Francúzsko – Rakúsko 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Slovensko
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Česko
Piatok 14.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Turnaj štyroch krajín U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine jasnú iniciatívu v hre prebrali slovenské hráčky, ktoré ju vyhrali v pomere 3:0. Najskôr sa v 49. minúte gólovo presadila Jurčová, v 51. minúte pridala štvrtý úspešný zásah Slovenska Herichová a napokon v 60. minúte upravila na konečných 5:1 do prázdnej brány Ihnaťová! Skvelý výkon nám predviedla najmä gólmanka Tomčíková, ktorá výrazne podržala domáci tím.

    Najlepšími hráčkami zápasu sa stávajú - za Slovensko Anna Dzurňáková a za Česko gólmanka Kateřina Bečevová.

    Dovidenia pri záverečnom hracom dni Turnaja štyroch krajín v Poprade. Od 13:30 Vám prinesieme zápas Česka proti Francúzsku a od 17:00 sa naše reprezentantky stretnú s výberom Rakúska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa napokon presadzujú aj gólom do prázdnej brány. Ten nám strelou od modrej čiary v páde predviedla VIKTÓRIA IHNAŤOVÁ, ktorej v ceste nestálo už nič, len prázdna brána. Asistenciu si pripisuje Miroslava Plencnerová.
     
    59:54
    Češky hrajú v šestici! Bečevová ostáva na striedačke!
     
    59:49
    V závere si Češky zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Kapustová.
     
    59:30
    Po nepresných prihrávkach na českej strane sa k puku dostali Slovenky, no tým sa zatiaľ veľmi nedarí. Takticky zdržiavajú hru a získavajú čas.
     
    58:55
    Češky hrajú už v plnom počte, no na vyrovnanie majú už príliš málo času. Podľa všetkého je o tomto zápase už definitívne rozhodnuté.
     
    58:15
    Slovenské hráčky hrajú v početnej výhode, no zatiaľ im zakončenia veľmi nevychádzajú. Avšak nemajú čo stratiť. Do konca zápasu ostávajú len necelé dve minúty.
     
    57:33
    Pekné zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedla Balášová, no gólmanka Bečevová puk videla a úspešne zasiahla svojou hruďou.
     
    57:10
    Slovenské hráčky sa ihneď usadili v útočnom pásme, kde sa snažia prihrávkovo kombinovať. To sa im zatiaľ darí, no domáce tribúny si pýtajú ešte jeden gól.
     
    56:54
    Slovenky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Češka Melicheríková.
     
    56:13
    Po peknej prihrávke od Výtiskovej sa k puku dostala Horálková, no tá napokon z ľavej strany neprekonala Tomčíkovú. Tá opäť oprášila svoju lapačku.
     
    55:37
    Slovenky sa dobre bránia aj v tejto početnej nevýhode. Svoje súperky dobre attackujú už v strednom pásme, čo im dáva veľký priestor na rozohrávku.
     
    55:13
    Simona Studentová nám predviedla tvrdé zakončenie spoza ľavého kruhu, no aj jej strelu gólmanka Tomčíková skrotila svojou lapačkou. Začína sa presilová hra českého tímu, ktorá bude trvať niečo vyše minúty.
     
    54:45
    Slovenské hráčky sa zatiaľ veľmi dore bránia aj v trojici. Ich súperky nám predvádzajú len veľmi ležerné prihrávkové kombinácie, ktoré končia na slovenských hokejkách.
     
    54:15
    Češky budú hrať v početnej výhode štyri na tri. Na trestnú lavicu za hákovanie si odchádza sadnúť Barbora Kežmarská.
     
    53:59
    Oba tímy nám momentálne predvádzajú veľmi vyrovnaný výkon v hre štyroch na štyroch. Pri puku sú momentálne Slovenky, ktoré získavajú cenné sekundy.
     
    53:13
    Češky hrali v plnom počte, no následne sa sily opäť vyrovnajú. Na trestnú lavicu Česka si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Horálková.
     
    53:02
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Slovenka Lalíková.
     
    52:57
    Kapustová nám predviedla tvrdú delovku z pravej strany, po ktorej sa snažila dorážať Sroková, no to sa jej nepodarilo. Bečevová puk stečvala do bezpečia.
     
    52:04
    Pekné zakončenie od modrej čiary nám predviedla Brémová, no gólmanka Bečevová jej predviedla úspešný zákrok svojou hrudnou výstrojou.
     
