Žilina – Nitra 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Martin 5:0 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:3 (po pr.)
Trenčín – Skalica 6:2 (kon.) | Piešťany – Košice 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
HKM Zvolen
Piatok 15.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Popradskí hráči síce dokázali vyrovnať, no na zisk väčšej časti bodov to už nestačilo. V druhej minúte predĺženia si celú popradskú defenzívu na čele s gólmanom Sidorom vychutnal Peter Zuzin, ktorý si obkorčuľoval domácu bránu a napokon nedal popradskému gólmanovi šancu na úspešný zákrok.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:10:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:11
    Zvolen dal gól!
    V predĺžení sa napokon rozhodlo! Postaral sa o to PETER ZUZIN, ktorý si obkorčuľoval celú popradskú bránu, obalamútil popradských obrancov a následne pekným švihom prekvapil aj gólmana Sidora, ktorému puk umiestnil do protismeru - presne k ľavej žŕdke jeho brány. Asistenciu si pripisuje Lukáš Jurík.
     
    60:50
    Lukáš Hvila sa dobre presúval po pravej strane a následne tvrdo zakončil, no obranca Mucha jeho strelecký pokus zblokoval len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude naľavo od zvolenskej brány.
     
    60:12
    V úvode predĺženia sú oveľa aktívnejší Zvolenčania, ktorí sa natlačili pred popradskú bránu, no následne sa im nepodarilo skórovať. Domáci obrancovia ich od puku odstavili.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V závere tretej tretiny sme mohli vidieť mnoho zaujímavých momentov, po ktorých však Popradčania napokon využili powerplay vabank a 16 sekúnd pred koncom dokázali vyrovnať zásluhou Lukáša Hvilu na 2:2.

    Na rade je teda 5minútové predĺženie, v ktorom sa môže rozhodnúť.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:44
    Poprad dal gól!
    Tak toto je priam neuveriteľné! Po tom, čo Zvolenčania nedokázali trafiť prázdnu bránu a trafili dokonca aj žŕdku Popradčania skórujú a vyrovnávajú! Postaral sa o to LUKÁŠ HVILA, ktorý si nakorčuľoval do medzikružia a delovkou nedal gólmanovi Šimkovi šancu. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    59:11
    Popradčania hrajú už v šestici a vidíme tak powerplay domáceho celku, ktorý sa však drží len v obrannom pásme!
     
    58:55
    Z hranice pravého kruhu to tentokrát skúšal Daniel Brejčák, no jeden zo zvolenských obrancov puk zblokoval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude teda naľavo od Šimka.
     
    58:21
    Devečka tvrdo pálil od modrej, no napokon minul bránu. Puk sa však odrazil pred Šimka, kde stál Stals, no gólman hostí napokon prekonaný nebol. Stalsova strela bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    57:41
    Po dobrej strele z hranice ľavého kruhu od Buca nám gólman Šimko predviedol ďalší sympatický zákrok. Tentokrát puk zachytil vo svojej pozornej lapačke.
     
    57:23
    Popradčania si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza na trestnú lavicu sadnúť Michal Juraško.
     
    56:58
    Po ľavom krídle sa dobre presúval Ľubomír Vaic a následne tvrdo zakončil, no gólman Šimko zasahovať nemusel. Vaicova delovka skončila len tesne nad zvolenskou bránou.
     
    56:25
    Mucha nahodil puk do útočného pásma, no tam napokon nebol ani jeden z jeho spoluhráčov. Následne sa k puku dostali Popradčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    55:52
    Popradskí hokejisti sa ešte snažia niečo vymyslieť, no už nemajú príliš veľa času. Momentálne sú pri puku Zvolenčania, ktorí získavajú cenné sekundy držaním puku.
     
    55:11
    Duo Vandas - Hvila účinkovalo opäť. Hvila nahodil puk na bránu Zvolena, kde ho následne tečoval Vandas, no jeho teč napokon minul bránu hostí.
     
    54:39
    Hvila chcel z ľavej strany nájsť pred bránou hostí korčuľujúceho Vandasa, no to sa mu nepodarilo. Vandas napokon puk zblokoval len na bočnú sieť.
     
    54:10
    Zvolenčania nám predviedli nahodenie puku na zadný mantinel. Puku sa po ňom zmocnili Popradčania, ktorí nám však následne predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    53:53
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Lukáš Hvila, no gólman Šimko zasahovať nemusel. Hvilova delovka napokon skončila len na pleksiskle za zvolenskou bránou.
     
