Mallorca – Levante 1:1 (kon.) | Zaragoza – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:2 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:1 (1:1)
Levante UD
Nedeľa 05.05.2013, 12:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Môj tip mi vyšiel. Z priameho kopu poslal dos Santos tvrdú ranu k tyči, ktorú však dokázal Navas vyraziť a k následnej dorážke sa už domáci po dobrej defenzívnej robote Levante nedostali.
     
    90
    V druhom dejstve činí nadstavený čas až päť minút, čo je dostatočne veľká časová porcia na strelenie gólu.
     
    89
    Obrovská šanca Mallorcy ostala nevyužitá. K zakončeniu sa dostal Alfaro, ktorého strelu však skvelým zákrokom zlikvidoval Navas. Ten svojich spoluhráčov v závere drží nad vodou.
     
    87
    Veľká šanca domáceho celku ! Marquez prešiel stredom ihriska a jeho tvrdá strela prešla tesne vedľa tyče Navasa. Tomu teraz poriadne redlo.
     
    83
    Domácim sa predsa len podarilo prekonať brankára hostí a streliť druhý gól, no hráči a fanúšikovia Mallorcy sa tešiť nemôžu. Pískal sa totiž faul na brankára navasa.
     
    80
    Navarro napokon za svoj zákrok na Mexičana dostal zaslúžené žlté napomenutie.
     
    77
    Vzápätí prichádza aj posledné striedanie Levante. Ihrisko opustil strelec zásahu na 1:1, Acquafresca, ktorého vystriedal Roger.
     
    75
    Druhé striedanie trénera hostí. Na dnes má dokončené Juanfran, ktorého nahradil na hracej ploche Karabelas.
     
    70
    Po prihrávke od Pina sa do sľubnej šance dostal Hemed. jeho prudkú strelu brankár Navas výborne vyrazil.
     
    69
    Tak napokon Arizmendi nebude môcť pokračovať v hre. Pre domáceho hráča je to veľká škoda, ved na trávnik prišiel len pre pár minútami. Na jeho miesto vybehol Marquez. Toto striedanie bolo tým posledným na domácej strane.
     
    64
    Druhé striedanie v tábore domáceho celku. Ihrisko opusti Victor, ktorého miesto na hracej ploche zaujal Arizmendi.
     
    53
    Vidíme prvé striedanie domáceho trénera v zápase. Ihrisko opustil trocha prekvapujúco strelec otváracieho zápasu, Nisue, na ktorého miesto poslal domáci kouč Alfara.
     
    45
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času videl ešte Pablo Lopéz žltú kartu. Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    42
    Levante dalo gól! Tak hosťom sa napokon podarilo vyrovnať. na pravé krídlo dostal prihrávku Pedro Lopéz, ktorého center do pokutového územia prepadol cez dvoch domácich obrancov až k ACQUAFRESCOVI a ten hlavičkou prekonal Aouateho v domácej bráne.
     
    28
    Tak zranený Barkero nakoniec v hre pokračovať nemôže. Na jeho miesto prichádza z lavičky Michel.
     
    23
    Hosťom konečne niečo vyšlo aj v ofenzíve. Peknú prihrávku na pravé krídlo obdržal Pedro Ríos, ktorý poslal pred domácu bránu prudký center. S tým si domáci brankár poradil, keď ho vyboxoval do bezpečia.
     
    15
    Pekná akcia domáceho celku. Na ľavý okraj šestnástky bol vysunutý Giovani dos Santos, ktorý poslal do pokutového územia mäkkúčkú loptu, na ktorú rybičkou skákal Nisue. Proti obrane hostí sa však presadiť nedokázal. Po loptu si následne prišiel brankár Navas.
     
    12
    Ďalší center do pokutového územia však už mal potrebné parametre. V šestnástke si naň naskočil Geromel. Jeho hlavičku dobre vykryl Navas.
     
    7
    Mallorca dala gól! Domáci sa ujímajú vedenia ! Victor poslal do pokutového územia prienikovú prihrávku na HEMEDA, ktorý sa svojou rýchlosťou a agresivitou dostal do zakončenia a prekonal Navasa.
     
    3
    Vidíme prvú žltú kartu zápasu, ktorú pripisujeme na konto Iborru. Ten nešetrne fauloval jedného z domácich. Tí budú mať k dispozícii štandartnú situáciu.

    Michal Bakoš

    Góly: 7. Hemed – 42. Acquafresca

    Karty:   3. Iborra (LVN), 45. Lopéz (LVN), 80. Navarro (LVN)


    RCD Mallorca: Aouate – Hutton, Pedro Geromel, Anderson Conceição, Kevin, José Martí, Pina, Victor, dos Santos, Nisue, Hernand
    Levante UD: Navas – Navarro, Juanfran, Pedro Lopéz, Vyntra, Diop, Valdo, Iborra, Barkero, Pedro Ríos, Acquafresca

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio