Gibraltar – Wales 0:0 (kon.) | Holandsko – Kanada 4:0 (kon.)
koniec
Gibraltar
0:0 (0:0)
Wales
cz Štvrtok 06.06.2024, 18:00 • Estádio Algarve, Faro-Loulé • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany už vše. Díky za pozornost a zase někdy u fotbalu na shledanou. (19:58:08)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 0:9. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.
     
    Zápas je u konce. Nenabídl vůbec pěknou podívanou, hosté sice měli velké procento držení míče na své straně, ale skórovat se jim nepovedlo. Bezbrankový výsledek tak lépe snášejí domácí hráči, pro které je to velmi dobrý výsledek.
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+7. Moore vystřil nůžky, ale ani z této šance nepadl první gól zápasu
     
    90+7
    Hezké nůžky vystřihl v pokutovém území Kieffer Moore, ale jeho povedená akce v závěru zápasu skončila zmarem.
     
    90+6
    Daniel James byl faulován a následovala standardní situace v podobě volného kopu, z levé strany ale nenacentroval balon do pokutového území přesně.
     
    90+4
    Hankins znovu odkopával míč daleko od svého zařízení a nadále tak domácí reprezentace drží proti Walesu nadějný výsledek.
     
    90+3
    Daniel James zahrával přímý kop a přestřelil zeď. Míč poté letěl mezi tři tyče, ale byl příliš vysoký a skončil tak těsně nad.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90
    Koumas po zemi vyslal nepříjemnou kroucenou střelu, která ale končí jen mimo tři tyče. Jaylan Hankins tak odkopne balon znovu hodně daleko od své brány.
     
    89
    Zápas směřuje ke svému finiši, na ukazateli skóre stále svítí bezbrankový stav. Tohle je rozhodně pro domácí úspěch, pro hosty naopak velké zklamání.
     
    87
    Střídání v týmu Gibraltar:
    ze hřiště odchází Liam Walker, přichází Joseph Chipolina.
     
    85
    Žlutá karta pro tým Wales (Charlie Crew).
     
    85
    Charlie Crew centroval míč do pokutového území, ale nenašel svou přihrávkou nikoho, kdo by mohl zakončit. Míč tak má ve své moci Jaylan Hankins a odkopne ho pryč.
     
    83
    Ayoub El Hmidi se napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, proti jeho střele ale zasáhl Tom King, který zapisuje další zákrok.
     
    Držení míče: 29% – 71%
     
    81
    Lewis Koumas napřáhl levačkou a zacílil k protější tyči, ale tu jen o kousek svojí střelou minul. Nicméně hosté se stále drží na polovině Gibraltaru.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, uvidíme, zda hlavní sudí nastaví nějakou tu minutku navíc.
     
    78
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Charlie Savage, přichází Charlie Crew.
     
    77
    Další nebezpečí číhalo na branku Hankinse, který další pokus soupeře nasměroval za zadní čáru a je z toho další rohový kop pro Velšany.
     
    76
    Střídání v týmu Gibraltar:
    ze hřiště odchází Louie Annesley, přichází Ethan Santos.
     
    75
    Střídání v týmu Gibraltar:
    ze hřiště odchází James Scanlon, přichází Jaiden Bartolo.
     
    75
    Další rohový kop pro hosty, ale ti ze standardní situace znovu neohrozili branku soupeře. Ten tak stále drží s favoritem zápasu krok a slibný výsledek.
     
    73
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Liam Cullen, přichází Lewis Koumas.
     
    73
    Hrudí zpracoval míč jeden z hostů a nasměroval ho na branku Nahkinse, ovšem ten nemusel zasahovat, protože vše končí jen vedle jeho brany.
     
    72
    Moore dostal přihrávku do vápna, ale jeho zakončení nebylo přesné a končí v moci Hankinse. Ten tak bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    69
    Střídání v týmu Gibraltar:
    ze hřiště odchází Ethan Jolley, přichází Ayoub El Hmidi.
    69. Rána Savageho byla sražena na rohový kop
     
    69
    Charlie Savage z hrany velkého vápna pálil pravačkou a jeho rána končí mimo tři tyče.
     
    67
    Po chvilce přenesli hru opačným směrem Gibraltarští, ale v cestě jim stála opět pozorně hrající obrana Walesu, který tak stále má převahu nad domácími, alespoň co se držení balonu týče.
     
    65
    Kvůli zranění domácího hráče se chvíli nehrálo, nyní už mají balon na svých kopačkách Velšané a operují na polovině gibraltarského celku.
     
    62
    Hosté s několika čerstvými posilami na trávníku zakládali po pravé straně další akci, ale tu ledabyle zakončil Daniel James.
     
    60
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Finley Stevens, přichází Brennan Johnson.
     
    60
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Rubin Colwill, přichází Kieffer Moore.
     
    60
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Rabbi Matondo, přichází Daniel James.
     
    58
    Další rohový kop zahrávali hosté a hned z toho trefili tyč domácí branky!
     
    57
    Obrana Gibraltaru zachytila nákop soupeře a dostala míč k sobě. Hned na to pak chtěli domácí proniknout před Toma Kinga, ale to se jim opět nepovedlo.
     
    55
    Ještě předtím ale dostává žlutou kartu právě Hankins, který příliš dlouho otálel s odkopem a potrestát tak byl za zdržování hry.
     
    55
    Jeo Low pak u přední tyče zakončoval na pravé straně, ale míč do sítě znovu nedostal. Následuje tak další odkop od branky Gibraltaru, který provede Hankins.
     
    54
    Další akce Velšanů končí zákrokem obrany Gibraltaru, ale jen za cenu dalšího rohového kopu, který znovu odehraje Josh Sheehan.
     
    52
    Už je v pořádku, poté se připravil k odkopu míče na polovinu Velšanů, hosté ho ale zachytili a vše tak po chvilce zase vrací až před branku Jaylana Hankinse.
     
    51
    Domácí brankář nakonec potřebuje ošetření a už je v moci lékařů.
     
    50
    Po rohovém kopu zakončoval těsně před Hankinsem Joe Low, ale jeho výskok místo zakončení hlavou končí srážkou s domácím brankářem a ten je otřesen.
     
    49
    Nakonec ale pokus Bernarda Lopese končí úplně mimo branku velšského celku.
     
    48
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní jsou u míče Gibraltarští a snaží se s ním projít až před Toma Kinga. Novic v brance hostů se tak chystá k případnému zákroku.
     
    47
    Jolley poslal přihrávku na spoluhráče za autovou čáru a vhazovat tak bude soupeř. Velšané se tak mohou nadále držet na polovině Gibraltaru.
     
    46
    Střídání v týmu Wales:
    ze hřiště odchází Adam Davies, přichází Tom King.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    První poločas je minulostí. Žádnou branku nepřinesl, Velšané sice mají navrch, ale zatím převahu v držení míče nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Adam Davies mezi třemi velšskými tyčemi se tak zatím musí pořádně nudit, protože domácí celek se před jeho územím příliš neohřál.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Evan de Haro inkasuje za skluz do soupeře žlutou kartu a na ty je tedy srovnáno.
     
    45
    To se povedlo, ale opět si Davies nesáhl na balon a hned na to opačným směrem míří zase Velšané.
     
    45
    Míč končí po odehrání Velšanů v autu a vhazování tak bude pro Gibraltar, který se může dostat před Daviese.
     
    44
    Míč mají znovu hosté a operují s ním na polovině Gibraltaru. Závěr poločasu tak je opět v režii Velšanů. Těm se ale zatím nedaří vsítit první branku zápasu.
     
    42
    Další ofsajd Walesu, ve kterém se nyní ocitl Wes Burns. Znovu tak bude mít Jaylan Hankins odkop od své branky.
     
    41
    Záhy se do střely opřel Matonda, ale byl v ofsajdové pasti, což postrannímu sudímu neuniklo a ten zdvihl nahoru svůj praporek.
     
    40
    Josh Sheehan rozehrál další rohový kop, míč se snesl do pokutového území, kde ho chtěl srazit do sítě Joe Low, ale u přední tyče se mu nakonec zakončit vůbec nepovedlo.
     
    39
    Rabbi Matondo uzaženou střelou chtěl vystrašit Jaylana Hankinse, ale ten jeho pokus pravačkou vleže kryje právě domácí brankář a domácí budou u míče.
     
    37
    Rubin Colwill se ohlížel za sebe, zda se za ním nenachází odražený balon, ale ten už měl jeho spoluhráč Wes Burns, jeho pokus ale končí jen vedle tyče soupeřovy branky.
     