    51:47
    Pekné zakončenie z medzikružia nám aj v oslabení predviedla Jana Fialová. Gólmanka Tomčíková však nemala so zákrokom problém a dobre oprášila svoju lapačku.
     
    51:13
    Slovenské hráčky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Andrea Nárožná.
     
    50:59
    Do ďaleišho pekného zakončenia sa tentokrát dostala Sroková, no tá strelou z pravej strany neprekvapila gólmanku Bečevovú.
     
    50:29
    Český tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    50:29
    Slovensko dalo gól!
    MÁRIA HERICHOVÁ nám predviedla skvelú individuálnu akciu, po ktorej si urobila sťahovačku na stred, odkiaľ nekompromisným švihom vypálila a jej strela vymietla ľavý horný roh českej brány! Asistenciu si pripisuje Anna Džurňáková.
     
    49:52
    Lucie Nováková nám predviedla peknáý prienik a následné zakončenie z pravej strany! Napokon však len tesne minula bránu Slovenka.
     
    49:18
    Nárožná nám predviedla tvrdé zakončenie z ľavej strany, po ktorom sa k puku dostala Tomčíková. Tá ho rozohrala ďalej na Kežmarskú, ktorá nám predviedla len zakázané uvoľnenie.
     
    48:49
    Jana Kapustová nám predviedla ďalší skvelý prienik po ľavom krídle a následné skvelé zakončenie! Gólmanka Bečevová však bola v strehu a úspešne zasiahla svojím betónom.
     
    48:23
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Česká defenzíva tentokrát poriadne zaspala! Pred českou bránou sa ocitli dve slovenské hráčky, ktoré si dobre prihrali a napokon sa gólovo presadila sťahovačkou a doťuknutím puku PETRA JURČOVÁ! Asistencie si pripisujú hráčky Anna Džurňáková a Mária Herichová.
     
    47:57
    Hra momentálne nemá jasného herného favorita. Oba tímy sa snažia, no ani jeden z nich sa zatiaľ nedokázal gólovo presadiť.
     
    47:18
    Po tvrdej strele z pravej strany od Výtiskovej nám gólmanka Tomčíková predviedla ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobre sklepla svoje betóny na ľad.
     
    46:32
    V útočnom pásme sú opäť české hokejistky, no opäť sa im proti pozornej slovenskej obrane veľmi nedarí. Po nepresnej prihrávke od Melicheríkovej sa k puku dostala Kežmarská.
     
    45:55
    Po peknej strele od Kežmarskej sa puk nebezpečne poodrážal a napokon oblúčikom padal do českej brány! Bečevová však bola v strehu a následne úspešne zasiahla.
     
    45:21
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde o neho bojujú oba tímy, no ešte pred tým odchádzajú striedať svoje sily.
     
    44:43
    Tomčíková nám predviedla sériu ďalších skvelých zákrokov! Najskôr zneškodnila zakončenie Kaplanovej a následne ukryla medzi svojími betónmi aj strelu Flachsovej.
     
    44:17
    České hráčky sa snažia útočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po nepresnej prihrávke od Nárožnej sa k puku dostávajú slovenské obrankyne.
     
    43:51
    Zaujímavé zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedla Výtisková, no gólmanka Tomčíková pokľakla na ľad a puk úspešne chytila vo svojej náruči.
     
    43:18
    Po peknej prihrávke od Herichovej sa k puku mohla dostať Jurčová a následne by bola v samostatnom nájazde, no to jej nevyšlo. Puk jej odskočil a putuje k českej bráne.
     
    42:42
    Aktuálny herný prejav oboch tímov je momentálne na ľade len veľmi nevýrazný. Oba celky sa snažia, no zatiaľ je to bez vážnejších ohrozeníi jednej či druhej brány.
     
    41:58
    Po nahodení puku na českú bránu od Plencnerovej sa k puku dostala gólmanka Bečevová, ktorá nám predviedla efektívne ukrytie puku vo svojej pozornej lapačke.
     
    41:28
    Do útoku sa následne dostali aj Slovenky, no dlho im to nevydržalo. Po nepresnej prihrávke od Plencnerovej sa k puku dostali Češky, ktoré sa hrnú do útoku.
     
    40:47
    Češky sú v úvodnej minúte aktívnejšie ako ich dnešné súperky, no zatiaľ sa im veľmi nedarí presadiť sa cez dobre organizovanú slovenskú obranu.
     
