Buffalo – Ottawa 4:2 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:1 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Columbus 3:1 (kon.)
Colorado – Detroit 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 1:3 (kon.) | San Jose – Calgary 2:1 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 4:1 (kon.) | Nashville – Chicago 0:1 (kon.) | LA Kings – Edmonton 4:1 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
4:1 (0:1, 4:0, 0:0)
Philadelphia Flyers
cz Sobota 06.04.2013, 21:00 • MTS Centre, Winnipeg (CAN) • NHL
Partner:
     
    Zdravím fanoušky zámořské NHL a vítám vás u přenosu z duelu Východní konference mezi Philadelphií a Winnipegem. Zajímavý zápas začíná ve 21:00 a my budeme u toho!
     
    Letci musí zabrat, jinak o play-off přijdou...

    Pouze stín předešlých sezon dopadl na celé pensylvánské město. Letci rozhodně nenahání takový strach, jako v minulé sezoně a patří jim pouze jedenácté místo Východní konference s bodovou ztrátou na Winnipeg. Proti tomu ovšem mají o dva zápasy méně. O to důležitější pro ně bude dnešní duel s Jets...

    Každý hokejový fanoušek by viděl, jak moc Philadelphia postrádá Jaromíra Jágra. Jeho roli sice částečně převzal Jakub Voráček, který doslova září a vede bodování mužstva s 38 body na kontě, ale rozhodně se dalo čekat více od Clauda Girouxe. Šikovný Letec dokázal nasbírat o bod méně, než český buldok, ale sám by si představoval větší bodové konto. Tabulky pravdy má jednoznačného lídra v Ruslanu Fedotěnkovi, jemuž vyneslo první místo deset kladných bodů. Úspěšnost přesilovek Philadelphie činí 84,4%, což není rozhodně špatné.

    V posledním utkání se Flyers podívali do Toronta, kde po první třetině hráli nerozhodně. K remízovému stavu pomohl brankou Voráček. Ve druhé třetině ovšem Letci utekli na rozdíl dvou branek a přestože ve třetí třetině snížil Van Riemsdyk, který ve Philadelphii dlouho působil, vítězství 5:3 stvrdil trefou do prázdné branky Schenn.
     
    Winnipeg bojuje o play-off. Bude se radovat?

    Jets v posledních zápasech přišli o první místo Jihovýchodní divize, jelikož se před ně dostali Capitals. Winnipeg zatím drží desáté místo ve své konferenci a na osmé Islanders ztrácí dva body. Tým Ondřeje Pavelce má ovšem odehráno dost zápasů a rozhodně na něj nečeká nic lehkého...

    Týmu z Winnipegu nejspíš chybí výrazná individualita. Nejlepšího muže týmového bodování, Andrewa Ladda, najdete až ve třetí desítce celé soutěže. O střelecké čelo se musí dělit s Blakem Wheelerem. Sedm kladných bodů má na kontě Nik Antropov a v tabulce pravdy je nejlepším hráčem svého mužstva. Pokud chtějí domácí pomýšlet na boje o Stanley cup, musí výrazně zlepšit přesilové hry, jelikož 77,8% úspěšnost není nic valného.

    Dnešní soupeři odehráli své poslední zápasy v noci ze čtvrtka na pátek a Winnipeg zavítal do Montrealu. Tam sice vedle zásluhou Burmistrova, ale po necelých třech minutách bylo srovnáno. Cans nakonec duel otočili a zejména díky Michaelu Ryderovi, jenž zaznamenal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Celý zápas odchytal Ondřej Pavelec a připsal si dvacet zásahů.
     
    Philadelphia má stoprocentní bilanci...

    Již třetí vzájemný duel mezi Jets a Flyers nabídne dnešní program NHL. Poprvé se oba týmy střetly 12. února na ledě Jets. Vyrovnané utkání nakonec skončilo vítězstvím Phily, která si připsala vítězství 3:2. Český útočník Jakub Voráček byl zvolen první hvězdou zápasu, zatímco Ondřej Pavelec odchytal třetí třetinu.

