Feyenoord – Amsterdam 4:2 (kon.) | Twente – Groningen 4:1 (kon.) | Nijmegen – Den Haag 2:0 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
2:0 (2:0)
HFC ADO Den Haag
cz Nedeľa 29.01.2012, 16:30Holandská Eredivisie
     
    Domácí Nijmegen vítězí s Den Haagem 2:0 a po zásluze se tak v tabulce dostává právě před svého dnešního soupeře na jedenácté místo. Zápas rozhodl výborně hrající Lasse Schøne, který zařídil obě branky hned v úvodu zápasu a brankář Babos si připisuje druhé čisté konto v řadě. Den Haag měl v zápase náznaky šancí, ale tu asi největší John Verhoek v poslední čtvrthodině neproměnil. S přáním příjemného večera se s vámi loučí Tomáš Martínek. (18:25:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Faulován je Vadócz a Kevin Visser může rozhodčímu jen děkovat, že mu neudělil druhou žlutou kartu v zápase a vytáhl jeho nedovolený zákrok za hranici pokutového území. Mohla to být červená karta a penalta pro Nijmegen.
     
    90+1
    Den Haag se nadechuje k posledním útokům aby ještě s výsledkem něco udělali, ale stoperská dvojice Čmovš s Nuytinckem dnes hrají velice dobře.
     
    90
    Sudí kvůli dvěma delším přerušením kvůli ošetřování hráčů nastavuje čtyři minuty navíc.
     
    89
    Kombinace Nijmegenu na krátko je zakončena Rémy Amieuxem, jenže střela měla spíše rugbyové parametry a letí hodně nad bránu Coutinha.
     
    87
    Centr hostů sice schoval do svých rukavic kapitán Nijmegenu gólman Gábor Babos, jenže ještě v letu na zem se snažil do míče kopnout Van Duinen. To se samozřejmě domácím hráčům nelíbí a situaci konzultují s rozhodčím.
     
    86
    Poslední střídání zápasu a na hřišti již neuvidíme pro zranění Ryana Koolwijka. Na jeho post přichází Francouz Rémy Amieux.
     
    85
    Tentokrát se k míči dostal John Verhoek, ale branka dnes Den Haagu asi není přána. Hráč, který je v ADO na hostování ze Stade Rennes, asi z šesti metrů selhal a přestřelil.
     
    83
    Stoper Pavel Čmovš teď ekvilibristickým zákrokem skvěle vyřešil centr Immerse z levé strany a odkopl míč na střed hrací plochy, tedy do bezpečí pro NEC.
     
    82
    Pokus o brejk Goossense končí na kopačce Gina Coutinha, který vyběhl daleko z brány a možnou šanci domácím utnul.
     
    80
    Delší dobu se na hrací ploše nic nedělo, až diváky zvedla ze sedadel přízemní střela Johna Goossense, která ale minula levou tyčku Coutinhovy branky zhruba o půl metru.
     
    77
    Wesley Verhoek je již odnášen na nosítkách a místo něj jde na trávník Mike Van Duinen.
     
    76
    Dlouhou dobu se nehraje, neboť zdravotní stav Verhoeka mu nedovoluje v dalším pokračování v zápase. Bude muset být vystřídán a je odnášen na nosítkách...
     
    73
    Dvojnásobné střídání také na straně Nijmegenu. Ze hřiště zmizeli Genaro Zeefuik a Leroy George. Novými tvářemi jsou John Goossens a Melvin Platje.
     
    74
    Žluté napomenutí také pro Dána Kevina Conboye, jenž zfauloval Wesleyho Verhoeka.
     
    72
    Kevin Visser zatahuje za záchrannou brzdu a chytá za dres rozběhnutého Génara Zeefuika, jenž je na NEC na hostování z Eindhovenu. Jasná žlutá pro obránce Den Haagu, Zeefuik by uháněl sám na bránu.
     
    71
    Leroy George nabídl obloučkem další možnost pro Schøneho ke zkompletování hattricku. Jeho hlavička ovšem mířila přibližně půl metru vedle levé tyče Coutinha.
     
    70
    Kapitán ADO Lex Immers fauluje Van Der Veldena a Schøne bude zahrávat přímý kop. Z něj ovšem domácí nic nevytěžili a po ztrátě míče Nuytincka útok končí.
     
    68
    Statistika držení míče se sice mírně vyrovnala, přesto jsou hosté nyní v útoku. Český stoper Pavel Čmovš ovšem odhlavičkovává míč do bezpečí.
     
    66
    Domácí Nick Van Der Velden teď přestřeluje úplně prázdnou Coutinhovu branku zhruba z jednoho a půl metru! To se vidí opravdu málokdy zahodit takovouto tisíciprocentní šanci...
     
    65
    Ve středu hřiště fauluje Krisztián Vadócz, jeden z mnoha maďarských fotbalistů hrajících dnešní utkání. Rozhodnutí sudího se hodně diví, ale Den Haag bude pokračovat v útočení.
     
