Bardejov – Michalovce 1:0 (kon.) | Šaľa – Dubnica 1:3 (kon.) | L. Mikuláš – Ružiná 1:1 (kon.)
Šamorín – Dolný Kubín 2:0 (kon.) | Podbrezová – Senec 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – R. Sobota 3:2 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1:1 (0:0)
FK Baník Ružiná
Sobota 03.11.2012, 13:30 • FŠ Okoličé • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.
     
    FK Baník Ružiná v doterajšom priebehu súťaže je aktuálne na poslednom mieste s ôsmimi bodmi a s počtom najviac inkasovaných gólov. Posledný zápas Ružiná neodohrala zápas, z toho dôvodu, že ihrisko nebolo spôsobilé k hre a zápas so Šamorínom bol presunutý na 6.11.2012.
     
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš odohral posledný zápas v Dubnici, kde sa hneď od prvej minúty hralo na úplne premočenom trávniku, ktorý zapríčinil silný dážď pred samotným duelom, ale aj počas neho. Liptovský Mikuláš hneď od úvodu diktoval hru, strelecké pokusy viacerých hráčov, hlavne Lišivku, ktorý po centri hlavou poslal loptu tesne nad brvno. Po tom čo Tatran nepremenili viaceré šance prišiel z ničoho nič úder domácich, ktorý sa dostali do vedenia zásluhou Šmahajčíka. Do polčasovej prestávky sa tak šlo za stavu 1:0.

    V druhom polčase mali taktiež viac z hry mikulášski hráči, avšak tí nevyužili množstvo veľkých šancí, či tyčka po strele Fujáka, alebo nedôrazné zakončenie Labuna na zadnej tyči. Aj vďaka týmto faktom, resp. množstvom nepremenených šancí sa Dubnica z dvoch, či troch šancí dostala do trojgólového vedenia zásluhou Vaška a Urbana.

    "V Dubnici sme podali jeden z najlepších výkonov z jesennej časti, výsledok však hovorí o niečom inom. Dali sme dve tyče, mali sme možno šesť, či sedem šancí. Verím, že po tomto zápase sa vzdialime zajtrajšiemu súperovi už na rozdiel ôsmych bodov" Informoval pred zápasom výkonný riaditeľ klubu Martin Pohlod.

    Tieto dva mužstvá odohrali medzi sebou iba jeden vzájomný zápas, svedčí o tom aj fakt, že Ružiná je nováčikom v súťaži, takže aj preto sa odohral iba jeden zápas z prvej časti sezóny.

    5.kolo 18.08.2012 Ružiná - L. Mikuláš 0:0
     
    Srdečne vítam všetkých priaznivcov športu, hlavne toho futbalového. Tu na štadióne v Okoličnom sa v sobotu o 13:30 začne zápas 16. kola medzi MFK Tatran Liptovský Mikuláš a nováčikom súťaže FK Baník Ružiná.

    Verím, že na stránkach "www.onlajny.eu" nájdete čo potrebujete a s pravidelnými komentármi k zápasu budete spokojní.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Mizerák, Šupej, Lišivka, Moravčík, Balluch, Pastva, Malec.

    FK Baník Ružiná: Michalík, Ferenc, Štajer, Marko, Urbánek, Kamendy, Teixeira, Boháčik (K), Ometák, Kurták, Balaško.

    Rozhodca: Matúš - Vindiš, Ferenc.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvod zápasu patrí domácim, tí hneď z prvého útoku vyťažili priamy kop z ľavej strany.
     
    1
    Priamy kop z pravej strany natiahol brankára, ale ten iba kontroloval loptu, ktorá preletela tesne nad brvnom.
     
    2
    Druhý faul hostí, tentokrát sa na pravej strane previnil Marko, ktorý fauloval Janeca, ktorý chcel rozohrať po čiare.
     
    2
    Domáci neposielajú loptu z priameho kopu dopredu, Janec posúva loptu na Šavola, ktorý rozohráva.
     
    3
    Nepresnú prihrávku jedného z hráčov hostí zachytil v strede ihriska Lišivka, ten to z druhého kontaktu z loptou poslal za obranu, tam však zaúradovali obrancovia.
     
    3
    Janec vysunul po krídle Mizerák, ten šiel do súboja 1 na 1, ale Boháčik odolal na jeho kľučky, odrazenú loptu v súboji poslal Labuna za autovú čiaru.
     
    4
    Mizerák opäť bojoval o loptu, tentokrát to bolo opäť pri autovej čiare, kde v súboji o loptu trafil súperov členok.
     
    5
    Prvý faul domácich, v strede ihriska fauloval Lišivka, tentokrát je to ešte bez karty.
     
    6
    Po pravej strane si potiahol loptu Moravčík, prvý center bol zablkovaný, ale lopta sa ešte odrazila k nemu. Diváci si mysleli, že pošle aj druhý center do vápna, ale prišla prihrávka na Maleca, ktorý iba priťukol Janecovi, ktorý pálil mimo.
     
    7
    Janecov pokus bol zablkovaný, resp. jemne tečnutý na roh.
     
    7
    Janec poslal center na prednú tyč, obrana poslala loptu do bezpečia.
     
    8
    Lopta po štandardnej situácii domácich sa dostala späť k obrancom, posledný Janec ju nevrátil späť do ohňa, loptu poslal späť k brankárovi, ktorý mu ju vrátil späť.
     
    10
    Liptovský Mikuláš v úvodných minútach tlačí hostí z Ružinej, hovorí o tom aj pokus Labuna, ktorý skončil na rohu.
     
    11
    Mizerákov center od rohovej zástavky skončil pár metrov pred päťkou, tam vyskočil najvyššie obranca hostí, ktorý hlavou poslal loptu do bezpečia.
     
    12
    V útočnom výpade hostia, Kamendy si najskôr obišiel Pastvu, ale pri stopéroch už zaváhal, následne Janec odkopáva odrazenú loptu.
     
    13
    Prvý vážny strelecký pokus, hostia zahrávali štandardnú situáciu z polovice ihriska, centrovaná lopta skončila na hlavne Balaška, ktorý unikol Mizerákovi a hlavou poslal loptu nad brvno.
     
    14
    Mizerák tentokrát pri lopte, po ľavej strane unikol tesne vedľa autovej čiary, finálna prihrávka smerovala na Maleca, avšak hosťujúci brankár Michalík stihol vybehnúť a loptu pokryť.
     
    15
    Marko s Ometákom si vymieňali loptu po ľavej strane, po druhom, či treťom raze poslali prihrávku iba na Lišivku, ktorý z prvej odkopáva.
     
    16
    Výkop Šavola predĺžil hlavou Malec, lopta však skončila u obrancov, ktorý odvrátili začínajúcu akciu Liptákov.
     
    16
    Labun povykrúcal obrancu na kraji 16-tky, jeho záverečné zakončenie skončilo na obrancovi, ktorý tečoval loptu na roh, avšak hlavný rozhodca s postranným posúdili túto situáciu na odkop od brány, diváci na štadióne s týmto výrokom ako inak nesúhlasia.
     
    18
    Miezrák posunul po výkope od Šavola loptu na Ballucha, ten však padá bránený obrancom na zem, rozhodca pohybom ruky z dola na hor signalizuje, že faul to nebol a spomínaný hráč Tatranu aby vstal a pokračoval v hre.
     
    19
    Na ihrisku ostal ležať Mizerák, ten sa chytá za hlavu. Rozhodca prerušil hru.
     
    19
    Po chvíli ako hostia poslali loptu do autu sa v hre pokračuje, Mizerák ani neopustil hraciu plochu.
     
    20
    Liptovský Mikuláš sa pomaly dostáva pomocou autov po pravej strane do útoku, z posledného sa dostala lopta k Malecovi, ktorý ju z druhého dotyku poslal do 16-tky, obrana hostí odráža na roh.
     
    21
    Domáci zahrávali roh z pravej strany, nízky center Mizeráka obrana hostí odvrátila, z druhého centra Ballucha sa lopta dostala na hlavu Labuna, ktorý mieril tesne nad brvno.
     
    22
    Center na pravú stranu, Balluch si to prebral vo vzduchu, ale následne sa nejako s loptou zamotal a nešťastne ju poslal do autu. Vhadzujú hostia.
     
    23
    Šupej vyváža loptu z vlastnej polovice na polku súpera, tam sa lopta dostala k Malecovi, ktorý si to pripravil na strelu, ale prihral na kraj, kde prišiel center na zadnú tyč, kde obrana prerušil na roh.
     
    25
    Ďalší roh Mizeráka skončil na prednej tyči, tam to ako vždy obrana hostí zvláda a už po tretí krát sa z tejto štandardnej situácie ubránila.
     
    26
    Mizerák to skúšal 1 na 1, jeho pokus skončil iba na obrancovi, od ktorého sa lopta dostala k domácemu hráčovi Lišivkovi, ten otočil hru na pravú stranu, kde domáci zakladajú zjavný útok.
     
    27
    Domáci hráči z útoku na pravej strane nič nevymysleli, do útoku tak idú hostia, ktorí si v protiútoku vybojovali priamy kop.
     
