Třinec – Litvínov 2:5 (kon.) | Motor ČB – Zlín 2:4 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:1 (po s.n.)
Chomutov – Slavia 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 22.02.2013, 18:15 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:12
    Jan Hruška z jasné pozice doráží do betonu Salfického! Před ním zabránil úniku Barteka parádní rybičkou Žižka.
     
    56:50
    Radil zůstal osamocený před Trvajem, ale prudkou nahrávku z levé strany nedokázal usměrnit do sítě. Puk tečoval do boku kluziště.
     
    51:04
    Neuvěřitelné. Kotouč se opět motal kolem brankové čáry i samotné branky Pardubic. Jenže Salfický vše ustál a nutno dodta, že s pořádnou porcí štěstí. Velkou smůlu měl naopak brněnský Čermák, jenž ani nadvakrát nedokázal skórvoat.
     
    50:47
    Semorád krásně našel Tomáše Zohornu, jenž mohl přidat pardubickou pojistku. Z levého kruhu zamířil pod ruku přesouvajícího se Trvaje, kde také puk zůstal. Brankář Komety následně slyší slova chvály od fanoušků.
     
    Zápas sleduje 7200 diváků, je vyprodáno.
     
    47:40
    Dlouhý si parádně najel před bránu, kde tečoval nahození do Salfického. Po něm ještě dorážel faulovaný Lušňák, jenž z pádu nepropálil výborného gólmana Pardubic. Rozhodčí žádný faul neviděli, ale to je jedno. Kometa měla dvě obrovské šance.
     
    44:49
    Pardubice právě vstřelily branku!
    No tak teď už ovšem střela přišla. Rolinek našel MARTINA BARTEKA, jenž se z pozice mezi kruhy většinou nemýlí. A teď nepřišla změna. Zamířil k tyči Trvajovy brány. Asistence: Tomáš Rolinek.
     
    35:22
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají signalizované výhody. Po zmatcích před brněnskou branou sice nejprve napálil Trvaje Semorád, ale na dorážku VÁCLAVA KOČÍHO už byl brněnský brankář krátký. Kočí dorážel z levé strany do odkryté klece. Nemohlo to skončit jinak než gólem. Jan Semorád, Tomáš Nosek.
     
    34:09
    Rolinek se pokusil rychlým pohybem překvapit Trvaje a zasunout puk zpoiza brány do brány. Trvaj se k levé tyči stihl tak tak přesunout.
     
    29:05
    Chtěl toho využít Kočí (PCE), který ale Hrušku podrazil a dostane dvě minuy.
     
    26:09
    Už téměř vyhozený kotouč zachránil na modré čáře, který byl následně podražen Marek Ďaloga (PCE) .Kometa si zahraje přesilovou hru.
     
    22:56
    Tomáš Zohorna páli krátce po buly a jeho švih mířil do břevna Trvajovy brány! Puk se odrazil do ochranné sítě.
     
    20:55
    Kapitán Komety Radim Bičánek (KOM) inkasuje dvě minuty za držení.
     
    18:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Už podruhé se dnes prosazuje čtvrtá formace domácích. Lušňák se dokázal zbavit protihráče na pravém křídle a poslal přihrávku na MIROSLAVA HOLCE. Útočník Komety se v těžké pozici z úhlu prosadil a otřel svoji ránu o beton Salfického. Jen kousek zbývalo, aby vyražený kotouč zamířl nad břevno. Asistence: Patrik Lušňák, Vilém Burian.
     
    18:35
    Píša si krásně najel ze druhé vlny a vypálil. Trvaj puk vyrazil a Radil jen tak tak minul před prázdnou bránou.
     
    16:07
    Jiří Vašíček (PCE) si odpyká dvě minuty za hru vysokou holí. Kometa má před koncem první třetiny dobrou příležitost na urvání vedení.
     
    09:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Takhle by se měly hrát přesilové hry. Na brankové čáře zůstal u levé tyče úplně nehlídaný MARTIN BARTEK, ke kterému se dostala zbloudila a tečovaná rána. Bartek si puk ještě nachystal bruslí a pohodlně jej poslal do prázdné brány. Trvaj byl na druhé straně brankoviště. Jiří Cetkovský, Václav Kočí.
     
    08:55
    Juraj Valach (KOM) je prvním vyloučeným domácím hráčem. Na dvě minuty si posedí za držení protihráče.
     
    04:16
    Tomáš Zohorna (PCE) nešťastně atakoval Jana Hrušku za branou Trvaje a Kometa bude hrát 0:53 minuty pět na tři. Zohorna má trest za nedovolené bránění.
     
    03:09
    Němec našel od levého mantinelu Dlouhého, který si najel až před Salfického a puk tečoval těsně nad břevno. Byl při tom ale faulován. Aleš Píša (PCE) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Dlouhý byl ve velké šanci.
     
    01:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno jde do vedení díky pohodlné dorážce PATRIKA LUŠŇÁKA. Holec se uvolnil na pravém kruhu, vypálil, ale jeho rána ani nedoletěla k bráně, protože ji jeden z clonících hráčů tečoval. Puk se odrazil mezi kruhy na Lušňáka, který puk pohotově uklidil za záda překvapeného Salfického, který zrovna vstával po reakci na úvodní střelu. Asistence: Miroslav Holec.

    Tomáš Čekal

    Góly a asistencie: 2. Lušňák (Holec), 19. Holec (Lušňák, Burian) - 10. Bartek (Cetkovský, Kočí), 36. Kočí (Semorád, T.), 45. Bartek (Rolinek)


    HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Dujsík, Bičánek (C), Švrček, Malec, Kováčik, Valach, Hruška Milan – Zohorna Hynek, Čermák, Hruška Jan – Svoboda Tomáš, Koreis, Svoboda Jakub – Němec, Petrovický, Dlouhý – Burian, Lušňák, Holec.
    Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.

    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Kočí, Benák, Píša, Vašíček, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Nahodil, Kousal, Buchtele – Endál, Rolinek, Starý – T. Zohorna, Nosek, Semorád.
    Trenéři: Miloš Říha, David Pospíšil.

    Rozhodca: Minář, Šindler - Jindra, Skopal

    Diváci: 7200 (vyprodáno)