    63
    Zadák Nijmegenu Bram Nuytinck teď hasí další požár v defenzivě NEC. Hosté se stále nevzdávají, i když nyní ztratili míč a pro Nejmegen přichází roh.
     
    61
    Zoltán Szelesi teď byl v ostrém souboji s Cherym a pro Den Haag to znamená rohový kop.
     
    60
    Aktivní Leroy George padá v pokutovém území na zem po pádu N'Toka pod jeho nohy. Sudí ovšem na pískot domácích fanoušků nereaguje. Hraje se dále a druhá penalta se kopat nebude.
     
    58
    Lasse Schøne umí nejen střílet branky, ale také pohledně šance připravovat. Z další jeho pěkné přihrávky mohl těžit Nick Van der Velden ovšem z vyložené pozice neuspěl.
     
    56
    Wesley Verhoek možná centroval, ale míč se málem snesl do branky Babose. Tým Alles Door Oefening, což je zkratka ADO, je ve druhé půli lepším týmem.
     
    54
    Tjaronn Chery se probíjel domácí obranou, ale neuspěl. ADO se snaží jenže gólový efekt je nulový. Další postupný útok hostí teď zakládá na levé straně Chiro N'Toko.
     
    51
    Nákop do šestnáctky Den Haagu se nakonec nedostal ani k Georgovi ani Zeefuikovi. Přesto zde byli oba zcela nehlídaní a obránce Kum jen horko těžko hasil situaci.
     
    49
    Dělovka Wesleyho Verhoeka skončila na tyči branky Gábora Babose. Hosté mohli snížit nepříznivý stav, ale stále jsou více u míče a jejich aktivita je větší než u domácích.
     
    45
    Ze hřiště odešli v poločase Radosavljević a Horváth. Na jejich posty se na trávníku objevili čerství Belgičan Chiró N'Toko a Charlton Vicento.
     
    47
    Ryan Koolwijk nebezpečně střílel a Gino Coutinho by na střelu nedosáhl, pokud by se vešla mezi tři tyče.
     
    46
    Hned po dvaceti vteřinách druhého poločasu byl ostrým skluzem poslán na trávník dvougólový Schøne a obránce Christian Kum vidí žlutou kartu. Bude se kopat přímý kop z osmnácti metrů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou týmu jsou už na trávníku a vypadá to na střídání na straně Den Haagu.
     
    Domácí Nijmegen vede dá se říci po zásluze. Rychlá branka Schøneho byla podpořena o několik minut později proměněnou penaltou stejným hráčem. NEC se pak trochu zatáhli a aktivitu přenechali Den Haagu. Nijmegen ovšem hrozil z nebezpečných brejků a náskok po prvním poločase tak mohl být ještě vyšší. Druhá půle začne zhruba v 17:32.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Coutinho si stáhl centr po nákopu Vadócze a první poločas bude u konce.
     
    45
    Nastavovat se bude jen jedna minuta nad rámec pětačtyřiceti minut.
     
    43
    Nebezpečná střela na druhé straně stadionu McDOS Goffertstadion. Jens Toornstra napřáhl ze dvaceti metrů a Gáboru Babosovi málem míč propadl mezi rukama do branky. Nadvakrát ale neposedný míč zkrotil.
     
    42
    Domácí George výtečně uvolnil na pravé straně Nicka Van Der Veldena, ale jeho míč směrem na Génara Zeefuika nebyl přesný.
     
    41
    Jens Toornstra při útočné snaze fauloval a následně vztekle kopl míč do reklamní tabule. Má štěstí, že jeho počínání rozhodčí neohodnotil žlutou kartou.
     
    39
    Po faulu Nuytincka budou hosté zahrávat přímý kop. Míč proletěl malým vápnem Babose, ale balon se již dostal mimo ohrožení domácí branky.
     
    37
    Záložník Aleksandar Radosavljević se zcela nehlídán dostal k balonu na hranici šestnáctky, ale místo střeleckého pokusu si potáhl míč do strany a dostal se ze pěkné pozice mimo. Škoda pro hosty, tohle byla velice dobrá příležitost.
     
    35
    Den Haag opět několikrát centroval do pokutového území Nijmegenu, ale obránci si při hlavičkování počínali bezchybně.
     
    32
    Krisztián Vadócz byl blízko třetí brance! Po rohovém kopu se sám ocitl v okolí penaltového puntíku, ale jeho přízemní pokus výtečně lapil Gino Coutinho!
     
    30
    Hra má zatím dobré tempo a akce střídá akci. Po nepřesné přihrávce Schøneho v pokutovém území Den Haagu se urychleně hra přesouvá na druhou stranu, kde střílel Wesley Verhoek.
     
    28
    Po rychlém brejku Nijmegenu chystal Génaro Zeefuik "hattrickovou" přihrávku pro Lasse Schøneho jenže obránce mu nakonec do střely vložil své tělo a bude se kopat jen rohový kop.
     
