Mallorca – Levante 1:1 (kon.) | Zaragoza – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:2 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:1 (1:1)
Levante UD
Nedeľa 05.05.2013, 12:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    34. kolo španielskej Primera Division v nedeľu pokračuje mimo iných aj duelom medzi RCF Mallorca a Levante UD. Onlajny.eu budú samozrejme pri tom a tie najdôležitejšie udalosti zo zápasu Vám prinesú vo forme textového prenosu.

    RCF Mallorca uzatvára tabuľku na poslednom mieste, stále však drží nádej na záchranu v najvyššej španielskej lige. Najbližších súperov má totiž na dostrel – rozdielom dvoch či troch bodov. Čakajú ju však ešte náročné zápasy s tímamy zo stredu tabuľky a s Atléticom Madrid. V minulom kole prehrala Mallorca práve na trávniku tabuľkového suseda, Real Zaragoza, 2:3.
    Štatistika Mallorca: 28 bodov, 7-7-19 (V-R-P), skóre 36:67, forma PRVPP.

    Levante UD je na tom podstatne lepšie, tento tím je na 13 priečke, čo určite stačí na udržanie sa v súťaži, no na nejaké výrazne úspechy tento klub asi zvyknutý nie je. Levante prehralo ostatné štyri zápasy, posledné dva ale len najtesnejším rozdielom 0:1 (doma s Celta de Vigo a vonku v Barcelone). Naposledy tak vyhral ešte so Sevillou, tiež tesne 1:0.
    Štatistika Levante: 40 bodov, 11-7-15 (V-R-P), skóre 35:52, forma PPPPV.

    V prvom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne doma Levante zvíťazilo pohodlne 4:0. Pri pohľade do najbližšej histórie vzájomných zápasov týchto dvoch tímov ale možno pre Levante povedať: konečne. Predošlé tri zápasy totiž doma len zremizovali (0:0, 1:1 a 2:2). A Mallorca doma len vyhrávala... (1:0, 2:1 a 3:0). Či sa jej to podarí aj teraz, môžte sledovať spolu s nami.
     
    Úvodné zostavy:

    RCF Mallorca: Aouate – Hutton, Pedro Geromel, Anderson Conceição, Kevin, José Martí, Pina, Victor, dos Santos, Nisue, Hernand

    Levante UD: Navas – Navarro, Juanfran, Pedro Lopéz, Vyntra, Diop, Valdo, Iborra, Barkero, Pedro Ríos, Acquafresca

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mala domáca Mallorca. Lopta sa dostala až k stopérom, ktorí ju poslali len za bránkovú čiaru. Odkopávať tak bude Navas.
     
    1
    Ďalší nákop do šestnástky od domácich futbalistov opäť skončil len v náručí brankára. Loptu mu tam hlavičkou sklepol jeden z obrancov.
     
    2
    V úvode zápasu sa hrá na polovici hostí. Domáci sa tam teraz dostali prostredníctvom autového vhadzovania.
     
    3
    Vidíme prvú žltú kartu zápasu, ktorú pripisujeme na konto Iborru. Ten nešetrne fauloval jedného z domácich. Tí budú mať k dispozícii štandartnú situáciu.
     
    4
    K jej rozohratiu sa postavil Giovani dos Santos, ktorý to zakrútil priamo do šestnástky, kde centrom hľadal svojich spoluhráčov. Tí sa k hlavičke napokon nedostali.
     
    5
    Aj hráči Levante sa konečne dostali na polovicu súpera, kde však dlho nepobudli. Domáci im zobrali loptu a na ľavom krídle naštartovali dos Santosa. Ten pekne prenikol a ľavačkou poslal do pokutového územia center po zemi. Loptu tam skackala a išli po nej dvaja domáci hráči, no napokon nezakončili. Následne obrana Levante všetko ukľudnila.
     
    6
    Hostia boli na chvíľku na polovici Mallorcy. Napokon sa rozhodli poslať loptu do pokutového územia, kde ju do svojho náručia chytil Aouate.
     
