West Ham – Manchester United 2:2 (kon.) | Manchester City – Wigan 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 0:3 (kon.)
koniec
West Ham United
2:2 (1:1)
Manchester United
Streda 17.04.2013, 20:45 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia pre dnešok by to bolo naozaj všetko. Lúči sa s vami Tomáš Batiz, ktorý vám v mene celého tímu praje pekný zvyšok večera. Športu zdar! (22:40:50)
     
    Skončil sa nám zápas medzi West Ham United a Manchester United výsledkom 2:2. Mali sme tú možnosť vidieť celkom zaujímavý futbal z britských ostrovov, ktorý nám tieto dva tímy predviedli. Viaceré dobré akcie na oboch stranách neskončili gólom, lenže v 55. minúte sa dokonale dostal do zakončenia Diamé, ktorý poslal loptu k ľavej tyči. Určite pútala hra aj Kagawu, ktorý bol pri oboch góloch na strane hostí. Najskôr nastrelil tyč a potom z dorážky sa nemýlil van Persie, ktorý tak stanovil na 2:2.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Faul prišiel na hráča West Hamu, vyzerá to tak, že sa zahrá iba táto štandardná situácia a je po zápase.
     
    90+3
    De Gea poslal loptu od vlastnej brány. Manchester United sa teraz bráni, ale po chvíli už musí uvažovať po nejakom útočení, ktoré by mohli pretaviť do gólu.
     
    90+2
    Aj teraz to skúšajú hostia a opäť je to neúspešné! Centrovaná lopta z pravej strany nebola nikým zasiahnutá a po nejakom čase budeme svedkami aj útoku zo strany domácich hráčov. Ich určite teší remíza s takýmto súperom.
     
    90+1
    Lopta sa vracia do zadných radov až ku brankárovi De Geovi. Jeho rozohrávka skončila na polovici, po ktorej sa Manchester United dostal na ľavú stranu a následným centrom neohrozil bránu súpera.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Začala sa nám aj posledná minúta riadnej hracej doby. Pri lopte sú hostia, ale tí to skúšajú hlavne z centrov, ktoré im nevychádzajú. Opäť zasahuje obrana súpera.
     
    89
    šanca na druhej strane. Tú však Manchester United nevyužíva a niečo sa snaží spraviť s výsledkom aj West Ham. Dobrá hra na pravej strane a následný faul , ktorý bude ešte zaujímavý.
     
    89
    West Ham sa po dlhšom čase dostal k lopte, ale po prihrávke po čiare, ktorá vzápätí končí mimo hracej plochy vyzerá celkom dobre.
     
    88
    Pokračuje sa tlakom hostí. Giggs, ktorý prišiel na trávnik pred pár minútami sa dostal k lopte na ľavej strane. Kľučkami sa snažil niečo vymyslieť, ale nastrelil iba obrancu.
     
    86
    Stále sú pri lopte hráči Manchester United. Snažia sa držať až do samotného kopca loptu. Viac prihrávok však končí u van Persieho, ktorý si to hodil na slabšiu nohu a strelou míňa bránu.
     
    85
    Manchester United však postupuje do útoku. Prihrávka na pravej strane strieda prihrávku a po pár sekundách prichádza aj zakončenie spoza 16-tky, ktoré obranca však pred brankárom zablokoval.
     
    84
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu a pomaly sa môžu tešiť tí ktorí si podali na tiket X/X, s celkom pekným kurzom. Do útoku opäť postupuje Manchester United, ale tentokrát to nebolo moc úspešné, keď nejaký protiútok zaznamenáva aj druhá strana. Taktiež neúspešne.
     
    83
    Do ďalšieho útoku postupujú hostia. Tí pohotovo prešli po pravej strane a dostali sa aj do zakončenia, resp. centra, ktoré vykrýva obranca. Následný rohový kop nebol taktiež úspešný.
     
    81
    Dôležitý moment pre hostí, keď dokázali vyrovnať. Uvidíme ako sú na tom psychicky a či sa im podarí pridať aj tretí gól, či by sa po prvý krát v dnešnom stretnutí dostali do vedenia. Center z pravej strany poslal do náručia brankára hlavou Hernandez.
     
