La Coruña – Real Madrid 1:2 (kon.) | Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (0:1)
FC Sevilla
Sobota 23.02.2013, 22:00 • Camp Nou • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 22:00.
     
    Prajem dobrý deň všetkým fanúšikom španielskej Primera Division ! Dnešný večer vám za onlajny.eu prinesiem textový prenos zo zápasu 25.kola medzi katalánskym klubom FC Barcelona a tímom z andalúzie FC Sevilla. Favorit je jasný a je ním domáci tím, ktorý ma na čele tabuľky 12 bodový náskok a na Camp Nou je takmer bezchybný. Moje meno je Martin Platko a tento sa zápas sa vám budem snažiť čo najviac priblížiť.
     
    FC SEVILLA

    Andalúzsky tím je po 24.kole na 10. priečke tabuľky, o skóre pred Getafe a na pohárové priečky stráca momentálne 8 bodov. V minulom kole si Sevilla pripísala plný bodový zásah po domácej výhre nad Deportivom La Coruňa 3:1. Ale na ihriskách súperov to andalúzanom v poslednom čase vôbec nejde, veď v posledných 5 zápasoch vonku bodovali len dvakrát, po remízach so Espanyolom a Getafe. Tréner Unai Emery si to predstavoval určite lepšie a tak na Camp Nou proti Barcelone bude od svojich zverencov očakávať výkon na hranici ich síl. Spaľahnúť sa bude môcť hlavne na 10 gólového strelca Negreda. Podľa vyjadrení hráčov a trénerov, Sevilla si na Barcelonu verí a je odhodlaná prekvapiť a zároveň Blaugranas odplatiť nešťastnú domácu jesennú prehru 2:3, keď o zápas prišli v posledných minútach. Podarí sa im to ? Využijú možno mierne rozhodenú psychiku Barcelony po šokujúcej prehre v Miláne alebo dopadnú podobne ako pred 2 týždnami na Santiago Bernabéu (4:1) ?
     
    FC BARCELONA

    Hráči a celý katalánsky veľkoklub je po strede v šoku. Barcelona po mdlom a absolútne nepresvedčivom výkone zaslúžene podľahla na štadióne Giussepeho Meazzu domácemu AC Miláno 2:0. Celkovo v posledných zápasoch sú výkony zverencov trénera Jordiho Rouru, ktorý zastupuje chorého Tita Vilanovu, kolísavé. V poslednom kole La Ligy však dokázali získať všetky tri body na horúcej pôde Granady po góloch futbalového génia Lionela Messiho a výsledku 1:2. Na čele tabuľky majú pohodlný náskok 12 bodov na druhé Atlético Madrid a 16 bodov na tretí Real Madrid, ale najbližšie dni a týždne budú pre Blaugranas veľmi krušné, teraz sa bude lámať chlieb. V utorok ich čaká odveta Copa del Rey proti Realu Madrid (prvý zápas- 1:1) na Camp Nou a v sobotu ďalšie ligové El Clásico na horúcej pôde Estadio Santiago Bernabéu. Podľa slov Rouru, bude zostava značne pozmenená oproti posledným zápasom. Otázny je štart Davida Villu, Adriana a Xaviho. Naopak po dlhej pauze spôsobenej transplantáciou pečene sa do zostavy vracia Eric Abidal a je možné, že sa na trávnik na niekoľko minút dostane. Podarí sa Barcelone potešiť v dnešný večer svojich fanúšikov a napravia si chuť po zbabranom zápase v Miláne ? Udrží si Lionel Messi svoju gólovú seriu, ktorá trvá už 14 zápasov? To a ešte viac nám zodpovie tento zaujímavý zápas 25.kola. Nenechajte si ho teda újsť!
     
    Stávkové kancelárie podľa očakávaní favorizujú Barcelonu pri kurze 1,2 , na výhru hostí je vypísaný kurz okolo 8.
     
    Katalánci sa budú aj v dnešnom zápase musieť zaobísť bez ich hlavného trénera Tita Vilanovu, ktorý sa lieči v New Yorku po decembrovej operácii nádoru prislinných žliaz. Ako iste viete, Vilanovovi sa vrátila po roku rakovina. Podľa prezidenta FC Barcelony Sandra Rosella sa má head coach vrátit do Barcelony začiatkom Apríla. Na lavičke tak bude prítomný opäť Jordi Roura.
     