    53:44
    Stals si tentokrát mierne nerozumel s Vaicom v strednom pásme a spoločne nám predviedli len postavenie mimo hry - ofsajd, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    53:15
    Herné tempo na popradskom zimnom štadióne poriadne klesá. Gólman Sidor si pripísal na svoje konto ďalší úspešný zákrok, keď prikryl nahodenie puku od Pichnarčíka pod svojou lapačkou.
     
    52:56
    Po dobrej prihrávke od Devečku sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý ho nahodil do útočného pásma, no tam sa ho napokon zmocnili len zvolenskí obrancovia.
     
    52:09
    Zvolenčania tentokrát vytvorili poriadny závar pred popradskou bránou, no napokon nikto nevedel, kde je puk a našťastie pre domácich skončil len na zadnom mantineli.
     
    51:24
    Popradskí "kamzíci" sa snažia ofenzívne presadiť a prekvapiť tak zvolenskú defenzívu, no tá im zatiaľ veľmi dobre odoláva. Herné tempo sa nám však poriadne upokojilo.
     
    50:59
    Z ľavého kruhu preveril gólmana Sidora Milan Jurík, no popradský gólman puk vyrazil na zadný mantinel svojím pozorným pravým betónom.
     
    50:27
    Michal Juraško si tentokrát dovolil poriadnu lahôdku, keď cez stred sa chcel dostať až do útočného pásma, no od puku ho následne odstavil Jabrocký, ktorý nám predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    49:59
    Zvolenčania opäť intenzívne forčekujú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa veľmi dobre bránia, no mali by zabrať aj v ofenzíve, ak chcú z tohto stretnutia nejaké body.
     
    49:09
    Z ľavej strany tentokrát zápästím pálil Takáč, no gólman Šimko nám predviedol veľmi dobrý zákrok. Ukázal nám dobrý reflex v ľavej ruke, po ktorom puk ukryl v lapačke.
     
    48:54
    Lukáš Jurík nahodil puk na zadný mantinel, no toto nahodenie napokon zachytil pozorný Sidor, ktorý hokejkou puk rozohráva popri mantineli smerom dopredu.
     
    48:18
    Vaic pripravil pre Stalsa ďalší skvelý puk, keď ho prihrávkou spoza brány našiel v medzikruží, no gólman Šimko dobre vykorčuľoval a svojími betónmi puk vyrazil do bezpečia.
     
    47:50
    Z hranice pravého kruhu tentokrát delovo pálil Kovačevič, no gólman Šimko zasahovať nemusel. Kovačevičov letiaci projektil napokon len veľmi tesne minul pravý horný roh zvolenskej brány.
     
    46:58
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Jabrocký, no napokon sa pri ňom pristavil Juraško. Ten ho pritlačil k bočnému mantinelu a puk mu následne uchmatol.
     
    46:21
    Zvolenčania mierne pritvrdili v útočnom pásme a snažia sa potvrdiť svoje tabuľkové postavenie ďalším gólom. Popradská defenzíva však hrá pozorne a zatiaľ nerobí chyby.
     
    45:58
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Kovačevič, no jeho delovka z pravého kruhu bola napokon zblokovaná len na bezpečný zadný mantinel.
     
    45:20
    Po dobrej prihrávke od Paločka sa k puku dostal Stanfield, no ten bol napokon neúspešný. Od puku ho odstavil pozorný Mucha, ktorý oslobodil svoj tím vyhodením puku.
     
    44:42
    Zvolenčania sa v tejto početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť. Dávid Buc bojoval o puk za zvolenskou bránou, no napokon proti dvojici hostí neuspel a puk stratil.
     
    43:58
    Od modrej čiary to tentokrát skúšal Dušan Devečka, no gólman Šimko dobre vysunul svoj pravý betón a puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    43:29
    V oslabení sa do útoku dostal Lukáš Jurík, ktorý tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho strela zápästím napokon skončila len na hornej žŕdke domácej brány!
     
    43:29
    V oslabení sa do útoku dostal Lukáš Jurík, ktorý tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho strela zápästím napokon skončila len na hornej žŕdke domácej brány!
     
    42:57
    Tentokrát to najskôr skúšal Hvila, následne aj Balán, no gólman Šimko puk úspešne zachytil medzi svojími betónmi a prerušuje tak hru.
     
    42:43
    Od morečj čiary tvrdo pálil Hvila, jeho strelecký pokus ešte stečoval Daniel Brejčák, no gólman Šimko si napokon s pukom poradil a vyrazil ho svojími betónmi do bezpečia.
     