    78
    Druhé striedanie v tíme Manchester United, ktoré bude mať za cieľ vedenia v prospech červených diablov. Z ihriska odchádza Kagawa, nastupuje Hernandez.
     
    77
    Manchester United dal gól! Pár minút pred koncom zápasu je vyrovnané, keď sa Manchester United dostal do dobrej šance. Opäť bol pri všetkom Kagawa, ktorý najskôr nastrelil tyč, odkiaľ sa lopta odrazila k ROBINOVI VAN PERSIEMU, ktorý sa už z kraja malého vápna nemohol mýliť.
     
    76
    Po tom ako sa podarilo odraziť útok súpera kombinácia prichádza na domácej strane v zadných radoch. Po pár prihrávkach pri autovej čiare prichádza dlhý center až k 16-tke súpera.
     
    75
    Záverečných 15. minút stretnutia a aktuálny líder tabuľky prehráva s 14. tímom jednogólovým výsledkom 2:1. Pri lopte sú však červení diabli a snažia sa dostať k bráne súpera. Center z pravej strany však obrana West Hamu odrazila.
     
    74
    Pripomínam, že v nasledujúcom zápase sa stretne Manchester United s Aston Villou. Na teraz však čelí ďalšiemu útoku zo strany West Hamu, Jeho snaženie však dokázal zastaviť a lopta ide do autu.
     
    73
    Uvidíme akú silu dodá na ihrisku skúsený Giggs, ktorý aj teraz bojuje o loptu. Manchester United ostáva v držaní lopty a pomaly postupuje do útoku. Tentokrát to na ľavej strane nevyšlo a súper z West Hamu je pri lopte.
     
    72
    Giggs sa ihneď zapája do hry na ľavej strane. Dostal sa k lopte odkiaľ dokázal aj vycentrovať, keď jeho pokus mieril iba na zadnú tyč, kde sa nenachádzal žiadne z hráčov Manchester United.
     
    71
    Zaujímavé striedanie na strane Manchester United, keď tréner SAF sťahuje z ihriska anglického ostrostreleca Rooneyho, ktorého nahradí Giggs.
     
    71
    Hra sa tentokrát pohybovala na pravej strane, lenže zakončenie prišlo spoza 16-tky, ktoré však mierilo nad bránu.
     
    70
    Posledné sekundy patria určite hráčom Manchester United, ktorí držia už dlhšiu dobu loptu na svojich kopačkách. Opäť to bude zrejme po centri a nejaké to zakončenie.
     
    69
    znovu sa snažia k niečomu dostať hostia, ktorí opäť postupujú k bráne súpera a znovu sa snažia niečo hlavne po centroch zo strán vyprodukovať. Perfektnú možnosť mal van Persie, ktorý pred malým vápnom zlyhal na brankárovi.
     
    68
    Manchester United si síce pýtal faul po súboji strede ihriska, ale rozhodca neprerušil hru. Hostia avšak ostávajú pri lopte v nasledujúcich sekundách, keď si ju dokázali vybojovať.
     
    68
    Striedanie v domácom tíme, keď v 68. minúte odchádza z ihriska O´Neil, keď na jeho miesto nastupuje Noble.
     
    66
    Stále sú pri lopte hostia v bielych dresoch a postupnými útokmi na malom priestore hľadajú nejakú medzeru odkiaľ by mohli zakončiť. Ani tentokrát sa im to nepodarilo, lenže ostávajú pri lopte.
     
    66
    Hostia z Manchester United sa snažia a snažia. Teraz kombinujú v zadných radoch, ale pomaly sa už dostávajú k bráne súpera. Uvidíme či sa im podarí vyrovnať. Lopta sa dostala na ľavú os ihriska.
     
    65
    Opäť prišiel nejaký ten útok na strane červených diablov. Pár prihrávok a center do 16-tky, ktorý aj tentokrát pokrýva brankár. Jeho následnú rozohrávku zachytil hosťujúci tím.
     
