Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Slovensko – Fínsko 1:4 (kon.)
koniec
Slovensko
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Fínsko
Štvrtok 11.04.2013, 17:00 • Zimný štadión Trnava • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine postupne troma gólmi Fíni rozložili snahy Slovákov a zvíťazili pohodlne 4:1. Ďakujeme za pozornosť, na onlajny.eu pokračujeme aj zajtra druhým hracím dňom, v ktorom práve Fíni nebudú mať veľa času na oddych, nastúpia na prvý zápas proti Rusom a nás čaká vo večernom stretnutí duel s Čechmi. Do čítania! (19:11:52)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: obranca Daniel Gachulinec.
    Fínsko: útočník, ktorý si pripísal v zápase tri asistencie, Topi Nättinen.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Opäť oslobodenie len za cenu icingu. Fínom to absolútne stačí.
     
    59:07
    Dve zakázané uvoľnenia Fínov v krátkom slede za sebou.
     
    58:39
    Gašpar predviedol čosi zo svojej techniky, ale nedokázal zblízka prekonať Setänena.
     
    58:30
    Štipľavá strela Majerčíka, ktorý si potom rovnako štipľavo zanadával, pretože tesne minul priestor brány.
     
    57:16
    Hrehorčákovi sa dvakrát nepodarilo uspieť proti súperovi. V prvej situácii sa Fíni dostali do útoku a v druhej puk zachytil za Hrehorčákom Gríger, strela ale úspech neslávila.
     
    55:26
    Fínsko dalo gól!
    Friman čakajúci pred bránou na prihrávku alebo strelu na teč si ani neškrtol, VICTOR WESTERMARCK strelou spoza pravého kruhu vymietol pavučinky v horných zákutiach Němcovej brány aj bez jeho pomoci. Asistencie: Valtteri Parikka a Topo Nättinen.
     
    54:20
    Lindell už nestihol dokorčuľovať puk, ale v strednom pásme sa brzdou zbavil protihráča, poslal ho na modrú Teräväinenovi, ktorý sa prešuchol do pásma a prihral Saarimu. Jeho mierne rotovanú strelu Němec vyrazil.
     
    53:39
    Vylúčenie Slovensko – Milan Kolena – dve minúty za napadnutie.
     
    53:30
    Chvíľku trvalo, kým si Setänen uvedomil, že môže vykorčuľovať na striedačku, pretože je signalizovaný trest. Fíni už v šiestich hrať asi nestihnú.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 384 divákov.
     
    51:25
    Fínsko dalo gól!
    Němec znova dokázal jednu strelu vyraziť, ale len vyraziť. Neustrážený puk napokon dorazil za jeho chrbát po chvíli zblízka voľný JONI NIKKO.
    Asistencie: Topi Nättinen a Nico Friman.
     
    50:52
    Janovčík šiel po práve prestriedanom hráčovi, ktorý dostával prihrávku a nezvládol tvrdý hit, ktorý mu Fín uštedril. Trochu dlhšie sa zbieral z ľadu.
     
    49:45
    Počas hry štyroch na štyroch sme väčšiu šancu nevideli. Teraz z pravého kruhu strelu Leskinena Němec vyrazil pod seba a prikryl puk.
     
    47:35
    Vylúčenie vzájomné, Fínsko – Henri Ikonen a Slovensko – Michal Valjent – obaja dve minúty za hrubosť.
     
    47:34
    A už sú fínske sršne opäť pri obliehaní Němcovej brány. Konkrétne sa tam snaží Kulmalov útok.
     
    47:10
    Mikuš si vypýtal puk, Kolena mu ho z rohu pásma poslal, ale Mikuš bol už blokovaný a puk pomaličky po jeho strele prechádzal k bráne. Zasiahnuť chcel ešte Šimun, ale nevedel si vymaniť hokejku zakliesnenú do protihráča.
     
    46:11
    Fínsko dalo gól!
    Strelu Nättinena z pravej strany Němec ešte vyblokoval, Nikkovu uchránil Mikuš, ale na tretiu dorážku NICA FRIMANA do odkrytej brány už nik nemal.
    Asistencie: Joni Nikko a Topi Nättinen.
     
    44:45
    Mikuš sa ocitol v útoku v pozícii krídelníka, nevedel či strieľať či prihrávať, z pravého kruhu sa odhodlal k strele, ktorá ale minula priestor Setänenovej brány.
     