    27
    Priamy kop hostí nebol niečím zaujímavý, lopta skončila na múre domácich, následne obrana poslala loptu do bezpečia.
     
    28
    Strelecký pokus hostí registrujeme začiatkom 28. minúty, keď Teixeira si obišiel súpera, a spoza 16-tky napálil loptu iba do Šavola, ktorý ju stiahol na zem.
     
    30
    Výsledky na ostatných ihriskách sa nám už menili, Šamorín vyhráva nad Dolným Kubínom 1:0, takisto si počína úradujúci celok tabuľky Dunajská Streda nad Rimavskou Sobotou.
     
    31
    Liptovský Mikuláš si zahral ďalšiu štandardnú situáciu, na teraz to bolo opäť na pravej strane, odkiaľ mikulášsky hráč poslal center iba na zadnú tyč, kde sa lopta následne dostala do autu.
     
    32
    Šupej si zakričal aby mu spoluhráč pustil loptu, následne ju vyviezol na polovicu a posla na Mizeráka, ktorý ju po kľučke na obrancu poslal na aut.
     
    34
    Dobrý pokus na domácej strane, Pastva si to z ľavačky hodil na pravú nohu a spoza 16-tky vystrelil krížnu strelu na bránu, jeho pokus Michalík vyrazil pred seba, obrana hostí následne odkopla.
     
    35
    Pastvov únik cez stred zastavil obrana, lopta sa však odrazila k Mizerákovi, ktorý rozťahuje hru na kraj.
     
    36
    Liptovský Mikuláš ostal pri lopte aj po otočení hry Mizeráka, po centri Lišivku prerušil hru obranca hostí.
     
    38
    Prvá žltá karta v dnešnom stretnutí, dostávajú hráč hostí Kurák za faul na vlastnej polovici.
     
    37
    Lišivkov center po štandardnej situácii skončil na päťke, kde boxoval brankár, k odrazenej lopte sa dostal Pastva, ktorého pokus z prvej skončil mimo.
     
    38
    Štajerov center z vlastnej polovice mieril na Kuráka, pri lopte bol však skorej Janec, ktorý posunul loptu do náručia Šavola.
     
    39
    Ďalší center z polovice Baníka, ani z tohto pokusu neuvidíme strelecké zakončenie, nie to gól. Marko sa ocitol v ofsajde.
     
    40
    Žltá karta pre Ometáka, faul na Labuna, ktorý sa vo veľkých bolestiach zvalil na zem.
     
    41
    S Labunom to vyzerá naozaj zle, po minúte odchádza z ihriska za pomoci lekára a maséra, myslím si, že ak sa nestane zázrak v hre pokračovať nebude.
     
    43
    Žltá karta aj na domácej strane, faul Lišivku pred 16-tkou ohodnotil hlavný rozhodca Matúš žltou kartou.
     
    43
    Pri lopte je trojica hráčov, uvidíme kto sa odhodlá k zahraniu priameho kopu.
     
    44
    Z priameho kopu sa nič nestalo, mikulášsky múr odrazil loptu do bezpečia.
     
    45
    V poslednej minúte prvého polčasu dostáva žltú kartu Teixeira.
     
    45
    Pripomínam, že Labun je stále za autovou čiarou ošetrovaný!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas 16. kola medzi Liptovským Mikulášom a Baníkom Ružiná výsledkom 0:0. V prvom polčase s určitosťou môžme povedať, že dominoval domáci tím, ktorý si produkoval šance hlavne po krajoch a zakončoval po centroch. Okrem toho sa strelami z diaľky prezentovali Pastva a Malec ich pokusy skončili tesne vedľa. Za domácich sa strelou spoza veľkého vápna prihlásil brankárovi domácich Balaško, jeho pokus pokryl mikulášsky brankár. V záverečných minútach sa po faule Ometáka zranil Labun, ktorý podla najnovších informácii zápas nedohrá.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Po polčasovej prestávke prišlo striedanie, ihrisko opúšťa Ometák, nastupuje Hladík.
     
    47
    Baník pri lopte, dlho im to nevydržalo pri autovej čiare prichádzajú o loptu.
     
    50
    Hra sa dlhšiu dobu kúskuje, aktuálne vhadzujú domáci hráči.
     
    50
    Odrazená lopta po autovej situácii sa dostala na hlavu Šupeja, už keď to vyzeralo, že súper zakončí Šavol včas vybehol a lotu pokryl.
     
    51
    Nepríjemný center z ľavej strany Urbánek vyslal center pred Šavolovu bránu, v páde sa snažil do odkrytej časti brány zasunúť loptu Kurák, chýbali mu však centimetre.
     
