Tisková konference k ukončení MS v hokeji 2024 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k ukončení Mistrovství světa v ledním hokeji 2024

cz Nedeľa 26.05.2024, 12:30 • O2 aréna, Praha • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila. (12:57:52)
     
    Luc Tardiff: Příští rok se uskuteční v Česku mistrovství světa žen v Českých Budějovicích a doufám, že se tam všichni uvidíme.
     
    Luc Tardiff: Podařilo se nám udělat dohodu s NHL ohledně účasti hráčů na dvou následujících olympijských hrách. Debaty, které nyní vedeme, jsou častější, řešíme i okolnosti konání Světového poháru, řešíme otázky okolo světových šampionátů s Infrontem, se kterým budeme řešit i otázky naší spolupráce v letech 2026 až 2032.
     
    Luc Tardiff odpovídá na otázky okolo Ivana Fedotova: Hráč měl smlouvu s Philadelphií, kterou nerespektoval a hrál v KHL. Byla udělena vysoká pokuta a hráč se nesmí čtyři roky účastnit mezinárodních akcí. Členové IIHF musejí dodržovat pravidla společné hry a pokud ne, musí být potrestáni.
     
    Luc Tardiff odpovídá na otázky okolo Reného Fasela, který podporuje Rusko: Rusko i Bělorusko jsou pořád součástí IIHF, jen se nyní nemůžou zúčastnit šampionátů. Rozhodli jsme se zmrazit situaci a zástupci Ruska i Běloruska se můžou účastnít distančně našich schůzek. Každý rok to zvažujeme znovu a vyhodnocujeme aktuální situaci.
     
    Petr Bříza odpovídá na otázku ohledně nižší návštěvnosti na čtvrtfinále a druhé semifinále: Tohle je výzva pro každého orgnizátora, protože do poslední chvíle není jasné, kdo bude hrát. Snažili jsme se udělat před turnajem akci s ambasadory mistrovství z různých zemí a podařilo se nám sedadla na základní skupiny velmi dobře zaplnit.
     
    šéf organizačního výboru šampionátu Petr Bříza: Moc děkujeme IIHF za důvěru, kterou jsme dostali a jsme moc vděční, že jsme mohli uspořádat letošní šampionát. Dva roky jsme tvrdě pracovali, chtěl bych poděkovat oběma organizačním týmům v Praze i v Ostravě. Odvedli úžasnou práci a jsme moc rádi, že se nám podařilo uspořádat festival, kde fanoušci podporovali nejen domácí tým, ale všechny zúčastněné týmy. Jsme moc rádi, že se nám podařilo překonat rekord v návštěvnosti.
     
    Marta Zawadská: Organizátoři připravili vynikající prostředí všem zúčastněným týmům, byli velmi přátelští a také byli velmi vstřícní k fanouškům a pomohli vytvořit výbornou atmosféru.
     
    prezident IIHF Luc Tardiff: Oslava českého hokeje se konala i včera, kdy jsme si připomněli český tým v Naganu a dnes na ceremoniálu u příležitosti uvedení do Síně sllávy jsme si připomněli Jaroslava Pouzara a Jaromíra Jágra. Je jedno, jak dopadne dnešní finále, protože v každém případě vyhraje hokej. Potřetí dnes mezi nás také zavítá prezident Česka Petr Pavel.
     
    prezident IIHF Luc Tardiff: Vidíte před sebou usmívající se lidi. Rád bych pogratuloval celému organizačnímu výboru, který odvedl mimořádně profesionální práci. Překonali jsme rekord v návštěvnosti a chceme atakovat osmisettisícovou hranici. Opět se ukázalo, že Česko je hokejová země a všichni na kongresu byli překvapení neuvěřitelným nadšením fanoušků v Praze i v Ostravě.
     
    Slovo si bere manažerka komunikace IIHF Noemi Villamarinová a předstvuje účastníky tiskové konference.
     
    Tisková konference začne přesně ve 12:30.
     
    Na tiskové konferenci budou přítomni prezident IIHF Luc Tardiff, prezident organizačního výboru mistrovství světa Petr Bříza, manažerka komunikace IIHF Noemi Villamarinová a Marta Zawadská, která má na starosti za IIHF pražskou část šampionátu.
     
    V neděli po obědě se uskuteční tradiční tisková konference, n které budou zástupci pořadatelské země a IIHF společně hodnotit aktuálně probíhající mistrovství světa v ledního hokeji. Zúčastnit by se měl prezident Mezinárodní hokejové federace Luc Tardiff i šéf organizačního výboru šampionátu Petr Bříza. Světový šampionát letos zaznamenal nejvyšší čísla z hlediska návštěvnosti v historii světových šampionátů. Česká reprezentace na něm postoupila po čtrnácti letech do finále.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    David Schlegel