    43:34
    Vainonen dostal šancu na strelu od modrej čiary, ale Němec je pripravený.
     
    42:32
    Parikka od modrej, Němec okoloidúci puk zachytil do lapačky a prerušuje hru.
     
    40:48
    Kolena si na modrej čiare počínal lepšie ako jeho fínsky kolega a mohol to v oslabení, už len o jedného hráča, dostať do vedenia. Prekorčuľoval pred bránu Setänena, ale nedokázal dostať puk cez jeho betón.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine už predsa len góli padli. Najprv po zaujímavej šanci na fínskej strane spravili "Suomi" chybu a otvorené okno príležitosti Slováci využili na otvorenie skóre z prečíslenia. S blížiacim sa koncom ale Fíni vyrovnali, keď platila spolupráca dvojice Teräväinen – Mäenalainen a druhý menovaný z prvej prihrávku poslal za chrbát Němca. Práve Mäenalainen neskôr mohol ešte zvýšiť, ale puk poslal ľahkým prehodením bekhendom do brvna. Počas dvoch tretín ale ukazuje dobrý hokej a je určite jedným z kandidátov na najlepšieho hráča zápasu.
    V tejto tretine napočítali štatisti v strelách 7:20 a tak je to po dvoch priebežne úctyhodných 20:30. Tretia tretina začne približne o 18:35. Spolu s nami môžte na onlajny.eu sledovať, ako to dopadne.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Teräväinen teraz pokazil čo sa dalo, najprv sa vložil do prihrávky očividne mieriacej na pravý kruh a potom chcel prihrávať krížom, ale trafil len do korčule slovenského hráča.
     
    39:44
    Lindell dostal puk na modrú čiaru, vylepšil si streleckú pozíciu, ale Němec vyrazil a následné dorážky pokryl.
     
    39:29
    Vylúčenie Slovensko – Dávid Minárik – dve minúty za nedovolené bránenie v hre. Slovensko pôjde na vyše minútu do troch. Presilovka Fínov ale bude delená prestávkou.
     
    38:56
    Mäenalainen s pukom pred bránou si ho hodil na bekhend a prehadzoval brankára, tesne a bolo by to dnu! Puk sa jemne obtrel o brvno a vyskočil nad.
     
    38:34
    Vylúčenie Slovensko – Ľubomír Dinda – dve minúty za podrazenie.
     
    38:31
    Ikonen sa z ľavej strany presúvajúc do pravej rozhodol pre strelu, ktorou tesne minul bránu. Predtým ale bol faulovaný, strieľal v páde, a bude sa vylučovať.
     
    37:35
    Fínsko dalo gól!
    Teuvo Teräväinen zachytil vo vzduchu v strednom pásme vyhadzovaný puk, chvíľu počkal aby to nebol ofsajd a prekorčuľoval do pásma, presunul na SAKU MÄENALAINENA, ktorý z prvej nedal šancu Němcovi. Asistencia: Teuvo Teräväinen. Oficiálny zápis asistencií: Ville Leskinen a Teuvo Teräväinen.
     
    36:27
    Niemenmaa posielal puk bližšie k bráne na Virtanena, ale ten ho nedokázal zachytiť.
     
    35:39
    Po chybičke ušiel puk a do jazdy sa dostal Nikko! Puk ale poslal po blafáku mimo bránu.
     
    34:44
    MIkuš priniesol trochu vzruchu, keď rozohrával spoza brány puk, ktorý mu pristavil Němec. Vybral sa cestou, ktorú mu zrazu križoval práve brankár vracajúci sa do brány a mohla z toho byť nepríjemná situácia, ktorú ale nevyužil fínsky hráč za chrbtom Mikuša.
     
    34:01
    Vylúčenie Fínsko – Ville Leskinen – dve minúty za seknutie.
     
    33:57
    Mäenalainen dostal prihrávku na modrú čiaru, kde bol takmer sám, stíhal ho len Janovčík a aj ten zasiahol len hokejkou pod jeho hokejku. Mäenalainenovu strelu ale Němec vyrazil.
     
    33:28
    Niemenmaa po otočke od mantinelu spoza hráčov namieril presnú strelu na bránu, ktorú Němec len-len vyrazil do vzduchu. Teraz sú Fíni veľmi nepríjemní, dotierajú, vymýšľajú.
     