    Podľa oficiálnych zostáv bude Barcelone v dnešnom zápase chýbať ľavý obranca Adriano a taktiež kapitán Carles Puyol, ktorý utrpel zranenie hlavy v zápase proti AC Miláno. Zostava Barcelony je po poslednýách zápasoch poriadne obmenená a tréneri dali šancu hráčom z lavičky.

    Sevilla sa nebude môcť spoľahnúť na služby ich kanoniera Negreda. Uvidíme akú taktiku dnes vymslel ich tréner Unai Emery. Je známy tým, že jeho tímy Barcelonu stále dokázali potrápiť, ale vždy im k celkovému úspechu niečo málo chýbalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Montoya - Iniesta, Song, Thiago Alcantara - Sánchez, Messi, Villa

    FC Sevilla: Beto - Coke, Fazio, Botia, Navarro - Maduro, Medel, Rakitic - Navas, Diawara, Manu

    Rozhodca: Carlos Velasco Carballo - Alonso, Yuste, López.
     
    Zápas sa začne o niekoľko minút. Uvidíme aká bude kvalita trávnika na Camp Nou, keďže ráno Barcelonu prekvapila menšia snehová pokrývka.
     
    Hráči obidvoch mužstiev sú už nastúpení v tuneli a pripravení výjsť na trávnik za zvuku Barcelonskej hymny.
     
    Všetko je pripravené na začiatok ! Verme, že nám obidva tímy predvedú strhujúce divadlo.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali Andalúzania. Barcelona so svojim typickým napádaním. Sevilla v prvej akcii zásluhou Manu vybojovala rohový kop, keď prihrávke pred bránku na Diawaru poslal Pique na rohový kop.
     
    2
    Domáci Blaugranas rýchlo dostali loptu na svoje kopačky a Pique rozohráva.
     
    3
    Barcelona v slabšej koncentrácii v úvode zápasu. Rakitič však nenašiel unikajúceho Diawaru.
     
    4
    Jesus Navas podobne stroskotal. Najprv domácim vypichol loptu, podarilo sa mu prejsť cez niekoľko hráčov, ale potom nedokázal presne prihrať.
     
    4
    Veľká šanca Andrésa Iniestu ! Messi na seba nalákal obidvoch stopérov Sevilly a tak uvoľnil Iniestu, ktorý však ešte zbytočne kľučkoval.
     
    5
    Barcelona teraz oblieha pokutové územia a doslova uzamkla svojho súpera. Zápas začal v celkom slušnom tempe. Rakitic na polovici zastavil Messiho.
     
    6
    Barcelona zaklada ďalšiu akciu od Martina Montoyu.
     
    7
    Alexis teraz veľmi dobre čítal hru súpera a Navarrovi vypichol loptu, ten však promptne zareagoval a loptu opäť získal.
     
    8
    Branár hostí Beto sa teraz hnevá na rozhodcu, lebo loptu chytil ešte na bránkovej čiare. Carballo je iného názoru a tak to bude roh pre Barcelonu. Mohlo to však skončiť aj oveľa horšie.
     
    9
    Sevilla sa zatiaľ dostávak lopte len na kratší čas. Kombinácia im viazne.
     
    10
    Medel tvrdo odstavil od lopty Messiho. Bolo to však čisté. Tribúny Camp Nou sa však búria a dávajú najavo svoj nesúhlas.
     
    11
    Navarro teraz nestihol odcentrovať a tak sa bude rozohrávať od Valdésa.
     
    12
    Messi sa kolmo stredom snažil dostať do šestnástky ale jeden zo stopérov mu loptu odkopol. Hráči hostí sa od začiatku snažia Messiho vypojiť z hry a čo najviac mu hru znepríjemniť.
     