    7
    Mallorca dala gól! Domáci sa ujímajú vedenia ! Victor poslal do pokutového územia prienikovú prihrávku na HEMEDA, ktorý sa svojou rýchlosťou a agresivitou dostal do zakončenia a prekonal Navasa.
     
    8
    Treba povedať, že domáci sa vedenia ujali zaslúžene. V úvode zápasu im dianie na ihrisku jasne patrí.
     
    9
    Jeden z domácich stopér akoby nevedel ako má s rozohrávkou pokračovať a tak loptu nakopol len dopredu. Tá prepadla až k brankárovi Navasovi.
     
    10
    Domáci sa dostali do ofenzívy po pravom krídle, kde sa v súboji jeden na jeden snažil presadiť Nisue. Ten však svojim trikom neobabral Junafrana.
     
    11
    Domáci mali k dispozícii rohový kop. dos Santos poslal center do pokutového územia, no vážnejšie nebezpečenstvo pre svätyňu hostí neprišlo.
     
    12
    Ďalší center do pokutového územia však už mal potrebné parametre. V šestnástke si naň naskočil Geromel. Jeho hlavičku dobre vykryl Navas.
     
    13
    Hostia sa presadiť v úvodnej pätnásť minútovke nevedia. Podnikajú len krátke útočné výpady na súperovu polovicu, no tie nikdy netrvajú viac ako pár sekúnd.
     
    14
    Lopta sa od domácich futbalistov dostal až k brankárovi hostí Navasovi. Ten si pohľadom vyberá, komu pošle dlhú loptu.
     
    15
    Pekná akcia domáceho celku. Na ľavý okraj šestnástky bol vysunutý Giovani dos Santos, ktorý poslal do pokutového územia mäkkúčkú loptu, na ktorú rybičkou skákal Nisue. Proti obrane hostí sa však presadiť nedokázal. Po loptu si následne prišiel brankár Navas.
     
    16
    Pri lopte opäť hráči domáceho celku. Hráči Levante sú zatiaľ v ofenzíve úplne jaloví.
     
    17
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ktorý však smeroval len na prvú tyč. Domáci si túto štandartku opäť zopakujú.
     
    18
    Druhý center už bol lepší, no obrana hostí si s nim aj napriek tomu dokázala poradiť. V pokračovaní akcie ukázal Nisue dobrú bojovnosť a na ľavom krídle vybojoval pre svoj celok loptu.
     
    19
    Hutton viedol loptu po pravom krídle až sa rozhodol nakopnúť ju do šestnástky. Tam bol strelec otváracieho zásahu Hemed, no tentoraz sa lopta od neho iba odrazila k brankárovi.
     
    20
    Lopta sa za bránkovú čiaru dostala od Giovaniho dos Santosa. Po výkope brankára Navasa sa hostia usadili na polovici súpera a získali tam štandartku.
     
    21
    Tento priamy kop však dopadol pre hostí biedne. Lopta totiž prepadla až za bránkovú čiaru. Odkop od brány si teda skúsi aj domáci strážca svätyne.
     
    22
    Tak teraz sledujeme naozaj hluchú pasáž hry. Lopta opäť skončila za bránkovou čiarou, tentoraz za tou hosťujúcou. Obaja brankári si tak v týchto chvíľach môžu potrénovať svoju kopaciu techniku.
     
    23
    Hosťom konečne niečo vyšlo aj v ofenzíve. Peknú prihrávku na pravé krídlo obdržal Pedro Ríos, ktorý poslal pred domácu bránu prudký center. S tým si domáci brankár poradil, keď ho vyboxoval do bezpečia.
     
    24
    Priamy kop pre hostí. Jedna z mála príležitostí na ohrozenie domácej svätyne.
     
    25
    Hostia poslali rozohrávať priamy kop ľaváka, ktorý to zakrútil smerom na bránu. Po lopte vyštartoval z bránkovej čiary Aouate, ktorý ju pevne chytil do svojich rúk a ešte pri tom zbúral aj jedného zo svojich spoluhráčov. Ten mu to ale isto odpustí.
     