    53
    Striedanie v mužstve domácich, ihrisko opúšťa Mizerák, nastupuje Fuják.
     
    53
    Žltá karta v domácom tíme, dostávajú útočník Malec.
     
    53
    Veľmi hlúpa červená karta pre Baník, Teixeira dostal žltú kartu v prvom polčase a teraz po odpískaní odkopol loptu za čo mu hlavný rozhodca Matúš udelil druhú žltú, z čoho plynie červená karta!
     
    54
    Lišivkov center z pravej strany, jeho pokus skončil iba v náručí brankára, ktorý vyskočil najvyššie pred 5-ťkou.
     
    56
    V strede pola sa k lopte dostal Fuják, ten si to posunul dva či tri krát a z posledného dotyku vysunul do brejku Labuna, avšak postranný rozhodca signalizuje ofsajd.
     
    57
    Pastva si spracoval loptu pred 16-tkou priťukol ju Lišivkovi, ktorý z prvej trafil iba súpera, ten v bolestiach padol na zem.
     
    58
    Po krátkom prerušení sa opäť pokračuje v hre, Kubena svojou prihrávkou našiel protihráča, ten sa snažil o začatie rýchleho protiútoku, avšak prihrávka Ferenca skončila v aute.
     
    59
    Center Moravčíka z pravej strany, na loptu si vybehol Michalík, ktorý vyboxoval loptu nad dvomi domácimi hráčmi, rozhodca následne však píska faul na brankára.
     
    60
    Striedanie v tíme hostí, ihrisko opúšťa Marko, nastupuje Krško.
     
    60
    Liptovský Mikuláš sa dostal do menšieho protiútoku, Malec sa snažil o vysunutie Labuna, ale jeho pokus dobre prečítal súper.
     
    62
    Striedanie v tíme domácich, ihrisko opúšťa Balluch, nastupuje Morong.
     
    63
    Obrovská šanca pre domácich, striedajúci Morong, ktorý nastúpil pred pár sekundami potiahol loptu po pravej strane, z kraja 16-tky vyslal center na biely bod odkiaľ hlavou zakončil Malec, jeho pokus stiahol k sebe perfektným zákrokom Michálik.
     
    63
    Opäť pri lopte Morong, ten so najskôr zasekol obrancu, prihral loptu na Moravčíka, ktorý následne z jedného dotyku na Lišivku, ten späť na Moronga, ktorý vycentroval iba do obrancu.
     
    64
    Liptovský Mikuláš teraz dobre tlačí na súpera, na teraz sa Lišivka prezentoval centrom do 16-tky, ktorý preletel ponad všetkých útočiacich, či brániacich hráčov.
     
    65
    Labun je pri začiatku mikulášskeho útoku, lopta sa dostala k Morongovi, ktorý centroval do obrany, obrana Baníka sa ubránila.
     
    67
    Domáci hráči teraz držia loptu na svojich kopačkách, najviac sa divákom na tribúne ukazuje striedajúci Morong, ktorý je pri všetkom čo sa deje v útoku domáceho celku.
     
    68
    Hostia opäť striedajú, ihrisko opúšťa Kamendy, nastupuje Strelka.
     
    69
    Mikulášski hráči si počas toho ako hrajú o jedného hráča naviac vyprodukovali koncom 68. minúty šancu ako bič! Pokus spoza 16-tky z kopačky Fujáka skončil tesne vedľa pravej tyče.
     
    70
    Labun pred 16-tkou súpera, ihneď ako zbadal Moronga poslal mu loptu, ktorú tento hráč po pár sekundách k brankárovi hostí.
     
    70
    Domáci opäť pri lopte, Fuják poslal loptu z kraja ihriska pred 16-tku, lopta sa však po pár sekundách dostala k Malecovi, ktorý krížnou strelou nechal vyniknúť Michalíka, ktorý v páde vyrazil loptu pred seba nohami.
     
    71
    Dobrý center z polovice domácich, loptu pred 16-tkou súpera si snažil spracovať aj Fuják, či Morong, no ani jednému sa to nepodarilo.
     
    72
    Domáci hráči pri lopte, Kubena poslal jemný center do 16-tky, po teči viacerých hráčov sa lopta dostala za čiaru, rozhodca nariadil roh.
     