    13
    A Messi je mierne nekoncentrovaný. Teraz pokazil relatívne ľahkú prihrávku na Davida Villu.
     
    14
    Villa kombinoval s Alexom Songom, ale to po chvíli loptu stratil. Brankár Beto viackrát skúšal rozohrávať nakrátko ako to je typické pre Barcelonu, ale zakaždým dostal svojim spoluhráčov do problémov. Pri lopte stále Barcelona.
     
    15
    Sevilla musí pred svojim brankárom hrať rýchlo, lebo Thiago a Alexis aj teraz výborne napádali a opäť hrozilo pre Sevillu nebezpečenstvo.
     
    16
    Iniesta si vypýtal faul. Domáci maju k dispozícii nebezpečná štandartku, ktorú bude z 25 metrov zahrávať Lionel Messi.
     
    17
    Messiho pokus skončil len na múre.
     
    18
    Rakitic a Manu teraz mali na mále pred dotieravou dvojicou Thiago a Sanchez. Sevilla bola pri lopte len niekoľko sekund.
     
    19
    Hostia v bielom sa dostali k nebezpečnejšej akcii. Center z pravej strany však nikoho vo vápne nenašiel.
     
    21
    Alexis to skúšal proti trom, ale o loptu logicky prišiel.
     
    21
    Nebezpečná tečovaná strela Daniho Alvesa smerovala tesne nad !
     
    22
    Barcelona v posledných minútach stupňuje svoj tlak ! Iniesta našiel svojou krížnou prihrávkou voľného Messiho, ktorý pravačkou skúšal z uhlu prestreliť Beta.
     
    24
    Obliehanie pokutového územia Sevilly pokračuje aj naďalej. Hostí na chvíľu oslobodil Navarro, ktorý poriadne ostrým sklzom berie Sanchezovi loptu a odkopáva.
     
    25
    David Villa bol zastavený Faziom tiež na hranici pravidiel. Hráči Seville sa opäť nedostali k lopte.
     
    26
    Iniesta sa dostal k lopte a prihrával na Villu. Po chvíli ho odzbrojil Coke.
     
    27
    Teraz si Iniesta s Villom neporozumeli. Andres nedokázal krátkou prihrávkou uvoľniť svojho spoluhráča.
     
    28
    Messi faulovaný pred šestnástkou a bude si môcť zopakovať priamy kop. Podarí sa mu ho premeniť ?
     
    29
    Nie, nepodarí. Teraz mieril Messi tesne nad bránku Beta.
     
    30
    Akcie hostí sú od začiatku sporadické. Trvajú len niekoľko sekúnd. Teraz bol faulovaný Navas a tak vybojoval pre svoj tím chvíľku oddychu. Obrana Sevilly to určite potrebuje.
     
    31
    Opäť Navas bojuje na polovici domácich, ale nakoniec zahnal Cokeho až do autu.
     
    33
    Tretí faul v rovnakej vzdialenosti od bránky hostí. Messiho poslal k zemi Navarro a dostal bez debaty zaslúženú žltú kartu.
     
    35
    Po diskusiách s rozhodcom ohľaom vzdialenosti múru sa Messi oprel do lopty aj po tretí krát, ale loptu poslal nad bránu.
     
    35
    Na zemi je tentokrát Navas po šľapáku od Iniestu, ktorý si však Velasco Carballo nevšimol.
     
    37
    Sevilla sa po dlhom čase dostala svojou kombináciou až do útoku, Diawara bol však v momente prihrávky v ofsajde.
     
    38
    Iniesta sa pravdepodobne právom hnevá na rozhodcu. Pri úniku bol faulovaný Cokem.
     
    39
    Maduro zahnal Cokeho, ten ešte poslal loptu Navasovi, ale ten ju napokon stratil.
     
    40
    Center Rakitica chytá spoľahlivo Valdes. Diawarovi chýbal len krok, aby mohol byť v súboji s Valdesom.
     
    41
    Iniesta sa na ľavej strane nepresadil proti dvom bekom súpera.
     
    42
    Hostia už o niečo vyrovnali hru. Manu si pokryl loptu a Alves ho musle faulovat. Nasledovať bude center Rakitica.
     
    42
    Sevilla dala gól!

    Tak to je teda nečakané! Sevilla sa dostáva do vedenia ako blesk z jasného neba. Rakiticov center našiel Cokeho, ten loptu poslal oblúčikom pred bránu, kde najvyššie vyskočil BOTIA a prekonal Valdésa !
     