    40:12
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoju stranu hráčky Českej republiky, ktoré sa následne snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť zaujímavú ofenzívnu aktivitu na oboch stranách, no v konečnom dôsledku nám lepší výkon predviedli Slovenky, ktoré sa dostali do vedenia v 29. minúte, keď presilovú hru tvrdou strelou od modrej čiary zúžitkovala Iveta Karafiátová. Češky sa následne snažili vyrovnať, no gólmanka Tomčíková im ukázala ako sa chytá a nedovolila im rozvlniť sieť v jej bráne.

    Podarí sa Češkám v tretej tretine zabrať naplno a získať tak aspoň nejaký bod?
    Tretia tretina začína približne o 18:32.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Petra Jurčová sa dostala do skvelej šance! Po skvelej prihrávke od Dzurňákovej sa ocitla v samostatnom nájazde, no napokon ju gólmanka Bečevová vychytala svojou ľavou rukou!
     
    39:25
    Jana Kapustová nám predviedla skvelý individuálny prienik, po ktorom sa k puku dostala len česká obrana. Kapustová chcela nájsť Srokovú, no tá jej úmysel nepochopila.
     
    38:41
    Slovenské hráčky sa držia v útočnom pásme, no Češky sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojím súperkám zakončovať.
     
    37:57
    Peknú individuálnu hru v útočnom pásme nám predviedla Herichová, no tá bola napokon tvrdo odstavená Výtiskovou, ktorá jej uchmatla puk.
     
    37:19
    Domáce reprezentantky sa opäť oslobodili. Po peknej prihrávke od Kaplanovej sa k puku dostala Kežmarská, ktorá posiela puk cez všetky čiary do bezpečia.
     
    36:45
    Slovenské hráčky hrajú v tomto oslabení zatiaľ veľmi dobre. Češky sa nedokážu strelecky presadiť a momentálne sa im jednoducho nedarí.
     
    36:01
    Pekné zakončenie od modrej čiary nám predviedla Jana Fialová. Tá však napokon netrafila slovenskú bránu. Češky hrajú už v početnej výhode.
     
    35:35
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na trestnú lavicu si za podrazenie odchádza sadnúť Slovenka - Lenka Sroková.
     
    35:00
    Do ďalšieho skvelého zakončenia sa dostala Kežmarská! Tá strieľala z medzikružia, no Bečevová jej následne predviedla skvelý zákrok svojím ľavým betónom!
     
    34:28
    Do peknej palebnej pozície na pravej strane sa tentokrát dostala Jurčová, no gólmanka Bečevová pred ňou sklepla betóny a úspešne puk vyrazila do bezpečia.
     
    34:03
    Po nepresnej prihrávke od Kežmarskej sa k puku dostali české hokejistky, ktoré sa napokon oslobodili, no puk vyhodili len mimo hracej plochy.
     
    33:49
    Slovenské hráčky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Markéta Výtisková.
     
    32:52
    Hra sa nám momentálne prelína zo strany na stranu. Pri puku sú hráčky Slovenska, ktoré sa snažia vsietiť gól, no proti pozornej českej obrane sa im to nedarí.
     
    32:22
    Kežmarská nám predviedla skvelý obranný zákrok! V poslednej chvíli vypichla puk Mastnej, ktorá by nebránená stála zoči-voči Tomčíkovej!
     
    31:55
    Po niekoľkých pekných prihrávkach na slovenskej strane sa k zakončeniu doszala Herichová, no tá napokon trafila len priestor za bránou Česka.
     
    31:11
    Po peknom úniku od Kaplanovej sa k zakončeniu dostala Holešová, no napokon sa jej nepodarilo prekonať Tomčíkovú. Vlastne - ani netrafila bránu.
     
    30:47
    Slovenky sa následne dostali do stredného pásma, odkiaľ sa snažili zaútočiť, no napokon boli zastavené. Jasný offsajdový verdikt.
     
    30:34
    Zuzana Tomčíková sa pozviechala a po malej chvíli opäť nastúpila do slovenskej brány!
     
    30:34
    Slovenská gólmanka nám po prieniku od od Kaplanovej predviedla veľmi dobrý zákrok, no napokon ostáva ležať na ľade! Dúfajme, že bude v poriadku!
     