    73
    Rohový kop domácich, Fuják zatočil loptu pred päťku, ktorú vyrazil hosťujúci brankár.
     
    74
    Odrazená lopta skončila na kopačke Janeca, ktorý páli vysoko nad.
     
    74
    Domáci hráči to teraz skúšajú po pravej strane, sa veľkého povzbudzovania fanúšikov budú vhadzovať aut.
     
    75
    Hráči Baníka dokázali odraziť aut, následne si po pár metroch hry, resp. pár sekundách vybojovali priamy kop.
     
    75
    Posledné striedanie v tíme domácich, Ján Karaffa stiahol Pastvu, na ihrisko poslal Popika.
     
    75
    Center z pravej strany ihriska, Morong v súboji na 5-tke fauloval obrancu, rozhodca píska faul.
     
    78
    Liptovský Mikuláš podla očakávaní po červenej karte tlačí súpera z Ružinej.
     
    78
    Ďalšia obrovská šanca, odrazená lopta po strele spoza 16-tky sa dostala k Labunovi, ktorý z päťky bránený obrancom poslal loptu tesne vedľa ľavej tyče, pokračujeme za stavu 0:0.
     
    79
    Aktuálne na štadióne v Okoličnom je obrovská nervozita, uvidíme či sa po odkope od brány Baníka ujmú k lopte domáci, alebo hostia v menšom počte rozhodnú jednogólovým rozdielom.
     
    80
    ŠANCA ZA ŠANCOU! Liptovský Mikuláš sa po centri z pravej strany dostal do zakončenia, konkrétne Labun vystrelil kolenom, ale brankár hostí Michalík vytiahol perfektný reflexný zákrok, ktorým podržal svoj tím, nasleduje roh.
     
    81
    Fuják dobre kopol roh z ľavej strany, tá však skončila v množstve hráčov na hlave jedného hráča hostí, ktorý ju posla do bezpečia.
     
    83
    Po rýchlom útoku sa domáci dostali do zakončenia, strela Moronga skončila vysoko nad.
     
    84
    Morong v ďalšej šanci, spoza 16-tky napálil loptu iba do obrancu, následne spracovanie Janeca skončilo u obrany súpera.
     
    84
    Lišivka rozohráva akciu domácich v strede ihriska, lopta skončila na kraji odkiaľ Fuják centroval iba do náručia brankára.
     
    85
    Nepríjemný center z kraja ihriska, do zakončenia išiel pádom Popik, ktorý netrafil loptu.
     
    86
    Ružiná po dlhšom čase v útoku, center po kraji ihriska smeroval na Ferenca, ktorého dobre dotlačil Kubena, následne lopta skončila za čiarou.
     
    88
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa dočkali, po dlhšom tlaku, držaní lopty sa lopta ocitla pred malým vápnom hostí, prvý pokus RICHARDA ŠUPEJA bol zablokovaný, následná strela však obtrela tyč, následne natiahla sieť za Michálikom.
     
    90+1
    Ružiná dala gól! Hostia si zaslúžia pochvalu, po inkasovanom góle a obdržanej červenej karty z 53. minúty sa im podarilo v samom závere po skrumáži v 16-tke vyrovnať zásluhou MÁŔIA KURÁKA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 16. kola medzi Liptovským Mikulášom a Baníkom Ružiná výsledkom 1:1. V prvom polčase dominoval domáci tím, ktorý si z množstva šancí nedokázal vstreliť gól, oba tímy sa tak rozišli bezgolovým rozdielom.

    Začiatok druhého polčasu bola hra trošku vyrovnanejšia, celý priebeh však poznamenal moment z 53. minúty, keď po druhej žltej karte išiel predčasne pod sprchy Teixeira. Po tomto verdikte hlavného rozhodcu s do jasného tlaku dostali domáci, tí však po dlhšom držaní lopty a množstve šancí neskórovali, zlomový moment prišiel však dve minúty pred koncom, keď Šupej na dva krát poslal domácich do vedenia, v nadstavenom čase však hostia s desiatimi dokázali využiť skrumáž v 16-tke Liptovského Mikuláša, keď strela Kuráka rozhodla o konečnom výsledkom 1:1.
     
    Lúči sa s vami Tomáš Batiz, verím že dnešný online prenos vám priniesol presne to čo ste na našom webe hľadali. Prajem pekný zvyšok večera. (15:29:05)

    Tomáš Batiz

    Góly: 88. Šupej - 90+1. Kurák

    Karty:   43. Lišivka (LMI), 53. Malec (LMI) - 38. Kurák (RZN), 40. Ometák (RZN), 45. Teixeira (RZN)   53. Teixeira (RZN)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Mizerák, Šupej, Lišivka, Moravčík, Balluch, Pastva, Malec.
    FK Baník Ružiná: Michalík, Ferenc, Štajer, Marko, Urbánek, Kamendy, Teixeira, Boháčik (K), Ometák, Kurták, Balaško.

    Rozhodca: Matúš - Vindiš, Ferenc