    26
    Hra je prerušená, kedže jeden z hostí ostal po ostrom súboji ležať na zemi. Rozhodca privolal na trávnik aj zdravotnícky tím Levante.
     
    27
    Barkero bude ošetrovaný za postranou čiarou. My teda môžme pokračovať v hre. Loptu majú po faule logicky na svojich kopačkách hostia. Dokedy im to však vydrží, to je otázne.
     
    28
    Strela dos Santosa bola veľmi veľmi nepresná. V permanencii bude opäť brankár Navas, ktorý sa v prvom dejstve viac naodkopáva ako nachytá.
     
    28
    Tak zranený Barkero nakoniec v hre pokračovať nemôže. Na jeho miesto prichádza z lavičky Michel.
     
    29
    Na lopte momentálne domáci, ktorí ju držia na svojich kopačkách po väčšine prvého dejstva. Hostí k nej naozaj púšťajú len máličko.
     
    30
    Na center Valda z ľavého krídla čakal v pokutovom území Rios. Lopta sa však k nemu po dobro obrannom zákroku nedostala.
     
    31
    Po hlavičkovom biliarde z oboch strán, loptu na zem dostal Rios, ktorý si to namieril proti trojici protihráčov. Len blázon by veril, že sa dokáže proti ním aj presadiť.
     
    32
    Lopta sa z domácich kopačiek opäť dostala za bránkovú čiaru. Navas svojim výkopom nenašiel nikoho v zelených dresoch.
     
    33
    Hostia sa konečne ako tak rozbehli do útoku, no úplne to pokazil Michel, ktorého prihrávka na ľavé krídlo bola nepresná a skončila v aute. Spoluhráči sa na Michela, ktorý naskočil do zápasu z lavičky, poriadne srdili.
     
    34
    Domáci si v ofenzíve počínali nedovolene. Hostia sa takpovediac za darmo dostali k lopte.
     
    35
    Veľa toho však hráči Levante v ofenzíve neukázali. Loptu poslali len mimo hracej plochy. Desať minút do konca prvého dejstva. Dočkáme sa ďalšieho gólu ?
     
    36
    Po tvrdom vzdušnom súboji, ktorý však bol podľa názoru rozhodcov čistý, sa lopta opäť dostala za postrannú čiaru.
     
    37
    Dobrú loptu na ľavé krídlo dostal opäť dos Santos. Jeho center sa pred bránu nedostal. Loptu poslali hosti na roh.
     
    38
    Z rohového kopu sa domácim nepodarilo nič vyťažiť. Na druhej strane sme videli faul na Diopa.
     
    39
    Hostia sa po peknej prienikovej prihrávke dostávali do samostatného nájazdu. Ten sa však nekonal, kedže sa jednalo o ofsajd.
     
    40
    Faul Pina na polovici súpera. Pri lopte budú zelení, teda hráči Levante. Tí sa s postupom času začínajú smerom dopredu osmeľovať.
     
    41
    Zvýšenie aktivity dokumentuje aj rohový kop, ktorý si hostia dokázali vybojovať.
     
    41
    Lopta sa dostala pred bránu Aouateho. Odtiaľ ju však domáci okamžite odpálili do bezpečia.
     
    42
    Levante dalo gól! Tak hosťom sa napokon podarilo vyrovnať. na pravé krídlo dostal prihrávku Pedro Lopéz, ktorého center do pokutového územia prepadol cez dvoch domácich obrancov až k ACQUAFRESCOVI a ten hlavičkou prekonal Aouateho v domácej bráne.
     
    43
    Hostia tak v prvom dejstve dokázali vyťažiť gól prakticky z ničoho. Celý prvý polčas boli horším tímom a dopredu sa púšťali len sporadicky, no vidíte, aj tak sa im podarilo vyrovnať.
     
    44
    Tvrdú strelu Martího zblokovala obrana hostí. Domáci žiadali priamy kop, kedže sa domnievali, že obranca hostí ju zastavil rukou. Nepískalo sa a pokračuje sa v hre.
     