    64
    Opäť postupujú do útoku hostia, ktorí sa snažia aspoň vyrovnať. Kombinácia v strede ihriska, odkiaľ sa pokúšal vycentrovať na Valenciu anglický útočník Rooney. Jeho pokus zrazil obranca súpera Manchester United ostáva aj tak pri lopte.
     
    63
    Na rohové kopy to je 2:2. Teraz budú mať možnosť hostia, ktorí rozohrávajú z pravej strany. Lopta mierila pred malé vápno, kde si na loptu nabehol Rooney. jeho zakončenie smerovalo do brány, lenže obranca vykopol loptu z čiary!
     
    62
    V posledných sekundách sa hrá futbal iba od 16-tky k 16-tke. Domáci hráči sa snažia všetko odkopávať a dobre brániť, čím by si udržali vedenia. Manchester United odpovedá viacerými útokmi, ktoré nie sú úspešné.
     
    60
    Hostia sú opäť pri lopte. Teraz to už nie je také pomalé s kombináciou a viac preferujú rýchly útok po stranách, kde sa snažia čo najrýchlejšie vyrovnať. Tentokrát je to neúspešne a k lopte sa navyše dostáva súper z West Hamu.
     
    59
    Nervozita sa stupňuje aj na hosťujúcej striedačke. Uvidíme ako SAF bude reagovať na priebeh stretnutia a ako posilní útok.
     
    58
    Manchester United drží loptu pod svojou mocou. Pár prihrávok na vlastnej polovici, následný center pred 16-tku súpera a znovu perfektná obrana, ktorá zasahuje tak ako má.
     
    56
    Určite to nie je podla predstáv červených diablov, ktorí sa budú v nasledujúcich minútach tlačiť viac do útoku a snažiť sa aspoň čo najrýchlejšie vyrovnať. Prvý útok po inkasovanom góle skončil iba centrom z pravej strany, ktorý obrana súpera odrazila do bezpečia.
     
    55
    West Ham United dal gól! Nečakaný úder pre Manchester United, ktorý už po druhýkrát inkasuje do vlastnej brány. Center po faule na pravú stranu, kombinácia viacerých prihrávok a perfektné zakončenie MOHAMEDA DIAMÉHO, ktorý zvyšuje na 2:1.
     
    54
    Pár sekúnd sa nám opäť nebude hrať. Hlavný rozhodca si všíma každý detail hry, keď tentokrát po faule a následnej rozohrávke West Hamu odpískal, že lopta je pri odkope v pohybe.
     
    53
    Dobrým útokom, resp. protiútokom sa prezentovali domáci hráči, ktorí sa dokázali dostať k bráne súpera, tam obrana ešte stihla zakročiť a loptu poslala mimo hraciu plochu.
     
    52
    Uvidíme ako bude tento zápas pokračovať, kdeže do útoku sa viac tlačia hráči Manchester United, lenže to finálne zakončenie neprichádza, čím by ohrozili bránu súpera.
     
    51
    Až v druhom polčase ukázal žltú kartu hlavný rozhodca. Tá mieri po spomínanom faule ku Carrollovi, ktorého rozhodca v dnešnom zápase už viackrát napomínal.
     
    50
    Menšia zmätky pred malým vápnom hostí, keď si poriadky robí v zadných radoch brankár De Gea, do ktorého tak povediac dobiedzajú protihráči po tom ako zachytil loptu po centri.
     
    49
    Jeden z ďalších prechodov na strane domáceho tímu a tento sa naozaj podaril. Pekná prihrávka zo stredu na pravú os ihriska, odkiaľ prišiel aj center, ktorý obrana Manchester United odráža do bezpečia.
     
    48
    Lopty sa zmocnili aj domáci hráči, ktorí taktiež niečo skúšajú. Po strate lopty súpera sa hra preniesla na ľavú stranu. Následný center obrana súpera bola odrazená.
     
    47
    Pri lopte sú opäť hráči Manchester United, ktorí sa snažia kombinovať na malom priestore, lenže tentokrát je to iba na vlastnej polovici odkiaľ sa góly dávajú veľmi ťažko.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu si hostia dokázali vyprodukovať obrovskú šancu, na ktorej konci bol van Persie, ten však netrafil loptu najlepšie a obrana včas zasiahla.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 21:45.
     
