Heerenveen – Kerkrade 4:4 (kon.) | Breda – Feyenoord 2:2 (kon.) | Venlo – Arnhem 3:1 (kon.)
Eindhoven – Twente 3:0 (kon.)
koniec
VVV Venlo
3:1 (1:1)
SBV Vitesse Arnhem
cz Nedeľa 09.12.2012, 14:30 • De Koel, Venlo • Holandská Eredivisie
     
    90+1
    Barry Maguire však těsně přestřeluje branku hostujícího brankáře.
     
    86
    Po rychlém založení protiútoku nedovoleně drží unikajícího Cullena Gael Kakuta a rozhodčí vytahuje první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    80
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Z levé strany přesně našel Otsu na protější straně nabíhajícího ROBERTA CULLENA, který se nerozpakoval a poslal míč přízemní ránou k pravé tyči Velthuizenovy branky. Hostující brankář se za pohotovou ránou pouze ohlédl.
     
    77
    Hřiště opouští střelec druhého gólu domácích Brian Linssen, kterého střídá Ahmed Ammi.
     
    76
    Další slibný pokus nejlepšího střelce celku Vitesse, ovšem jeho rána zblokována přesně z levé strany na nabíhajícího van Gintela, kterého však výborně finský brankář zastavil. Podle rozhodčího i čistě.
     
    71
    Do dobré střelecké příležitosti se dostával hostující Reis, který však místo střely volil pas před branku, který domácí obrana zlikvidovala.
     
    63
    Centr od rohového praporku poslal těsně nad branku Bony Wilfried, který si nyní drží hlavu v dlaních, jak to mohl domácí branku přehlavičkovat z několika metrů.
     
    59
    Ze hry odstupuje nevýrazný Renato Ibarra a místo něj příchází osvěžit ofenzívu Mike Havenaar.
     
    55
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Naprosto famózní prúnik domácího BRIANA LINSSENA středem hřiště. Vyměnil si míč s Maguirem, odkud si naběhl do střelecké pozice ke středu a prudkou ránou poslal svůj tým do vedení.
     
    52
    Který nebezpečně hlavou zakončoval bývalý sparťan pouze do připraveného Mäenpää, ten měl velké štěstí, že ho míč trefil.
     
    50
    Přišla velká šance z kopačky Janssena, který pronikl po levém křídle do vápna, kde hledal nabíhající spoluhráče. Jeho pas však skvěle vystihl Seip, který jej poslal do autu.
     
    45+1
    K hlavičce se dostal domácí Marcel Seip, který těsně mijí levou tyč branky Arnhemu.
     
    40
    Venlo právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Po levém křídle unikl domácí Cullen, který poslal centr na nabíhajícího YUKIHO OTSU, ten po chybě Velthuizena střílí gól do prázdné branky. Hostující brankář zřejmě neodhadl výšku pasu.
     
    35
    Už před přestávkou odchází ze hřiště Oguzhan Türk a místo něj přichází Yuki Otsu.
     
    33
    Obrovská šance hostujícího Ibarry, který se obtočil kolem svého strážce a parádní ránou umístil střelu mezi spojnici tyče a břevna! Venlo nyní mělo velké štěstí.
     
    26
    Znovu velká šance ve vápně Arnhemu, když Linssen pěkně našel z druhé vlny nabíhajícího Radosavljeviče, který těsně z deseti metrů překopl bránu soupeře.
     
    25
    Také rozruch na straně domácích, když obránci nedokázali odzbrojit ve vápně Bonyho Wilfrieda, který ovšem záhadným způsobem přikopl míč domácímu brankáři, který však nepochopitelně nechytil jeho zaváhání a hrál. Obral ho Kakuta, který udělal kličku před prázdnou brankou Röslerovi, ale ze zadu jej zastavil gólman Mäenpää, který konečně chytil míč do náruče.
     
    24
    Náznak šance na druhé straně, když právě Seip hrál centr na levé křídlo, kde Linssen přelstil Kalase, ale předkopl si míč příliš daleko od nohy a prohrál sprinterský souboj s hostujícím brankářem Velthuizenem.
     
    10
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Výtečná a hlavně přesná přihrávka od van der Heijdena ke středu hranice pokutového území domácích na MARCA VAN GINKELA, který prudkou ránou posílá svůj tým do vedení. Domácí brankář Mäenpää zřejmě neodhadl směř letící rány, která ve vzduchu hodně zaplavala.

    Jaroslav Keř

    Góly: 40. Otsu, 55. Linssen, 80. Cullen - 10. Ginkel

    Karty:   86. Kakuta (ARN)


    VVV Venlo: Mäenpää - Joppen, Röseler, Seip (C), Fleuren - Maguire, Radosavljevič, van Haaren, Türk (35.Otsu), Linssen (77.Ammi) - Cullen.
    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen - Kalas, Kašia (C), van der Heijden, van Aanholt - Janssen, van Ginkel, Kakuta - Ibarra (59.Havenaar), Bony, Reis.

    Rozhodca: Makkelie - Langkamp, Geutjes