    42:33
    Na rade je popradská presilová hra. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Zvolenčan Čanky.
     
    41:58
    Peter Klouda nekompromisne zakončoval z pravej strany, no puk sa napokon od zadného mantinelu odrazil do vzduchu a následne ho zachytili Zvolenčania.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1309 divákov.
     
    41:24
    Klouda vybojoval puk na pravej strane pri mantineli, prenechal ho pre Jabrockého, no ten bol napokon neúspešný. Od puku ho odstavil Lukáš Jurík, ktorý puk vyhodil do stredného pásma.
     
    40:42
    Lukáš Hvila sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no jeho tvrdá strela bola napokon zblokovaná na zadný mantinel a gólman Šimko teda zasahovať nemusel.
     
    40:03
    Na úvodnom vhadzovaní to bol opäť súboj hráčov Balán a Brabenec, no tentokrát bol úspešnejší Popradčan. Ten posunul puk na obrancov svojho tímu. Domáci sa snažia následne zaútočiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme napokon gól nevideli. Výrazne sa vyznamenali obaja gólmani Dušan Sidor a Marek Šimko, ktorí si vychytali tretinové čisté konto a predviedli nám naozaj niekoľko veľmi dobrých zákrokov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani brankári z medzinárodných líg. Domáci však stále prehrávajú o jeden gól, no dokázali neinkasovať v dvoch oslabeniach, čo im určite dáva dobrú psychickú výhodu. Nechýbalo veľa a Popradčania by v oslabení aj skórovali, no to už prekazil pozorný Šimko.

    V tretej tretine sa ešte môže veľa vecí zmeniť, no domáci sa budú určite snažiť aspoň vyrovnať. Podarí sa im to v záverečnej tretine?
    Tretia tretina začne približne o 18:33.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:56
    Z ľavej strany to ešte skúšal Lukáš Jurík, no jeho strela bola zblokovaná pozorným Smotrilom do bezpečia. Následne sú pri puku domáci, ktorí už len čakajú na zvuk záverečnej sirény.
     
    39:18
    Popradčania sa držia v útočnom pásme a veľmi dobre napádajú zvolenskú rozohrávku. Gólman Šimko je však v strehu a svojím súperom nedovoľuje skórovať.
     
    38:46
    Domáci sa napokon dokázali ubrániť, no Zvolenčania sa ešte stále držia v útočnom pásme. Z pravej strany pálil Podkonický, no gólman Sidor puk zblokoval svojím betónom do bezpečia.
     
    38:19
    Popradskí "kamzíci" sa v tomto oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre. Puk poľahky vyhadzujú do stredného pásma a nad vodou ich výrazne drží gólman Dušan Sidor.
     
    37:52
    Po dobrej prihrávke od Brabenca tentokrát spoza kruhov zakončoval Ján Mucha, no gólman Sidor puk dobre videl a následne ho ukryl medzi svojími pozornými betónmi.
     
    37:02
    Popradčania sa v úvode oslabenia snažia aj ofenzívne. Dušan Devečka nahodil puk na útočnú modrú, kde si ho prebral Dávid Buc, no ten bol tvrdo tiesnený dvojicou Zvolenčanov, ktorí ho od puku následne odstavili.
     
    36:38
    Na rade je ďalšia zvolenská presilová hra. Za nedovolené bránenie na Zvolenčana v strednom pásme si tentokrát na dve minúty odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    36:09
    Domáci Parker Stanfield si očividne po hlave skákať nenechá. Rýpalo do neho duo Zvolenčanov, no Popradčan ich strkanice efektívne opätoval. Následne sa však vylučovať nebude.
     
    35:57
    Škvaridlo stratil puk na útočnej modrej čiare, no napokon sa Zvolenčania stihli vrátiť a predvádzajú nám naozaj dobrý defenzívny výkon. Domáci sa stále snažia vyrovnať.
     
    35:24
    Vaic nahodil puk do útočného pásma, no bolo avízované zakázané uvoľnenie. Následne však Zvolenčania puk zachytili a oba tímy odchádzajú striedať.
     
    34:46
    Popradskí hráči sa snažia opäť ofenzívne presadiť. Natlačili sa do útočného pásma, kde ich rozorhávku zachytili zvolenskí obrancovia. Jeden z nich nám predviedol ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    34:26
    Momentálne sme mohli vidieť, že nervozita sa na popradskom ľade poriadne stupňuje. Pri zvolenskej striedačke bol okolo krku "objímaný" Jabrocký, ktorý sa snažil získať puk. Následne sa však nevylučuje.
     