    Skončil sa prvý polčas stretnutia medzi West Hamom a Manchester United, ktorý dopadol remízou 1:1.

    Úvodné minúty boli priam prekvapivé pre aktuálneho lídra tabuľky. Viacero dobrých akcii na strane domáceho tímu neskončilo gólom, ten však prišiel v 13. minúte, keď hlavičkou otváral skóre Té. Nasledujúce minúty hry už patrili hosťom, ktorí sa snažili o útočenie. Gól prišiel v 31. minúte, keď na perfektnú pracú s loptou Kagawu naviazal po jeho prihrávke Valencia.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Rohový kop nedopadol najlepšie pre dvojicu hráčov hostí, konkrétne Evru a brankára De Geu, ktorý sa nepríjemne zrazili po tom ako brankár Manchester United vyrážal loptu do bezpečia.
     
    45+1
    V závere má možnosť rohového kopu z ľavej strany domáci tím. Dlhšie sa opäť čaká na rozohrávku, keď rozhodca upozorňuje hráčov v 16-tke.
     
    45
    Nastavený čas je jedna minúta.
     
    45
    Pomaly sa nám končí prvý polčas. Loptu ešte držia hostia z Manchestru, ale nie je to nejak moc dlho, keď prihrávkou po výške prišli o loptu. Následný útok súpera zastavili taktickým faulom. Pripomínam, že rozhodca v doterajšom priebehu ešte neudelil žiadnu kartu.
     
    44
    Hostia po nevyužitom útoku súpera taktiež útočia. Prechod po pravej strane, pár prihrávok a nejaký ten center pred malé vápno, na ktorý si nabiehalo pár hráčov. Center však skončil v náručí brankára z West Hamu.
     
    43
    Vyzerá to tak, že polčasový výsledok sa bude páčiť tým, ktorý si podali remízu. West Ham však ešte nehádže flintu do žita a snaží sa ohroziť bránu súpera. Držanie lopty v okolí 16-tky vykrýva Manchester United.
     
    42
    Držanie lopty v doterajšom priebehu zápasu je v réžii Manchester United, ktorý prevážil súpera v pomere 64%.
     
    41
    Po viacerých prihrávkach prišla už aj nepresná. Loptu zachytili domáci hráči a ihneď sa snažia o prekvapivý protiútok, ktorý by mohli zavŕšiť gólom. Centrovanú loptu z ľavej strany odrazili obrancovia do bezpečia.
     
    40
    Hostia v posledných sekundách iba kombinujú v zadných radoch a vymieňajú si loptu, čím čakajú na vyššie napádanie súpera. Centre zo strany na stranu a opätovné stiahnutie hry.
     
    39
    Manchester United sa nepresadil ani tentokrát, ale pochváliť musíme spoľahlivú obranu na oboch stranách. Brejk najskôr nevyšiel domácim hráčom, ktorí to ukončili tesne za polovicou. Na teraz kombinujú hostia z Manchestru.
     
    39
    Manchester United sa snažil o niečo. Prihrávkami na malom priestore sa dostal po pravej strane do okolia 16-tky West Hamu. Valencia si narážal loptu so spoluhráčom a šiel už aj zakončovať. Opäť zasahuje obrana West Hamu.
     
    38
    Útok červených diablov skončil, ale z opakovaného záberu som videl faul na van Persieho, ktorý rozhodcovia nejak prehliadli, resp. mohli odpískať aspoň roh. Po výkope od brány ostáva pri lopte Manchester United.
     
    37
    Útoky na oboch stranách. To čo nevyšlo hosťom tak sa o niečo pokúšajú aj domáci hráči, ktorí sa taktiež dostali do okolia 16-tky súpera a skúšali bránu ohroziť po centroch. Na teraz neúspešne.
     
    36
    Po rozohrávke sa hostia dostávajú do nejakého náznaku o útoku. Prvý prechod po ľavej strane však neskončil nejakým zakončením, iba prihrávkami v okolí 16-tky. Následný útok z pravej strany nebol taktiež úspešný.
     
