Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Slovensko – Fínsko 1:4 (kon.)
koniec
Rusko
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Česko
Štvrtok 11.04.2013, 13:30 • Zimný štadión mesta Trnava • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česi dokázali v tretej tretine vyrovnať, no v presilovke v 51. minúte strelil druhý gól Ruska Jakimov a krátko po ňom Busarov prekvapil Hrachovinu treťou trefou a Česi sa z týchto zlepencov už oklepať nedokázali. Ďakujeme za pozornosť, od 17:00 nás čaká pre nás ale oveľa podstatnejší zápas, v ktorom naša reprezentácia nastúpi proti Fínom. (15:33:30)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko – Bogdan Jakimov, ktorý strelil druhý gól, v konečnom dôsledku rozhodujúci, bol ale na ľade aktívnym a ukázal zaujímavú techniku.
    Česká republika – absolútne zaslúžene, aktívny a v tomto zápase skutočne najlepší, útočník Dominik Simon.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Rusi v pásme sú nepríjemní, po strele z uhla zaznela aj konštrukcia brány, ale čo tam po vzruchu, bola to len brána samotná nastrelená z bočnej strany.
     
    58:07
    Dve minúty do konca tretej tretiny a Česi sa stále nevedia presadiť. Teraz dokonca Tomeček vliezol do pásma a bol tam skôr ako Harkabus s pukom, takže sa útok zastaví.
     
    54:36
    Harkabus sa s blížiacim koncom presilovky natlačil z uhla pred bránu. nepodarilo sa mu prestrčiť puk za Ustinského, ten sa dostal za ľavý kruh a po strele následne na Simona, ktorý skúšal dorážku z pravého kruhu, ale Ustinskij sa presunul a zasiahol.
     
    52:24
    Vylúčenie Rusko – Eduard Gimatov – dve minúty za hákovanie.
     
    51:12
    Rusko dalo gól!
    GEORGY BUSAROV skúsil strelu-nahodenie na bránu len čo prešiel do pásma a trafil to pod brvno! Asistencia: Dmitrij Stulov. O zápase je tak už zrejme rozhodnuté, v takomto stave Česi len ťažko dokážu zápas zvrátiť, i keď je to možné.
     
    50:34
    Rusko dalo gól!
    BOGDAN JAKIMOV dostal pred bránu krížnu prihrávku od modrej čiary, mohol páliť už z prvej, ale puk si najprv pristavil, Hrachovina sa tak presunul a pripravil, ale aj tak nedokázal včas zareagovať na krásnu strelu do vinkla! Asistencie: Eduard Gimatov a Vadim Chlopotov.
     
    50:22
    Vylúčenie Česká republika – Adam Raška – dve minúty za podrazenie.
     
    48:30
    Matějček na seba pred bránou upozorňoval dvihnutou hokejkou, namiesto spoluhráčov sa mu začal venovať Stulov.
     
    47:38
    Vylúčenie Rusko – Ildar Šiksatdarov – dve minúty za podrazenie.
     
    47:00
    Simona zastavil v strednom pásme Voronin. Simon síce nepadol, dobre sa na stret pripravil, ale absolútne netušil, kde je puk.
     
    46:18
    Chlopotov zamieril k bráne s takmer troma brániacimi hráčmi na sebe, nútený strieľať bekhendom nenamieril presne.
     
    45:10
    Kupcov dostal peknú a presnú prihrávku na ľavé krídlo, počkal si, kým sa mu na pravej strane dobre odokryje Kamajev a nasmeroval k nemu puk, ale Kamajev ho nedokázal zachytiť.
     
    44:31
    Jakimova strela z hranice pásma, Gimatov pred bránou skúšal tečovať, ale puk mieril privysoko. Ešte sa Gimatov naťahoval po dorážke, ale nedokázal puk zachytiť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 163 divákov. Z nich väčšina má na krku visačky; štatisti, skauti, agenti, organizátori...
     
    43:10
    Česko dalo gól!
    Harkabas sa výborne prepracoval až do pásma, síce nie k strele, ale puk tu potiahol. Česi ostali v tretine a napokon dokázali vyrovnať, keď Ustinského prekonal VOJTĚCH TOMEČEK. Asistencia: Ronald Knot.
     
