Feyenoord – Amsterdam 4:2 (kon.) | Twente – Groningen 4:1 (kon.) | Nijmegen – Den Haag 2:0 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
2:0 (2:0)
HFC ADO Den Haag
cz Nedeľa 29.01.2012, 16:30Holandská Eredivisie
     
    86
    Poslední střídání zápasu a na hřišti již neuvidíme pro zranění Ryana Koolwijka. Na jeho post přichází Francouz Rémy Amieux.
     
    85
    Tentokrát se k míči dostal John Verhoek, ale branka dnes Den Haagu asi není přána. Hráč, který je v ADO na hostování ze Stade Rennes, asi z šesti metrů selhal a přestřelil.
     
    77
    Wesley Verhoek je již odnášen na nosítkách a místo něj jde na trávník Mike Van Duinen.
     
    73
    Dvojnásobné střídání také na straně Nijmegenu. Ze hřiště zmizeli Genaro Zeefuik a Leroy George. Novými tvářemi jsou John Goossens a Melvin Platje.
     
    74
    Žluté napomenutí také pro Dána Kevina Conboye, jenž zfauloval Wesleyho Verhoeka.
     
    72
    Kevin Visser zatahuje za záchrannou brzdu a chytá za dres rozběhnutého Génara Zeefuika, jenž je na NEC na hostování z Eindhovenu. Jasná žlutá pro obránce Den Haagu, Zeefuik by uháněl sám na bránu.
     
    66
    Domácí Nick Van Der Velden teď přestřeluje úplně prázdnou Coutinhovu branku zhruba z jednoho a půl metru! To se vidí opravdu málokdy zahodit takovouto tisíciprocentní šanci...
     
    58
    Lasse Schøne umí nejen střílet branky, ale také pohledně šance připravovat. Z další jeho pěkné přihrávky mohl těžit Nick Van der Velden ovšem z vyložené pozice neuspěl.
     
    49
    Dělovka Wesleyho Verhoeka skončila na tyči branky Gábora Babose. Hosté mohli snížit nepříznivý stav, ale stále jsou více u míče a jejich aktivita je větší než u domácích.
     
    45
    Ze hřiště odešli v poločase Radosavljević a Horváth. Na jejich posty se na trávníku objevili čerství Belgičan Chiró N'Toko a Charlton Vicento.
     
    46
    Hned po dvaceti vteřinách druhého poločasu byl ostrým skluzem poslán na trávník dvougólový Schøne a obránce Christian Kum vidí žlutou kartu. Bude se kopat přímý kop z osmnácti metrů.
     
    37
    Záložník Aleksandar Radosavljević se zcela nehlídán dostal k balonu na hranici šestnáctky, ale místo střeleckého pokusu si potáhl míč do strany a dostal se ze pěkné pozice mimo. Škoda pro hosty, tohle byla velice dobrá příležitost.
     
    32
    Krisztián Vadócz byl blízko třetí brance! Po rohovém kopu se sám ocitl v okolí penaltového puntíku, ale jeho přízemní pokus výtečně lapil Gino Coutinho!
     
    28
    Po rychlém brejku Nijmegenu chystal Génaro Zeefuik "hattrickovou" přihrávku pro Lasse Schøneho jenže obránce mu nakonec do střely vložil své tělo a bude se kopat jen rohový kop.
     
    16
    S faulem na George je spojena také žlutá karta, kterou dostal jako první v zápase Maďar Gábor Horváth.
     
    17
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Právě autor přihrávky před pádem Leroye George pohodlně posílá z penaltového puntíku brankáře na druhou stranu a LASSE SCHØNE tak slaví zvýšení náskoku domácích!
     
    16
    Pokutový kop pro Nijmegen! Gábor Horváth stáhl k zemi George, který dostával pěknou přihrávku od Lasse Schøneho. Kopat ji bude opět dánský ostrostřelec, který dnes již jeden gól dal.
     
    8
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Branka hned v osmé minutě! Na přihrávku Genara Zeefuika si pěkně naběhl dánský střelec LASSE SCHØNE a posílá domácí celek do vedení střelou podél nohy brankáře Coutinha k levé tyči.

    Tomáš Martínek

    Góly: 8. Schøne, 17. Schøne

    Karty:   74. Conboy (NIJ) - 16. Horváth (HAA), 46. Kum (HAA), 72. Visser (HAA)


    NEC Nijmegen: Babos - Szelesi, Čmovš, Nuytinck, Conboy - Van Der Velden, Vadócz, Schøne - Koolwijk (86. Amieux), George (73. Goossens), Zeefuik (73. Platje). Trenér: Alex Pastoor.
    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Kum, Visser, Horváth (46. N'Toko), Supusepa - Immers, Radosavljević (46. Vicento), Toornstra - Verhoek W. (77. Van Duinen), Verhoek J., Chery. Trenér: Maurice Steijn.

    Rozhodca: Maarten Ketting