Podgorica – Senica 2:2 (kon.) | Göteborg – Trenčín 0:0 (kon.) | Ljubljana – Žilina 3:1 (kon.)
koniec
NK Olimpija Ljubljana
3:1 (2:0)
MŠK Žilina
Štvrtok 18.07.2013, 20:44 • Stožice, Ľubľana, Slovinsko • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Olimpija Ljubljana dala gól! Klinec do žilinskej rakvy zabíja presnou strelou k pravej žrdi DJORDJE IVELJA, ktorý dostal dostatok priestoru na to, aby vypálil spoza 16-tky a zvýšil na 3:1 pre svoj tím.
     
    86
    Guba zobral loptu Omladičovi a zakladá brejk! Posúva to do tandemu Švakrovi, ten do behu na pravú stranu Majtánovi, Majtán preniká do vnútra pokutového územia, hľadá prudkou strieľanou prihrávkou možno aj trocha na náhodu spoluhráča, no loptu odkopáva spred Ďžafiča niektorý z domácich bekov.
     
    85
    Hučko dostáva pri svojej premiére v žlto-zelenom drese žltú kartu po faule na Zarifoviča.
     
    82
    Žilina dala gól!
    Dlhá lopta do 16-tky od Majtána na Róberta Picha, ktorý sklepáva spoluhráčovi menom MICHAL ŠKVARKA a ten z prvej a bez prípravy páli po zemi do brány! Džafič zostal len nehybne stáť.
     
    81
    Nik Omladič poriadne natiahol Martina Dúbravkou strelou k ľavej tyči! Dúbravka úspešne vyrazil.
     
    80
    Asi som to zakríkol! Guba dostal loptu za obranu na ľavú stranu, vošiel do 16-tky a hľadal niekoho z dvojice Majtán-Pich pred Džafičom. Lopty sa ale ujal hráč v zeleno-bielom, teda Ľubľančan.
     
    77
    Striedanie v tíme NK Olimpija Ljubljana: z ihriska odchádza Šporar, prichádza Valenčič.
     
    73
    Z ihriska odišiel dnes solídne hrajúci Zajko Zeba, nahradil ho Junior Etémé Mbatama.
     
    71
    Zeba mal loptu na osi ihriska a pasom do behu našiel spoluhráča menom Damjan Trifkovič. Trifkovič však na žilinské šťastie míňa.
     
    69
    Zeba fauloval Mabouku a inkasoval žlty trest.
     
    67
    Pečovský si pomohol faulom proti prenikajúcemu Djurkovičovi. Za tento zákrok bol "odmenený" žltou kartou.
     
    63
    Guľa pripravil ďalšie stredanie. Dávid Guba nahradil Jaroslava Mihalíka.
     
    61
    Taktický faul Trifkoviča na Pečovského. Damjan Trifkovič uvidel kartu žltej farby. To všetko sa udialo na žilinskej polovici.
     
    58
    Všetci fanúšikovia Žiliny si teraz museli poriadnu vydýchnuť po tom, čo dnes neistý Piaček chyboval a stratil loptu tesne za vlastnou 16-tkou. Napokon sa ale pískalo proti Olimpiji, keďže jeden z napádajúcich hráčov Piačeka údajne fauloval, nám sa to však zdalo nanajvýš čisté.
     
    51
    Zeba bol exekútorom, skúšal to nakrátko no do lopte do cesty vošiel hlavný rozhodca, od ktorého sa lopta odrazila k Bagaričovi. Krajný obranca domácich sa s loptou nemaznal a poslal ju z voleja na Dúbravkovu bránu a veruže natiahol gólmana hostí! Po následnom rohu nedošlo k ničomu vážnejšiemu.
     
    46
    Striedať bude aj kouč domáceho celku. V zápase končí Enis Djurkovič, strieda ho Nemanja Mitrovič.
     
    46
    Adrián Guľa posiela na trávnik Michala Škvarku, ktorý nahradí Jakuba Paura.
     
    45+1
    Bellov absolútne zbytočný faul na súperovej polovici znamená druhú žltú kartu pre Beninčana a následné vylúčenie. Toto môže byť zlomový moment zápasu.
     
