Heerenveen – Kerkrade 4:4 (kon.) | Breda – Feyenoord 2:2 (kon.) | Venlo – Arnhem 3:1 (kon.)
Eindhoven – Twente 3:0 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
4:4 (2:1)
Roda JC Kerkrade
cz Nedeľa 09.12.2012, 12:30Holandská Eredivisie
     
    90+3
    Žlutá karta pro hostujícího Biemanse.
     
    90
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    GUUS HUPPERTS se stává hrdinou svého týmu. Nádhernou střelou zpoza vápna se totiž postaral o vyrování na 4:4. Gólman Nordfeldt se za míčem pouze ohlédl.
     
    89
    Jako první ale vystřídali hosté. Krisztiána Németha na hrací ploše nahradil polský forvard Mikolaj Lebedynskij.
     
    83
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    K centru od rohového praporku se dostal hostující kapitán SANHARIB MALKI a hlavou vstřelil svůj druhý gól dnešního duelu. Tento moment si obrana Heerenveenu určitě za rámeček nedá.
     
    81
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté vedou opět o dvě branky! Se střelou Finnbogasova si sice dokázal ještě Kurto poradit, na následnou dorážku úplně volného RAJIVA VAN LA PARRY už byl ovšem krátký.
     
    79
    Blízko gólu byl nyní Guus Hupperts, který využil svých rychlých nohou, přesprintoval Kruiswijka a z úhlu zaměstnal Nordfeldta tvrdou bombou. Švédský gólman vyrazil míč na rohový kop.
     
    77
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Závěr dnešního utkání slibuje ještě velké drama. BART BIEMANS se vydal na útočný výlet a přesnou umístěnou hlavičkou snížil na 2:3!
     
    73
    Hosté podruhé v utkání vystřídali: odešel Mark-Jan Fledderus, přišel talentovaný Amin Affane.
     
    69
    Po další vynikající přihrávce Djuričiće mohl definitivně rozhodnout kanonýr Alfred Finnbogason, ovšem tentokrát neuspěl. Svou střelu z poměrně ostrého úhlu umístil těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    64
    Hosté sáhli ke střídání. Ze hřiště odešel zkušený středopolař Laurent Delorge, kterého nahradil Guus Hupperts.
     
    63
    Németh ukázkovou přihrávkou vybídl ke skórování Donalda, který měl před sebou už jen brankáře Nordfeldta, jenže hostující záložník v zakončení totálně selhal a míč poslal vedle tyčky.
     
    61
    Mareček dostal vynikající pas za obranu, ovšem navýšit vedení svého celku nedokázal. Brankář Kurto vytáhl vynikající zákrok a úspěšně jej vychytal.
     
    59
    Lukáš Mareček skosil k zemi Fledderuse a po zásluze viděl vzápětí žlutou kartu. Pro hostujícího záložníka to nevypadá příliš dobře.
     
    58
    Krisztián Németh se mohl postarat o zdramatizování tohoto duelu, ovšem po centru Ramziho hlavičkoval zhruba půl metru nad břevno.
     
    54
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hráči Heerenveenu jsou dnes opravdu nezvykle produktivní. ALFRED FINNBOGASON nyní výborně vyzrál nad ofsajdovou pastí Rody, následně využil Djuričićovy přihrávky a vyběhnuvšího brankáře Kurta zdárně překonal - 3:1.
     
    47
    Neuvěřitelné! Po skrumáži před bránou Nordfeldta se míč odrazil k úplně volnému Némethovi, který měl před sebou lehký úkol - z hranice malého vápna usměrnit míč do brány. Zcela nepochopitelně však přestřelil!
     
    40
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Z přímého kopu tentokrát hosté neudeřili, vzápětí naopak podruhé v zápase inkasovali. Na konci rychlého protiútoku se zjevil RAJIV VAN LA PARRA, který nádherný lobem z dobrých dvaceti metrů překonal překvapeného Kurta.
     
    36
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Fledderus se ujal exekuce přímého kopu, svým ostrým centrem našel na zadní tyči SANHARIBA MALKIHO, který v pádu usměrnil míč za záda bezmocného Nordfeldta.
     
    30
    Christiaan Kum viděl za svůj předchozí zákrok na Malkiho žlutou kartu.
     
    26
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hned z první vážnější šanci zápasu tu máme gól. FILIP DJURIČIĆ využil nedůsledného bránění Danila, z hranice pokutového území vypálil přesně k tyčce a úspěšně skóroval. Brankář Kurto si sice na míč sáhl, zastavit jej už ale nedokázal.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 26. Djuričić, 40. Van La Parra, 54. Finnbogason, 81. Van La Parra - 36. Malki, 77. Biemans, 83. Malki, 90. Hupperts

    Karty:   30. Kum (HEE), 59. Mareček (HEE) - 90+3. Biemans (KER)


    SC Heerenveen: Nordfeldt – van Anholt, Kruiswijk, Zomer, Kum – de Roon, Mareček, Kums – van La Parra, Finnbogason, Djuričić.
    Roda JC Kerkrade: Kurto – Monteyne, Biemans, Danilo, Hempte – Delorge (64. Hupperts), Donald, Ramzi, Fledderus (73. Affane) – Malki, Németh (89. Lebedynskij).

    Rozhodca: Wegereef - Siebert, Slot