Sokolov – Sparta B 2:0 (kon.) | Bohemians – Ústí n. L. 2:0 (kon.) | Karviná – Zlín 1:0 (kon.)
Táborsko – Čáslav 3:0 (kon.) | Brno – Třinec 0:0 (kon.) | Opava – Znojmo 0:1 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
0:0 (0:0)
FK Třinec
cz Sobota 17.09.2011, 17:00 • Městský stadion Srbská, Královo Pole - Brno • Chance Národní Liga (CZ)
     
    To je z Brna vše, přeji pěkný zbytek sobotního večera a na počtenou. (18:54:58)
     
    Hráč utkání podle onlajny.cz:

    Jednoznačně brankář Třince Martin Lipčák, který předvedl několik skvělých zákroků a hlavně v první půli zachránil svému týmu kůži.
     
    Okamžik utkání:

    Kdyby Šamánek proměnil svoji šanci v desáté minutě, mohlo být vše jinak. Zbrojovka měla v první půli několik možností, ovšem ztroskotala na výborném brankáři Lipčákovi.
     
    Ani ve druhé půli jsme branku neviděli. Druhá půle už byla vyrovnanější, Brno žádnou velkou příležitost nemělo, naopak Třinec nastřelil břevno. Zápas tak končí dělbou bodů. Gólová marnost Zbrojovky trvá, Třinec nepřidal ve čtvrtém zápase výhru, ale tentokrát jen bod.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavovat se bude pouhá jedna minuta, čím dál reálněji to tak dnes vypadá na dělbu bodů.
     
    89
    Rohový kop Brnu nic nepřinesl, posléze se však opět dostal k centru Koloušek a jeho druhý pas měl správné parametry, hlavička Doležala však skončila mimo. Brněnský hráč reklamoval rohový kop, ale bude to jen odkop. Trenér Zbrojovka René Wagner pak zlostí nakopl láhev s pitím.
     
    88
    Petr Nekuda znovu v akci, ale tentokrát negativní. Vidí totiž z rukou rozhodčího Nenadála žlutý kartonek.
     
    88
    Nekuda bojoval u rohového praporku nejprve s jedním a pak hned s dvěma Brňáky. Nakonec na ně nevyzrál a nevybojoval ani rohový kop.
     
    87
    Doležal se sice zlobí, ale fauloval a rozhodčí to dobře viděl. Kopat se bude proti bráně Tomáše Bureše.
     
    85
    Centr Paška před bránu, ale tam jen hráči v modrém a Tomáš Došek, který nemůže svými výškovými parametry na hlavičkáře stačit.
     
    84
    Doležal byl teď ve vápně trefen polocentrem, polostřelou, kdyby zpracoval nebo míč tečoval na bránu, měl by Martin Lipčák plné ruce práce. Takhle byl Doležal, jak už bylo zmíněno pouze trefen.
     
    83
    Hanus to zkoušel z podstatně větší dálky, ale střela mu vůbec nesedla. Hra se teď rychle přelíná z jedné strany na druhou, každá chybička teď rozhodne.
     
    82
    Poslední střídání Třince. Na hřiště se podívá Martin Pospíšil, který vystřídá Martina Marošiho.
     
    81
    A mohlo být rozhodnuto! Miroslav Ceplák dva metry před vápnem napřáhl a perfektní táhlou ranou trefil břevno brněnské brány, Burešovi ještě teď zvoní v uších, Brno mělo nyní velké štěstí.
     
    79
    Rychlý brejk Třince tři na dva po ztrátě míče Brna. Přihrávka mířila na Szmeka na pravou stranu, na druhé straně byl možná v trochu výhodnější pozici Maroši. Každopádně Szmek se sice dostal ke střele, ta ale byla zblokována.
     
    78
    Dobrý náběh brněnských hráčů na míč ze středu hřiště. Rýsovala se dobrá, takřka skvělá šance pro domácí, ale Tomáš Došek si při zpracování šlápl na míč a cela situace byla nenávratně ztracena.
     
