Gijón – Espanyol 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Gijón
0:1 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
cz Nedeľa 09.06.2024, 21:00 • El Molinón, Gijón • LaLiga2
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:15. (23:33:29)
     
    Espanyol zadělal na návrat mezi španělskou elitu, když v prvním semifinálovém utkání zvítězil na půdě Gijónu nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Jediný gól zápasu padl v samotném závěru, kdy hosté udeřili v 88. minutě z protiútoku. Braithwaite vyslal za obranu Javiho Puada, ten udělal úspěšnou kličku brankáři a míč posléze snadno nasměroval do prázdné brány. Vítězství mužstva z Barcelony je zasloužené, neboť bylo po většinu času aktivnějším týmem a odměnou je výborná výchozí pozice pro domácí odvetu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Juan Ferney Otero sice vyhrál hlavičkový souboj, ale prodlužoval do prostoru, kde neměl žádného spoluhráče. Aut pro Espanyol.
     
    90+7
    Kartónek žluté barvy si pěkně zblízka prohlédl Omar El Hilálí. Zřejmě za zbytečné řeči, protože jeho faul nebyl nikterak ostrý.
     
    90+6
    Po rychlém zpracování centroval do šestnáctky Cote, Leandro Cabrera po zpracování na prsa nekompromisně odkopával.
     
    90+5
    Snahy Sportingu zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Victor Campuzano.
     
    90+4
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází José Gragera, přichází Rafel Bauzà.
     
    90+4
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Gastón Valles.
     
    90+3
    Individuálně si věřil Álvaro Aguado. Jednoho protihráče se zbavil, nad síly byl vzápětí dobře pozičně pracující Pablo Insua.
     
    90+2
    Leandro Cabrera naprosto zbytečně dohrál soupeře, který dávno předtím odehrál míč. Následovala naprosto zasloužená žlutá karta.
     
    90+1
    Domácí usilují o bleskovou odpověď. Kontrolují míč na svých kopačkách, leč marně hledají recept na skvěle pracující obranu soupeře.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90
    Přestože nezasáhl do hry, tak si Sergi Gómez vysloužil za zbytečnosti na lavičce červenou kartu a má jistotu, že ani odveta se jej týkat nebude.
     
    88
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Hosté střílí v závěru ohromně důležitý první gól! Vše začalo, když El Hilálí na polovině hřiště vypíchl míč Villalbovi. V protiútoku pokračoval Braithwaite, jenž si počkal na ideální okamžik k přihrávce za obranu na rozběhnutého JAVIHO PUADA, který skvěle provedl kličku brankáři a snadno zakončoval do prázdné brány.
     
    87
    Po chvilce váhání Fran Villalba přeci jen odcentroval do pokutového území, kde kraloval stoper Espanyolu Leandro Cabrera.
     
    86
    Domácí fotbalisté kontrolují míč, ale jen blízko poloviny hřiště, tedy v místě, odkud se jen těžko dočkají vedoucího gólu.
     
    85
    Střídání v týmu Sporting Gijón:
    ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Nacho Méndez.
     
    85
    Střídání v týmu Sporting Gijón:
    ze hřiště odchází Haissem Hassan, přichází Jonathan Varane.
     
    85
    Juan Ferney Otero si parádně poradil proti dvěma protihráčům, z pravé strany šestnáctky nahrával mezi nimi do prostoru, kam nabíhal Victor Campuzano, avšak adresát dostal míč těžce pod nohy, takže střílel o kousek vedle pravé tyče!
     
    84
    Nohama si zahrál domácí gólman. Protože nebyl bezprostředně atakován, tak si dovolil zpracování, pak přenášel doleva na Villalbu.
     
    83
    Martin Braithwaite ukázal, že umí zabojovat i směrem dozadu. Do úzkých dostal Roqueho Mesu, jehož dokonce předskočil a píchl míč ke Calerovi.
     
    82
    Do vápna obdržel dobře načasovanou přihrávku Brian Oliván, který ve skluzu posílal míč do předbrankového prostoru a Cote odkopával na roh.
     