    45
    Domáci hráč Giovani dos Santos ostal ležať na zemi. Hostia loptu odkopli za postrannú čiaru a jeden z naj aktívnejších hráčov prvého polčasu tak môže byť ošetrený.
     
    45
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času videl ešte Pablo Lopéz žltú kartu. Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Giovani dos Santos už síce je na nohách, no príliš dobre nevyzerá. O tom, čo bude môcť pokračovať v hre sa rozhodne asi až cez polčas.
     
    45+2
    Po rozohratom aute a fair – play odkope domácich ukončil rozhodca prvé dejstvo tohto zápasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase je tu teda stav 1:1. Domáci sa ujali vedenia po zásahu Hemeda. Hosťom, ktorí boli počas prvého dejstva slabučkí sa vyrovnať podarilo po ojedinelej akcia zásahu Acquafrescu. Druhý polčas sa začína už o pár minút. Sledujte ho s nami, v našom priamom prenose.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V ofenzíve boli v úvodnej minúte hostia, no nič im to nebolo platné. Do šance sa dostať nedokázali.
     
    47
    Na druhej strane išla akcia domácich opäť cez koho iného ako dos Santosa, ktorý dostal loptu na ľavé krídlo, odkiaľ poslal pred bránu nepríjemný center. Herman sa do zakončenia nedostal.
     
    48
    Priamy kop pre Mallorcu tesne za poliacou čiarou. Domáci to skúsia asi rozohrávkou po zemi.
     
    49
    Domáci sú v tlaku. Pred bránu hostí teraz posielali jeden center za druhým. Obrana hostí však bola pevná a po nepresnej prihrávke Matrího na pravé krídlo Huttonovi sa domáci o loptu sami pripravili.
     
    50
    Domáci mali k dispozícii priamy kop z pravej strany a k jeho rozohrávke sa postavil dos Santos. Jeho center ľavačkou do pokutového územia však pre bránu hostí žiadne nebezpečenstvo nepriniesol.
     
    51
    Následne ešte dos Santos bojoval o loptu pri rohovej zástavke, no nedokázal ju vybojovať. Aut budú mať k dispozícii hostia.
     
    52
    Geromel sa najprv pošmykol a potom zákrokom, ktorý si pýtal žlté napomenutie, zoťal prenikajúceho hráča hostí. Priamy kop smeroval na zadnú žrď, kde sa mal pohybovať Vyntra. Ten sa však do zakončenia nedostal.
     
    53
    Vidíme prvé striedanie domáceho trénera v zápase. Ihrisko opustil trocha prekvapujúco strelec otváracieho zápasu, Nisue, na ktorého miesto poslal domáci kouč Alfara.
     
    54
    V úvode druhého polčasu je o čosi väčšia aktivita na strane hostí, no tlakom by som to nenazval. Je to len také posúvanie si lopty na polovici súpera a potom center do pokutového územia na nikoho.
     
    55
    Teraz presvišťal center cez domáce pokutové územia bez toho, aby ho niekto zasiahol Následne sa pískal faul na Huttona.
     
    56
    Na dos Santosov center z ľavého krídla si síce Hermand naskočil, no s jeho ľahkou hlavičkou nemal brankár hostí problém.
     
    57
    Giovani dos Santos dobre ľavačkou prehadzoval na svojho spoluhráča do útoku. Nakoniec to však bola prihrávka pri dlhá a loptu budú mať hráči Levante.
     
    58
    Opäť sa vraciame k situácii, ktorú sme v prvom dejstve sledovali hádam najčastejšie. Po nepresnej strele domáci odkopával Navas od brány a loptu poslal cez celé ihrisko až za bránkovú čiaru Mallorcy. Odkop si teda precvičí aj Aouate.
     
    59
    Hostia si vybojovali autové vhadzovanie na polovici súpera. To je najčastejší spôsob, ktorým sa dostávajú hráči v zelenom dopredu.
     
    60
    Hemed si prihrávku neprebral, kedže spadol na zem. Jeho odzbrojenie však bolo v rámci pravidiel. Loptu si tak opäť užije brankár Navas.
     