    Druhé vzájemné střetnutí přišlo na řadu o třináct dní později. Tentokrát byla hostitelem Philadelphia, ale Winnipeg moc hezky nepohostila. Hosté sice v polovině zápasu vedli už 3:1, ale domácí se nevzdali. Do konce druhého dějství snížili a ve třetí části dokonali obrat.

    Hvězdou druhého zápasu se stal Brayden Schenn, jenž dvakrát nahrával a ve dvou případech to byl on, kdo překonal Pavelce. Český brankář si připsal 34 zákroků. Domácí Voráček měl dvě asistence a byl druhou hvězdou zápasu.
     
    Ondřej Pavelec vs. Jakub Voráček

    Pro české fanoušky bude tento duel pikantní, jelikož se do domácí branky postaví Ondřej Pavelec a pokud předvede to nejlepší, co umí, Winnipeg může velmi reálně pomýšlet na vítězství. Český brankář ve službách Jets to nemá moc lehké a není divu, že mu patří první místo z celé soutěže v tabulce porážek a inkasovaných branek. S celkem 885 zákroky si zároveň drží druhé místo ze všech brankářů v NHL. Z toho pramení 90,2% úspěšnost.

    Před sezonou se možná bál o kontrakt, ale teď se z něho stal tahoun Philadelphie a nejlepší Evropan v celé soutěži. Důrazný Jakub Voráček dohání soupeře k šílenství a má velký podíl na tom, že Letci mají stále naději na postup do play-off. Český útočník odehrál 37 zápasů, ve kterých nasbíral 38 kanadských bodů za šestnáct branek a dvaadvacet asistencí. V tabulce +/- se ovšem nachází v červených číslech, jelikož má sedm záporných bodů.
     
    Marodka Letců je stále široká...

    Hostující tým se musí obejít bez zkušeného Dannyho Briera a Maxima Talbota. Mimo hru je také dvojice důrazných hráčů Zac Rinaldo – Jody Shelleyho. Dlouhodobé zranění nepustí do hry Braydona Coburna s Andrejem Meszárošem.

    Naopak domácí budou postrádat důležitého Nika Antropova. Kromě něho nezasáhne do hry Jim Slater, James Wright nebo Anthony Peluso. Na listině zraněných hráčů najdete také obránce Zacha Redmonda.
     
    Začátek zápasu se o něco protáhl, což není u NHL nic neobvyklého. Arénou už zní státní hymny USA a Kanady. Poté vypukne samotný zápas...
     
    Ještě pro zajímavost. Domácí Jets nastoupí v modré sadě dresů, kterou oblékají pro domácí zápasy. Hosté z Philadelphie nastoupí v bílé barvě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Úvodní buly vyhráli domácí Jets, přesto se do prvního útoku vydala Philadelphia. Její snaha skončila už za modrou čárou. Následný protiútok domácích zakončil střelou Ron Hainsey, ale jeho dělovku Bryzgalov zkrotil.
     
    01:32
    Flyers se pokusili o další útok, ale dlouho se jim nedařilo projít přes obranný val Winnipegu. Nakonec se mezi obánci prosmýkl Simon Gagne a po jeho střele si připsal první zákrok Ondřej Pavelec.
     
    02:23
    Další střelu vyslal na Pavelce Jakub Voráček. Dělovka českého útočníka letěla mimo a opustila hrací plochu.
     
    03:11
    Vypadá to, že se dnes dočkáme fyzického hokeje z obou stran. Hráči obou týmů si vyměnili tvrdé hity u mantinelu. Hra se přelévá ze strany na stranu. Ani jeden z brankářů ovšem zasahovat nemusel.
     
    03:58
    Druhá formace Winnipegu potrápila svého soka, až se Letci osvobodili za cenu zakázaného uvolnění. Vhazuje se po levici Bryzgalova.
     
    04:15
    Začíná se nám přiostřovat. Domácí Mark Stuart se dostal do křížku s Waynem Simmondsem a pokračovali v tom i během vhazování.
     