    32:43
    Parikka dostal puk na modrú, ale z prvej to neposielal, pretože okolie brány bolo zapratané hráčmi. Skúsil to potiahnuť na kruh a odtiaľ, ale Němec mal teraz už pre zmenu odkrytý výhľad.
     
    31:50
    Teräväinen a Mäenalainen, nebezpečná útočná dvojica, potiahla puk do pásma a tam spoločne s Leskinenom vymýšľajú ako sa okolo brány čo najideálnejšie rozostaviť. Až po hodnej chvíli sa dokázali puku zmocniť Slováci a oslobodzujú sa.
     
    28:47
    Slovensko dalo gól!
    Domácim hráčom sa otvoril priestor na prečíslenie, ktoré vyriešili celkom klasicky. Milan Kolena do pásma po pravej strane, z kruhu poslal puk na ľavú STANISLAVOVI HORANSKÉMU, ktorý len strčil do puku tak, aby prehodil Setänenov betón.
    Asistencie: Milan Kolena a Peter Hrehorčák.
     
    27:51
    Krásny signál Fínov! Nikko dostal puk k pravej žrdi, už mohol páliť sám, ale puk nechal na mieste a presunul sa do ľavej strany, takže Němec nevedel, na ktorú sa má skôr sústrediť. Na miesto Nikka nakorčuľoval v momente iný hráč, tuším Leskinen, a mohol páliť! Skutočne zaujímavý ťah ale nevyšiel.
     
    26:56
    Minárik bol o krôčik vysunutejší ako horda (štyria hráči) za ním, potiahol to teda v pokoji na bránu, ale Setänen jeho zámer vyčíhal a chytil puk! Dorážky Mlynčára už sú márne.
     
    26:38
    Němec sa teraz zaskvel lapačkou proti Fínom, ktorí odchádzajú striedať. Polovica zápasu sa pomaly blíži ku koncu a stále sme nevideli gól.
     
    25:44
    Gríger čakal s pukom mierne z uhla a chrbtom k bráne, Veliký sa mu šteloval na pravú stranu, ale on si vybral Hrehorčáka, ktorý sa blížil stredom. Hrehorčák mal na sebe jedného fínskeho hráča a nedokázal dobre usmerniť puk.
     
    25:01
    Kolena si vypýtal puk od Horanského, ktorý čakal v strednom pásme kým Slováci prestriedajú, chcel bekhendom vstreliť do pásma, ale nebol presný a puk vyletel za plexisklo.
     
    23:51
    Huovinen čakal pri mantineli a hľadal, komu by prihral, puk zblokovaný na naše hokejky a dopredu fičí Mančák.
     
    23:08
    Štvrtá útočná formácia mohla mať prečíslenie troch na dvoch, ale Tibenský z pravého krídla posielal puk na centra a obaja zvyšní hráči ho nasledovali po pravej strane. Neskôr Majerčík strieľal puk do pásma, keď už v ňom bol jeho spoluhráč, ofsajd.
     
    22:25
    Paukku nedokázal ubrzdiť ťah na bránu včas, posunul ju a Němec sa chvíľu dvíhal z ľadu.
     
    22:06
    Ikonen sa dostal k vyrazenému puku, prešiel si z kruhu pred bránu, prehodil puk na forhend, ale Němca neprekvapil.
     
    21:41
    Strelu z ľavej strany tečoval Gríger v blízkosti brány a puk padol do brány, bolo to ale zdvihnutou hokejkou a tak Daniel Konc rezolútne rozpažil – takýto gól neplatí.
     
    21:05
    Fíni sa dokázali oslobodiť, ale sme späť. Horanský našiel Šimuna na ľavom kruhu, ten si so strelou počkal a poslal to po ľade tak, že Setänen nemal problém.
     
    20:32
    Do druhej tretiny sa nám preniesla podstatná časť presilovky, Slováci ju teda začali usadení v pásme.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme gól nevideli, bolo pár menších šancí, po ktorých tam padnúť mohol a to na oboch stranách. Je zrejme len otázkou času, kedy skutočne gól uvidíme. Nutno dodať, že je to o dosť lepší zápas ako predchádzajúci, hráči sú o niečo zohratejší, je tu viacero útočných dvojíc, ktoré sa dobre poznajú z klubov, v ktorých hrávajú.
    Strely na bránu v prvej tretine 13:10. Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Obrovská šanca! Po vhadzovaní puk mieril pred bránu, kde stál Lunter! Bol ale tak bránený, že hokejkou nedokázal puk usmerniť do odkrytej brány – Setänen stál skôr pri pravej žrdi, pri ktorej sa vhadzovalo, Lunter pri opačnej. V hľadisku to len tak zahučalo a touto šancou končíme prvú tretinu.
     