    33:50
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, na čo Zvolenčania zareagovali zachytením súperovej rozohrávky a následným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Šimkom.
     
    33:25
    Gólman Sidor sa pravdepodobne už rozchytal! Tentokrát po strele od Hraška od modrej čiary vytiahol skvelý švih v lapačke, po ktorom puk v nej skvele ukryl!
     
    33:18
    Gólman Sidor nám predviedol ďalší dobrý zákrok, po ktorom však bola posunutá brána. Následne sa pred jeho bránou odohrala ostrá výmena názorov medzi Pulišom a Kovačevičom, ktorých však upokojili rozhodcovia.
     
    32:55
    Hvila sa odhodlane vydal proti zvolenskej obrane cez stred, čo sa mu aj darilo. Následne však chcel nájsť Vandasa, no napokon našiel len jedného zo zvolenských obrancov, ktorý upokojil hru.
     
    32:01
    Po ľavom krídle sa veľmi dobre presúval Juris Stals, no gólman Šimko bol úspešnejší. Teda konkrétne jeho sila bránkoviska. Tá puk po strele Popradčana vytlačila len tesne vedľa ľavej žŕdky.
     
    31:43
    Brabenec nám predviedol dobrú strelu, po ktorej si však gólman Sidor počínal dobre. Puk sa ešte zblokoval od Jáchyma, no Sidor ho zachytil a následne zblokoval svojou lapačkou.
     
    31:01
    Popradčania sa dostali do prečíslenia 2 na 1, no napokon neuspeli! Klouda sa snažil po úniku cez ľavú stranu nájsť krížne Jabrockého, no ten puk nezachytil a následne sa Zvolenčania už ubránili.
     
    30:38
    Momentálne vidíme veľa nepresností na oboch stranách. Najskôr nám zakázané uvoľnenie predviedli Zvolenčania a následne sa o to postarali aj Popradčania, konkrétne Fabian, ktorý si nerozumel so svojími spoluhráčmi.
     
    30:18
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Puliš, no gólman Sidor si zachoval chladnú hlavu a puk s veľkým prehľadom zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    29:58
    Paločko nám predviedol veľmi dobrý forčeking, ktorým sa snažil prekaziť zvolenskú rozohrávku. To sa mu nakrátko aj podarilo, no následne to Zvolenčania zvládli.
     
    29:27
    Kurali nahodil puk do útočného pásma, kde sa ho zmocnil Stanfield Ten si ho vymenil s Paločkom, no domáci napokon o neho prišli. Zvolenčania nám predviedli dobrú fyzickú hru pri zadnom mantineli.
     
    28:58
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Ďaloga, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil na svojej hrudnej výstroji. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    28:29
    Smotrila mal na hokejke vyrovnávajúci gól, no napokon neuspel! Po skvelej prihrávke od Stalsa zakončoval z ľavej strany, no gólman Šimko dobre vykorčuľoval a jeho strelu zachytil na svojej výstroji.
     
    27:58
    Podkonický sa snažil preštrikovať cez celú popradskú defenzívu, no napokon sa mu to nepodarilo. Od puku ho už pri modrej čiare odstavil pozorný Dušan Devečka.
     
    27:26
    Zvolenčania sa natlačili pred popradskú bránu, no následne domáci puk zachytili a vyhodili ho cez všetky čiary. Okamžite sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    26:51
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Lukáš Hvila, no gólman Šimko bol jasne proti. Po puku sa skvele hodil svojími betónmi, ktorými ho vytlačil napravo od svojej brány.
     
    26:20
    Milan Jurík sa dostal do dobrej šance, keď stečoval puk po strele od jedného zo svojich spoluhráčov. Gólman Sidor však skackavý puk napokon zblokoval svojími betónmi do bezpečia.
     
    25:57
    Čanky dôrazne zakončoval z ľavej strany, no gólman Sidor jeho strelecký pokus zblokoval pred seba svojími betónmi. Zvolenčania však ostávajú v pásme.
     
    25:21
    Stanfield sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no napokon bol neúspešný. Puk nahodil na zvolenskú, kde ho gólman Šimko pre istotu zachytil. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Popradu.
     
