Senica – Trnava 4:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Košice 4:0 (kon.)
B. Bystrica – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Ružomberok – Prešov 0:1 (kon.) | Nitra – Dubnica 1:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 19.03.2011, 15:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90
    V samom závere tréner Pavel Hapal pristupuje aj k svojmu tretiemu striedaniu, ktorým potvrdzuje sústredenie na defenzívu. Ihrisko opúšťa Ivan Lietava a na jeho miesto nastupuje Patrik Mráz. Následne rozhodca predlžuje hru ešte o dve minúty, ale vyzerá to tak, že nič výrazné sa už neudeje, Žilinčania svoj náskok postrážia a získajú ďalšie tri body.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času realizuje svoje druhé striedanie. Z ihriska odchádza za potlesku tribún Arturs Zjuzins, pre ktorého je tento potlesk absolútne oprávnený. Lotyšský mladík na trávniku ukázal, že by mohol byť skvelou investíciou do budúcnosti a dôstojnou náhradou za Róberta Ježa. Jeho miesto v závere zaujme Michal Škvarka.
     
    84
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz zahodili domáci futbalisti. Tomáš Majtán vysunul do šestnástky Ivana Lietavu, ktorý bol znovu sám zoči - voči Kuciakovi, ale ten aj tentokrát jeho pokus vyrazil. K odrazenej lopte sa však dostal Arturs Zjuzins,ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, ale loptu približne z 15 metrov namieril len do brvna hosťujúcej brány.
     
    82
    Teraz ale obrovská príležitosť Zlatých Moraviec na vyrovnanie výsledku. Na center z ľavej strany si na vzdialenejšej žrdi veľmi dobre nabehol domáci odchovanec Adam Žilák, ale svoju strelu z voleja nedokázal usmerniť medzi tri žrde Kuciakovej brány. Lopta skončila vysoko nad bránou a domáci tak stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    78
    Žilinčania zvyšujú tempo a začínajú výraznejšie tlačiť. Skvelú rýchlosť predviedol Momodou Ceesay, ktorý sa zmocnil lopty takmer na polovici ihriska, rýchlym behom ale prešprintoval hráča súpera a z kraja sa dostával až do šestnástky. Proti jeho následnej tvrdej strele veľmi dobre vybehol Kuciak a dokázal ju vyboxovať mimo brány. Následne hosťujúci tréner strieda aj tretíkrát. Juraj Tomášik nahradí Petra Orávika.
     
    73
    Hneď na to po dobrej možnosti domáci strieda po prvýkrát v stretnutí aj tréner Pavel Hapal. Ihrisko opúšťa Roman Gergel, ktorý mal veľký podiel na jedinom góle domácich a na svojom kraji oplýval dobrou hrou a pripravoval lopty pre svojich spoluhráčov. Na jeho miesto nastupuje Tomáš Majtán, ktorý sa v poslednom období zabýval na pozícii krajného záložníka.
     
    72
    Svoj výborný ofenzívny talent teraz predviedol žilinský hráč Arturs Zjuzins, ktorý zachytil rozohrávku súpera a rútil sa do voľného priestoru k šestnástke. Na jej hranici si ešte zasekol loptu proti jednému zo súperových futbalistov, ale do strely už nedal dostatok razancie a brankár Kuciak preto nemal výraznejší problém zakročiť a loptu chytiť.
     
    70
    Žilinčania sa dostali do obrovskej príležitosti, keď sa za obranu súpera nečakane dostal Vladimír Leitner a rútil sa sám na Kuciaka. Zoči-voči gólmanovi hostí ale neuspel a zakončil loptu vysoko ponad bránu. Následne tréner hostí reaguje na vývoj hry ďalším striedaním a snaží sa poslať nové sily do ofenzívy. Ihrisko opúšťa Karol Pavelka, ktorého nahradí Andrej Brčák.
     
    63
    Po viac ako hodine hry vidíme prvé striedanie v dnešnom dueli, ku ktorému sa odhodlal tréner Zlatých Moraviec Jarábek. Z ihriska sťahuje Martina Hruška, ktorý bol aktívny prevažne v úvode zápasu, ale neskôr sa do hry príliš nezapájal a nebol tak viditeľný. Na jeho miesto nastupuje Adrián Candrák, ktorý by mal priniesť novú krv do hry hostí.
     
    49
    Žilina dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostali do prvého ohrozenia hosťujúcej brány, ktoré sa končí gólom v Kuciakovej sieti. Výbornú prácu odviedol na ľavej strane Roman Gergel, ktorý presnou kolmou prihrávkou pred bránu našiel BABATOUNDE ISSIAKU BELLA, na ktorého strelu z prvej si síce gólman hostí siahol, ale loptu mimo brány nevytiesnil a tá skončila v sieti.
     
    42
    Žilinský útočník Ivan Lietava robí súperovi asi najväčšie problémy a je postrachom brankára Kuciaka. Ten na šťastie pre Zlaté Moravce zatiaľ nekapituloval, i keď teraz hlavne vďaka nepresnosti domáceho zakončovateľa. Vysoký Lietava vybiehal pre loptu za obranu, ale zakončoval už v páde a nedokázal namieriť presne a loptu poslal vedľa pravej žrde.
     
    38
    Gólman hostí sa okamžite po chytení lopty ju snažil dlhým výkopom poslať až na súperovu polovicu a preniesť tam tak ťažisko hry. Zlatomoravčania sa pokúšali o prienik, ktorý ale zastavil Ľubomír Guldan za cenu faulu. Rozhodca Trutz navyše siahol do kapsičky a po Pavlovičovi trestá aj prvého domáceho hráča, ktorý si takisto bude musieť dávať pozor.
     
    35
    Hra sa nám rozbehla a prelieva sa nám z jednej strany na druhú. Veľmi dobrú prácu teraz predviedol Momodou Ceesay, ktorý sa na pravej strane zbavil dvoch hráčov súpera a natlačil sa až do šestnástky, kde kolmou prihrávkou tesne pred bránu hľadal Lietavu. Ten sa už - už dostával do zakončenia, ale pred ním loptu pre istotu odkopol na roh Marek Janečka.
     
    29
    Po takmer pol hodine hry videli diváci najväčšiu možnosť v tomto stretnutí. Z ničoho nič sa v šestnástke hostí dostal k lopte Ivan Lietava, ktorý bol úplne nekrytý a sám pred brankárom Kuciakom. Svoj tretí gól v jarnej časti ale nepridal, keď loptu zakončil len do nôh súperovho gólmana. Bola to obrovská možnosť na strhnutie vedenia na stranu Žiliny.
     
    21
    Žilinčania sa teraz v posledných desiatkach sekúnd dokázali usadiť na polovici súpera predovšetkým vďaka rohovým kopom. Prvý center ľavačkou z pravej strany posielal Leitner na bližšiu žrď, odkiaľ ju obrana Zlatých Moraviec opäť odvrátila na roh. Krajný skúsený obranca domácich si tak center zopakoval, tentokrát poslal loptu do ohňa, kde sa najlepšie zorientoval Zdeno Štrba, ale jeho výbornú strelu k pravej žrdi Kuciak bravúrne vytiesnil do bezpečia.
     
    19
    Po dlhšom čase sa udialo niečo zaujímavejšie, aj keď sa to netýkalo žiadneho ohrozenia jednej či druhej brány. V strede poľa si v jednom zo súbojov počínal príliš tvrdo stopér Zlatých Moraviec Milan Pavlovič a jeho zákrok rozhodca neposúdil len ako faul, ale siahol aj do svojho vrecka a vytiahol mu žltú kartu. Obranca hostí si tak bude musieť dávať pri ďalších súbojoch pozor.
     
    6
    Výborná šanca Zlatých Moraviec a výrazné ohrozenie domácej bránky. Po rýchlej akcii na jeden dotyk sa dostala lopta od Orávika k Hruškovi, ktorý ju z prvej posielal pred bránu na bližšiu žrď, kde ju chrbtom k bráne otočený Žilák efektne zakončoval pätou, Dúbravka ale bol pozorný, dokázal pohotovo zareagovať a loptu vyrazil vedľa pravej žrde.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 49. Bello

    Karty:   38. Guldan (ZIL) - 19. Pavlovič (ZMO)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Vladimír Leitner - Zdeno Štrba (K) - Momodou Ceesay, Babatounde Issiaka Bello, Arturs Zjuzins, Roman Gergel - Ivan Lietava
    FC ViOn Zlaté Moravce: Martin Kuciak - Marek Janečka, Milan Pavlovič, Pavol Majerník, Martin Chren - Peter Orávik, Adam Žilák, Martin Babic, Peter Kuračka (K), Martin Hruška - Karol Pavelka

    Rozhodca: Richard Trutz - Erik Weiss, Juraj Lieskovský

    Diváci: 1665