    19:50
    Vylúčenie Fínsko – Victor Westermarck – dve minúty za hrubosť.
     
    18:54
    Znova sme sa bránili, ale Mäenalainen pri prechádzaní k modrej čiare prišiel o puk. V útočnom pásme ho zachytil Veliký, so zdvihnutou hlavou sa na pravom kruhu otočil a vyzeralo to, že prihrávku namieri na modrú do druhej vlny, ale puk poslal pred bránu! Tam si ho práve Mäenalainen takmer zrazil za vlastného brankára.
     
    17:53
    Šimun akoby sa na to už nemohol pozerať, vymanil Slovákov z tlaku Fínov a dotiahol puk do pásma. Nättinen ešte prišiel vystreliť zápästím, ale puk sa opäť vrátil do útočného pásma Slovákov a prišla výborná strela Horanského, ktorej chýbali milimetre. Snažil sa obstreliť Setänena a obstrelil bránený spomedzi kruhov aj bránu...
     
    17:05
    Kulmala posúval puk z kruhu na vhadzovanie bližšie k bráne Ikonenovi, ale akoby nepočítal s brániacimi hráčmi.
     
    16:23
    Teräväinen od modrej čiary, Němec ale pozorný kryje puk medzi betóny.
     
    14:47
    Snaha o vysunutie Luntera lobom neúspešné, Lunter poskakujúci puk nedobehol, zakázané uvoľnenie Slovenska.
     
    14:00
    Paukku pri prechádzaní za bránu z pravej strany poslal puk na Kulmalu, ktorý sa snažil ho usmerniť zblízka cez Němcov pravý betón z ľavej strany, neúspešne!
     
    12:30
    Mäenalainen spoza brány posielal puk pred Němca, ale tam bol len Gríger, ktorý zavelil na útok na opačnú stranu.
     
    11:45
    Parikka dostal dobrú prihrávku medzi kruhy, mieril na vinkel, ale dvíhal to až privysoko.
     
    11:10
    Němec nevedel, kam po strele od modrej mieri tečovaný puk, kým sa mu neozval o žrď!
     
    10:51
    Tibenský vypichol puk na obrannej modrej čiare a mohol ísť dopredu, ale rozbiehol sa akoby mal za sebou priviazaný vagón.
     
    09:38
    Výborná akcia Popradčanov, keď sa Gríger dokázal predrať dopredu s pukom, sám bol príliš tiesnený, ale zadovku poslal z pravého kruhu do medzikružia, kam sa blížil Hrehorčák a z prvej napálil na bránu.
     
    09:06
    V druhej časti presilovej hry sa nám už tak nedarí, čo Fíni vyhodili puk sme sa do pásma už nedostali, zlyháva prechod do útoku, teraz dokonca puk vyblokovaný na tribúnu.
     
    08:09
    Po vhadzovaní Dinda od modrej, keď mu nabil Mikuš, ale puk bol zblokovaný hráčmi medzi kruhmi a vyletel do stropu.
     
    07:50
    Strelu z ľavej strany sa snažil pred bránou tečovať Mančák, neskôr sa znova puk dostal na modrú na Gachulinca, ktorého príklep už ale Setänen chytá.
     
    07:24
    Vylúčenie Fínsko – Valtteri Parikka – dve minúty za držanie.
     
    06:48
    Tibenský do nášho útočného pásma poslal puk už spoza modrej, hráči sa museli vysťahovať. Pred Němcom zasiahol obetavo Majerčík a nepustil naňho strelu z kruhov.
     
    04:51
    Gríger je späť na ľade, v presilovke Fíni nič nevymysleli. Stále sa ale držia v pásme, Nikkovi ušiel puk od zadného mantinelu na bránu a Němec radšej prikryl.
     
    03:35
    Navyše pri prechode späť do pásma fínske zakázané uvoľnenie.
     
    03:18
    Dlho sa nevedeli Slováci oslobodiť hoci mali puk blízko hokejkok, teraz sa to podarilo.
     
    02:40
    Vylúčenie Slovensko – Dávid Gríger – dve minúty za hákovanie.
     