    42:06
    Rusi prenechávajú iniciatívu na českom tíme, ale bránia modrú ako sa len dá a tak sme zatiaľ bez strely, všetko sa to hýbe najmä v strednom pásme.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Polovica stretnutia sa odohrala bez gólu, v 32. minúte ale v presilovke trafil do čierneho Ľubuškin. Česku sa zatiaľ nepodarilo vyrovnať, hoci príležitostí pri hre v presilovke mávajú dostatok. Uvidíme, či Rusko v tretej tretine zvýši svoj náskok, alebo sa podarí Čechom zdramatizovať stretnutie. Tretia tretina začne približne o 15:00.
    Strely na bránu v druhej tretine 15:16, celkovo priebežne 21:28. Chlapci štatisti zrejme počítajú aj každé nahodenie blízko k bráne ako strelu...
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:21
    Mrázek sa po boji v rohu klziska presunul pred bránu, kde skúšal strelu mierne naslepo, minul.
     
    39:06
    Nepríjemná strela Buchtu spoza Ľubuškina, Ustinskij ale chytá do náruče.
     
    38:24
    Tomeček pri strele od modrej zlomil hokejku, puk letel tesne mimo bránu, hráči pri nej nedokázali tečovať alebo doraziť po odraze o zadný mantinel.
     
    37:49
    Vylúčenie Rusko – Vadim Chlopotov – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    36:13
    Česi sa po dlhšom čase dostali na dostrel, medzi kruhmi ostal ležať Tomi a tak je hra prerušená.
     
    34:20
    Jakimov sa snaží zvýšiť náskok svojho tímu, v ohni pred bránou skúšal zakončiť bekhendom, ale puk minul bránu.
     
    31:15
    Rusko dalo gól!
    Po strele z uhla sa snažil puk dostať za Hrachovinu Voronin, vyskočil ale k ľavej strane, kde mal pred sebou odkrytú bránu IĽJA ĽUBUŠKIN a nemal najmenší problém tam puk poslať. Asistencie: Ildar Šiksatdarov a Kirill Voronin.
     
    30:36
    Vylúčenie Česká republika – Radek Havel – dve minúty za podrazenie.
     
    29:22
    Rusko sa teraz prezentovalo nejednou dobrou strelou, ale Hrachovina odmieta sa uhnúť.
     
    27:11
    Stulov neudržal puk v pásme cez aktívneho Tomiho, ukázal ale "bekček" v pravom slova zmysle, keď brániac si puk hokejkou zabrzdil a chrbtom vrazil a odhodil tak Tomiho, ktorého práve tam čakal.
     
    26:24
    Baluška si po anglicky privoláva Havla, čo pri hre dvoch slovanských mužstiev a zvlášť Českej republiky, vyznieva trochu komicky.
     
    25:54
    Česko v plnom počte, ale aj tak sa stále muselo brániť, až kým neprišla pekná prihrávka, ktorá vysunula dopredu Procházku. Ten s hráčom za chrbtom prešiel k bráne, ale Ustinského neprekonal ani hneď ani z dorážky mierne z uhla.
     
    24:35
    Ľubuškin nabil na modrej Trjamkinovi, ktorého delovica skončila na zadnom mantineli.
     
    24:05
    Rusom sa nedarí usadiť sa v pásme, Simon teraz behá po útočnej modrej s pukom, chce ho čo najdlhšie udržať v tomto teritóriu.
     
    23:03
    Vylúčenie Česká republiky – Martin Matějček – dve minúty za nedovolené bránenie v hre. V čase strely z pravého kruhu prechádzal cez brankára Ustinskiho, ktorý na túto strelu pre jeho činnosť nemohol reagovať.
     
    21:00
    Vylúčenie Rusko – Eduard Gimatov – dve minúty za seknutie.
     
    20:17
    Simon to do druhej tretiny rozbehol vo veľkom štýle, jeho bekhendová strela zblízka len tesnúčko minula vzdialenejšiu žrď!
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine Turnaja 4 krajín hráčov do 20 rokov sme gól nevideli. Obe mužstvá sa spočiatku akoby len hľadali, zohrávali, rozhýbať to trochu pomáhali najmä presilovky a to či pre tím vo výhode, či ten brániaci sa. V druhej tretine to hádam bude o čosi atraktívnejšie, začne sa približne o 14:13.
    Strely na bránu v prvej tretine 6:12.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:58
    Fronk sa chopil puku, otočil sa za pravým kruhom, no pri strele zaznel hvizd hlavného rozhodcu – postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    19:30
    Striedanie na oboch stranách a puk sa "nechcený" pohybuje v rozmedzí stredného pásma.
     
    18:44
    Vylúčenie Rusko – Ildar Šiksatdarov – dve minúty za držanie hokejky.
     
    18:37
    Rusi trochu prebrali iniciatívu, ale bez nejakej dobrej strely. Teraz na opačnú stranu zatiahli Simon s Mrázekom.
     
