiestu priečku so ziskom 39 bodov a s bilanciou 9 výhier – 12 remíz – 12 prehier. Možno je pre Vás prekvapivé, že prečo práve Podgorica účinkuje v Európskej Lige, no práve tomuto tímu sa podarilo v 1. predkole Európskej Ligy postúpiť cez maďarského vicemajstra – tím Videoton FC Fehérvár po zápasoch 1:2 a 1:0.
    V národnom pohári sa Mladost Podgorica dostala celkom vysoko, keď účinkovala až v semifinále, no tam ju po zápasoch 1:1 a 2:3 vyradil celok FK Budućnost Podgorica, ktorý následne aj národný pohár získal.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 38. Kaljević

    Karty:   54. Piroška (SEN), 61. Čermák (SEN), 87. Križko (SEN) – 14. Kaljević (PDG), 21. Sanković (PDG), 84. Šofranac (PDG), 86. Seratlić (PDG)


    FK Senica: Šulla – Kóňa (C), Brabec, Hiago, Roberto, Diarrassouba, Kalabiška, Zeman, Križko, Opiela, Piroska.
    FK Mladost Podgorica: Vujadinovic – Živkovič, Sankovič, Šofranac, Mitrovič, Kaljevič, Markovič, Savičevič, Seratlič, Tomič (C), Ishikara.

    Rozhodca: A. Salmanov – Y. Abbasov, N. Hüseynov (všetci Azerbajdžan)