    81
    Místo očekávaného centru Brian Oliván zleva vystřelil z velkého úhlu a pozorný Rubén Yáñez se zaskočit nenechal.
     
    80
    Marně se Haissem Hassan dožadoval rohového kopu. Sice nastřelil Cabreru, ale míč se potom ještě lehce otřel o domácího hráče.
     
    79
    Álvaro Aguado poslal daleký nákop do volného prostoru u pravé lajny. Dobře zareagoval Rubén Yáñez a k míči doběhl jako první.
     
    78
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Nico Melamed, přichází Álvaro Aguado.
     
    77
    Martin Braithwaite byl blízko! Po přetaženém centru od levé lajny na něj míč skvěle sklepnul Salvador Sánchez, dánský útočník však tváří v tvář Rubénu Yáñezovi neuspěl.
     
    76
    Po špatné nahrávce Mesy vystartovali hosté do protiútoku. Skončil u Nica Melameda, který přecenil rychlostní schopnosti Puada.
     
    75
    Hodně nepovedený centr z volného přímého kopu. Pro míč si vyběhl Joan García a bezpečně jej ze vzduchu stáhl.
     
    74
    Přestože González odpískal standardku pro Gijón, tak Victor Campuzano byl hodně nespokojený s neudělením žluté karty, tu vzápětí za protesty sám dostal.
     
    73
    Sám proti čtyřem neměl José Gragera moc šancí na úspěch. Přesto se pustil do jámy lvové, z níž podle očekávání nenašel cestu ven.
     
    72
    Nahrávku na paty obdržel Victor Campuzano, čehož využil Brian Oliván, po rychlém přečtení situace volil nahrávku doleva na volného Cabreru.
     
    71
    Zničehonic se otevřela zajímavá příležitost pro Haissema Hassana, ten se opřel do skákajícího míče, nicméně poslal jej o několik metrů nad bránu.
     
    70
    Znovu faul na Campuzana poté, co mu bolestivě přišlápl nohu Fernando Calero a tentokráte už se to bez žluté karty neobejde.
     
    69
    Nově příchozí Victor Campuzano dostal tvrdý direkt na úvod, zezadu jej nedovoleně loktem atakoval Leandro Cabrera.
     
    68
    Lehce tečovanou střelu vyslal José Gragera. Rubén Yáñez včas zareagoval na změnu směru a míč s přehledem schoval do rukavic.
     
    67
    Střídání v týmu Sporting Gijón:
    ze hřiště odchází Gaspar Campos, přichází Fran Villalba.
     
    67
    Střídání v týmu Sporting Gijón:
    ze hřiště odchází Mario González, přichází Victor Campuzano.
     
    67
    Mimo hlavního dění hry došlo k potyčce mezi Rosasem a Olivánem. Arbitr González už takové roztržky odmítá tolerovat, oběma hráčům udělil žlutou kartu.
     
    66
    Narážečka ve středu hřiště nevyšla. Pablo Insua přečetl zpětnou nahrávku na Olivána a sám přesně rozehrál na osamoceného Riveru.
     
    65
    Zajímavý projektil vyslal z dvaceti metrů Omar El Hilálí. Rubén Yáñez plachtil vzduchem marně, naštěstí pro něj míč doputoval o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    64
    Napodruhé bylo všechno v pořádku a s centrem na penaltu si Espanyol poradil, vzápětí Christian Rivera napálil odražený balón vysoko nad.
     
    63
    Tak rozehrávka se bude opakovat, protože hlavnímu rozhodčímu se vůbec nelíbila strkanice uvnitř pokutového území.
     
    62
    U pravé lajny se strhla velká bitva o míč, z níž jako vítěz vzešel Haissem Hassan a pod tlakem získal na Cabrerovi faul.
     
    61
    Martin Braithwaite si s provedením neporadil vůbec dobře, nepovedenou střelu namířil do dobře postavené pětičlenné zdi.
     
    60
    Zápas se aktuálně hodně kouskuje. Nyní uvidím slibný volný přímý kop Espanyolu poté, co Diego Sánchez zezadu sestřelil Bareho.
     
    59
    Střídání v týmu Sporting Gijón:
    ze hřiště odchází Róber Pier, přichází Christian Rivera.
     
    58
    José Gragera byl příliš důrazný proti Roquemu Mesovi, což arbitr Jon González velmi dobře viděl a hostujícímu fotbalistovi odpískal nedovolený zákrok.
     
