Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Slovensko – Fínsko 1:4 (kon.)
koniec
Slovensko
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Fínsko
Štvrtok 11.04.2013, 17:00 • Zimný štadión Trnava • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine postupne troma gólmi Fíni rozložili snahy Slovákov a zvíťazili pohodlne 4:1. Ďakujeme za pozornosť, na onlajny.eu pokračujeme aj zajtra druhým hracím dňom, v ktorom práve Fíni nebudú mať veľa času na oddych, nastúpia na prvý zápas proti Rusom a nás čaká vo večernom stretnutí duel s Čechmi. Do čítania! (19:11:52)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: obranca Daniel Gachulinec.
    Fínsko: útočník, ktorý si pripísal v zápase tri asistencie, Topi Nättinen.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Opäť oslobodenie len za cenu icingu. Fínom to absolútne stačí.
     
    59:07
    Dve zakázané uvoľnenia Fínov v krátkom slede za sebou.
     
    58:39
    Gašpar predviedol čosi zo svojej techniky, ale nedokázal zblízka prekonať Setänena.
     
    58:30
    Štipľavá strela Majerčíka, ktorý si potom rovnako štipľavo zanadával, pretože tesne minul priestor brány.
     
    57:16
    Hrehorčákovi sa dvakrát nepodarilo uspieť proti súperovi. V prvej situácii sa Fíni dostali do útoku a v druhej puk zachytil za Hrehorčákom Gríger, strela ale úspech neslávila.
     
    55:26
    Fínsko dalo gól!
    Friman čakajúci pred bránou na prihrávku alebo strelu na teč si ani neškrtol, VICTOR WESTERMARCK strelou spoza pravého kruhu vymietol pavučinky v horných zákutiach Němcovej brány aj bez jeho pomoci. Asistencie: Valtteri Parikka a Topo Nättinen.
     
    54:20
    Lindell už nestihol dokorčuľovať puk, ale v strednom pásme sa brzdou zbavil protihráča, poslal ho na modrú Teräväinenovi, ktorý sa prešuchol do pásma a prihral Saarimu. Jeho mierne rotovanú strelu Němec vyrazil.
     
    53:39
    Vylúčenie Slovensko – Milan Kolena – dve minúty za napadnutie.
     
    53:30
    Chvíľku trvalo, kým si Setänen uvedomil, že môže vykorčuľovať na striedačku, pretože je signalizovaný trest. Fíni už v šiestich hrať asi nestihnú.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 384 divákov.
     
    51:25
    Fínsko dalo gól!
    Němec znova dokázal jednu strelu vyraziť, ale len vyraziť. Neustrážený puk napokon dorazil za jeho chrbát po chvíli zblízka voľný JONI NIKKO.
    Asistencie: Topi Nättinen a Nico Friman.
     
    50:52
    Janovčík šiel po práve prestriedanom hráčovi, ktorý dostával prihrávku a nezvládol tvrdý hit, ktorý mu Fín uštedril. Trochu dlhšie sa zbieral z ľadu.
     
    49:45
    Počas hry štyroch na štyroch sme väčšiu šancu nevideli. Teraz z pravého kruhu strelu Leskinena Němec vyrazil pod seba a prikryl puk.
     
    47:35
    Vylúčenie vzájomné, Fínsko – Henri Ikonen a Slovensko – Michal Valjent – obaja dve minúty za hrubosť.
     
    47:34
    A už sú fínske sršne opäť pri obliehaní Němcovej brány. Konkrétne sa tam snaží Kulmalov útok.
     
    47:10
    Mikuš si vypýtal puk, Kolena mu ho z rohu pásma poslal, ale Mikuš bol už blokovaný a puk pomaličky po jeho strele prechádzal k bráne. Zasiahnuť chcel ešte Šimun, ale nevedel si vymaniť hokejku zakliesnenú do protihráča.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 29. Horanský (Kolena, Hrehorčák) – 38. Mäenalainen (Teräväinen), 47. Friman (Nikko, Nättinen), 52. Nikko (Nättinen, Friman), 56. Westermarck (Parikka, Nättinen)


    Slovensko: Němec (Kutej) – Gachulinec, Janovčík, M. Mikuš, Ľ. Dinda, Palovič, Valjent, Majerčík, Klačko – Mančák, R. Gašpar, M. Lunter – Šimun, Kolena, Horanský ml. – Pe. Hrehorčák ml., Gríger, A. Veliký – Tibenský, Mlynčár, Minárik.
    Fínsko: Setänen (Korpisalo) – Saari, Lindell, Vainonen, M. Lehtonen, Parikka, Westermarck, Rutanen, Virmavirta – Leskinen, Teräväinen, Mäenalainen – Paukku, Kulmala, Ikonen – Friman, Nättinen, Nikko – Niemenmaa, Virtanen, Huovinen.

    Rozhodca: Müllner, D. Konc – P. Šefčík, Stano

    Diváci: 384