    43
    Pich našiel krásnou prihrávkou "do ulice" Bella, ten po pravej strane potiahol loptu do "ohňa", bol však už z uhla, no predsa vypálil! Gólman domácich vyráža na roh. Toto bola doposiaľ najväčšia šanca Žiliny v tomto stretnutí.
     
    41
    "Hlavičkujúcim" kohútom bol Antonio Delamea-Mlinar, ktorý odchádza predčasne pod sprchy po dohovore hlavného rozhodcu s jeho asistentmi. Túto červenú kartu si Žilinčania vyreklamovali, ale bola stopercentne zaslúžená. Paur inkasoval úder v prerušení hry ešte pred Zebovim rohom.
     
    40
    Z tribúny sme jasne videli, že Paur inkasoval takzvanú "hlavičku" od jedného z Ľubľančanov!
     
    37
    Bello vidí žltú karatu po faule neďaleko vlastnej 16-tky.
     
    26
    Olimpija Ljubljana dala gól! Chyba v defenzíve Žiliny znamenala loptu pre Djurkoviča do šance a nestrážený netiesnený ENIS DJURKOVIČ zoči-voči Dúbravkovi nemal problém rozvlniť sieť strelou k ľavej tyči.
     
    25
    Pred Dúbravkom to opäť vrelo! Ani Akakpo a ani Hučko nevyhlavičkovali dlhú loptu do 5-ky, no Piaček napokon odkopol rázne loptu ďaleko preč.
     
    22
    Zeba postavil divákov zo sedadiel ďalekonosnou strelou, ktorá len tesne minule tri žrde Dúbravkovej brány.
     
    19
    Olimpija Ljubljana dala gól! Z čista jasna sa s loptou na kopačkách ocitol ANDRAŽ ŠPORAR, ktorý si loptu potiahol bližšie k 16-tke. Ani jeden z dvojice žilinských stopérov nevystúpil včas a ľubľanský "hroťák" milimetrovou prízemnou strelou k pravej tyči nedal Dúbravkovi najmenšiu šancu.
     
    12
    Bol to napokon Jakub Paur, ktorý zvolil priame ohrozenie brány! Lopta presvišťala po zemi asi meter vedľa pravej tyče. Džafič to však všetko kontroloval.
     
    5
    O signál napokon nešlo a Nik Omladič pálil priamo na Dúbravku, ktorý musel boxovať nepríjemnú rotujúcu loptu smerujúcu do stredu brány.
     
    Žilinská výprava na čele s lodivodom Adriánom Guľom vycestovala do Ljubljany v utorok popoludní. Do hlavného mesta Slovinska vycestuje aj dvojica komentátorov, aby Vám naživo zo štadióna Stožice priniesla online prenos zo zápasu, ktorý má výkop vo štvrtok o 20:45 SEČ.

    Marek Hudák

    Dávid Švec

    Góly: 19. Šporar, 26. Djurkovič, 90+3. Ivelja – 82. Škvarka

    Karty:   61. Trifkovič (LJU), 69. Zeba (LJU) – 37. Bello (ZIL), 67. Pečovský (ZIL), 85. Hučko (ZIL)   45+1. Bello (ZIL)   41. Delamea-Mlinar (LJU)


    NK Olimpija Ljubljana: Džafič (K) – Bagarič, Zarifovič, Dalamea-Mlinar, Jovič – Ivelja, Trifkovič – Zeba – Djurkovič, Šporar, Omladič. Tréner: A. Razdrh.
    MŠK Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček (K), Akakpo, Hučko – Pečovský, Paur – Pich, Bello, Mihalík – Majtán. Tréner: A.Guľa.

    Rozhodca: Kristo Tohver – Hannes Reinvald, Sten Klaasen
    Štvrtok 25.07.2013