    35
    Po další šanci Velšanů má míč ve své moci Hankins a ten za chvíli odkopne míč hodně daleko od svého zařízení.
     
    33
    Hra je stále bez většího nasazení, hostů stačí držet balon na polovině soupeře, který se spíše brání, sám ale směrem dopředu je hodně bezzubý. Adam Davies tak stále v bráně Velšanů nemoá téměř žádnou práci.
    30. Cullenova nebezpečná střela končí na Hankinsově zákroku
     
    30
    Ve třicáté minutě hry se nyní o nebezpečnou střelu postaral hostující Liam Cullen, který z otočky pálil levačkou, jeho rána ale končí na pozorném Jaylanu Hankinsovi.
     
    28
    Žlutá karta pro tým Wales (Joshua Sheehan).
     
    28
    Nyní se už žlutí a první kartu zápasu dostane Josh Sheehan, který tvrdě zajel kopačkou do stehna Tjaye De Barra, který asi bude potřebovat ošetřit. A hostující hráč možná může být rád, že nedostal červenou kartu.
     
    27
    A další šikovná klička Wese Burnse, který ale dával zpětnou přihrávku na Charlieho Savageho, který ale na balon nakonec vůbec nedosáhl.
     
    25
    Wes Burns si nabíhal po pravé straně až do pokutového území, kde chtěl vystřelit, ale v cestě mu stál dobře postavený a připravený Jaylan Hankins.
     
    24
    Jay Dasilva se dostával do zajímavé šance na levé straně, ale postranní sudí na druhé straně zvedl praporek a to znamená, že byl v ofsajdové pasti a Velšané ztrácejí míč.
     
    22
    Rubin Colwill dostal přihrávku na hranu pokutového území a špičkou kopačky zakončil, ale jeho zvednutá střela končí v moci Jaylana Hankinse.
     
    21
    Znovu na bránu Walesu nešla žádná střela a Adam Davies si tak opět na balon nesáhl. Nyní už z dálky sleduje počínání svých spoluhráčů na polovině Gibraltaru.
     
    20
    Finley Stevens se opředl do Tjaye De Barra a nevybíravým způsobem ho poslal k zemi. Sudí naznačuje, že balon budou mít domácí a ti se pokusí atakovat jinak asi vychladlého Daviese v bráně Walesu.
    18. Cullenův nákop kryje Hankins
     
    18
    Nákop Cullena končí v moci brankáře Jaylana Hankinse a ten za chvíli bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.
     
    16
    Tak nakonec ne, hlavní sudí pouze Stevensovi důrazně domluvil a vysvětlil mu, že takhle ne. Příště by to už mohlo být za kartónek žluté barvy.
     
    15
    Bude se zřejmě žlutit. Ostřejší faul na soupeře předvedl Finley Stevens. Domácí Ethan Britto je na trávníku s bolestivou grimasou.
     
    14
    Nyní Velšané zahrávali další rohový kop, znovu ale z této standardní situace nezahrozili.
     
    12
    Hosté mají sice více ze hry a jsou prakticky neustále na polovině Gibraltaru, ale zatím se nepropracovali k pořádnému zakončení, které by výrazně ohrozilo Jaylana Hankinse.
     
    Držení míče: 22% – 78%
     
    10
    A opět drží míč hosté, kteří se stále snaží otevřít účet zápasu, ale znovu jejich akce byla zastavena dobrou obrannou hrou domácího týmu.
     
    9
    Další autové vhazování, které Gibraltarští pokazili a do akce se tak hnali znovu hráči Walesu. Středem si nabíhal Charlie Savage, ale nakonec ho o balon obrala obrana domácího celku.
     
    8
    Další rohový kop zahráli Velšané, který zahrál Josh Sheehan, ale jeho centr do pokutového území neposlal do sítě Ben Cabango. Následuje tak opět odkop od branky Jaylana Hankinse.
     
    7
    Po této standardní situaci nevzniklo před Jaylanem Hankinsem nebezpečí, nicméně domácí hned zahráli míč do autu a vhazovat tak budou hosté.
     
    5
    Autové vhazování provedl domácí Ethan Jolley a Gibraltarští mohli pokračovat v útočném tažení. Opak však byl pravdou. K míči se dostal soupeř a unikal Rabbi Matondo, ale nakonec jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    4
    Hosté v podstatě ještě neslezli z útočné poloviny a opět se snažili zahrozit před Hankinsem, ovšem obrana Gibraltaru jejich snahu pokazila. Míč má Hankins a odehraje ho od své branky.
     