    57
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Jofre Carreras, přichází Salvador Sánchez.
     
    57
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Brian Oliván.
     
    56
    Omar El Hilálí bleskově zkontroloval situaci kolem sebe a vyzkoušel přenesení doleva, kde spoluhráč Gaspar Campos podstoupil neúspěšný souboj s Barem.
     
    55
    Po levém křídle unikl soupeři Javi Puado a poslal slibný centr pod sebe, Keidi Bare na dlouhou nohu střílel do Coteho.
     
    54
    Před presujícím útočníkem Fernando Calero zacouval na vlastní polovinu. Ve finále ani tato volba nestačila, proto sáhl k malé domů.
     
    53
    Espanyol je nadále mírně aktivnějším mužstvem. José Gragera zkusil oblouček za obranu, Guillermo Rosas odcouval a nebezpečí zažehnal.
     
    52
    Nakonec jsme se rohu přeci jen dočkali. Pere Milla kroutil míč směrem od brány, nejvýše se vyšplhal Pablo Insua.
     
    51
    Před rozehrávkou rohu Espanyolu se na rozehrávajícího hráče sesypali různé věci z hlediště. Utkání je tedy na moment přerušeno.
     
    50
    Za tvrdší zákrok pyká José Gragera. Ještě chvíli protestoval, ale brzy mu došlo, že by neměl hrát rozhodčímu na nervy, aby nedostal druhou žlutou.
     
    50
    O malou domů si zakřičel Rubén Yáñez a dočkal se, pod tlakem následně z jedničky odkopával daleko na polovinu konkurenta.
     
    49
    Možnost vstřelit vedoucí branku zahodil Juan Ferney Otero: Je pravdou, že centrovaný balón zprava těsně před ním skočil, každopádně určitě mohl míč sklopit pod břevno, což se nestalo.
     
    48
    Hostující celek nikam přehnaně nespěchá, aby neudělal zbytečnou chybu. José Gragera si několikrát vyměnil míč s Melamedem, aby vzápětí přihrával až brankáři.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:04.
     
    První poločas úvodního zápasu mezi Gijónem a Espanyolem příliš fotbalové krásy nepobral. Za zmínku stojí jediná akce, a sice ta z 26. minuty, kdy Martin Braithwaite v plné rychlosti převzal míč a z levé strany šestnáctky nahrával doprava, kde byl Javi Puado, avšak v pádu zakončoval nad břevno. Doufejme, že druhá půle bude záživnější, a že hlavně přinese nějaké góly.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Z ostrého úhlu vyslal ostrý projektil na přední tyč Pere Milla. Mírně překvapený Rubén Yáñez s problémy vyrážel na rohový kop.
     
    43
    Dlouhý odkop gólmana Joana Garcíi kontroloval Guillermo Rosas, hlavou míč sklepl pro spoluhráče Diega Sáncheze.
     
    42
    Jako vítr Haissem Hassan prosvištěl kolem Pereho Milly, jenže ten nakonec také nabral velkou rychlost, soupeře dohnal a čistě jej poslal k zemi tělem.
     
    41
    Při dalším plnění defenzivních činností si Roque Mesa počínal o poznání lépe, nenechal za sebe proniknout Keidiho Bareho a vzápětí odkopl na útočnou polovinu.
     
    40
    Roque Mesa propadl. Pere Milla této skutečnosti nevyužil, míč měl hodně pod nohama a pálil do prvního clonícího konkurenta.
     
    39
    Středem hřiště si věřil Gaspar Campos. Až když se blížilo jeho ztrojení, tak zkusil nahrát, našel pouze nohu Leandra Cabrery.
     
    38
    Ledabylejší bránění Haissema Hassana, leč nemusel této skutečnosti litovat, protože Javi Puado mířil o kus vedle pravé tyče.
     
    37
    Espanyol kopal rohový kop na přední tyč. Juan Ferney Otero za sebou suverénně nechal soupeře, jímž navíc byl atakován nedovoleně.
     
    36
    Volný přímý kop blízko poloviny hřiště kopal Pere Milla, vysoký míč od začátku v poklidu kontroloval Diego Sánchez.
     