    61
    Hra je teraz nudná, asi tak, ako keď sa idete pozrieť na nejaký slabý zápas našej corgoňligy. Jediná vec, ktorú vidíme stále sú odkopy od brán. Aj teraz poslal Navas loptu opäť až k Aouatemu.
     
    62
    Domáci sa dostali dopredu a po obrannom zákroku Lukasa Vyntru budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    63
    Center Giovaniho dos Santosa smeroval do malého vápna, odkiaľ ho odvrátil do bezpečia stopér Navarro.
     
    64
    Druhé striedanie v tábore domáceho celku. Ihrisko opusti Victor, ktorého miesto na hracej ploche zaujal Arizmendi.
     
    65
    Do ofenzívnej akcie sa hrnul Rios. Jeho aktivitu však zastavila zdvihnutá vlajočka čiarového rozhodcu. Ofsajd.
     
    66
    Hra je prerušená, kedže na zemi ostal ležať Juanfran. Pilier obrany hostí musí byť ošetrený.
     
    67
    Opäť sa pokračovalo v hre, no dlho tento stav nevydržal, kedže na zemi teraz ostal ležať pre zmenu domáci hráč Arizmendi. Hra je teda opäť prerušená.
     
    68
    Do konca zápasu nám ostáva spolu s nadstaveným časom niečo viac ako dvadsať minúť. Podarí sa jednému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu ?
     
    69
    Tak napokon Arizmendi nebude môcť pokračovať v hre. Pre domáceho hráča je to veľká škoda, ved na trávnik prišiel len pre pár minútami. Na jeho miesto vybehol Marquez. Toto striedanie bolo tým posledným na domácej strane.
     
    70
    Po prihrávke od Pina sa do sľubnej šance dostal Hemed. jeho prudkú strelu brankár Navas výborne vyrazil.
     
    70
    Domáci teraz prikladajú pod kotol. tentoraz strieľal Pina, no obrana Levante jeho strelu dokázala zablokovať.
     
    72
    Domáci nasťahovaní na polovici súpera, kde sa snažia presadiť najmä kombinačnou hrou.
     
    73
    Po zrazenom centri budú mať k domáci k dispozícii ďalší rohový kop. Rozohrá ho opäť dos Santos.
     
    73
    Z rohového kopu, ktorý nakoniec rozohral striedajúci Marquez, sa domáci nedokázali presadiť.
     
    74
    Agilný dos Santos vybojoval pre svoj tím opäť loptu, no bol na poliacej čiare zastavený hráčmi Levante. Bolo to však proti pravidlám.
     
    75
    Domáci si dlho vymieňali loptu na polovici súpera a keď už nevedeli čo s ňou, rozhodol sa Hemed nakopnúť ju vpred. Poslal ju však len k Navasovi.
     
    75
    Ďalší rohový kop rozohral Giovani dos Santos. Jeho center si s prehľadom do rúk stiahol brankár Navas.
     
    75
    Druhé striedanie trénera hostí. Na dnes má dokončené Juanfran, ktorého nahradil na hracej ploche Karabelas.
     
    77
    Ďalšia akcia domácich bola zastavená. Hemed sa síce čudoval, no bol mu odmávaný ofsajd.
     
    77
    Vzápätí prichádza aj posledné striedanie Levante. Ihrisko opustil strelec zásahu na 1:1, Acquafresca, ktorého vystriedal Roger.
     
    78
    Zápas sa nám pomaly prehupne do poslednej desať minútovky a my stále čakáme na nejaký zásah v druhom polčase. Dočkáme sa ho alebo sa už stav dielu meniť nebude ?
     
    79
    Navaro poslal nekompromisne na zem Giovaniho dos Santosa, ktorého by som osobne zvolil za najlepšieho hráča dnešného zápasu. Aj keď na takéto hodnotenia je ešte pri skoro.
     
