Zlín – Sparta Praha 0:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 6:2 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:6 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Piatok 30.12.2011, 18:10Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    58:08
    Další dobrá šance pro Orsavu! Toho do příležitosti poslal Hrňa, Orsava byl ale tísněn Marušákem a nedokázal proto zakončit.
     
    55:58
    Neskutečný zákrok Martina Vojtka! Tváří v tvář třineckému strážci svatyně se ocitl hostující Tomáš Vlasák! Vlasák zvolil kličku do bekhendu, Vojtek mu ale v posledním okamžiku vložil do střely svou hůl! Vlasák ještě ztracenou situaci zachránil tím, že poslal puk zpoza branky do brankoviště. Kotouč už už letěl za brankovou čáru, když se po něm natáhl ležící Vojtek!
     
    54:38
    Hosté dostávají jednu z posledních možností, jak zdramatizovat koncovku střetnutí. Na trestnou lavici je poslán Jan Peterek, který podrazil jednoho z hostujících.
     
    49:23
    Rozhodčí vylučují na obou stranách. Za hosty je potrestán Jan Kovář, za domácí pak Miloslav Hořava. Oba dostali dvě minuty za hrubost.
     
    48:04
    Martin Lojek - 2 minuty - hákování.
     
    46:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná akce Ocelářů znamená třetí branku v síti Indiánů! David Ostřížek protečoval puk pro najetého Lukáše Mičulku! Ten zajel za branku, natáhl na sebe tři bránící hráče a poslal kotouč na hůl zcela nekrytého JAKUBA ORSAVY! Třinecký mladík nezpanikařil, kličkou do bekhendu si položil Mazance a zavěsil do prázdné branky! Asistence: Lukáš Mičulka, David Ostřížek.
     
    42:37
    Do samostatného úniku se tlačil Jakub Orsava. Třinecký mladík dostal pas na červenou a snažil se projet mezi dvojici bránících hráčů. Už už se zdálo, že Orsava půjde do sóla, když jej zahákoval Jiří Vykoukal. Domácí hrají šestou přesilovku.
     
    39:15
    Neskutečné štěstí na straně Plzně! Do přečíslení dvou na jednoho se při vlastním oslabení dostali Bonk s Klimentou! Akci vedl Bonk, který se rozhodl pro individuální akci! Napoprvé trefil Mazance, pak třineckého kapitána zastavila tyč!
     
    37:45
    První vyloučení na straně Třince. Ve středním pásmu hrál nedovoleně Lukáš Zíb, který dostal dvě minuty. Příštích deset vteřin se bude hrát ve čtyřech, pak začne hostující přesilovka.
     
    35:56
    Za odraženým pukem se vydal Erik Hrňa. Ten dokázal zachytit puk kousek za útočnou modrou, pak jej ale zastavil faul hostů. Na trestnou lavici usedá Radek Duda, který krosčekoval třineckého forwarda.
     
    27:01
    Oceláři se poté dostali opět do obrátek a drželi hosty v jejich třetině. Ze všeho pramení další faul na straně Indiánů. Na trestnou lavici usedá František Kaberle, který se provinil sekáním. Oceláře tak čeká v pořadí již čtvrtá přesilovka.
     
    26:14
    David Květoň vybojoval puk pro Erika Hrňu! Ten jej zavezl do třetiny Plzně, aby poté vrátil kotouč najetému Květoňovi! Třinecký forward Mazance nepřekonal, puk se ale odrazil k dojíždějícímu Bonkovi! Ten se snažil přelobovat klečícího Mazance, kotouč ale letěl mimo tři tyče!
     
    24:27
    Dvě šance pro Jana Stránského! V první akci si Stránský vybruslil zpoza branky do střelecké pozice, poté ale trefil jen beton brankáře Vojtka! Podruhé mu přihrával jeden z jeho spoluhráčů, Stránský z první ale trefil jen lapačku pozorného brankáře Ocelářů!
     