    15:12
    Pred bránou Ustinského to teraz vrie, strela Simona z pravého kruhu, následne Mrázek z ľavého, Ustinskij nevie kam skôr skočiť!
     
    14:25
    Rusi sa zmocnili puku v strednom pásme, Osnovin potiahol k bráne a sám bol vo veľmi ťažkej pozícii bránený, ale prestrčil puk pred Hrachovinu, čím vytvoril príležitosť pre Voronina, ktorému stačilo do puku pichnúť. Brankár Čechov sa ale rýchlo zorientoval.
     
    13:16
    Vylúčenie Rusko – Vadim Chlopotov – dve minúty za zdržiavanie hry; vyhodenie puku z hracej plochy.
     
    12:50
    Fronkova strela z diaľky a Ustinskij radšej prikyl. Česi boli po presilovke mierne lepší čo sa týka držania puku a vytvárania si šancí. Inak o nejakom úžasnom hokeji nemôže byť reči, je to veľmi nesúrodé, hráči sa zrejme len zohrávajú sami so sebou i s prostredím.
     
    11:00
    Simon v šanci! Ušiel cez dvoch a obhodil si tretieho súpera, puk mu skočil k bráne, nemal ho síce pevne v moci, ale bol v dobrej pozícii. Nedokázal ale presúvajúceho sa Ustinskiho prekonať.
     
    09:59
    Už to chvíľu vyzeralo ako presilovka, až kým Knotovi nepreskočil puk hokejku. Do návratu Stulova na ľad už neostáva veľa času.
     
    09:09
    Čechom sa táto presilovka vôbec nedarí, dokonca Rusi ohrozili bránu, konkrétne Trjamkin sa chopil zabudnutého puku na modrej čiare a preveril Hrachovinu.
     
    08:11
    Vylúčenie Rusko – Dmitrij Stulov – dve minúty za hrubosť.
     
    07:52
    Švec dvakrát v ohrození brány, najprv z pravej strany z kruhu, neskôr z ľavej z veľkého uhla nahodením na bránu od zadného mantinelu.
     
    06:36
    Výborná expresná prihrávka na modrú do voľného priestoru! Chlopotov mohol ísť sám na bránu, skúsil na Hrachovinu blafák, ale puk dvihol priveľmi a ten skončil v plexiskle za bránou!
     
    05:28
    Vylúčenie Česká republika – Emil Švec – dve minúty za krosček.
     
    04:26
    Znova sa ukázal Jakimov, jeho strela len lízla betóny Hrachovinu. Osnovin bol poblízku, ale chrbtom k bráne nezachytil puk a nemohol tak dorážať.
     
    02:30
    Česi získali v obrannom pásme puk a presunuli sa dopredu, Ustinskij zasahoval, ale strele chýbala presnosť.
     
    01:29
    Nezachytená prihrávka na modrú čiaru, zakázané uvoľnenie ruského tímu.
     
    00:42
    V úvode neúspešný záťah Českej republiky do pásma, na druhej strane sa cez troch snaží k bráne predrať Jakimov.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov v Trnave odštartujeme poobedňajším stretnutím bronzového tímu z nedávnych MSJ, kde zdolal v boji o tretie miesto Kanadu 6:5 po predĺžení, a Českou republikou, ktorá si piate miesto vybojovala v zápase s húževnatým Švajčiarskom.

    Samozrejme ale, toto bolo ešte v decembri a aprílovým turnajom sa hovorí tiež turnaje "devätnástok", keďže ide o akýsi medziročník, hráčov, ktorí prichádzajú do úvahy na prípravu na ďalšie Majstrovstvá. Chýba množstvo opôr, i tak ale sú tímy silne zložené. Zrodiť sa môže prakticky akýkoľvek výsledok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 32. Ľubuškin (Šiksatdarov, Voronin), 51. Jakimov (Gimatov, Chlopotov), 52. Busarov (Stulov) – 44. Tomeček (Knot)


    Rusko: Ustinskij (Nalimov) – Trjamkin, Ľubuškin, Malenkich, Koledov, Bereglazov, Stalnov, Stulov, Maslov – Šiksatdarov, Osnovin, Voronin – Chlopotov, Jakimov, Gimatov – Kamajev, Barabanov, Kupcov – Vladimirov, Busarov.
    Česko: Hrachovina (Dolejš) – Knot, Havel, Buchta, Běhal, Plutnar, Hawlik, Plášil, Tejnor – Tomeček, Simon, Harkabus – Fronk, Matějček, Procházka – Mrázek, Raška, Veselý – Tomi, Švec, Jergl.

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Kacej, Výleta

    Diváci: 163