NY Islanders – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Winnipeg – Washington 1:6 (kon.) | Columbus – Calgary 5:1 (kon.)
Anaheim – Detroit 1:5 (kon.) | Ottawa – Tampa Bay 5:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 2:0 (kon.)
LA Kings – Vancouver 0:1 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:3 (4:0, 0:0, 1:3)
Tampa Bay Lightning
cz Sobota 23.03.2013, 19:00NHL
Partner:
     
    59:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrovský závar před Lehrerem způsobil, že se kotouč odrazil na hokejku DANIELA ALFREDSSONA, který si najel do středního pásma a střelou do prázdné rozhodl tento zápas.
     
    58:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    A už jen jeden gól jsou hosté od senzačního vyrovnání! Kolotoč přihrávek skončil na hokejce TEDDYHO PURCELLA, který napálil puk z prostoru mezikruží k pravé tyči a trefil se přesně. Lehrer měl zakrytý výhled a na jeho ránu neviděl.
     
    53:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak hosté jsou zpátky ve hře! Snižují na rozdíl dvou branek v krátkém sledu. Carle vybojoval puk, který odvezl za hostující branku. Tu obkroužil a následným pasem k bližší tyči našel přesně najíždějícího TYLERA JOHNSONA, jenž trefil mezírku u pravé tyče, kterou nesthil Lehrer pokrýt. Asistence: Matt Carle
     
    51:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté snižují a nutno dodat, že to byl krásná branka. Brewer nahodil kotouč na branku, kde zůstal osamocený TYLER JOHNSON, jenž nahozený puk tečoval otočený zády k brance mezi nohami a trefil se náramně k pravé tyči od které se kotouč odrazil za překvapeného Lehrera. Asistence: Eric Brewer, Richard Pánik.
     
    19:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Exhibice! Tak by se dala nazvat první třetina v podání domácích. DANIEL ALFREDSSON si zpoza mantinelu najel k mezikruží. Jeho první střela na Desjardinse neprošla, ale odražený kotouč se k němu vrátil a podruhé se již nemýlil. Přízemní střelou k levé tyči trefil přesně a hostující brankař se jen marně natahoval. Bez asistence.
     
    17:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A přichází další branka domácího celku! Tampa je naprosto dezorientovaná. Silfverberg. nahodil kotouč za branku, který se odrazil před brankoviště Garona. Vypadalo to, že Salo situaci zvládne, jenže mu kotouč vypíchl GUILLAUME LATENDRESSE, který sice první kličkou do forhendu nevyzrál na hostujícího gólmana , protože mu kotouč utekl, jenže dokázal zabojovat a téměř z nulového úhlu z otočky krásnou střelou najít malou mezírku branky Garona a trefit jí dokonale. Asistence: Jakob Silfverberg, Mika Zibanejad.
     
    14:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A další gól v krátkém sledu v rance Garona! Turris přenesl hru podél mantinelu na útočnou polovinu. Vyčkal si skvěle, protože na sebe natáhl dva protihráče, čímž uvolnil prostor najíždějícímu ERICU GRYBOVI, který obdržel přesnou přihrávku a dělovou k levé tyči přidává druhý gól svého celku. Asistence: Methot, Kyle Turris.
     
    12:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Blesk, jak z čistého nebe přichází první gól! Hedman špatným vyhozením zpoza zbranky přihrál pouze najíždějícímu Methotovi, který se s níčím nepáral a z první napálil kotouč na branku, kde číhal dobře postavený JAKOB SILFVERBERG. Ten puk tečoval tak, že proklouzl hostujícímu brankaři mezi betony. Asistence: Marc Methot.

    Martin Doležal

    Góly a asistencie: 13. Silfverberg (Methot), 15. Gryba (Turris, Methot), 18. Latendresse (Silfverberg, Zibanejad), 20. Alfredsson, 60. Alfredsson – 52. Johnson (Brewer, Pánik), 54. Johnson (Carle), 59. Purcell


    Ottawa Senators: Lehrer (Bishop) – Wiercioch, Gončár, Alfredsson, Smith, Latendresse – Gryba, Pihllip, Silveberg, Turis Greening – Lundin, Benoit, Neil, Zibanejad, Daugavins – Condra, Regin, Kassian.
    Tampa Bay Lightning: Garon (Desjardins) – Salo, Hedman, Purcell, Stamkos, Conacher – Brewer, Carle, St. Louis, Pyatt, Killorn ľ Gudas, Aule, Crombeen, Thompson, Tyrell – Pánk, Johnson, Palát.