    77
    Zbrojovka v tlaku, ale ani ze standardek, ani z rohových kopu Lipčákovi nenadělala žádné problémy. Třinec je však stále v sevření.
     
    75
    Další brněnské střídání. Do hry se zapojí Jan Hromek, který vystřídá brněnského kapitána Petra Švancaru, který se dnes stejně jako ostatní gólově neprosadil.
     
    75
    Patrik Siegl si tvrdě vyšlápl u postranní čáry na Paška a vidí za to po zásluze žlutou kartu, rozhodčí neváhal ani na chvíli.
     
    73
    V závěru utkání to bude boj, Šanci na výhru totiž mají oba týmy v podstatě stejné, teď jen kdo nakonec zápas přetáhne na svoji stranu. Nicméně jako varianta se nabízí i remíza, který je teď nejvíc pravděpodobná.
     
    72
    Standardky teď na obou stranách. Brno svoji neproměnilo a ani Třinec přímý kop nepřetavil v branku. Patrik Siegl mířil dva metry nad břevno.
     
    71
    ...roh nic nepřinesl, ale po kratší rozehře se k míči dostal nový muž na hřišti Tomáš Došek a mohl ihned ohrozit Lipčáka. Před velkým vápnem už si připravoval míč ke střele, hostující obrana ho ale na poslední chvíli zablokovala.
     
    70
    ...předtím ale ještě střídání. Rostislava Šamánka, který dnes neproměnil několik dobrých šancí nahrazuje Tomáš Došek.
     
    69
    Václav Koloušek předvedl své technické dovednosti a dostal se až do vápna, jenže tam už ho míč neposlouchal, bude alespoň rohový kop...
     
    68
    Švancara postupoval po levém křídle, ale odcentrovat se mu nepovedlo a nebude z toho ani rohový kop. Zbrojovka však stále u míče, ovšem obklíčena na levé straně.
     
    67
    Tak první výraznější střelecký pokus Třince v tomto utkání. A nemohl to být nikdo jiný, než Petr Nekuda. Ten Pálil přesně z hranice velkého vápna a donutil Bureše pořádně se natáhnout. Brněnský brankář musel přízemní pokus vyrazit.
     
    66
    Na Srbskou si dnes našlo cestu 1575 diváků.
     
    65
    Nepovedený brněnský centr končí bezpečně v moci brankáře Třince Martina Lipčáka. Stejně pohodlně si na míč po centru došel i Tomáš Bureš. Nyní je situace taková, že do vedení může jít kterýkoliv z týmů.
     
    64
    Druhé třinecké střídání. Ze hry odchází Tomáš Gavlák a na jeho místo přichází Radek Szmek, třeba bude mít více štěstí než jeho kolega.
     
    63
    Do útoku se po faulu na Kolouška na středovém kruhu opět chystají domácí, ale jejich útok končí neúspěchem a posléze i ofsajdem.
     
    62
    ...Bureš musel centr vyboxovat, se zbytkem už si poradila domácí obrana.
     
    61
    Po povedené akci se k míči dostal Ceplák, ale do vápna se mu odcentrovat nepovedlo, protože byl jeho pas zblokován na rohový kop...
     
    60
    Tak iniciativa se opět prohodila. Zbrojovka měla další roh. Pak se k dalšímu centru dostal Buchta a ve vápně to hodně vřelo, žádný s nabíhajících hráčů se však do zakončení nedostal.
     
    59
    Rohový kop i na druhé straně a také zakončení hlavou, které však bylo málo důrazné a brankář Lipčák neměl žádný problém.
     
    58
    ...roh bezprostřední nebezpečí nepřinesl, k odraženému míči se však na šestnáctce dostal Ceplák a z voleje zhruba o dva metry přestřelil bránu.
     
    57
    Ale ještě před tím střídání na straně Brna. Ze hry odchází Václav Tomeček, kterého na hřišti nahradí Michal Sedláček.
     