    36
    Podobná situácia aj po pár sekundách. Manchester United teraz iba bráni súpera vo vlastnej 16-tke, keď čelil ďalšiemu centru z pravej strany ihriska. Pokus autora prvého gólu skončil iba na malom vápne, odkiaľ sa lopta odráža za čiaru. Rozohrávať bude od vlastnej brány De Gea.
     
    34
    Ďalšia nepríjemná šanca, ktorá skončila zakončením na domácej strane. Po neúspešnom centri v podaní hostí prišiel protiútok na strane súpera. Kľučky v 16-tke a pokus Carrolla končí iba na bočnej sieti.
     
    33
    Hra stráca po góle svoje tempo. Viackrát sa prerušila kvôli vhadzovaniu a je tomu aj teraz. Po aute však postupuje do útoku po pravej strane Manchester United, ktorý vzápätí aj vycentroval. Pokus Valenciu odrazila obrana súpera a West Ham je následne pri lopte.
     
    31
    Manchester United dal gól! Červení diabli sa predsa dočkali, keď po dlhšom tlaku vyrovnávajú stav stretnutia na 1:1 a opäť sa začína od znovu. Perfektne sa však prezentoval Kagawa, ktorý prenikol po prihrávke od van Persieho do 16-tky. Jeho kľučky stačili na dvoch obrancov a následnou prihrávkou našiel úplne voľného ANTONIA VELENCIU, ktorý sa na päťke do prázdnej brány nemohol mýliť.
     
    30
    Po dlhšom čase sa k lopte dostavajú aj domáci hráči, tí však loptu iba odkopávajú a do útoku opäť pokračujú hostia. Carricková prihrávka z pravej strany, resp. center, ktorý končí u súpera.
     
    29
    Opäť prichádza nejaký tlak zo strany Manchester United, ktorý sa snaží aspoň vyrovnať do polčasu. Pár prihrávok po kraji a hra sa opäť stiahla na vlastnú polovicu. Hra je prerušená po faule na Rooneyho.
     
    28
    Ofsajd prerušil útok domácich hráčov. Po rozohranom centri sa Manchester United dostáva k lopte v útoku a pomaly postupuje k bráne. Veľmi dobrý prechod po Kagawu, ktorý sa pretlačil do 16-tky, lenže následná prihrávka na Rooneyho nebola presná.
     
    2+
    Ďalší útok na strane Manchester United, ktorý znovu nedopadá nejak dobre a končí neúspešne, keď prihrávky na vlastnej polovici ako tak, ale následne keď sa hra dostala na súperovú polovicu prišla ako keby nervozita, ktorá sa odzrkadlila na nepresnej prihrávke.
     
    25
    Manchester United sa zatiaľ trápi zo zakončením. Loptu stratil aj teraz a to čo si hostia neprajú sa stáva realitou, keď West Ham má viac z hry. O´Brien vhadzoval na ľavej strane. Po súboji sa k lopte dostali hostia.
     
    24
    Hra sa v posledných sekundách iba kúskuje. Po zachytení lopty domácich hráčov sa pomaly presúvajú k bráne súpera, vzápätí sa dostali aj do 16-tky, kde sa tentokrát Manchester United dokázal ubrániť.
     
    23
    Uvidíme ako zareagujú hostia na priebeh stretnutia. Aktuálny vedúci celok v tabuľke prehráva. Snaženie však tentokrát opäť nevychádza, keď prechodom sa síce dostali pred veľké vápno, ale holandský útočník van Persie stráca loptu.
     
    21
    Dlhšia kombinácia končí zakončením, ale to pre túto situáciu nie je nejak výnimočné, resp. neponúklo divákovi niečo čo by ho zaujalo. Prihrávku van Persiho si sklepol Valencia, ktorý následne páli vysoko nad.
     
    20
    Červení diabli, resp. v dnešnom zápase bieli diabli. Manchester United sa hrá s loptou. Kombinuje na malom priestore v okolí súperovej 16-tky a hľadá nejakú medzeru, ktorú by využil na zakončenie. Po pár sekundách sa však sťahuje s loptou na vlastnú polovicu.
     