    04:48
    Oba kohouti pokračují ve hře a Flyers se podařilo uzamknout svého soupeře v jeho obranné třetině. Nadvláda nad útočným pásmem ovšem netrvala příliš dlouho.
     
    04:58
    Po pravé straně se okamžitě prodral Evander Kane, ale svou střelu tahem poslal pouze nad rameno Bryzgalova. Hráči Philadelphie drží kotouč za svou brankou.
     
    05:40
    Nepodařilo se jim prorazit poctivě bránícího soupeře a rychle o kotouč přišli. Oba týmy se o něj přetahují ve středním pásmu.
     
    06:30
    Bitva o kotouč pokračovala také v posledních vteřinách, až se puku zmocnil Matt Read a od modré čáry poprvé v zápase pozdravil Pavelce v brance Jets. Komerční přestávka.
     
    06:59
    Flyers neudrželi útočné pásmo a do protiútoku se mohl vydat elitní útok Winnipegu. Kane zleva přihrál a na pravé straně najížděl Wheeler, jenž pouze přiklepl Wellwoodovi. Ten tečoval kotouč mimo.
     
    07:28
    Menší nápor Winnipegu pokračoval i po šanci domácích, ale další ohrožení branky nepřinesl. Následně se dopředu dostala Phila. S dělovkou Bruna Gervaise si Pavelec poradil.
     
    08:15
    Poprvé v zápase se do přímého zakončení prodral také Claude Giroux, jenž provětral lapačku českého brankáře. Vhazuje se po Pavelcově pravici.
     
    09:26
    Flyers opět drželi kotouč a nemohli najít recept na obranu Winnipegu. Nakonec se to podařilo čtvrtému útoku. Od modré střílel Kent Huskins, proti jehož střele zasáhl připravený Pavelec. Poté se strhla menší potyčka v brankovišti Jets.
     
    09:43
    Evander Kane je dnes při chuti. Bohužel pro Winnipeg razítkuje pouze mantinel za brankou Bryzgalova.
     
    10:10
    Elitní formace Flyers se dostala do útočné třetiny, ale nepřesný pas Voráčka skončil u domácích hráčů, až se puku zmocnil Andrew Ladd. Domácí útočník ujížděl sám na Bryzgalova a poslal kotouč pouze vedle pravé tyče!
     
    11:02
    Výborně napadající Flyers využili nepřesností ve hře Winnipegu a domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    11:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!

    Snaha Letců končí sladkou odměnou. Na modré čáře se do puku opřel Huskins a jeho střelu tečoval RUSLAN FEDOTĚNKO a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Pavelec nic neviděl přes clonícího hráče – 0:1! Asistence: Kent Huskins, Simon Gagne.
     
    12:06
    Letci se dostali na koně a jsou při chuti. Jejich snaha ovšem nepřináší ovoce a Pavelec je bez práce.
     
    12:48
    Voráček prověřil svého kolegu z reprezentace. Český brankář byl pozorný. Flyers jsou v posledních vteřinách lepším týmem.
     
    13:20
    Tentokrát o sobě dal vědět také Scott Hartnell. Svou střelu tahem poslal pouze nad branku Pavelce. Ten se musí mít na pozoru, protože kolem branky má pořádný vítr.
     
    13:49
    Philadelphia ovládá útočné pásmo, přesto se do zakončení nedostává. Domácím hráčům se snaží být u soupeřů včas, takže většinou končí pouze u přihrávek.
     
    14:17
    Winnipeg se sice osvobodil, vzápětí ale zaútočil Jakub Voráček a individuální akci zakončil střelou tahem. Na Pavelce ovšem nevyzrál.
     
    15:30
    Zatímco snad každé dítě by žaslo, Winnipeg nejspíš nemá radost z toho, že to v jeho obranném pásmu vypadá jako na kolotočích. Gervaisova dělovka proletěla pouze nad brankou Jets.
     
    16:12
    Dvakrát se do puku opřel Luke Schenn. Své příležitosti v branky neproměnil. Winnipeg se následně osvobodil.
     
    16:49
    Hra se trochu uklidnila, přesto jsou na puku převážně hráči v bílých dresech. Další z jejich útoků začíná zpoza Bryzgalovovy branky.
     