    24:49
    Domáci "kamzíci" sa v tejto početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť. Ihneď sa usadili v útočnom pásme, kde sa snažia vyrovnať, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    24:24
    Popradčania sa v oslabení dostali do skvelej gólovej šance! Po ľavej strane sa dobre presúval Jabrocký, následne tvrdo vypálil, no gólman Šimko jeho strelu zblokoval presne pred Vaica. Ten však minul puk a následne sa hra prerušuje pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    23:43
    A ďalší úspešný zákrok v podaní Sidora. Ihneď po vhadzovaní sa snažil spoza kruhu zakončovať Výborný, no gólman Popradu jeho strelu zachytil na svojej výstroji.
     
    23:38
    Peter Zuzin tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delový švih gólman Sidor dobre videl a puk následne zachytil po svojej pozornej lapačke.
     
    23:01
    Peter Zuzin tvrdo vystrelil, no gólman Sidor puk vyrazil pred seba. Tam sa ho snažil dorážať ešte Hraško, no dôrazný Štefan Fabian ho zložil k zemi po úspešnom zákroku v podaní Sidora.
     
    22:43
    Na rade je presilová hra pre Zvolen. Na dve minúty si za hákovanie odchádua sadnúť nováčik Juris Stals.
     
    22:40
    Tvrdé zakončenie nám tentokrát predviedol Puliš, ktorý pálil z medzikružia, no jeho delovka sa napokon od pravej žŕdky odrazila von z popradskej brány!
     
    22:05
    Juris Stals sa stretol v ostrom súboji s Podkonickým, ktorý zhodil rukavice a padol na ľad. Držal sa za oblasť nosa, no hlavný rozhodca mu na to nenaletel. Následne sa pokračuje v hre aj so spomínaným Podkonickým.
     
    21:50
    Zvolenskí hokejisti si momentálne mierne nerozumeli v rozohrávke a puk skončil až za popradskou bránou. Okamžite sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    21:25
    Zvolenskí "rytieri" sú pri poriadnej ofenzívnej chuti, no zatiaľ sa im proti snaživým Popradčanom nedarí presadiť. Domáci sa však zatiaľ dostali najďalej len do stredného pásma.
     
    20:40
    Peter Zuzin tvrdo pálil z medzikružia, no jeho tvrdý príklep napokon gólman Sidor zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel. Zvolenčania však ostávajú v pásme.
     
    20:04
    Na úvodné vhadzovanie v druhej tretine sa proti sebe postavili hráči Balán a Brabenec. Napokon bol úspešnejší Balán, ktorý však puk poslal len k Zvolenčanom.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť veľmi opatrný výkon na oboch stranách, no napokon sa to mierne naštrbilo už v 5. minúte, keď sa gólovo presadil Radovan Puliš. Ten zasunul do popradskej brány puk po tvrdej strele od Kallu, ktorú gólman Sidor nedokázal skrotiť. Ďalšie mierne zaváhanie nám gólman Sidor predviedol hneď v 10. minúte, keď po tvrdej strele od Juraška puk len priľahol, no napokon mu ho vypichol Kamil Brabenec, ktorý zvýšil na 2:0 pre hostí. V 12. minúte sa gólovo presadil popradský nováčik Juris Stals, ktorý stečoval skvelú strelu od Vaica do zvolenskej brány a znížil tak na 1:2 z pohľadu domácich.

    Po prvej tretine sú síce hostia v jednogólovom vedení, no to ešte nemusí nič znamenať. Popradskí hráči sú dobre naladení a určite budú chcieť aspoň vyrovnať. Podarí sa im to v tretine druhej?
    Druhá dvadsaťminútovka začína približne o 17:44.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:45
    Z centrálnej časti tentokrát zakončoval Jaroslav Jabrocký, no gólman Šimko zasahovať nemusel. Jabrockého delovka skončila len mimo zvolenskej brány. Následne sa píska posunutá brána zvolenského tímu.
     
    19:34
    Po tvrdom súboji ostal za popradskou bránou ležať na ľade Štefan Fabian! Ten bol mierne otrasený, no napokon sa pozviechal a putuje za pomoci spoluhráčov na striedačku.
     
    19:15
    Po skvelej prihrávke od Vandasa sa k puku v medzikruží dostal Balán, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len na zadnom mantineli naľavo od zvolenskej brány. Šimko teda zasahovať nemusel.
     
    18:57
    Herné tempo sa nám mierne spomaľuje. Zvolenčania sa dobre bránia, domáci chcú niečo vymyslieť, no tentokrát sa hostia previnili hrou so zdvihnutou hokejkou, a tak sa bude vhadzovať pred Šimkom.
     
    18:21
    Lukáš Jurík sa snažil natlačiť cez stred k popradskej bráne, no napokon bol neúspešný. Od puku ho odstavil v strednom pásme pozorný Paločko.
     