    27
    Míč mají v 61 procentech času v držení hostující fotbalisté, ale kýžené šance to nepřináší. Nyní se po faulu na Toornstru dostávají k další standardce, jenže vysoký balon si v klidu stahuje ze vzduchu Babos.
     
    25
    Standardní situace pro Den Haag. Immers pěkně zakroutil míč směrem na penaltový bod jenže nikdo z hráčů ADO se k balonu nedostal.
     
    24
    Pokus o průnik Leroy Georgeho končí za brankovou čarou když jej dobře pokryl obránce Christian Kum. Gólman Gino Coutinho může v klidu odkopávat od branky.
     
    21
    Obránce Nijmegenu Zoltán Szelesi se snažil dostihnout dlouhou přihrávku po pravém křídle. Jenže míč o pár centimetrů již byl v zámezí a nadějná rychlá akce NEC končí.
     
    19
    Den Haag se ale neúnavně snaží něco s výsledkem udělat, ale dále než k pokutovému území se nemohou dostat. Domácí dobře brání dvoubrankový náskok a budou pravděpodobně hrozit z rychlých brejků.
     
    16
    S faulem na George je spojena také žlutá karta, kterou dostal jako první v zápase Maďar Gábor Horváth.
     
    17
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Právě autor přihrávky před pádem Leroye George pohodlně posílá z penaltového puntíku brankáře na druhou stranu a LASSE SCHØNE tak slaví zvýšení náskoku domácích!
     
    16
    Pokutový kop pro Nijmegen! Gábor Horváth stáhl k zemi George, který dostával pěknou přihrávku od Lasse Schøneho. Kopat ji bude opět dánský ostrostřelec, který dnes již jeden gól dal.
     
    15
    Rohový kop pro domácí Nijmegen, který vybojoval Leroy George. Z něj sice NEC nic nevytěžilo, přesto je stále u míče.
     
    13
    Gábor Babos měl velké problémy s dalekonosnou střelou kapitána ADO Lexe Immerse. Míč mu vypadl a nohou na poslední chvíli zakopl alespoň na roh před dobíhajícími hráči.
     
    12
    Hosté se dostávali k šestnáctce, ale pád Toornstry na zem na hranici velkého vápna rozhodčího k písknutí faulu nepřesvědčil.
     
    10
    Dá se říci, že NEC udeřil z první jejich vážnější šance. Míč už má opět Den Haag a pokouší se zrealizovat kloudnou akci, kterou by dokázali srovnat. Dlouhý míč Slovince Radosavljeviće ale John Verhoek nezachytil.
     
    8
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Branka hned v osmé minutě! Na přihrávku Genara Zeefuika si pěkně naběhl dánský střelec LASSE SCHØNE a posílá domácí celek do vedení střelou podél nohy brankáře Coutinha k levé tyči.
     
    5
    Lepší je zatím hostující ADO. Balon teď ovšem drží na kopačkách domácí celek, který hraje ve svých černo-červeno-zelených dresech. Den Haag si přivezl do Nijmegenu žluto-zelené dresy.
     
    2
    První pěkná akce Nijmegenu končí a fotbalisté Den Haagu utíkají rychle na druhou stranu hřiště. Míč má Wesley Verhoek a dostává se k šestnáctce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V dnešním utkání se jedná o souboj téměř sousedů ve středu tabulky. Domácí NEC Nijmegen je na čtrnácté pozici, ale v případě výhry se může dotáhnout až před desátý Heracles Almelo. Svěřenci kouče Pastoora poslední dva zápasy s Vitesse a Venlem vyhráli, takže by rádi na tuto bilanci chtěli navázat.

    Také ADO Den Haag by se chtělo poprat o evropské poháry, v současnosti je ovšem tento tým na dvanáctém místě na místo pro play-off ztrácí aktuálně sedm bodů. Po porážce 0:4 na Ajaxu remizovali hráči žlutozeleného celku s Rodou Kerkrade 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Nijmegen EC: Babos - Szelesi, Čmovš, Nuytinck, Conboy - Van Der Velden, Vadócz, Schøne - Koolwijk, George, Zeefuik. Trenér: Alex Pastoor.

    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Kum, Visser, Horváth, Supusepa - Immers, Radosavljević, Toornstra - Verhoek W., Verhoek J., Chery. Trenér: Maurice Steijn.

    Rozhodčí: Maarten Ketting.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Martínek

    Góly: 8. Schøne, 17. Schøne

    Karty:   74. Conboy (NIJ) - 16. Horváth (HAA), 46. Kum (HAA), 72. Visser (HAA)


    NEC Nijmegen: Babos - Szelesi, Čmovš, Nuytinck, Conboy - Van Der Velden, Vadócz, Schøne - Koolwijk (86. Amieux), George (73. Goossens), Zeefuik (73. Platje). Trenér: Alex Pastoor.
    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Kum, Visser, Horváth (46. N'Toko), Supusepa - Immers, Radosavljević (46. Vicento), Toornstra - Verhoek W. (77. Van Duinen), Verhoek J., Chery. Trenér: Maurice Steijn.

    Rozhodca: Maarten Ketting