    17:22
    Tentokrát se dopředu vydal Winnipeg. První pokus o útok byl odražen bránícími Letci, kterým se navíc podařilo dostat kotouč až za Pavelce. Jets to musí zkusit znovu.
     
    18:11
    Ve druhém případě Winnipeg přešel alespoň polovinu hřiště. Na modré čáře už opět úřadovali obránci Phildelphie a zabránili soupeři v zakončení.
     
    19:02
    Nakonec se domácím podařilo dostat ke střele. Ta opět mířila pouze nad branku Bryzgalova, takže fanoušci Philadelphie mohou být v klidu. Druhý pokus Rona Hainseyho skončil v náručí Bryzgalova.
     
    19:34
    Na druhé straně to zkoušel Giroux, jeho střele chyběla potřebná razance k tomu, aby Pavelce zaskočila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, kterou začali lépe hráči Jets. Největší šanci měl Andrew Ladd, ale v samostatném úniku selhal. Na druhé straně se ujala teč Ruslana Fedotěnka a Flyers se po gólu dostali na koně. Druhé dějství začne přibližně ve 22:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    O úvodní akci se postarali hostující hráči, kteří ovšem dopadli jako sedláci u Chlumce. Na druhé straně nepochodil ani Winnipeg.
     
    21:27
    Jets se dlouho nemohli dostat do třetiny. Když se jim to podařilo, tak si pro puk dojel Andrew Ladd, zpracoval si ho a zmezikruží prověřil připraveného Bryzgalova.
     
    22:08
    Tlak Jets pokračuje. Hraje se ovšem převážně v rohu kluziště, což Flyers vyhovuje.
     
    22:34
    Na modré čáře se do zajímavé pozice dostal Mark Stuart a okamžitě vystřelil. Jeho střela ovšem mířila hodně mimo a samotný obránce Winnipegu se nestačil divit, jak s šancí naložil.
     
    23:20
    Jets se podařilo zatlačit Flyers u jejich branky a k ničemu je nepustilo. Pavelec s Montoyou by se určitě nezlobili, kdyby se tak hrálo častěji.
     
    24:05
    Pokaždé, když už to vypadalo, že se Philadelphia osvobodí, tak ztratila kotouč hned za svou modrou čárou a teď to málem potrestal Olli Jokinen.
     
    24:43
    Další výsledek domácí převahy měl na svědomí opět centr druhého útoku. Finský matador trefil pouze připraveného Bryzgalova.
     
    24:49
    Letci si sami zavařili. Jmenovitě Jay Rosehill (PHI), který dostal dvouminutový trest za sekání. Přesilová hra Jets.
     
    25:15
    Hned po úvodním vhazování se Winnipegu nepodařilo udržet kotouč, až se ke střele dostal Sean Couturier, ale svou slabou střelu poslal pouze do pravého betonu Pavelce.
     
    25:47
    Další domácí akci zastavil ofsajd, do něhož se dostal Evander Kane.
     
    26:14
    Tak to rozhodně nebylo příjemné. Na modré se do puku opřel Tobias Ernstrom a puk letěl přímo na branku. Nic zvláštního, kdyby přímo proti němu nestál Luke Schenn, kterého puk sestřelil. Obránce ihned opustil hrací plochu a zamířil do kabiny.
     
    26:37
    A už to málem bylo. Na modré čáře se tentokrát ocitl Zach Bogosian a jeho parádní dělovka orazítkovala tyč hostující branky!
     
    27:16
    Winnipeg přebral otěže zápasu a je jednoznačně lepším týmem druhé třetiny. Aktuálně má ovšem problémy s přechodem na útočnou polovinu.
     
    28:03
    Celá akce Winnipegu jde lidově řečeno do kopru, protože se u mantinelu provinil Evander Kane (WIN) a dostal dvouminutový trest. První početní převaha pro Philadelphii.
     
    28:17
    Hosté sice vyhráli vhazování, ale vzápětí o kotouč stejně přišli a byli vytlačeni až k vlastní brance.
     