    17:58
    Popradskí "kamzíci" sa snažili prejsť do útočného pásma prienikom po ľavej strane, no Zvolenčania boli aktívni už v strednom pásme, kde zachytili chybnú rozohrávku súpera.
     
    17:25
    Vaic zinkasoval dobrý puk od Smotrilu a opäť sa snažil pred bránou nájsť Stalsa. Ten bol však dobre bránený Brabencom, ktorý mu puk zblokoval len na zadný mantinel.
     
    16:45
    Pri puku sú stále Popradčania, no tentokrát si ho prihrávajú len pri vlastnej bráne. Zvolenčania intenzívne forčekujú a prerušujú tak plynulosť popradskej rozohrávky.
     
    15:58
    Popradčania sú momentálne mimoriadne aktívni! Predviedli nám skvelý únik v podaní Vandasa, ktorý sa natlačil pred Šimka a zakončil, no zvolenský gólman jeho strelu zblokoval svojím pravým betónom.
     
    15:21
    Takáč sa dobre presúval po ľavej strane a na opačnej strane našiel prihrávkou Stanfielda. Ten sa snažil puk tečom zasunúť za Šimkov chrbát, no napokon len tesne minul priestor zvolenskej brány.
     
    14:35
    Po skvelej prihrávke spoza brány od Vaic sa k puku v medzikruží dostal Stals, no gólman Šimko napokon zasahovať nemusel. Stalsova delovka bola napokon zblokovaná na zadný mantinel.
     
    13:57
    Popradskí hráči sa ofenzívne snažia a držia sa v útočnom pásme. Zatiaľ sa im darí udržať sa pred Šimkom, no nepredvádzajú nám žiadne veľmi vážne zakončenia.
     
    13:01
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance! Jabrocký sa dostal k puku, tvrdo vypálil a gólman Šimko puk nezvládol skrotiť. Následne do poodkrytej zvolenskej brány puk nezasunul Dávid Buc a Klouda už len zúfalo sledoval súperov.
     
    12:24
    Stanislav Balán nebezpečene dobiedzal pred zvolenskou bránou, no napokon bol od puku odstavený pozorným Hraškom, ktorý oslobodil svoj tím vyhodením puku.
     
    11:43
    Poprad dal gól!
    Popradčanom napokon táto početná výhoda vyšla. Po tvrdej strele od Vaica z pravého kruhu gólman Šimko puk nemohol zachytiť. Táto strela zachytila ešte teč od popradského nováčika JURISA STALSA, ktorý dorazil puk do zvolenskej brány. Gólman Šimko to chcel zachrániť svojou hokejkou, no napokon sa mu to už nepodarilo. Asistencie si pripisujú hráči Ľubomír Vaic a Dávid Buc.
     
    11:13
    Zvolenčania pohrozili aj v oslabení! Lukáš Jurík zachytil puk v strednom pásme, následne ho prihral na ľavä stranu ku Škvaridlovi, ktorý nekompromisne prepálil priestor popradskej brány. Puk napokon skončil na zadnom mantineli.
     
    10:34
    Na rade je prvá presilová hra pre domáci popradský tím. Parker Stanfield zinkasoval tvrdý faul od Jaroslava Hertla pri mantineli. Tento Zvolenčan si odchádza sadnúť na dve minúty za vrazenie.
     
    10:15
    Vaic sa v tvrdom fyzickom súboji za bránou Zvolena stretol proti hosťujúcemu Muchovi a napokon skončil na ľade. Vylučovať sa však po zákroku Zvolenčana nebude.
     
    09:58
    Popradčania sa po oddychovom čase snažia gólovo presadiť, no momentálne sa im pred zvolenskou bránou veľmi nedarí. Pri puku je popradská formácia na čele s kapitánom Vaicom.
     
    09:32
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    09:32
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po tvrdej strele od Juraška gólman Sidor puk priľahol a myslel si, že ho má pod kontrolou. Vtom však prišiel k jeho bráne KAMIL BRABENEC, ktorý puk vydoloval a napokon ho zasunul do odkrytej popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Michal Juraško a Andrej Podkonický.
     
    08:55
    Na druhej strane sa chcel pred zvolenskú bránu natlačiť Stanislav Balán, no jeho tvrdá strela bola napokon neúspešná. Šimko ju úspešne zblokoval svojími betónmi.
     
    08:09
    Do skvelej gólovej šance sa tentorkát dostal Jaroslav Kalla! Gólman Sidor sa však zoči - voči Zvolenčanovi veľmi dobre zorientoval a puk po jeho zakončení zblokoval svojím pravým betónom.
     