    19
    Manchester United sa musí čo najrýchlejšie dostať do pohody a začať hrať svoju hru. Pokúsili sa o niečo aj teraz, keď za pomoci troch prihrávok prešli do útoku a z pravej strany poslal center do 16-tky Valencia. Brankár West Hamu si pokryl situáciu a loptu zovrel do náručia.
     
    17
    West Ham United dal gól! Neuveriteľná hra domáceho tímu vo veľkom vápne súpera, kde sa mu podarilo dostať do vedenia po dvoch vyhratých hlavičkách s finálnou strelou RICHARDA VAZ TÉHO, ktorý sa nemýlil a prekonal De Geu presnou strelou hlavou k ľavej tyči.
     
    16
    Manchester United držal loptu dosť dlho, lenže do nejakého zakončenia sa nedostal. Viacero prihrávok v okolí 16-tky skončilo nepresnosťou a domáci hráči idú tak do brejku.
     
    15
    Červení diabli sa po rozohrávke pomaly dostali na polovicu súpera. Tam je to už také opatrné. Loptu sa snaží udržať Valencia, ktorý kombinuje po krajoch. Po pár sekundách sa hra stiahla dozadu, následne sa k lopte dostal aj hrot, konkrétne van Persie.
     
    15
    Tak toto nebol najlepšie zahratý rohový kop. Lopta letela na prednú tyč, kde bolo viacero hráčov v bielych dresoch, ktorí si na loptu dali pozor. O malý moment rozohráva od vlastnej brány brankár De Gea.
     
    14
    Rohový kop nedopadol najlepšie a do protiútoku sa dostali domáci hráči, tí si túto situáciu vyskúšajú taktiež. Rohový kop z pravej strany však dlhšie neprichádza, keď rozhodca upozorňuje hráčov 16-tke.
     
    12
    Dlhšie sa čakalo na samotnú rozohrávku, po nej prichádza iba kombinácia na strane hostí, ktorí sa dostali na polovicu súpera. držali loptu a Valencia po centri vybojoval roh.
     
    11
    Ťažko povedať kto má nateraz prevahu. Jasné je však to, že pri lopte sú domáci hráči, ktorí v poslednom čase radi útočia. Po pravej strane sa snažili predrať do 16-tky, však odkopáva do bezpečia Jones.
     
    10
    Červení diabli z pravej strany po centri moc neťažili, keď súper sa dokázal ubrániť a navyše aj pohroziť po dobrom brejku po ľavej strane ihriska. Ten však nakoniec nebol taký hrozivý, keď obrana Manchestru zasiahla na 100%.
     
    +
    V hre sa pokračuje po istom čase s držaním lopty na kopačkách hostí. center zo zadných radov si prebral pred malým vápnom van Persie, ten pri spracovaní nastrelil loptu iba na obrancu. Prvý rohový kop pre hostí!
     
    8
    Zatiaľ je to taký futbal bez šancí až na jeden pokus Carrolla, ktorý minu l bránu. Teraz je hra prerušená po tom ako po faule ostáva ležať pred vlastnou 16-tkou obrana hostí.
     
    6
    Po rozohrávke hostí sa k lopte dostali domáci hráči. Tí sa do útoku taktiež moc neženú a snažia sa podržať loptu u seba. Následný útok skončil na prvej línii, ktorý Manchester odrazil do autu.
     
    5
    Červení diabli sa sa snažili dlhšie udržať loptu u seba, lenže do útoku ide súper z West Hamu. Rýchly brejk po ľavej strane a následné zakončenie Carrolla spoza 16-tky míňa bránu len o centimetre.
     
    4
    Prihrávky sa v posledných sekundách menia hlavne v zadných radoch. Do kombinácie sa pripája aj brankár. Manchester čaká kým súpera začne vyššie napádať a centrom prekvapí obranu súpera.
     
    4
    Manchester ostáva naďalej na lopte, lenže prechod do útoku je príliš pomalý a končí na prvej línii súpera. Po centri z vlastnej polovici zasahuje obrana domácich na vlastnom veľkom vápne. Hostia sa dostávajú znovu k lopte.
     