    45
    Barcelona ihneď po góle sa nasťahovala pred bránku hostí, ale Beto so spoluhráčmi uhasili nebezpečenstvo.
     
    45+1
    Iniestov pekný strieľaný center len preletel pred brankárom Betom a nikto z hráčov Barcelony loptu nedostal do bránky !
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Aj napriek veľkej prevahe Barcelony, do vedenia sa dostali hostia zo Seville vďaka gólu z ojedinelej ak nie prvej štandartnej situácie v záver polčasu.Po góle však tlak domácich ešte zmohutnel a môžme očakávať, že v tomto tlaku budú pokračovať aj po prestávke. Zverenci trénera Rouru majú počas prestávky nad čím premýšľať.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Roura hneď v úvode druhého polčasu strieda. Sancheza nahradí Cristian Tello, ktorý by mal oživiť ofenzívu.
     
    47
    Messi sa pokúšal prihrávať na voľného Songa, hostia jeho úmysle vystihli a loptu poslali do bezpečia. Barcelona pokračuje v útoku.
     
    48
    Tello sa ocitol v prvej akcii po príchode na ihrisko. Oklamal Cokeho, ale jeho center zblokoval Botia.
     
    49
    Rozhodca Velasco teraz necháva hre voľný priebeh a neodpískal tak niekoľko menších faulov.
     
    50
    Beto rozohrával len do zámedzia a tak je to lopta zadarmo pre domácich.
     
    51
    Barcelona teraz kombinuje na hranici šestnástky, ale ku strel z väčšej vzdialenosti sa nikto neodhodlal.
     
    52
    Barcelona dala gól!

    A je vyrovnané! Dani Alves dostal peknú prihrávku do voľného priestoru a potom presne nacentroval medzi stopérov, kde si nabehol DAVID VILLA a hlavou bez problémov skóroval !
     
    54
    Dani Alves sa ocitol v ofsajde.
     
    55
    Striedanie aj na strane hostí. Odchádza Medel a prichádza mladý Kondogbia.
     
    56
    Teraz sme sledovali rýchly brejk Sevilly, ale Rakitic zlou prihrávkou o loptu prišiel, hneď na to Tellov center odvracia Fazio.
     
    57
    Song teraz dobrým pohybom získal loptu, ale následný center Villu k nemu neprešiel.
     
    58
    Tello je veľmi aktívny po príchode na ihrisko. Teraz to vyskúšal svojou kľučkou na Cokeho, ale ten ju má už očividne prečítanú.
     
    58
    Navas svojim centrom hľadal Diawaru.
     
    60
    Barcelona dala gól!

    Tak predsa sa Blaugranas dostávajú do vedenia. Celú akciu začal práve LIONEL MESSI, ktorý hru preniesol na rýchleho Tella, medzitým si argentínčan nabehol do šestnástky a tam mu Tello loptu vrátil. Messi z penaltového bodu chladnokrvne prekonal Beta a posiela Barcelonu do vedenia !
     
    62
    Domáci majú stále hru pod svojou kontrolou.
     
    63
    Alves centroval na Messiho z pravej strany, pred nim loptu však tečoval vysoký Fazio, no takmer do vlastnej bránky !
     
    64
    Beto v sklze chytil loptu skoro mimo pokutového územia. Domáci protestujú, ale podľa rozohdcu to bolo všetko v rámci pravidiel.
     
    65
    Alvaro Negredo išiel teraz ostro do hlavičkového súboja pred Valdésom. Odniesol si to Pique, ktorý dostal úder lakťom do tváre.
     
    66
    Messiho strela z 20 metrov išla nad bránku.
     
    66
    Tréner Emery po drhýkrát strieda. Negredo nahradil Diawaru.
     
    68
    Rakitič vo veľkej šanci na vyrovnanie ! Dostal pas od Navasa, ale vystrelil tesne vedľa ľavej tyče.
     
    69
    Druhé striedanei na strane domácich. Z ihriska odchádza Andrés Iniesta a nahradil ho Xavi Hernandez.
     
    70
    Negreda je po príchode na ihrisko poriadne cítiť. Útočná sila Sevilly opticky vzrástla. Rakitič teraz o chlp neprešiel cez Alvesa.
     