    07:24
    Presadiť sa chcel aj ďalší nováčik v drese Popradu - Stanfield, no napokon bol tvrdo odstavený pozorným Pichnarčíkom, ktorý mu vypichol puk a poslal svojich do útoku.
     
    06:48
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Juris Stals, no gólman Šimko napokon zasahovať nemusel. Stalsova delovka z ľavej strany skončila len na zadnom mantineli naľavo od zvolenskej svätyne.
     
    06:18
    Popradčania sa snažia natlačiť do útočného pásma a gólovo odpovedať, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Zvolenskí "rytieri" nám predvádzajú svoju klasickú dobrú hru, ktorá nedáva Popradu priestor.
     
    05:38
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Stanislav Balán, no jeho tvrdý strelecký pokus napokon gólman Šimko vyrazil do bezpečia svojou hrudnou výstrojou.
     
    04:49
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dostávajú do vedenia! Kalla veľmi dobre zachytil puk na ľavej strane a tvrdo vystrelil. Sidorovi puk napokon popri betóne prekĺzol až k RADOVANOVI PULIŠOVI, ktorý nezaváhal a puk doťukol do odkrytej popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Kalla a Marek Čurilla.
     
    04:25
    Stals sa dobre presúval cez stred, no následne ho od puku odstavil pozorný Peter Hraško. Ten mu vypichol puk a okamžite poslal svoj tím do útoku.
     
    03:59
    Škvaridlo sa veľmi dobre presúval po ľavej strane a následne nahodil puk na popradskú bránu. Gólman Sidor však neváhal a hokejkou ho ihneď rozohral k svojím spoluhráčom.
     
    03:25
    Podkonický tvrdo pálil z medzikružia, no jeho zakončenie bolo zblokované len na zadný mantinel a gólman Sidor teda zasahovať tentokrát nemusel.
     
    02:56
    Zvolenčania sú opäť mierne aktívnejší a držia sa v útočnom pásme. Momentálne im však prihrávkové kombinácie nevychádzajú a Popradčania získavajú puk v súbojoch pri mantineloch.
     
    02:23
    Milan Jurík tvrdo bojoval o puk v strednom pásme a napokon bol úspešný. Prihral na ľavú stranu, kde stál Ľubor Zuzin, no ten sa napokon stiahol len k vlastnej bráne.
     
    01:59
    Výborný nahodil puk na zadný mantinel, no následne sa ho zmocnili len Popradčania. Tí ho podržali a vidíme striedanie formácií na oboch stranách.
     
    01:25
    Zvolenčania sa dostali do sľubnej šance, no tentokrát sa príliš ponáhlali s prechodom do útočného pásma. Čiarový rozhodca ich zastavil ofsajdovým verdiktom.
     
    00:42
    Lukáš Jurík zaviezol puk do útočného pásma, no následne ho prihral na pravú stranu k Ďalogovi. Ten bol nekompromisne odstavený a padol k ľadu. Popradčania sú teda opäť pri puku.
     
    00:04
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase síce vybojoval Brabenec, no od jeho hokejky sa puk dostal len na popradské hokejky. Následne sa však Zvolenčania snažia bleskovo zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom zápase sa nám domáci popradskí "kamzíci" predstavia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Zvolenskí "rytieri" budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Peter Mikula.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Fabian, Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Juraško ("A"), Hraško, Hertl, Výborný, Pichnarčík, Mucha, Tóth, Murček - Peter Zuzin, Brabenec ("A"), Podkonický - Puliš, Kalla, Čurilla - Škvaridlo, Lukáš Jurík ("C"), Ďaloga - Ľubor Zuzin, Milan Jurík, Čanky.

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Korba, Smrek.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 48. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HKm Zvolen.