    3
    Úvod majú určite lepší domáci hráči, ktorých podporujú aj diváci na tribúne. Po dlhšom čase sú pri lopte aj hostia z Manchestru, ktorí sa snažia dostať k 16-tke súpera. Prvý pokus nevyšiel najlepšie.
     
    2
    Diame sa dostal k lopte na pravej osi ihriska. Po pár výmenách prihrávok so spoluhráčom prišiel center do veľkého vápna, ktorý opäť Manchester odráža.
     
    1
    West Ham United je s loptou na polovici súpera. Dostal sa už dvakrát do 16-tky, ale odtiaľ bol v oboch prípadoch vytlačení. Po pár sekundách prišiel center z pravej strany, ktorý červení diabli odrazili na roh.
     
    1
    Práve sa nám začal zápas. Pri lopte sú hneď v úvode hostia , ktorí sa snažia preniknúť k bráne súpera. Prvé snaženie bolo úspešné, len na oko a súper ide do útoku taktiež.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Zdravím všetkých vzácnych divákov. Už o malý moment sa nám začne jeden z ďalších zápasov. Oba tímy sú už na trávniku a o malý moment začíname.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri jednom z ďalších zápasov najvyššej anglickej súťaže, v ktorej sa stretnú dva tímy, ktoré v ligovej tabuľke nehrajú o fazuľky. West Ham United privíta pred vlastnými fanúšikmi lídra Manchester United. Prajem príjemný športový zážitok.

    Červení diabli postupujú úspešne k ďalšiemu zisku ligového titulu, keď v poslednom zápase dokázali poraziť Stoke s prehľadom 2:0. Najlepším strelcom ostáva naďalej tohtoročná posila z Arsenalu van Persie, ktorému sa v posledných zápasoch darí, keď sa mu v doterajšom priebehu súťaže podarilo vstreliť 20 gólov a v základnej zostave by nemal chýbať ani dnes. Okrem van Persieho si pýta pozornosť aj známy nekompromisný anglický útočník Wayne Rooeny, ktorý dokázal vstreliť desať gólov, v tesnom závese je Hernandez s ôsmimi presnými zásahmi.

    Zranenia trápia aj aktuálneho lídra súťaže, keď pauzuje viacero hráčov aj zo základnej zostavy. V dnešnom zápase sa určite nepredstaví Asley Young, Darren Fletcher, Paul Scholes.

    Pozrime sa aj niečo do histórie. Perfektnú bilanciu majú červení diabli, ktorí West Ham v celkovej histórii zdolali až 24 krát, pričom sa zrodilo aj 8 remíz a päť výhier na strane súpera.

    V poslednom zápase sa z bodu tešili aj dnešný domáci hráči, ktorí však zo zápasu so Southamptonom odchádzali po výsledku 1:1, po čom si pripísali aspoň jeden bod do tabuľky. V posledných zápasoch však majú nie stabilnú formu, keď dva posledné zápasy remízovali a ostatné štyri na striedačku prehrali,vyhrali a opačne.

    Problémy s chýbajúcimi hráčmi sú aj v domácom tíme, keď v dnešnom zápase určite nenastúpi Joe Cole, George McCartney, Mark Noble, Winston Reid a James Tomkins.

    Strelecky sa však v domácom tíme darí hlavne Andymu Carrollovi, ktorý prestúpil z Liverpoolu, no a v tíme patrí medzi najlepších strelcov so šiestimi presnými zásahmi. Rovnaký počet gólov si pripísal aj Kevin Nolan.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Tomáš Batiz

    Góly: 17. Té, 55. Diamé – 31. Valencia, 77. Persie

    Karty:   51. Carroll (WHU)


    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, O'Brien ─ Diamé, O'Neil ─ Vaz Té, Nolan, Jarvis ─ Carroll.
    Manchester United: De Gea ─ Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra ─ Valencia, Carrick, Jones, Kagawa ─ Rooney, van Persie.

    Rozhodca: Probert ─ Ganfield, Lennard