Philadelphia – Toronto 2:4 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:1 (po s.n.) | Nashville – Dallas 5:4 (po pr.)
Chicago – Edmonton 3:2 (po pr.) | LA Kings – Anaheim 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Chicago Blackhawks
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Edmonton Oilers
cz Utorok 26.02.2013, 02:30 • United Center Chicago • NHL
Partner:
     
    61:44
    Chicago právě vstřelilo branku!

    Neuvěřitelný závar před Khabibulinem nakonec končí rozhodující brankou, kterou vstřelil MARIÁN HOSSA. Patrik Sharp sám dorážel svou střelu, ale Khabibulin vždy dokázal puk vyrazit. Jenže podruhé už stál před brakovištěm připravený Hossa a ten nadvakrát překonal bezmocného Khabibulina. Asistence: Patrik Sharp
     
    60:16
    Kane Wrist byl hned v úvodu prodloužení ve velké šanci, ale Khabibulin neskutečným zákrokem vyráží puk betonem do rohu.
     
    52:09
    Carcillo dostal výbornou přihrávku zpoza brány, ale z mezikruží nedokázal výborného Khabibulina propálit.
     
    50:02
    Emerymu proklouzl puk a jednu chvíli i nebezpečně kotouč poskakoval po brankovišti, ale nikdo z hostujících hráčů ho nedokázal zasunout do brány.
     
    47:59
    Yakupov nedokázal trefit okrytou část brány po milimetrové přihrávce od spoluhráče. Dokonce to vypadalo, že po jeho střele zvonila tyč!
     
    47:40
    Emery špatně rozehrál a Omuya poté řešil celou situaci seknutím přes hokejku soupeře. Oilers si zahrají přesilovou hru.
     
    46:04
    Velmi nebezpečná akce Blackhawks, kterou likviduje výborným zákrokem Khabibulin a drží tak i nadále nerozhodný stav.
     
    42:24
    Chicago právě vstřelilo branku!

    Puk opravdu přešel brankovou čáru a tak se VIKTOR STALBERG a s ním i celé Chicago raduje z vyrovnávací branky. Stalberg dokázal puk zasunout zpoza brány a Khabibulin semkl své betony o něco později než by bylo potřeba. Asistence: Michal Rozsíval
     
    42:24
    Stalberg se už radoval, ale Khabibulin měl kotouč pod betony a není ani zdaleka jasné, zda puk přešel brankovou čáru nebo ne! Rozhodčí ještě celou situaci prozkoumávají na videu.
     
    42:04
    Sharp pálil z bezprostřední blízkosti, ale nedokázal puk dostat za Khabibulina.
     
    38:14
    Na druhé straně se Edmonton dostal dokonce k přečíslení tři na jednoho, ale Gagner nedokázal přihrát přes obránce a to i přestože to zkoušel chytře zadovkou.
     
    34:46
    Kapitán Chicaga Jonathan Toews je vyloučen na dvě minuty za hákování a tak je zde další přesilová hra pro Edmonton.
     
    34:17
    Edmonton právě vstřelil branku!

    Obrovský tlak Oielers v přesilové hře je nakonec proměněn ve druhou branku a hosté tak jdou opět do vedení. Několik rychlých přihrávek a zblokovaných střel bylo v této akci, ale nakonec dostal NAIL YAKUPOV milimetrovou přihrávku od Sama Gagnera a rychlou střelou překonává Emeryho. Asistence: Sam Gagner, Justin Schultz
     
    32:39
    Saad bojoval o puk až příliš aktivně a výsledkem byla jeho hokejka ve tváři protihráče. Saad (CHI) je za tento počin odměněn dvěma minutami.
     
    28:04
    Hossa vybojoval puk na modré čáře a po sérii přihrávek se právě slovenský útočník dostal do zakončení, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal puk nadzvednout a poslat do horní části branky. Tu dolní totiž Khabibulin výtečně pokryl.
     
    27:37
    Carcillo nejdříve tvrdě atakoval Yakupova a následně se dostal do obrovské šance, ale v souboji proti Khabibulinovi nebyl úspěšný. Carcillo již neměl moc času, protože ho stíhal jeden z obránců, ale i tak se jednalo o velkou šanci domácích.
     
    22:24
    Na druhé straně mohl Jones dorazit puk do okryté brány, ale minul!
     
    14:56
    Saad Hooking si v útočném pásmu pomohl nedovoleně a odchází na dvě minuty za hákování. Pro Edmonton je zde první přeslová hra.
     
    13:47
    Moc nechybělo a Khabibulin by si srazil Leedyho nahození do brány. Leedy z levého křídla přihrával puk před bránu a ten letěl nepříjemně směr brána. Khabibulin puk nejistě vyrazil před sebe, ale následně ho dokázal přikrýt lapačkou.
     
    11:16
    Brandon Saad si vybruslil zpoza brány a snažil se překvapit Khabibulina, ten však byl u své levé tyčky včas a přerušuje hru.
     
    07:33
    Seabrook si vyměnil puk s Hossou a první jmenovaný tvrdou střelou prověřil Khabibulina, který si výtečně vyjel proti této střele a dokázal ji ztlumit.
     
    06:15
    Situace na ledě se neuklidňuje ani po vyrovnávající brance. Boarding (EDM) si počínal nedovoleně v souboji s Frolíkem a je vyloučen na dvě minuty.
     
    05:30
    Chicago právě vstřelilo branku!

    Vedení Edmontonu moc dlouho nevydrželo. Po inkasvané brance se domácí natlačili do útočné třetiny a využívají přesilovou hru. PATRICK KANE si najel před bránu a bekhendem překonává Khabibulina. Asistence: Marcus Kruger, Nick Leddy
     
    04:28
    Edmonton právě vstřelil branku!

    Obrovská chyba Chicaga, po které se Lennart Petrell říti sám na Emeryho. Petrellovo zakončení ještě Emery vyrazil, ale proti střele JEFFA PETRYHO už zakročit nedokázal. Petry střílel do okryté branky a dává branku v oslabení. Asistence: Lennart Petrell
     
    03:45
    Máme zde první vyloučení, na dvě minuty za vyhození kotouče odchází Magnus Paajarvi (EDM).
     
    01:44
    Aleš Hemský dostal krásnou přihrávku do jízdy a český útočník se ocitl na malou chvíli sám před Emerym, jenže z blízka nedokázal brankáře Chicaga překonat.

    Jozef Valenčík

    Góly a asistencie: 6. Kane (Kruger, Leddy), 43. Stalberg (Rozsíval), 62. Hossa (Sharp) - 5. Petry (Petrell), 35. Yakupov (Gagner, Schultz)


    Chicago Blackhawks: Emery (Crawford) - Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddz, Rozsíval - Saad, Toews, Hossa - Sharp, Kruger, Kane - Bickell, Shaw, Stallberg - Carcilo, Mayers, Frolík
    Edmonton Oilers: Khabibulin (Dubnyk) - J. Schultz, N. Schultz, Petry, Šmíd, Potter, Fistric - Eberle, Nugent-Hopkins, Smyth - Hemský, Gagner, Paajarvi - Hall, VaneVelde, Yakupov - Jones, Belanger, Eager

    Rozhodca: Sutherland, Vanmassenhoven - Heyer, Murray