    29:39
    Tomčíková nám predviedla dva ďalšie skvelé zákroky! Po strele od Melicheríkovej zasiahla svojími betónmi a následne po zakončení od Lucie Novákovej svojou výstrojou.
     
    29:09
    České hokejistky sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no dlho im to nevydržalo. Po peknej prihrávkovej kombinácii sa k puku dostala Sroková, ktorá Slovenky oslobodzuje.
     
    28:27
    Slovensko dalo gól!
    Slovenské hráčky ihneď využívajú presilovú hru! K puku sa na modrej čiare dostala IVETA KARAFIÁTOVÁ, ktorá skvelou delovkou napokon prestrelila českú gólmanku Bečevovú, ktorá bola dobre clonená. Asistencie si pripisujú hráčky Denisa Lalíková a Lenka Sroková.
     
    28:17
    Slovenské hráčky si zahrajú v početnej výhode. Česká hráčska lavica zinkasovala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    28:01
    České hokejistky sa v oslabení dokázali ubrániť. Puk následne zaviezli do stredného pásma, odkiaľ ho poslali len za slovenskú bránu. Následne striedajú.
     
    27:32
    Od modrej čiary sa tentokrát rozhodla tvrdo zakončiť Brémová, no tá nadvakrát minula bránu Českej republiky. Najskôr puk umiestnila nad a následne vedľa brány.
     
    27:05
    Kapustová nám predviedla výborný obranný zákrok, ktorým ponechala Slovenky v útočnom pásme. Domáce hráčky zatiaľ len kombinujú alebo nepresne strieľajú.
     
    26:36
    Gápová nám predviedla svoju útočnú snahu a po obkorčuľovaní brány zakončila z ľavej strany. Napokon však trafila len dobre postavenú Bečevovú.
     
    26:02
    Slovenským hráčkam sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Usadili sa v útočnom pásme, no tam ich české obrankyne veľmi dobre odstavujú od puku.
     
    25:39
    Slovenky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jana Fialová.
     
    25:15
    K zakončeniu sa tentokrát dostala aj Horálková, no napokon sa jej nepodarilo skórovať. Tomčíková si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok!
     
    24:50
    Po peknej strele od Tomigovej nám gólmanka Tomčíková predviedla ďalší úspešný zákrok! Tentokrát veľmi dobre oprášila svoju pozornú vyrážačku.
     
    24:28
    České hráčky sa usadili v útočnom pásme a snažia sa kombinovať, no slovenské hráčky sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Očividne inkasovať už nechcú.
     
    23:45
    Slovenky si vytvorili skvelú gólovú šancu! Po presnej prihrávke od Kapustovej sa k puku dostala Turcsányiová, no tá napokon netrafila priestor slovenskej brány!
     
    23:12
    Češky sa síce snažili dobre zaútočiť, no tentokrát boli prirýchle. Po peknej prihrávke od Hudečkovej stála Lucie Nováková v postavení mimo hry.
     
    22:52
    Slovenkám prihrávková kombinácia mierne nevyšla a samy sa vytlačili z útočného pásma. Agresívnu hru nám následne predviedli aj Češky, no tie následne stratili puk.
     
    22:31
    Po nepresnej prihrávke od Kežmarskej sa k puku dostala Mastná, ktorá ho poslala cez všetky čiary až za slovenskú bránu. Oba tímy striedajú.
     
    21:55
    Slovenské hráčky mali mierne problémy s prihrávkami, no napokon sa im podarilo rozmiestniť sa po obvode útočného pásma. Češky sa však veľmi dobre bránia.
     
    21:17
    Prvé tvrdé zakončenie na Bečevovú z medzikružia nám predviedla Sroková! Gólmanka Bečevová sa však dobre zorientovala a zasiahla svojími betónmi.
     
    20:48
    Slovenské hráčky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie na Jurčovú si odchádza sadnúť Simona Studentová.
     
    20:03
    České reprezentantky získali na svoju stranu vhadzovanie. Následne sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia zaútočiť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá tretina nám potvrdila, že v tomto zápase uvidíme veľmi vyrovnaný výkon na oboch stranách. V úvode boli mierne aktívnejšie slovenské hráčky, ktoré si vybojovali gólové vedenie v 9. minúte, keď sa skvelou strelou predviedla Anna Dzurňáková! Už v 14. minúte však české hokejistky výborne odpovedali a skvelú prihrávkovú kombináciu gólovo zakončila Simona Studentová, ktorá gólmanke Tomčíkovej nedala šancu. Češky mohli viesť už o niekoľko gólov, no v tom im zabránila pozorná gólmanka Tomčíková, ktorá si svoju bránu strážila veľmi dobre.