    3
    Liam Cullen si nabíhal sám na branku Hankinse, po zemi vystřelil, ale u míče byl hned právě domácí brankář a zakončení hostujícího hráče tak končí zmarem.
     
    2
    Zatím je to ale taková oťukávaná, Velšané se nedostali do žádného zakončení před brankou Jaylana Hankinse, nicméně stále se drží na polovině Gibraltaru.
     
    1
    U míče jsou od úvodního výkopu hosté a už se z vlastní poloviny dostávají na tu domácí. Hráči Gibraltaru se tak soustředí na obranu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Gibraltar: Hankins – Britto, Olivero, Jolley, Bernardo Lopes – Walker (C), Annesley, De Haro – Scanlon, De Barr, Ronan
    Náhradníci: Lopez, Coleing – Chipolina, Sergeant, Casciaro, El Hmidi, Carrington, Llambias, Bartolo, Jessop, Ruiz, Ronco, Santos
    Trenér: Julio Ribas

    Wales: Davies – Stevens, Low, Cabango – Matondo, Savage, Sheehan (C), Burns, Dasilva – Colwill, Cullen
    Náhradníci: King, Ward – Crew, Johnson, Moore, Baker, J. James, D. James, Broadhead, Koumas
    Trenér: Rob Page

    Rozhodčí: Robinson (NIR) – Nethery (NIR), Jeffrey (NIR).
     
    Delegace rozhodčích

    Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit Jamie Robinson, na čarách mu pak budou asistovat pánové Andrew Nethery a Adam Jeffrey. Všichni arbitři jsou ze Severního Irska.
     
    Vzájemná utkání

    Obě reprezentace se spolu střetly naposledy v říjnu loňského roku. Tehdy Wales porazil Gibraltar vysoko 4:0. Bude i dnes duel patřit Walesu, nebo soupeř porážku svému protivníkovi oplatí?
     
    Wales

    Hráči Walesu se ještě nestřetli s žádným účastníkem Eura 2024. Svůj poslední zápas sehráli v březnu, v rámci finále o postup mezi nejlepší týmy Evropy. V něm narazili na polský celek, a duel nepoznal po základní hrací době vítěze, a to ani po prodloužení. Za stavu 0:0 se tak kopaly penalty. V nich uspěli právě Poláci a díky tomu po penaltovém rozstřelu vyhráli 1:0 a kvalifikovali se na vrcholnou akci. Naopak hráči Walesu skončili těsně před branami.
     
    Gibraltar

    Fotbalisté Gibraltaru už mají za sebou jeden přípravný duel, když vyzvali právě účastníka mistrovství Evropy, a sice Skotsko. Po bezbrankovém prvním poločasu se v tom druhém Skotové prosadili hned dvakrát a začali tak pouť přípravným obdobím úspěšně. Dnes si to rozdají s Walesem, který stejně jako oni, po dohrání přípravy nepojedou na Euro.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Mistrovství Evropy se už nezadržitelně blíží a na programu je nyní přípravné období všech evropských týmů. My se dnes prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Gibraltaru a Walesu. Sice ani jeden z reprezentačních týmů se evropského šampionátu nezúčastní, přesto ale hrají přátelské zápasy, jelikož se i ony střetnou s výběry, které se naopak do Evropy probojovaly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly:

    Karty:   45+1. de Haro (GIB), 55. Hankins (GIB) – 28. Sheehan (WAL), 85. Crew (WAL)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 0:9. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.
    Gibraltar: Hankins – Britto, Olivero, Jolley (69. El Hmidi), Bernardo Lopes – Walker (C) (87. Chipolina), Annesley (76. Santos), De Haro – Scanlon (75. Bartolo), De Barr, Ronan
    Náhradníci: Lopez, Coleing – Chipolina, Sergeant, Casciaro, El Hmidi, Carrington, Llambias, Bartolo, Jessop, Ruiz, Ronco, Santos

    Tréner: Julio Ribas

    Wales: Davies (46. King) – Stevens (60.Johnson), Low, Cabango – Matondo (60. D. James), Savage (78. Crew), Sheehan (C), Burns, Dasilva – Colwill (60. Moore), Cullen (73. Koumas)
    Náhradníci: King, Ward – Crew, Johnson, Moore, Baker, J. James, D. James, Broadhead, Koumas

    Tréner: Rob Page

    Rozhodca: Robinson (NIR) – Nethery (NIR), Jeffrey (NIR)