    01:54
    Friman vytlačený spred brány nezachytil prihrávku, puk na modrej zobral Gríger a otočil hru, Setänen drží jeho strelu medzi betónmi.
     
    00:45
    Terävainen sa dostal k strele spomedzi kruhov, Němec zblokoval, ale i tak by prešla na zadný mantinel. Na opačnej strane teraz v podobnej pozícii Kolena mieril už presnejšie, Setänen ale vyráža.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Němec (Kutej) – Gachulinec, Janovčík, M. Mikuš, Ľ. Dinda, Palovič, Valjent, Majerčík, Klačko – Mančák, R. Gašpar, M. Lunter – Šimun, Kolena, Horanský ml. – Pe. Hrehorčák ml., Gríger, A. Veliký – Tibenský, Mlynčár, Minárik.

    Fínsko: Setänen (Korpisalo) – Saari, Lindell, Vainonen, M. Lehtonen, Parikka, Westermarck, Rutanen, Virmavirta – Leskinen, Terävainen, Mäenalainen – Paukku, Kulmala, Ikonen – Friman, Nättinen, Nikko – Niemaenmaa, Virtanen, Huovinen.

    Rozhodca: Müllner, D. Konc – P. Šefčík, Stano.
     
    Vo večernom zápase Turnaja 4 krajín v Trnave sa stretnú práve tímy, ktoré "zatvárali" vzájomným zápasom skupinu o záchranu na uplynulých juniorských Majstrovstvách sveta. Vtedy sa zrodil divoký výsledok 11:4. Teraz pôjde o čosi celkom iné. I keď i vtedajší zápas by sa dal nazvať stretnutím o česť, keďže nešlo o nič, oba tímy už boli zachránené.

    Slovensko je doma a každý z hráčov sa bude snažiť trénera Bokroša presvedčiť o tom, že patrí do jeho tímu, ktorý bude pripravovať na ďalšie MSJ. Reprezentanti z krajiny tisícich jazier budú chcieť potvrdiť, že patria medzi hokejové krajiny, i keď v tejto kategórii nepatria medzi top krajiny, neustále sa snažia tam preraziť.

    Nominácia SR "20" na Turnaj štyroch krajín:
    Brankári:
    Peter Kutej (Dukla Trenčín), Karel Němec (Třinec/ČR)
    Obrancovia: Patrik Luža, Michal Valjent (obaja Slovan Bratislava), Daniel Gachulinec, Jakub Predajniansky (obaja HC '05 Banská Bystrica), Patrik Palovič (Dukla Trenčín), Tomáš Rusina (MHC Martin), Rudolf Janovčík (HK Spišská Nová Ves), Lukáš Majerčík (EV Füssen/Nem.)
    Útočníci: Jozef Tibenský, Filip Mlynčár, Patrik Schroner (všetci Slovan Bratislava), Rastislav Gašpar, Eduard Šimun (obaja HC‘05 Banská Bystrica), Adam Veliký (Dukla Trenčín), Milan Kolena (MHC Martin), Dávid Gríger, Peter Hrehorčák (obaja HK ŠKP Poprad), Mário Lunter (HC '05 Banská Bystrica/MHk 32 Liptovský Mikuláš), Filip Mančák (HKM Zvolen), Stanislav Horanský (EHC Biel/Švaj.)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 29. Horanský (Kolena, Hrehorčák) – 38. Mäenalainen (Teräväinen), 47. Friman (Nikko, Nättinen), 52. Nikko (Nättinen, Friman), 56. Westermarck (Parikka, Nättinen)


    Slovensko: Němec (Kutej) – Gachulinec, Janovčík, M. Mikuš, Ľ. Dinda, Palovič, Valjent, Majerčík, Klačko – Mančák, R. Gašpar, M. Lunter – Šimun, Kolena, Horanský ml. – Pe. Hrehorčák ml., Gríger, A. Veliký – Tibenský, Mlynčár, Minárik.
    Fínsko: Setänen (Korpisalo) – Saari, Lindell, Vainonen, M. Lehtonen, Parikka, Westermarck, Rutanen, Virmavirta – Leskinen, Teräväinen, Mäenalainen – Paukku, Kulmala, Ikonen – Friman, Nättinen, Nikko – Niemenmaa, Virtanen, Huovinen.

    Rozhodca: Müllner, D. Konc – P. Šefčík, Stano

    Diváci: 384