    Podarí sa jednému z tímov v druhej tretine zabrať naplno a vybojovať si tak dôležité vedenie?
    Druhá tretina začne približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:45
    Tomčíková nám predviedla ďalší skvelý zákrok! Tentokrát dobre vykorčuľovala z brány a s veľkým prehľadom odstavila zakončujúcu Češku Tomigovú.
     
    19:04
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám predviedla Horálková, no Tomčíková bola v strehu a úspešne puk ukryla vo svojej výstroji.
     
    18:35
    Hra sa nám momentálne prelína zo strany na stranu a ani jeden z tímov nemá zatiaľ navrch. Oba celky sa snažia, no chýbajú nám potrebné zakončenia.
     
    17:58
    Po niekoľkých pekných prihrávkach na českej strane sa k puku dostala Bednárová, no tá ho poslala len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    17:30
    Češky sa dokázali v tomto oslabení ubrániť, no moemntálne im Slovenky predvádzajú ofenzívny tlak. České hokejistky sú však na tom dobre a úspešne odolávajú.
     
    16:48
    Slovenky si vytvorili skvelú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Gápovej sa do zakončenia na ľavej strane dostala Sroková, no napokon trafila len dobre postavenú Bečevovú.
     
    16:17
    Karafiátová sa dobre zorientovala na útočnej moderej čiare a odtiaľ tvrdo vypálila! Bečevová však bola v strehu a úspešne zasiahla betónmi.
     
    15:42
    Slovenky nám predviedli veľmi dobrý presilovkový kolotoč, po ktorom sa do zakončenia dostala Denisa Lalíková! Tú však Bečevová veľmi dobre vychytala svojími betónmi.
     
    15:00
    Slovenské hráčky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Lucie Nováková.
     
    14:35
    Renata Mastná sa dostala do skvelej gólovej šance! Zinkasovala skvelú prihrávku od Melicheríkovej, avšak napokon jej sťahovačka na ľavú stranu nevyšla a proti nej nádherne zakročila Tomčíková svojím ľavým betónom!
     
    13:42
    Česko dalo gól!
    Slovenská obrana sa momentálne mierne pozabudla. Po rýchlom prieniku od Kaplanovej sa k puku dostala nebránená SIMONA STUDENTOVÁ, ktorá už bez problémov po skvelej prihrávke prekonala bezmocnú gólmanku Tomčíkovú. Asistenciu si pripisuje Katka Kaplanová.
     
    13:18
    Po pravom krídle tentokrát dobre korčuľovala Studentová, ktorá nám následne predviedla aj zakončenie, ktoré však Tomčíková pohodlne ukryla vo svojej lapačke.
     
    12:35
    Puk majú momentálne na hokejkách slovenské hokejistky, no veľmi sa im nedarí. Pri prechode útočnou modrou čiarou boli zastavené českou obranou.
     
    11:51
    Hra sa nám momentálne presunula do stredného pásma. Tam si hráčky puk opäť pritlačili k mantinelu a tvrdo o neho bojovali. Následne sa prerušuje hra.
     
    11:13
    Gápová sa dobre presúvala po ľavom krídle a následne chcela nájsť Srokovú, no to sa jej napokon nepodarilo. Pri puku bola oveľa skôr obrankyňa Flachsová.
     
    10:29
    Petra Jurčová nám predviedla skvelý únik, po ktorom tvrdo zakončila z medzikružia! Jej nekompromisnú strelu šihom však gólmanka Bečevová vyráža do bezpečia svojou lapačkou.
     
    10:06
    Hráčky oboch tímov nám predviedli proiadny súboj o puk pri bočnom mantineli, no napokon sa prerušuje hra, pretože puk bol pritlačený korčuľou na mantinel.
     
    09:34
    Do útoku sa dostala Černá, no tá svojím projektilom neprekvapila Tomčíkovú. Puk sa k nej napokon ani nedostal. Od obrankyne Brémovej bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    08:58
    Slovenské hráčky sa dostali do dobrej ofenzívnej nálady a momentálne attackujú svoje súperky už pri rozohrávke v ich vlastnom obrannom pásme.
     