    35
    Pere Milla si věřil do dvojice protihráčů. To ovšem neměl dělat, proti Rosasovi s Mesou totiž neměl vůbec žádnou šanci.
     
    34
    Po centru zprava hlavičkoval z nadějného postavení dánský útočník Martin Braithwaite, balón proskákal těsně vedle levé tyčky.
     
    33
    Přetažený centr byl vrácen do ohně, kde se strhla velká bitva o míč, jako vítěz z ní vzešel bránící Róber Pier.
     
    32
    Standardka pro Espanyol. Nico Melamed dlouho držel míč, až dostal nepříjemný úder na kotník od Diega Sáncheze.
     
    31
    Prostor pro střelu se otevřel pro Martina Braithwaitea, slabá rána zhruba z pětadvaceti metrů byla snadnou kořistí Yáñeze.
     
    30
    První žlutou kartu zápasu obdržel domácí středopolař Roque Mesa. I on špatně zpracoval, načež ve skluzu bolestivě trefil Carrerase.
     
    29
    Pro změnu kombinuje Gijón. Po sérii krátkých přihrávek nakopával k levé lajně Cote, Roque Mesa nezvládl zpracování.
     
    28
    Espanyol nikam nespěchá a zkouší na soupeře vyzrát postupnou kombinací. Gión presuje poměrně vysoko a na favorita tak vyvíjí zajímavý tlak.
     
    27
    Velmi těsně, ale přece se Juan Ferney Otero nacházel v ofsajdovém postavení. Pomezní rozhodčí ukázal perfektní oko.
     
    26
    Ani tohle není gól! V plném běhu převzal míč Martin Braithwaite a dobře provedeným křižným pasem doprava vybídl ke skórování Javiho Puada, který v pádu mířil příliš vysoko.
     
    25
    Keidi Bare dostal centr do vápna a moc dobře věděl, že za sebou má ještě Jofreho Carrerase, na nějž prodlužoval, jenže kolega podklouzl.
     
    24
    Ze střední vzdálenosti vypálil bez přípravy Guillermo Rosas, pozorný Joan García byl včas na zemi a nadále udržuje čistý štít.
     
    23
    Haissem Hassan se krásně dostal přes dva obránce až do vnitra šestnáctky, kde vyslal ostrou nahrávku do malého vápna a Mariu Gonzálezovi chyběly centimetry, aby míč nasměroval do brány.
     
    22
    Opět směřoval centr na Javiho Puada, jenž se zavěsil vysoko do vzduchu a přehlavičkoval osobního strážce, míč však poslal nad břevno.
     
    21
    Proti těžkému centru startoval Javi Puado. Nestihl se nastavit vůbec dobře a s nohou vysoko ve vzduchu promáchl.
     
    20
    Dobré přenesení doprava, kde se nacházel Jofre Carreras, hostujícího krajního fotbalistu ale zradilo zpracování.
     
    19
    Pravá lajna se otevřela před Haissem Hassan. Pod tlakem zvládl i nahrávat pod sebe, spoluhráč Juan Ferney Otero však ve snaze získat míč fauloval.
     
    18
    Tlak Espanyolu pokračuje. Z levé strany šestnáctky střílel Javi Puado, jenže přímo doprostřed brány, kde byl García.
     
    17
    Centrovaný balón směřoval přímo do brány. Gólman Joan García si poradil na jedničku, míč z rukavic nepustil.
     
    16
    V obležení dvou protihráčů Pere Milla zvládl odcentrovat, nastřelil Rosase a pro mužstvo z Barcelony získal rohový kop.
     
    15
    Středem hřiště Sporting neuspěl. Roque Mesa vyzkoušel průnikovou přihrávku mezi stopery, tu Fernando Calero přečetl na jedničku.
     
    14
    Po pravém křídle nabral vysokou rychlost Gaspar Campos. Dostal až do vápna a vyslal křižnou přízemní ránu, kterou Joan García s problémy vyrážel do bezpečí.
     
    13
    Lehké nedorozumění v domácí defenzivě nemělo katastrofální následky, Róber Pier a Cote se nakonec domluvili.
     
    12
    Odražený míč si na hranici velkého pokutového území našel aktivní Nico Melamed, napálil ale prvního clonícího konkurenta.
     
