West Ham – Manchester United 2:2 (kon.) | Manchester City – Wigan 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 0:3 (kon.)
koniec
West Ham United
2:2 (1:1)
Manchester United
Streda 17.04.2013, 20:45 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia pre dnešok by to bolo naozaj všetko. Lúči sa s vami Tomáš Batiz, ktorý vám v mene celého tímu praje pekný zvyšok večera. Športu zdar! (22:40:50)
     
    Skončil sa nám zápas medzi West Ham United a Manchester United výsledkom 2:2. Mali sme tú možnosť vidieť celkom zaujímavý futbal z britských ostrovov, ktorý nám tieto dva tímy predviedli. Viaceré dobré akcie na oboch stranách neskončili gólom, lenže v 55. minúte sa dokonale dostal do zakončenia Diamé, ktorý poslal loptu k ľavej tyči. Určite pútala hra aj Kagawu, ktorý bol pri oboch góloch na strane hostí. Najskôr nastrelil tyč a potom z dorážky sa nemýlil van Persie, ktorý tak stanovil na 2:2.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Faul prišiel na hráča West Hamu, vyzerá to tak, že sa zahrá iba táto štandardná situácia a je po zápase.
     
    90+3
    De Gea poslal loptu od vlastnej brány. Manchester United sa teraz bráni, ale po chvíli už musí uvažovať po nejakom útočení, ktoré by mohli pretaviť do gólu.
     
    90+2
    Aj teraz to skúšajú hostia a opäť je to neúspešné! Centrovaná lopta z pravej strany nebola nikým zasiahnutá a po nejakom čase budeme svedkami aj útoku zo strany domácich hráčov. Ich určite teší remíza s takýmto súperom.
     
    90+1
    Lopta sa vracia do zadných radov až ku brankárovi De Geovi. Jeho rozohrávka skončila na polovici, po ktorej sa Manchester United dostal na ľavú stranu a následným centrom neohrozil bránu súpera.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Začala sa nám aj posledná minúta riadnej hracej doby. Pri lopte sú hostia, ale tí to skúšajú hlavne z centrov, ktoré im nevychádzajú. Opäť zasahuje obrana súpera.
     
    89
    šanca na druhej strane. Tú však Manchester United nevyužíva a niečo sa snaží spraviť s výsledkom aj West Ham. Dobrá hra na pravej strane a následný faul , ktorý bude ešte zaujímavý.
     
    89
    West Ham sa po dlhšom čase dostal k lopte, ale po prihrávke po čiare, ktorá vzápätí končí mimo hracej plochy vyzerá celkom dobre.
     
    88
    Pokračuje sa tlakom hostí. Giggs, ktorý prišiel na trávnik pred pár minútami sa dostal k lopte na ľavej strane. Kľučkami sa snažil niečo vymyslieť, ale nastrelil iba obrancu.
     
    86
    Stále sú pri lopte hráči Manchester United. Snažia sa držať až do samotného kopca loptu. Viac prihrávok však končí u van Persieho, ktorý si to hodil na slabšiu nohu a strelou míňa bránu.
     
    85
    Manchester United však postupuje do útoku. Prihrávka na pravej strane strieda prihrávku a po pár sekundách prichádza aj zakončenie spoza 16-tky, ktoré obranca však pred brankárom zablokoval.
     
    84
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu a pomaly sa môžu tešiť tí ktorí si podali na tiket X/X, s celkom pekným kurzom. Do útoku opäť postupuje Manchester United, ale tentokrát to nebolo moc úspešné, keď nejaký protiútok zaznamenáva aj druhá strana. Taktiež neúspešne.
     
    83
    Do ďalšieho útoku postupujú hostia. Tí pohotovo prešli po pravej strane a dostali sa aj do zakončenia, resp. centra, ktoré vykrýva obranca. Následný rohový kop nebol taktiež úspešný.
     
    81
    Dôležitý moment pre hostí, keď dokázali vyrovnať. Uvidíme ako sú na tom psychicky a či sa im podarí pridať aj tretí gól, či by sa po prvý krát v dnešnom stretnutí dostali do vedenia. Center z pravej strany poslal do náručia brankára hlavou Hernandez.
     
    78
    Druhé striedanie v tíme Manchester United, ktoré bude mať za cieľ vedenia v prospech červených diablov. Z ihriska odchádza Kagawa, nastupuje Hernandez.
     
    77
    Manchester United dal gól! Pár minút pred koncom zápasu je vyrovnané, keď sa Manchester United dostal do dobrej šance. Opäť bol pri všetkom Kagawa, ktorý najskôr nastrelil tyč, odkiaľ sa lopta odrazila k ROBINOVI VAN PERSIEMU, ktorý sa už z kraja malého vápna nemohol mýliť.

    Tomáš Batiz

    Góly: 17. Té, 55. Diamé – 31. Valencia, 77. Persie

    Karty:   51. Carroll (WHU)


    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, O'Brien ─ Diamé, O'Neil ─ Vaz Té, Nolan, Jarvis ─ Carroll.
    Manchester United: De Gea ─ Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra ─ Valencia, Carrick, Jones, Kagawa ─ Rooney, van Persie.

    Rozhodca: Probert ─ Ganfield, Lennard