    08:14
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa dostávajú do vedenia! ANNA DŽURŇÁKOVÁ nám predviedla tvrdé zakončenie z ľavej strany, na ktoré dokázala Bečevová ešte zareagovať, no na jej následnú sťahovačku a backhandové zakončenie už nemala nárok. Asistencie si pripisujú hráčky Petra Jurčová a Barbora Kežmarská.
     
    07:51
    Tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu nám tentokrát predviedla Lucie Nováková! Tomčíková však ostala v strehu a predviedla nám úspešný zákrok svojím ľavým betónom.
     
    07:12
    Po peknej prihrávke od Hudečkovej sa k zakončeniu dostala Černá, no gólmanka Tomčíková puk aj tentokrát chytá. Dobre zasiahla svojou vyrážačkou.
     
    06:39
    Do zakončenia sa v oslabení dostala aj slovenská reprezentácia. Po peknom prieniku z ľavej strany strieľala Kapustová, no gólmanka Bečevová jej predviedla pekný zákrok lapačkou.
     
    06:22
    České reprezentantky rozložili svoj ofenzívny kolotoč pred slovenskou bránou, no domáca obrana je zatiaľ pozorná a gólmanka Tomčíková drží svoj tím nad vodou.
     
    05:34
    Češky si zahrajú opäť v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Dzurňáková.
     
    05:18
    Po tvrdom zakončení od Michaely Novákovej nám gólmanka Tomčíková predviedla dobrý zákrok, no puk jej vypadol. Následnú dorážku od Tomigovej však tiež chytila vo svojej výstroji!
     
    04:58
    Českým hokejistkám táto presilová hra zatiaľ veľmi nevychádza. Snažia sa pomerne dobre, no Slovenky nám predvádzajú veľmi dobrú obrannú činnosť.
     
    04:15
    Herichová nám predviedla veľmi dobrú obrannú činnosť. Najskôr odstavila Flachsovú a následne puk zaviezla až do stredného pásma, kde ho následne odpálila.
     
    03:50
    Po peknej strele od Kaplanovej nám gólmanka Tomčíková predviedla ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobre zakročila svojími betónmi.
     
    03:39
    Po nebezpečnom nahodení puku na slovenskú bránu od Studentovej sa gólmanka Tomčíková dobre premiestnila a puk radšej ukryla vo svojej lapačke.
     
    03:25
    České reprezentantky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené držanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Kapustová.
     
    02:44
    Od začiatku zápasu sa hrá veľmi dobrý a rýchly hokej, ktorý prináša dobrý fanúšikovský pohľad. Po trme-vrme pred slovenskou bránou sa napokon lepšie zorientovali Slovenky, ktoré posielajú puk do bezpečia.
     
    02:12
    Po peknom úniku sa k zakončeniu dostala Lucie Nováková, no gólmanka Tomčíková bola v strehu, betóny položila na ľad a puk zblokovala do bezpečia.
     
    01:28
    Strelou z ľavej strany tentokrát pohrozila Sroková, no tá napokon prestrelila pravý horný roh českej brány len o niekoľko centimetrov.
     
    01:01
    Prvé tvrdé zakončenie na českú bránu nám predviedla Dzurňáková, no gólmanka Bečevová nemala s ním žiadne problémy a puk ukryla vo svojom náručí.
     
    00:43
    České hráčky vstúpili do tohto zápasu veľmi agresívne a svojím súperkám nedovoľujú dostať sa z vlastnej obrannej tretiny. Slovenky sa však stále snažia.
     
    00:06
    Po úvodnom vhadzovaní sa k puku dostali slovenské hráčky, ktoré však musia čeliť vysokému forčekingu ich súperiek.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Tomčíková (Kiapešová) - Kežmarská, Brémová - Lalíková, Karafiátová - Balášová, Turcsányiová - Ráková - Herichová, Dzurňáková, Jurčová - Kapustová ("C"), Sroková, Gápová - Bednárová, Ihnaťová, Plencnerová - Krajňáková.

    Česko: Bečevová (Hladíková) - Flachsová, Horálková - Kubátová, Výtisková - Hudečková, Černá - Fialová - Studentová, Holešová, Kaplanová - Tomigová, M. Nováková, Nárožná - L. Nováková, Melicheríková, Mastná.

    Rozhodca: Nikoleta Celarová - Michaela Kúdeľová, Magdaléna Čerhitová.
     