    11
    Vzduchem neuspěl ani Espanyol. Jmenovitě Keidi Bare, jehož oblouček měl Guillermo Rosas od počátku pod kontrolou.
     
    10
    Je evidentní, že Gijón bude zkoušet hlavně dlouhé nákopy. Jeden takový obstaral Róber Pier, defenziva soupeře si v klidu poradila.
     
    9
    Volný přímý kop Espanyolu rozehrál Nico Melamed. Volil centr na vzdálenější, pravou tyč, kde Guillermo Rosas přehlavičkoval Fernanda Calera.
     
    8
    Hodně nepovedený pokus Coteho o daleký nákop za obranu, hrací předmět doskákal až k brankáři Joanu Garcíovi.
     
    7
    Rychle na druhou stranu, odkud se zajímavým stříleným centrem uvedl Pere Milla, Cote ovšem zastavil míč skvěle načasovaným skluzem.
     
    6
    Pablo Insua poslal zajímavý dlouhý balón na Juana Ferneyho Otera, jemuž centr nevyšel, načež pomezní zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    5
    Hostující mužstvo je v úvodu jasně lepším týmem. Nyní ale mohou domácí na chvíli vydechnout, protože faul na svou osobu vybojoval Roque Mesa.
     
    4
    Opět centroval Javi Puado, tentokráte zprava. Po mizerném obranném zákroku se velká šance otevřela pro Nica Melameda, prázdnou bránu však z nelehké pozice netrefil.
     
    3
    Stříleným centrem se od levé lajny prezentoval Javi Puado. Dobře ovšem vyběhl Rubén Yáñez a balón zpacifikoval.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Fotbalisté Espanyolu pro dnešní barážové střetnutí navlékli dresy barvy modro-bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Yáñez – Rosas, Insua, D. Sánchez, Cote – Hassan, Mesa, Pier, Campos – Otero, M. González.
    Náhradníci: Joel – Bamba, Campuzano, P. García, Izquierdoz, Martín, Méndez, Pașcanu, Rivera, Varane, Villalba, Boza.
    Trenér: Miguel Ángel Ramírez

    Espanyol Barcelona: J. García – El Hilálí, Calero, Cabrera, Milla – Carreras, Gragera, Bare, Melamed – Braithwaite, Puado.
    Náhradníci: Pacheco – Aguado, Baldé, Gil, Gómez, Lazo, Oliván, Ruiz, R. Sánchez, S. Sánchez, Bauzà, Valles.
    Trenér: Manolo González

    Rozhodčí: Jon González – Moleon, García.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 88. Puado

    Karty:   30. Mesa (GIJ), 67. Rosas (GIJ), 74. Campuzano (GIJ) – 50. Gragera (ESB), 67. Oliván (ESB), 70. Calero (ESB), 90+2. Cabrera (ESB), 90+7. El Hilálí (ESB)   90. Gómez (ESB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:15.
    Sporting Gijón: Yáñez – Rosas, Insua, D. Sánchez, Cote – Hassan (85. Varane), Mesa (85. Méndez), Pier (59. Rivera), Campos (67. Villalba) – Otero, M. González (67. Campuzano).
    Náhradníci: Joel – Bamba, P. García, Izquierdoz, Martín, Pașcanu, Boza.

    Tréner: Miguel Ángel Ramírez

    RCD Espanyol Barcelona: J. García – El Hilálí, Calero, Cabrera, Milla (57. Oliván) – Carreras (57. S. Sánchez), Gragera (90+4. Bauzà), Bare, Melamed (78. Aguado) – Braithwaite, Puado (90+4. Valles).
    Náhradníci: Pacheco – Baldé, Gil, Gómez, Lazo, Ruiz, R. Sánchez.

    Tréner: Manolo González

    Rozhodca: González – Moleon, García

    Diváci: 25 075
    Štvrtok 13.06.2024
    Espanyol - Gijón 0:0

    Karty:   37. Rivera (GIJ), 67. Villalba (GIJ), 90+2. Djurdjević (GIJ)   90+1. El Hilálí (ESB)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 13:13. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.