    28:38
    A opět stejná pohádka. Jets toto oslabení zvládají na jedničku s hvězdičkou. Pavelec pouze přihlíží a nemusí zasahovat.
     
    29:17
    Ne a ne a ne. Philadelphii se prostě nedaří. Voráček tentokrát nepochopil Girouxovu myšlenku a poslal puk mimo útočné pásmo.
     
    30:25
    Máme vyrovnáno. Bohužel pro domácí Winnipeg pouze na nastřelené tyče. Tentokrát byl "šťastným" střelcem Bruno Gervais, po jehož ráně musí Pavelcovi cinkat v uších ještě teď.
     
    31:21
    Philadelphia se po přesilové hře dostala do hry a aktuálně drží puk více než Jets. Těm se ovšem daří držet útočné pásmo a Flyers se s přechodem do útoku trápí.
     
    32:11
    Oba týmy si tuto roli vyměnily. Teď útočí Jets, ale jsou stejně bezzubí. Philadelphia si svou modrou čáru brání důsledně.
     
    32:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!


    Krásná akce Jets končí brankou. Little najel po pravé straně a nabil do mezikruží GRANTU CLITSOMOVI, jenž prostřelil Bryzgalova a ještě sundal Ladda, který mu stál v cestě. Asistence: Bryan Little, Blake Wheeler.
     
    33:05
    Winnipeg právě vstřelil branku!


    Philadelphia právě spadla jako totaliní režim v roce 89. Kane se dostal k puku za brankou Bryzgalova, pořádně s ním zamíchal jako ostřílený kuchař a pokusil se zaskočit ruského brankáře. Od toho se puk odrazil, ale vzápětí rychle přijel KYLE WELLWOOD a doklepl kotouč do sítě – 2:1! Asistence: Evander Kane, Olli Jokinen.
     
    34:02
    Flyers rychlé branky rozhodily. Winnipeg stále přehrává svého soupeře.
     
    34:24
    Asistent u druhé branky Jets se pokoušel vystřelit a zaskočit Bryzgalova. Nepodařilo se mu to.
     
    34:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!


    Když to nevyjde poprvé, vyjde to podruhé, když to nevyjde podruhé, vyjde to potřetí. EVANDER KANE se nejlépe zorientoval při závaru před Bryzgalovem a zvýšil vedení svého týmu – 3:1! Asistence: Mike Santorelli, Alex Burmistrov.
     
    35:32
    Philadelphia po dlouhé době viděla Pavelce zblízka, ale stejně nedokázala vymyslet nic, čím by ho zaskočila a snížila stav.
     
    36:06
    Flyers se stále motají kolem útoného pásmo, přesto se jim nedaří přejít přes dobře zorganizovanou obranu domácího Winnipegu.
     
    36:49
    Winnipeg se opět zmocnil kotouče a zatlačil svého soupeře na jeho obranné polovině. Role se obrátily doslova. Fanoušci vidí neúspěšné dobývání soupeře, ale očividně jim to příliš nevadí.
     
    37:29
    Nakonec se to podařilo elitní formaci Jets a nebyl to nikdo jiný než Evander Kane, kdo se prodral až do zakončení. Bryzgalov si s tímto pokusem poradil.
     
    38:31
    Tentokrát se zmocnila puku Philadelphia, ale nedokázala prověřit Pavelce v brance Winnipegu. Hosté jsou evidentně v křeči.
     
    39:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!


    Naprosto mazácky využil svou příležitost BRYAN LITTLE. Ten se dostal ke kotouči na levé straně, naznačil přihrávku a nakonec vystřelil sám, čímž nachytal Bryzgalova – 4:1! Asistence: Blake Wheeler, Andrew Ladd.
     
    39:26
    Flyers už by se nejradši viděli v kabině. Druhá třetina se pouze dohrává. Winnipeg brání a hosté jsou tak opaření, že se jim nedaří rozhýbat hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část byla zcela v režii domácího týmu. Ten vstoupil do druhé dvacetiminutovky jako vyměněný. Jets byli jednoznačně lepší a zejména Andrew Ladd to vzal na sebe. Výsledkem jsou čtyři branky a soupeř na lopatkách. Třetí část začne přibližně ve 23:09.
     