    Srdečne Vás vítam pri záverečnom zápase druhého hracieho dňa vrámci popradskom Turnaja štyroch krajín v hokeji žien!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 13:30 zmerajú sily reprezentácie Slovenska a Českej republiky.

    Poradie reprezentácií po prvom hracom dni v popradskom Turnaji štyoroch krajín:
    1. Česko - 3 body (skóre +6)
    2. Slovensko - 3 body (skóre +2)
    3. Francúzsko - 0 bodov (skóre -2)
    4. Rakúsko - 0 bodov (skóre -6)

    Slovenské hokejistky nám v prvom zápase proti výberu Francúzska predviedli veľmi dobre organizovaný výkon, ktorý výrazne držali nad vodou dve mená - kapitánka Jana Kapustová a gólmanka Zuzana Tomčíková. Domáce reprezentantky napokon zvíťazili proti Rakúšankam v pomere 2:0. O oba góly sa postarala Kapustová, ktorá si najskôr v 3. minúte prekorčuľovala celé ihrisko, následne si puk potiahla na ľavú stranu a bez problémov prekonala gólmanku Baldinovú, ktorá ešte nebola veľmi rozchytaná. Jej ďalší gól prišiel 49. minúte, keď nám Slovenky predviedli v presilovej hre peknú prihrávkovú kombináciu, po ktorej sa Kapustová dostala na pravú stranu, odkiaľ nekompromisným švihom prekonala Baldinovú. Gólmanka Tomčíková nám predviedla skvelý výkon, keď vychytala čisté konto a ukázala tak Francúzkam, že ich gólové šance sú na ňu príliš jednoduché. Slovenky sa budú určite snažiť získať ďalšie tri body a získať tak prvenstvo v tabuľke pred "povinnou jazdou" proti Rakúsku.

    České reprezentantky vo svojom úvodnom zápase proti Rakúšankam dominovali podľa očakávaní. Rakúske hokejistky zdolali v pomere 8:2. O túto famóznu výhru sa zaslúžila najmä Lucie Nováková, ktorá v tomto zápase dosiahla hat-trick (11., 25. a 50. minúta). Veľmi dobrý ofenzívny výkon nám predviedla aj Andrea Nárožná, ktorá dokázala rakúske gólmanky prekonať dvakrát - v 11. a následne aj 48. minúte. Ďalšími úspešnými strelkyňami boli hráčky Kateřina Kaplanová, Eva Holešová a následne aj Simona Studentová. Na výhre českej reprezentácie sa dobrými výkonmi podieľali aj gólmanky Bečevová a Hladíková, ktoré pustili do českej brány len dve rakúske zakončenia. České hráčky si tak našliapli k ďalšiemu triumfu na Turnaji štyroch krajín, ktorý sa im naposledy podarilo získať v nemeckom Füssene. V tomto zápase si určite nebudú chcieť pripustiť prehru.

    České a slovenské hokejové reprezentantky sa v tomto roku stretli už štyrikrát a všetky zápasy vyhrali Češky. V prípravných zápasoch v pomere 3:0, 3:1 a 12:2. Na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene rovnako - 12:2.

    Ktorý z odvekých rivalov sa v tomto asi najzaujímavejšom zápase celého turnaja bude napokon tešiť zo zisku väčšej časti bodov a usídli sa na prvej priečke?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 9. Džurňáková (Jurčová, Kežmarská), 29. Karafiátová (Lalíková, Sroková), 49. Jurčová (Džurňáková, Herichová), 51. Herichová (Džurňáková), 60. Ihnaťová (Plencnerová) - 14. Studentová (Kaplanová)


    Slovensko: Tomčíková (Kiapešová) - Kežmarská, Brémová - Lalíková, Karafiátová - Balášová, Turcsányiová - Ráková - Herichová, Dzurňáková, Jurčová - Kapustová ("C"), Sroková, Gápová - Bednárová, Ihnaťová, Plencnerová - Krajňáková.
    Česko: Bečevová (Hladíková) - Flachsová, Horálková - Kubátová, Výtisková - Hudečková, Černá - Fialová - Studentová, Holešová, Kaplanová - Tomigová, M. Nováková, Nárožná - L. Nováková, Melicheríková, Mastná.

    Rozhodca: Nikoleta Celarová - Michaela Kúdeľová, Magdaléna Čerhitová

    Diváci: 385