    56
    Třinec začíná mít územní převahu a postupně dostává zápas na svoji stranu, teď si vybojoval další roh...
     
    55
    Rohový kop Třince a opět takový nijaký, hodně přetažený a tudíž žádné ohrožení pro Bureše. Navíc je ještě míč v moci Zbrojovky, který se teď může po dlouhé době podívat opět do útoku.
     
    54
    Hosté teď častěji u míče a tím pádem také ve větší útočné aktivitě. Teď měl Třinec standardku ale opět se mu nevyvedla. Hostům dnes tyto situace vůbec nejdou.
     
    53
    Dlouhý aut vhodil do brněnského vápna Siegl, ale nemělo to účinek. Zbrojovka si poradila a odvrátila míč na polovinu Třince. Hosté tak musí opět od znova.
     
    52
    Standardka Třince neskončila ničím jiným, než odvrácením míče. Přesto zůstávají ještě hosté u míče. Zbrojovka tak musí být nadále v pozoru.
     
    51
    Doležal v další možnosti. Tentokrát to však nebylo hlavou. Brněnský útočník odolal tlaku dvou bránících hráčů a následně pálil těsně vedle levé tyče.
     
    50
    Po standardce se k hlavičce se k hlavičce dostal Doležal, ale neměl výhodnou pozici. Za ním ještě čekal na míč Simerský, ale pochopitelně se nedočkal.
     
    49
    Třinec v útočné aktivitě, kterou ale zastavil útočný faul. Mezitím byl mimo hřiště ošetřován jeden z třineckých hráčů.
     
    48
    Kuriózní situace mohlo nastat před Burešem. Siegl odcentroval z levé strany, ve snaze odvrátit míč však ohrozil vlastního brankáře nepovedeným odkopem Tomeček.
     
    47
    ...tak ani napodruhé to nevyšlo, Třinec se ubránil a může myšlenky jiné než na bránění, uvidíme.
     
    46
    Hned na úvod další práce pro brankáře Lipčáka, který musel vytáhnout povedenou střelu na rohový kop, ten sice Brnu nevyšel, ale celou situaci si mohou domácí zopakovat...
     
    46
    Trenér Třince Lubomír Luhový připravil o přestávce jednu změnu. Do hry v druhé půli nezasáhne Tomáš Matoušek, kterého nahradí Miroslav Ceplák.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle byla ve znamení šancí Brna, které bylo lepší. Třinec si žádnou zajímavou situaci nedokázal vytvořit, naopak se musel povětšinou bránit. Zbrojovka však své možnosti nevyužila, hned do několika se dostal Šamánek. Třinec možná čeká v kabině menší bouřka, uvidíme, co nabídne druhá půle.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Rychlý výpad duo Malíř, Nekuda, který končí rohovým kopem. Pokud by Brno teď inkasovalo, byla by to velká rána. Z rohu však nic nebezpečného pro brankáře Bureše nepřišlo.
     
    44
    První žlutá karta dnešního utkání, kterou si po faulu vysloužil třinecký Tomáš Matoušek.
     
    42
    Myslím, že Třinečtí už by byli rádi, kdyby první půle skončila. Úvodní část zápasu se jim totiž moc nevyvedla, tedy až na brankáře Lipčáka, tomu se naopak vyvedla náramně.
     
    41
    Další zajímavá možnost před třineckou brankou. Aktivní Buchta se uvolnil na levé straně, odcentroval na penaltu, kde byl na hlavičku připravený Doležal. Míč však ve výskoku tísněn obráncem, netrefil ideálně a hlavička mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    40
    Další třinecký centr do vápna, ale opět nic z toho. Na druhé straně se nezdařil útok Brnu.
     
    39
    Třinec mohl mít také šanci. po centru z pravé strany poněkud zaspal brankář Bureš, nakonec ale vše pro Brno dopadlo dobře.
     
    38
    ...to však dlouho neplatilo, po dalším centru se míč odrazil za velké vápna k Buchtovi, který vyslal střelu podobnou té Tomečka z úvodu utkání. Brněnský hráč mířil k pravé tyči, ale opět se perfektně předvedl brankář Martin Lipčák, jen kvůli němu se hraje stále bez branek.
     