    80
    Navarro napokon za svoj zákrok na Mexičana dostal zaslúžené žlté napomenutie.
     
    80
    Opäť mal v tejto akcii domácich prsty dos Santos, na ktorého center si naskočil Hutton. Domáci zadák hlavičkoval v záklone nepresne.
     
    82
    Hemed získal pre svoj tím ďalší rohový kop. Ak by sa hralo na počet rohov, domáci by dnes svojho súpera deklasovali. Len pre zaujímavosť si povedzme, že na rohové kopy domáci vedú 9:1.
     
    83
    Domácim sa predsa len podarilo prekonať brankára hostí a streliť druhý gól, no hráči a fanúšikovia Mallorcy sa tešiť nemôžu. Pískal sa totiž faul na brankára navasa.
     
    84
    Záverečné minúty zápasu sa dohrajú na polovici Levante, kde sa koniec koncov odohráva celý zápas.
     
    85
    Domáci vyslali pas do pokutového, ktorý do svojich rúk stiahol brankár Navas. Ten sa s výkopom príliš ponáhľať nebude. Podrží loptu a troška upokojí svoj tím.
     
    87
    Veľká šanca domáceho celku ! Marquez prešiel stredom ihriska a jeho tvrdá strela prešla tesne vedľa tyče Navasa. Tomu teraz poriadne redlo.
     
    88
    Domáci opäť v tlaku a súperovej polovici. Podarí sa im ich obrovské ofenzívne snaženie pretaviť v gólové zakončenie ?
     
    89
    Obrovská šanca Mallorcy ostala nevyužitá. K zakončeniu sa dostal Alfaro, ktorého strelu však skvelým zákrokom zlikvidoval Navas. Ten svojich spoluhráčov v závere drží nad vodou.
     
    90
    O ojedinelý proti útok sa pokúsili aj hostia. Roger bol však nachytaný v ofsajdovom postavení.
     
    90
    V druhom dejstve činí nadstavený čas až päť minút, čo je dostatočne veľká časová porcia na strelenie gólu.
     
    90+2
    Mallorca si vybojovala na polovici Levante štandartnú situáciu.
     
    90+2
    K lopte sa postavili Marquéz a dos Santos. Osobne to však tipujem na druhého menovaného, ktorý takéto situácie obľubuje.
     
    90+3
    Môj tip mi vyšiel. Z priameho kopu poslal dos Santos tvrdú ranu k tyči, ktorú však dokázal Navas vyraziť a k následnej dorážke sa už domáci po dobrej defenzívnej robote Levante nedostali.
     
    90+4
    Opäť to bol dos Sanots, ktorý centroval do šestnástky. Tentoraz však jeho pas nenašiel nikoho.
     
    90+5
    Videli sme jednú z posledných, ak nie aj poslednú strelu v zápase od domácich. Marquez však bránu Navasa vysoko prestrelil.
     
    90+6
    Aj keď už nadstavených päť minút vypršalo, rozhodca ešte dovolil domácim jeden rohový kop.
     
    90+6
    Hostia sa ubránili aj desiatemu rohu domácich v zápase a to bolo to posledné, čo sme dnes videli.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa nám napokon skončil 1:1. V druhom polčase sme už presný zásah nevideli. Bližšie k nemu mali jednoznačne domáci, ktorí búšili do obrany hostí počas celého druhého polčasu, no prekonať Navasa sa im nepodarilo. Oba tímy si tak vody po delia. Z tohto zápasu je to všetko. Prajem pekný zvyšok dňa ! Lúči sa s Vami Michal Bakoš. (13:55:41)

    Michal Bakoš

    Góly: 7. Hemed – 42. Acquafresca

    Karty:   3. Iborra (LVN), 45. Lopéz (LVN), 80. Navarro (LVN)


    RCD Mallorca: Aouate – Hutton, Pedro Geromel, Anderson Conceição, Kevin, José Martí, Pina, Victor, dos Santos, Nisue, Hernand
    Levante UD: Navas – Navarro, Juanfran, Pedro Lopéz, Vyntra, Diop, Valdo, Iborra, Barkero, Pedro Ríos, Acquafresca

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio