Veronika Smolková - Jovana Dukićová sk Víťazka: Smolková (kon.) | Ondřej Raška - Milan Ďatelinka sk Víťaz: Ďatelinka (kon.)
Jonas Magard - Josh Hill Víťaz: Magard (kon.) | Radek Roušal - Marco Novák sk Vítěz: M. Novák (kon.)
Radovan Úškrt - Petr Kníže sk Vítěz: P. Kníže (kon.) | Lucia Szabová - Aitana Álvarezová sk Vítězka: L. Szabová (kon.)
Ivan Buchinger - Łukasz Rajewski sk Vítěz: I. Buchinger (kon.) | Losene Keita - Predrag Bogdanović Vítěz: L. Keita (kon.)
Ronald Paradeiser - Daniel Torres sk Vítěz: R. Paradeiser (kon.)
koniec udalosti
Losene Keita - Predrag Bogdanović

Vítěz: L. Keita

Sobota 20.07.2024, 21:30 • Peugeot Arena, Bratislava • Oktagon MMA
     
    Viděli jsme zajímavý souboj dvou stylů, když Bogdanović chtěl bojovat hlavně na zemi, zatímco Keita v postoji. Šampion pérové váhy dokázal dlouho odolávat strhům, přesto na konci prvního kola musel přečkat chvíli tlaku od soupeře. Ve druhé rundě vypadal už Bogdanović více unaveně, navíc schytal tvrdý úder na spodek, po kterém skončil schoulený na zemi a zápas byl ukončen. Do semifinále Tipsport Gamechangeru tak postupuje Losene Keita a jeho soupeřem bude Mateusz „Dynamite“ Legierski.

    Vítěz: Losene Keita na TKO. (21:46:30)
     
    4:15
    A je konec! Losene Keita trefil drtivý spodek, po kterém šel Bogdanovič do sedu, schoulil se do klubíčka, nebojoval a Jan Voborník zápas odmával!
     
    3:40
    Na obou borcích je vidět velká únava a to jsme teprve ve druhém kole. Teď může rozhodnout každý okamžik.
     
    3:00
    Bogdanović propadl dopředu a Keita to ihned potrestal tvrdou ranou.
     
    2:22
    Další pokusy o strh, Keita se brání.
     
    2:00
    Malá pauza na vydýchání oba borci kolem sebe krouží uprostřed klece.
     
    1:40
    Vypadá to, že Bogdanović náročné první kolo vydýchal a je teď docela aktivní.
     
    1:05
    Na chvíli jsme byli po takedownu na zemi, Keita se u pletiva vymanil a povedlo se mu zase vstát.
     
    0:40
    Bogdanović drží single leg a chce zápas přenést na zem.
     
    0:15
    Dva trochu neohrabané pokusy o strh, Keita z obou snadno vycouval.
     
    0:01
    Začalo druhé kolo.
     
    5:00
    Konec prvního kola.
     
    4:40
    Keita to dobře brání, nepouští soupeře do nějakých pokusů o submisi.
     
    4:07
    Bogdanović se pokouší o další strh, tentokrát to dostal na zem a Keita je na zádech.
     
    3:35
    A dokonce tu byla Keitova snaha o rear naked choke. Tak tohle kdyby vyšlo, to by bylo něco opravdu nečekaného.
     
    3:15
    Nepovedený pokus o takedown, Keita to potrestal nepříjemným kladivem na spánek.
     
    2:45
    Bogdanović poměrně rychle rezignoval na snahu o takedown a snaží se přežít postoj.
     
    2:10
    Kaita je na lovu a každý úder by mohl být potenciálně tím, který vše ukončí.
     
    1:45
    A očividně má z postoje velký strach, před Keitou couvá a několikrát tvrdě inkasoval.
     
    1:20
    Bogdanović sází na takedowny, ale musí si dávat velký pozor na rychlé Keitovy ruce.
     
    0:57
    Na chvíli jsme byli na zemi, Keita ale bleskově vstal.
     
    0:22
    Bogdanović se vrhl po Keitovi, ten ale dokázal vycouvat a pro tuto chvíli Belgičan takedown ubránil.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Je tu co-main event dnešního večera a zároveň čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru. Oba borci vypadají sebevědomě, Losene Keita bude mít navíc v publiku velkou podporu své armády fanoušků.
     
    Do klece se nám dnes postaví Ondřej „Andres“ Raška (bilance 10-8) a Milan „Mr. Comeback“ Ďatelinka (bilance 9-7). Oba jdou do zápasu s výhrou v zádech, prvně jmenovaný porazil tak trochu kuriozním způsobem Michala Kotalíka, slovenský bijec se zase po třech prohrách vrátil výhrou proti Cristianovi Corujovi, a to v rámci organizace RFA. Dnešní zápas je pro něj návratem do organizace OKTAGON MMA.

    V domluvené váze do 68 kg se střetnou Radek „Ruchy“ Roušal (bilance 2-0), který ve své kariéře udolal Armanda Herczega a Kalluma Parkera, v obou případech na body a Marco Novák (4-1), který to v OKTAGON MMA má zatím 1-1 a naposledy se v boji předvedl v dubnu letošního roku na Hanuman Cupu proti Matěji Valovi.

    Ve střední váze se koukneme na zápas mezi Radovanem Úškrtem (bilance 8-4), kterému bude soupeř Petr „Monster“ Kníže (bilance 13-3). Prvně jmenovaný naposledy vyhrál nad Tatem Primerou na TKO, Monster se dnes loučí ze svou dlouhou kariérou a určitě bude chtít, aby to bylo po dvou prohrách v řadě s výhrou.

    Uvidíme i ženy. V domluvené váze do 59,5 kg vstoupí do klece Lucia „Silent Killer“ Szabová (bilance 5-0) a Aitana „Pitbull“ Álvarez (bilance 6-5). Slovenská bojovnice je stále stoprocentní a naposledy se po mateřské pauze blýskla submisí proti Róze Gumienné. Španělka je také úspěšná, jeden na vlně čtyř výher a ta poslední byla právě v OKTAGON MMA proti Megan Morrisové.

    V lehké váze vstoupí do klece legenda MMA Ivan „Buki“ Buchinger (bilance 42-9), který se oklepal po porážce s Paradeiserem a v rámci akce PML 10 porazil Paula Suriana na KO. Soupeřem mu bude Łukasz „Raju“ Rajewski (bilance 13-9), pro kterého to bude v organizaci druhý zápas. Tenn první proti Jasonu Ponetovi vyhrál na split decision.

    V lehké váze se uskuteční i poslední dva zápasy. co-main event obstarají Losene „Black Panther“ Keita (bilance 13-1). Ten si dnes hodlá připsat třetí výhru v řadě, když nejprve ukončil Nika Samsonidzeho a poté na body zdolal Agy Sardariho. A dnes mu také jde o postup do semifinále Tipsport Gamechangeru. A o to samé jde i Predragu Bogdanovićovi (bilance 16-1), skvělému zemařovi, který se v Oktagonu blýskl výhrou na body proti Hafenimu Nafukovi.

    Hlavní zápas obstarají Ronald „Rony“ Paradeiser (bilance 19-8) a Daniel „Tucanao“ Torres (bilance 15-5) Slovenský šampion po porážce s Keitou v roce 2022 dostal na vlnu šesti výher, když zdolal i Buchingera, získal pás a poté vyhrál i první kolo Tipsport Gamechangeru nad Attilou Korkmazem na split decision. Torres naposledy porazil neukončitelného Vlada Lengála a potvrdil tak roli výborného bijce, ošlehaného organizacemi KSW, či PFL.
     
    Dobrý večer u akce OKTAGON 59, která se koná v Bratislavě. Čeká nás hned sedm zápasů, kterým bude vévodit duel mezi Ronaldem Paradeiserem a Danielem Torresem v rámci Tipsport Gamechangeru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:00.

    Dávid Švec

    Jan Voborník