    37
    ...Koloušek však roh hodně přetáhl. Celou situaci si mohl zopakovat z opačné strany, tentokrát se ale k míči postavil Švancara. To mu se vedlo o něco lépe. ale žádný z hráčů se k zakončení nedostal...
     
    36
    Doležal se snažil prosadit po pravé straně, nakonec se dostal ke střele a proti přesile vybojoval alespoň rohový kop...
     
    35
    Chyba v brněnské souhře. Brno stále čeká na branku, šancí měla celkem dostatek, ale na ty se zápasy nevyhrávají a v jihomoravské metropoli to moc dobře vědí.
     
    34
    Oba trenéři stále na hranici svých vymezených prostorů. Bude to pro ně těžký zápas. Mezi tím vyslal na brněnskou bránu střelu Nekuda, ale nebyla povedená, navíc byla ještě tečována.
     
    33
    Odražený míč se snášel na levou stranu vápna k Petru Švancarovi, ten míč chtěl trefil z voleje. Pokud by se mu to povedlo, byl by to pravděpodobně gól. Brněnskému kapitánovi, však míč hrubě nesedl.
     
    32
    Třinec se neprosazuje ani z rohových kopu, zatím mu to prostě a jednoduše nejde. Na druhou stranu se tak mohl vydat Švancara, ale situaci ideálně nevyřešil.
     
    31
    ...Třinec se však dokázal v klidu ubránit a poslal míč na polovinu Zbrojovky.
     
    30
    Švancara faulovaný a bude z toho zajímavá standardka, ke které se samozřejmě blíží Václav Koloušek...
     
    29
    Nekuda se prosadil po pravém křídle, dostal se i do vápna, ale neměl komu, takže moc variant, co s míčem neměl. Nakonec je jeho pas na šestnáctku zblokován.
     
    28
    Na druhé straně Lubomír Luhový zatím s hrou svých svěřenců moc spokojený být nemůže a stále má hráčům, co říct.
     
    27
    Brno zatím vychází změna v rozestavení a mohlo by to být to, co trenér Zbrojovky René Wagner toužebně hledá, ale uvidíme podle výsledku dnešního zápasu. Zatím to pro domácí nevypadá zle.
     
    26
    Třinec se zatím dostává jen ke standardním situacím, další z nich skončila v náručí Bureše, který zatím nemusel zatím nic závažného řešit.
     
    25
    Znovu Šamánek a znovu ve velké šance. Gól však ne a ne dát. Tentokrát dostal centr před bránu, byl asi pět metrů od branky. Tísněn obránci však zamířil jen do noh Lipčáka, který je zatím suverénně nejlepším hráčem na hřišti.
     
    24
    Třinec se nemůže dostat do hry, zatím to není tým, který třikrát za sebou v lize vyhrál.
     
    22
    Třinečtí se postupnými krůčky pomalu přestěhovali na polovinu Brna. Jenže opět se jim standardka nějak výrazněji nepovedla, tedy spíše vůbec. Zbrojovka mohla jít do brejku. Švancara vysunul na levém křídle Tomečka, který se následně technicky pokoušel obstřelit zpoza vápna Lipčáka. Míč skončil těsně nad břevnem.
     
    21
    Opět to byl Nekuda, který se aktivně nabízel. Do šance se však dostal Gavlák. No do šance, míč mu přilétl na hlavu, hlavička však nebyla z nejpřesnějších.
     
    20
    Šamánek ve vápně a jeho střela, která byla zblokována, Kolem něj byli totiž hned tři třinečtí hráči. Přesto se po exekuci Šamánek chytl za hlavu, možná ví, že to šlo lépe. Následný rohový kop pak již nic nepřinesl.
     
    19
    Třinec se vydal do útočení po pravém křídle, ale Nekudovi byl pískán ofsajd. Jeden ze dvou třineckých útočníků bude asi dnes hodně aktivní.
     