    Philadelphia vystřídala muže v brankovišti. Svou premiéru od příchodu z Columbusu si prožije Steve Mason, který vystřídal Ilju Bryzgalova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Brayden Schenn číhal u modré čáry, zachytil nepřesnou rozehrávku a prověřil Pavelce. Ten jeho pokus pouze vyrazil.
     
    41:08
    Nahození Waynea Simmondse zapadlo do náručí Pavelce. Hosté vybojovali útočné pásmo.
     
    41:43
    Totožná situace se odehrála na druhé straně. První zákrok si připsal Mason, který nadvakrát vykry pokus Wellwooda. Po vhazování se Flyers osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    42:03
    Tak jsme se dočkali! Chris Thorburn a Jay Rosehill sundali rukavice. Oba bitku ustáli až do konce a rozdali si několik ran. V hlasování fanoušků vyhraje pravděpodobně útočník Jets.
     
    42:37
    Letci zakládají další útočný výpad ze své poloviny kluziště a obranná řada Winnipegu musí být v pohotovosti.
     
    43:26
    Hostům se nepodařilo vyzrát na domácí obranu a Pavelec si mohl oddychnout. Žádná velká kanonáda v podání Philadelphie se nekoná.
     
    44:00
    Chris Wellwood si zpracoval kotouč na pravé straně útočného pásma jeho střelu zlikvidoval Mason. Vhazuje se po levici bývalého brankáře Columbusu.
     
    44:52
    Puk se ocitl za brankou Flyers a nakonec zůstal pod hloučkem hráčů. Hra byla přerušena.
     
    45:40
    Na ledě se přiostřuje. Flyers zamotali hlavy domácích obránců a Pavelec doslova tancoval v brankovišti. Nakonec za sebe puk nepustil, ale Zach Bogosian (WIN) se dopustil faulu. Dostal dvouminutový trest.
     
    46:15
    Flyers vybojovali útočné pásmo a roztáčí kolotoč kolem branky Pavelce. Ten jejich snahu překazil pohotovým zákrokem a poté se strhla mela mezi Hartnellem, Simmondsem a domácím Stuartem.
     
    46:47
    Před Pavelcem se z čista jasna objevila dvojice útočníků v bílých dresech, ale kotouč do branky nedostali. Vhazuje se po pravici českého brankáře.
     
    47:26
    V pokoji každého českého fanouška Flyers pravděpodobně zní nová píseň: Kdepak Tě Jardo mám? Philadelphia se trápí a obránci Winnipegu jí nepouští k ničemu velkému.
     
    48:28
    Jets se soustředí na obranu a napadají rozehrávku Philadelphie, což se jim zatím daří. Hosté nemohou najít recept na obranu Winnipegu.
     
    49:11
    Hráči Winnipegu v čele s Pavelcem si opět koupili lístky na kolotoče, ale z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    49:38
    Naopak se do přečíslení dostal Ron Hainsey s Ericem Tangradim a první jmenovaný vystřelil po přihrávce svého kolegy – neuspěl.
     
    49:47
    Vzápětí se po pravé straně dostal do individuálního průniku Wayne Simmonds (PHI) a po zakončení zboural také českého brankáře. Ten udržel kotouč a hostující útočník si odpyká menší trest.
     
    50:31
    Winnipegu se stále nepodařilo usadit za útočnou modrou. To ovšem nemusí domácí tým trápit. Stačí pouze kontrolovat hru a zodpovědně bránit, což si domácí hráči očividně uvědomují.
     
    51:31
    Opět byli vyhnáni až ke své brance a dokonce dvakrát. Flyers se úspěšně brání, ale v této situaci by spíše potřebovali útočit.
     
    52:05
    Za brankou Masona se puku ujal James Wright a pokusil se překvapit hostujícího brankáře. Ten jeho zasunutí k přední tyči vystihl a podržel kotouč.
     
    52:31
    Winnipeg má převahu i po uplynutí Simmondsova trestu a drží kotouč za modrou čárou. S nadějemi Flyers to vypadá bledě.
     
    53:22
    Když se Philadelphia zmocnila kotouče a dostala ho k brance Pavelce, tak o něj vzápětí přišla a mohla se zase vracet.
     
    53:56
    Scott Hartnell (PHI) pravděpodobně pohřbil veškeré naděje svého týmu na bodový zisk. Zbytečné vražení do Littla posílá Flyers do čtyř.
     
    54:18
    Olli Jokinen si zpracoval přihrávku, převezl kotouč přes modrou čáru a střelou tahem prověři Masona, který jeho pokus zlikvidoval nadvakrát.
     
    54:42
    Simon Gagne a Brayden Schenn se osamoceně vydali bojovat hluboko do říše Winnipegu a proti výrazné přesile soupeře vybojovali několik cenných vteřin.
     
    55:25
    Elitní přesilovková formace Jets se opět vydala na útočnou polovinu, kde se na chvilku usadili, ale po chvíli museli začít opět od Pavelce.
     
    56:06
    Winnipeg se nakonec dostal do útočné třetiny, kde se k puku dostal Andrew Ladd a provětral výstroj Masona. Bude se vhazovat před brankou Flyers.
     
    56:32
    Letcům se podařilo zachytit nepřesnou rozehrávku soupeře a založit útok, který nakonec, světe div se, skončil tlakem v útočné třetině.
     
    56:59
    Opět se o to postaral čtvrtý útok Philadelphie. Jay Rosehill se pokusil zasunout podél levé tyče Pavelcovy branky, ale nepodařilo se mu to.
     
    57:38
    Winnipeg opět získal kotouč do své moci a může založit další útočnou akci, uvidíme, zda se mu podaří vstřelit pověstného "bůra".
     
    58:33
    Philadelphia útočí z brejků, ale další z nich skončil ztrátou kotouče za brankou Pavelce. Někteří fanoušci v dresu Letců už opouští stadion.
     
    58:44
    Tak Pavelec ještě nemá úplně po šichtě. Na trestnou lavici zamířil Dustin Byfuglien (WIN) a Flyers budou hrát přesilovou hru.
     
    59:20
    Hned po vhazování se podařilo Winnipegu vyhodit kotouč a Flyers musí začít zpoza své branky.
     
    59:41
    Puk je v levém rohu z Pavelcova pohledu a hráči Jets ho tam chtějí za každou cenu udržet...
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí fanoušci se mohou radovat, jelikož jejich fanoušci zejména díky smrtící druhé třetině dokázali porazit Philadelphii a udělali výrazný krok do play-off, zatímco Flyers si mohou pomalu balit kufry.
     
    První hvězda utkání: ONDŘEJ PAVELEC (WIN)
    Druhá hvězda utkání: Blake Wheeler (WIN)
    Třetí hvězda utkání: Andrew Ladd (WIN)
     
    Já se s vámi loučím a přeji dobrou noc! (23:52:00)

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 33. Clitsome (Little, Wheeler), 34. Wellwood (Kane, Jokinen), 35. Kane (Santorelli, Burmistrov), 40. Little (Wheeler, Ladd) – 12. Fedotěnko (Huskins, Gagne)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Montoya) – Byfuglien, Ernstrom, Bogosian, Hainsey, Clitsome, Stuart – Wheeler, Little, Ladd – Wellwood, O. Jokinen, E. Kane – Santorelli, Burmistrov, Tangradi – Thorburn, Gagnon, Wright.
    Trenér: Claude Noel.

    Philadelphia Flyers: Bryzgalov (od 41. Mason) – Gervais, Timonen, L. Schenn, Lauridsen, Huskins, Gustafsson – Voráček, Giroux, Read – Simmonds, B. Schenn, Hartnell – Knuble, Fedotěnko, Gagne – Rosehill, Couturier, Hall.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodca: F. Charron, D. Jackson – S. Driscoll, M. Cormier

    Diváci: 15.015