    72
    Manu vyskušal pozornosť brankára Valdesa. Ten sa mal čo naťahovať !
     
    73
    Prihrávka Dani Alvesa sa nedostala k Messimu, prišla však k Tellov, ktorý sa pokúšal obstreliť Beta a takmer sa mu to podarilo, lenže to by loptu nesmel tečovať Coke !
     
    74
    Mascherano fauloval Kondgobiu na poliacej čiare.
     
    75
    Negredo išiel po peknej kolmej prihrávke od Rakitica sám na Valdesa, vystrelil ľavačkou a o pár centimetrov minul hornú tyčku! Mohlo byť vyrovnané.
     
    76
    Barcelona odvrátila rohový kop. Brejk potiahol Lionel Messi, preniesol hru na Tella na ľavú stranu, ten však riešu situáciu opäť sólovo a loptu stráca.
     
    78
    Jordi Roura posiľnuje defenzívu. Z ihriska odchádza Villa, strelec dôležitého vyrovnávajúceho gólu a nahrádza ho Busquets. El Guajeho vyprevádza z ihriska neutíchajúci potlesk !
     
    81
    Hra sa momentálne odohráva v strede ihriska. Blaugranas v pokoji kombinujú.
     
    82
    Unai Emery využíva aj posledné striedanie. Z hry odchádza Maduro a nahradí ho Morano.
     
    84
    Hostia hrajú už odvážnejšie a začali napádať rozohrávku domácich. Loptu sa im však získať nedarí.
     
    84
    Terza však uspel Coke. Jeho pas na Navasa už tak úspešný nebol.
     
    85
    Messi mal na kopačke rozhodnutie! Dostal loptu na hranici šestnástky a ľavačkou len o kúsok minul tyč!
     
    86
    Alves oklamal Botiu a tak Botia musel už len faulovať. Dostáva zaslúženú žltú kartu.
     
    87
    Messiho center tečovaný. Barcelona má k dispozícii ďalší roh.
     
    88
    Po tomto rohu išli hráči Seville do rýchleho brejku. Navas prihral Morenovi, ale ten prihrávku nedokázal spracovať a z tohto útoku tak nebolo nič.
     
    90
    Hostia majú na vyrovnanie stále menej a menej času. Pri lopte su domáci Katalánci. Andalúzania vytrvalo napádajú rozohrávku.
     
    90
    Tello z ideálnej pozície v pokutovom území prestrelil bránku !
     
    90+1
    Sevilla stále bojuje. Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+2
    Hostia sa už k žiadnej šanci pravdepodobne nedostanú. Posledná minúta sa odohráva na polovici Seville.
     
    Koniec zápasu.
     
    A máme tu koniec veľmi zaujímavého zápasu. Barcelona nakoniec vedenie v pohode udržala a udržala si tak aj svoj náskok na čele Primera Division. Hostia z andalúzskej Seville predviedli veľmi sympatický a bojovný výkon. Po polčase aj viedli, ale nakoniec sa presadila predsa len kvalita na strane Kataláncov. Vyrovnanie zariadil hlavou David Villa a obrat zakončil po peknej akcii Lionel Messi. Za pozornosť vám ďakuje Martin Platko a taktiež onlajny.eu. Prajem dobrú noc a verím, že sa stretneme pri ďalších podobne zaujímavých zápasoch. (23:58:36)

    Martin Platko

    Góly: 52. Villa, 60. Messi - 42. Botia

    Karty:   33. Navarro (SEV), 86. Botia (SEV)


    FC Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Montoya - Iniesta, Song, Thiago Alcantara - Sánchez, Messi, Villa
    FC Sevilla: Beto - Coke, Fazio, Botia, Navarro - Maduro, Medel, Rakitic - Navas, Diawara, Manu

    Rozhodca: Carlos Velasco Carballo - Alonso, Yuste, López