    18
    Velký souboj o míč ve středu hřiště, následovala hlavičkovaná a neurovnaná hra stále trvá.
     
    17
    Rohový kop Třince se snesl do pokutového území, ovšem brněnská obrana si poradila. Hosté zatím čekají na nějakou výraznější šanci, stejně jako zhruba desítka fanoušků, která Třinec přišla podpořit.
     
    16
    Šamánek se pokusil o střelu a opravdu to byl jen pokus. Jeho střela totiž mířila hodně vedle a brankář Lipčák tak neměl žádnou práci, akorát dojít si pro míč.
     
    15
    Nebezpečí i před brněnskou brankou, velké problémy dělal obraně Nekuda, který důrazem ve vápně získal míč, do zakončení se ale nedostal a celou hru vrátil mimo ohrožení.
     
    14
    Třinec má stále plné nohy práce, Brno se opět natlačilo před velké vápno. Následně centroval z levé strany Kasálek, ale svým pasem žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    12
    Dobrá kombinace na jeden dotek před vápnem, jenže nakonec celou věc zhatila nepřesnost, jinak by z toho mohla být zajímavá střela.
     
    11
    ...rohový kop ohrožení třinecké branky nepřinesl. Brno však má navrch a Třinec je tím možná trochu zaskočený.
     
    10
    Velká šance Brno. Petr Švancara ukázal svoje individuální dovednosti, míč si potáhl do vápna, dokázal se uvolnit a odcentroval přesně na Šamánka, který z penalty hlavou protáhl Lipčáka, který vytáhl skvělý zákrok. Ale to ještě nebylo vše, míč se posléze dostal na šestnáctku k Tomečkovi, který ihned pálil k právě tyči. Opět se však ukázal třinecký brankář, jenž vyrazil projektil na roh...
     
    9
    Zbrojovka se stále tlačí dopředu, je to však tlak pouze po šestnáctku, Třinec nemá zatím větší problémy s bráněním.
     
    8
    Koloušek rozehrával standardku ze středového kruhu a nebylo to vůbec špatné, před Lipčákem byl totiž Doležal, který sice míč netrefil, ovšem třineckého brankáře to vyvedlo z konceptu a míč před ním ještě skočil. Se situací si ale nakonec poradil.
     
    7
    Více ze hry má sice po úvodních minutách Zbrojovka, ale Třinec postupem času hru vyrovnává a také se tlačí dopředu.
     
    6
    ...standardka rozehrána nakrátko a naopak se mohlo blýskat na druhé straně. Míč dostal dobře Doležal, dostal se na pravé straně do vápna. Lipčák dobře vyběhl, brněnský útočník ho sice dokázal obehrát, ale míč si poslal moc daleko.
     
    5
    Faul na polovině Brno, Třinec může zahrávat standardní situaci, kterou si na svá bedra vezme Patrik Siegl, který v Brně strávil několik fotbalových let...
     
    4
    Doležal se hanl za míčem, hostující obrana mu však nepovolila žádné ohrožení branky. Zbrojovka i přesto nadále zůstávala u míče, jenže pak přišla nepřesná přihrávka a poté centr jen k brankáři Lipčákovi.
     
    3
    A poprvé pořádně u míče Třinec. Malíř si narazil, následný pas na pravé křídlo však nemohl dostihnout, nebyl to ale špatný pokus a první osmělení na straně hostů.
     
    3
    Třinec si zatím míče moc neužívá, když už ho získá je ihned napadán hráči Brna, kteří dnes hrají systém 4-3-3, uvidíme, jak se jim změna rozestavení vyplatí.
     
    2
    Zbrojovka se pustila do soupeře s vervou. Nejprve nabíhal na centr ve vápně Švancara. Ten se pak ještě dostal k míči, jeho centr do vápna ale nebyl zužitkován.
     
    1
    Brno rozehrává dnešní zápas a může se jako první vydat do útoku, zatím však kombinuje na vlastní polovině a při přechodu přes půlku přišel třinecký faul.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na trávníku a za chvíli se zapojí do bitvy o další ligové body.
     