    Domáce popradské mužstvo sa po 49 odohraných zápasoch nachádza na poslednej postupovej, teda ôsmej priečke so 65 bodmi a gólovým skóre 158:159. Na banskobystrických "baranov", ktorí sídlia na siedmej priečke strácajú Popradčania zatiaľ 3 body a žilinskí "vlci" sú na desiatej priečke so stratou 12 bodov na Poprad. Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", výhra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že hráčom podtatranského celku sa v posledných zápasoch veľmi nedarí, no postup do play-off majú už takmer istý. V poslednej pätici zápasov si Popradčania najskôr zmerali sily na domácej pôde proti Banskej Bystrici, ktorú napokon zdolali v pomere 6:5 po predĺžení. O kolo neskôr si "kamzíci" pripravili pre domácich fanúšikov Nitry poriadny šok. Domáci tím vyhrával už 4:0, no Popradčania na čele so skvelým gólmanom Sidorom už neinkasovali a otočili zápas na konečných 5:4 po samostatných nájazdoch. Ďalšie kolo prinieslo pre Popradčanov povinnú jazdu, v ktorej napokon zdolali Martin v pomere 5:2 na domácom ľade. Od tohto momentu sa však výherná šnúra Popradčanov mierne pozastavila. Najskôr ich v pomere 4:1 zdolala pod Tatrami Skalica a po reprezentačnej prestávke si pre nich pripravil šok aj ďalší extraligový tím. Na košickom ľade prehrali Popradčania v derby zápase proti domácim Košiciam v pomere 2:5. V popradskom kádri sa udialo hneď niekoľko hráčkych zmien. Popradský modrobiely dres vymenil za dres tímu Medveščak Záhreb útočník Roman Tomas. Naopak do popradského dresu nastúpilo až trio nových hráčov. Jedným z nich je obranca Dušan Devečka z tímu MsHK Žilina. Ďalšími sú dvaja útočníci - lotyšský reprezentant Juris Stals a zámorský forward Parker Stanfield.

    Zvolenskí "rytieri" sú v úplne odlišnej situácii ako ich dnešný súper spod Tatier. Momentálne sa nachádzajú na čele tabuľky so 102 bodmi a gólovým skóre 180:127. Druhý v poradí - tím Košíc stráca na Zvolen zatiaľ deväť bodov a tretia Nitra už desať bodov. Aktuálna zápasová bilancia zvolenských hokejistov, výhra - prehra - prehra - výhra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že zvolenské výkony už nie sú také presvedčivé ako na začiatku sezóny, no je možné, že Zvolenčania len taktizujú. V poslednej pätici zápasov sa zvolenskí "rytieri" najskôr predviedli na domácej pôde, kde sa im podarilo zdolať výber Nitry v pomere 3:1. O kolo neskôr však celý zvolenský hokej čakal poriadny šok. Zvolenčania sa predviedli na martinskom ľade, kde ich napokon domáci porazili v pomere 4:1. Pred Zvolenčanmi bola následne séria troch zápasov hraných na domácej pôde, no z nich napokon vyťažili len jeden plný bodový zisk. Najskôr ich vo Zvolene zdolala Skalica v pomere 3:1, no následne si v šlágri kola Zvolenčania vylepšili štatistiky a porazili Košice veľmi tesne - v pomere 3:2. Po reprezentačnej prestávke však Zvolenčania opäť prekvapili, keď ich na domácej pôde zdolala Žilina v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. Po nepríjemnej prehre s deviatou Žilinou majú teda "rytieri" čo naprávať, no uvidíme, či sa im to podarí práve v podtatranskom regióne.

    Tieto dva extraligové tímy sa v aktuálnom ročníku Tipsport extraligy stretli už päťkrát. Vo všetkých prípadoch (trikrát vo Zvolene a dvakrát v Poprade) sa tešil z výhry aktuálny líder extraligovej tabuľky zo Zvolena. Poprad zdolal v pomeroch 4:1, 7:3 a 4:3 na domácom ľade. Na popradskom štadióne dominoval v pomeroch 3:2 a následne 4:0.

    Podľa vzájomných zápasov by mali jasne dominovať Zvolenčania, no bookmakeri stávkových kancelárií očakávajú vyrovnaný priebeh tohto extraligového stretnutia. Na výhru domáceho Popradu vypísali kurz v hodnote 2,33, zatiaľčo kurz na výhru Zvolena je veľmi podobný - 2,25. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" uspieť poprvýkrát proti Zvolenu alebo si Zvolenčania na svoje konto pripíšu tri body aj v poslednom vzájomnom zápase základnej časti?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 12. Stals (Vaic, Buc), 60. Hvila (Vandas, Balán) - 5. Puliš (Kalla, Čurilla), 10. Brabenec (Juraško, Podkonický), 62. Peter Zuzin (Lukáš Jurík)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Fabian, Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Juraško ("A"), Hraško, Hertl, Výborný, Pichnarčík, Mucha, Tóth, Murček - Peter Zuzin, Brabenec ("A"), Podkonický - Puliš, Kalla, Čurilla - Škvaridlo, Lukáš Jurík ("C"), Ďaloga - Ľubor Zuzin, Milan Jurík, Čanky.

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Korba, Smrek

    Diváci: 1309