    23:03
    Plzenští se poprvé v této třetině dostali před Vojtka a vypracovali si velký tlak! Na brankáře domácích dotírali Straka, Duda či Hanzlík, ani jeden ale nepřekonal třineckého strážce svatyně, který chvílemi už ležel na ledě!
     
    19:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dokázali zužitkovat rostoucí tlak a vsítili druhou branku! Z téměř nulového úhlu střílel TOMÁŠ KLIMENTA! Už už se zdálo, že Mazanec jeho střelu udrží! Kotouč si ale našel skulinu v Mazancově výstroji a proskočil do sítě! Asistence: Jan Peterek.
     
    16:51
    Další dobrá šance na straně Třince! Hrňa našel zcela volného Radka Bonka, ten ale, místo střely, zvolil přihrávku na Orsavu. To ale domácí kapitán neměl dělat, jelikož hosté jeho pas zastavili.
     
    15:07
    Hosté jdou opět do čtyř. Dalším provinilcem Plzně je Jiří Hanzlík, který hrál příliš vysokou holí.
     
    13:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otevírají skóre zápasu! Po uplynutí početní výhody se kotouč dostal na modrou, kde stál Petr Hořava! Ten nahodil na branku, před Mazancem ještě clonil BRYAN McGREGOR! Tomu se podařilo zasáhnout letící puk a poslat jej mimo Mazancův dosah! Asistence: Petr Hořava, Jiří Polanský.
     
    12:50
    Obrovská šance Třince! Erik Hrňa posílal žabičku skrz brankoviště na volného Davida Květoně, ten ale, ve stoprocentní šanci, jen promáchl! Hosté se osvobodili.
     
    11:32
    Oceláři poté pokračovali náporem. Zpoza branky nahrával Bonk, najíždějící Zíb ale jen promáchl. Domácí to nemusí mrzet, jelikož rozhodčí viděli nedovolený zákrok na straně hostů. Na trestnou lavici usedá Michal Dvořák, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    08:04
    Budeme svědky první početní výhody utkání. Petr Hořava se vydal na útočný výlet, který museli hosté zastavit nedovoleným způsobem. Na trestnou lavici putuje František Kaberle, který dostal dvě minuty za hákování.
     
    07:04
    Další dobrá šance Třince! Do přečíslení dvou na jednoho šli Bolf s Miloslavem Hořavou. Celou akci táhl Hořava, který se nakonec rozhodl pro střelu! Kotouč mířil na bližší tyč, tam byl ale Mazancův beton!
     
    04:55
    Neskutečná akce Martina Straky! Ten jel proti jednomu obránci, ze kterého si udělal kličkou do forhendu dobrý den! Straka se poté pokusil o stejný kousek i proti Vojtkovi, ten ho ale zastavil svou vystrčenou holí!
     
    02:35
    První gólová akce zápasu! David Ostřížek protlačil puk na Jakuba Orsavu, který měl před sebou volnou cestu! Orsava si najel za modrou, odkud musel střílet, jelikož ho dojížděl jeden z hostujících beků! Orsava mířil pod lapačku, Mazanec chytá!

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 14. McGregor (Hořava P., Polanský), 20. Klimenta (Peterek), 47. Orsava (Mičulka, Ostřížek)


    HC Oceláři Třinec: Vojtek (Hollý) - Zíb, Pavlík, Lojek, Bolf, Richter, P. Hořava, Hudec, Kania - D. Květoň, Bonk, Hrňa - Klimenta, Peterek, M. Hořava - McGregor, Polanský, Kohn - Orsava, Ostřížek, Mičulka
    HC Škoda Plzeň: Mazanec (Svoboda) - Vykoukal, Hanzlík, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Kinrade, Růžička - Andrašovský, Straka, Vlasák - Duda, Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Mrňa

    Rozhodca: Hradil, Minář - Lederer, Kis