    Brno bude postrádat Ivo Zbožínka nově pak i Jaroslava Boráka, který se zranil v Čáslavi. Ze hry je i pro dnešní zápas Fall.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Bureš - Pašek, Polák, Kasálek, Buchta R. - , Tomeček, Koloušek, Simerský - Švancara (K), Doležal I, Šamánek

    Náhradníci: Doležal II, Král, Pernica, Hromek, Sedláček, Buchta P., Došek.
    Trenér: René Wagner.

    FK Fotbal Třinec: Lipčák (K) - Matoušek, Rehák, Kuděla, Siegl - Malíř, Maroši, Hanus, Joukl - Gavlák, Nekuda

    Náhradníci: Bruk, Pospíšil, Lisický, Surynek, Hupka, Ceplák, Szmek.
    Trenér: Lubomír Luhový.

    Rozhodčí: Martin Nenadál - Emanuel Marek, Jan Paták.
     
    Trenéři před zápasem

    René Wagner (Zbrojovka Brno): Třinec má oproti nám tu výhodu, že nehraje pod takovým tlakem. Když by se jim podařilo postoupit, tak to bude dobře, a když nepostoupí, tak se nic neděje. Další výhodou je skutečnost, že na rozdíl od nás mají tým dva nebo tři roky víceméně pohromadě. Hrají si stále svoji hru, mají nebezpečné útočníky i hráče ze stran. (zdroj: fczbrno.cz)

    Lubomír Luhový (Třinec): Moc o soupeři nevíme, Brno loni sestoupilo z první ligy a má ambice vrátit se zpět. V kádru má zkušené vynikající hráče jako Tomáš Došek, Petr Švancara nebo Václav Koloušek a dokáže si vytvořit spoustu šancí. Pro mě je jasným favoritem zápasu.

    Musíme hrát ještě lépe, než jsme hráli v předchozích třech zápasech, to znamená maximální koncentrovanost a zároveň nesmíme kazit přihrávky. (zdroj: Igor Mainka / fotbaltrinec.cz)
     
    Zbrojovka se nachází v nepříliš záviděníhodné pozici. Po šesti kolech má totiž pět bodů a je na patnácté, tedy sestupové pozici. Tyto fakty ambicím na rychlý opětovný návrat do první ligy moc nesvědčí. Svoji jedinou výhru zatím Brno vybojovalo venku se Sezimovým Ústím (1:2). Naposledy nestačilo opět na hřišti soupeře na Čáslav (1:0). Dnes tedy Jihomoravané budou za každou cenu usilovat o tři body, s Třincem to však nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    Třinec byl před sezónou pasován společně s několika týmy do pozice bojovníka o přední pozice a zatím se to více méně potvrzuje. Třinečtí však měli mizerný start do soutěže a za současnou pátou pozici vděčí třízápasové výherní sérii. Po prohrách se Zlínem, Karvinou a remíze s Varnsdorfem přišly úspěchy se Sezimovým Ústím (2:0), Mostem (1:4) a naposled doma se Sokolovem (1:0).
     
    Krásnou sobotu, vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu druhé fotbalové ligy mezi Zbrojovkou Brno a Třincem. Utkání začíná v 17:00.

    Zdeněk Plánka

    Góly:

    Karty:   44. Matoušek (TRI), 75. Siegl (TRI), 88. Nekuda (TRI)


    FC Zbrojovka Brno: Bureš - Pašek, Polák, Kasálek, Buchta R. - Tomeček (57. Tomeček), Koloušek, Simerský - Švancara (K), Doležal, Šamánek (70. Šamánek)
    FK Třinec: Lipčák (K) - Matoušek (46. Ceplák), Rehák, Kuděla, Siegl - Malíř, Maroši (82. Pospíšil), Hanus, Joukl - Gavlák (64. Szmek), Nekuda

    Rozhodca: Nenadál - Marek, Paták

    Diváci: 1575