21. etapa: Rím - Rím Vítěz: T. Merlier (BEL) Soudal Quick-Step (kon.)
koniec udalosti
21. etapa: Rím - Rím

Vítěz: T. Merlier (BEL) Soudal Quick-Step

Nedeľa 26.05.2024, 15:35Giro d’Italia
     
    Cíl
    Mohutný finiš, v němž Jonathanovi Milanovi i kvůli předchozí stíhačce scházely síly! Vítězem poslední etapy se stal Tim Merlier ze Soudalu! Milan dorazil na druhém místě a je na něm patrný menší smutek. Ale i pro něj to bylo výborné Giro!
     
    4km
    Ano, Jonathan Milan je zpět v pelotonu a bude dnes bojovat o etapový vavřín!
     
    5km
    Vypadá to, že to Milan zvládne. Už to má jen 16 sekund. Přestože jezdci BORA – hansgrohe na čele dělají, co můžou, Milan má v sobě spoustu sil!
     
    6km
    Šest kilometrů do cíle, Milan ztrácí půl minuty! Mohutná stíhačka proti pelotonu, který jede přes 50 kilometrů v hodině!
     
    8km
    Dohnat balík nebude v závěrečném okruhu vůbec snadné. Vlastně to bude asi nemožné, ztrácí přes 50 sekund!
     
    9km
    Jonathan Milan má zničené zadní kolo a potřebuje nový bicykl! Tak to je katastrofa pro lídra bodovací soutěže, nabral obrovskou ztrátu na peloton!
     
    9,5km
    Peloton vjíždí do posledního okruhu v závěrečné etapě v Římě!
     
    13km
    Peloton pohltil vedoucí skupinu, konec dnešního úniku!
     
    15km
    V pelotonu došlo k pádu čtyř závodníků. Nejhůř to odnesl Dries De Pooter z Intermarché, který sice je v pořádku, ale má zničené kolo a kope do věcí kolem sebe. Obrovská nepříjemnost v závěru závodu.
     
    19km
    Poslední sprinterská prémie se stala kořistí Mikkela Honorého a Alexe Baudina. Třetí byl Marcellusi. Projelo se do předposledního okruhu!
     
    28,2km
    Vedoucí skupina a o 12 sekund za ní také peloton projíždí cílovým prostorem do šestého okruhu. Už jen tři průjezdy a letošní Giro bude minulostí!
     
    36,4km
    Ewen Costiou se vzdálil ze své skupiny v popředí a dojel si pro body a bonifikační sekundy na Intergiro. Dvanáct bodů a tři sekundy jdou na jeho konto. Za ním projel touto metou Marcellusi, následoval Baudin. Honoré sekundy nezískal.
     
    71km
    Na čele se utvořila čtyřčlenná skupina, která si vytvořila náskok. Martin Marcellusi, Mikkel Honore, Alex Baudin a Ewen Costiou jsou závodníci, kteří se vyrazili do úniku.
     
    72km
    Dochází k prvním pokusům o únik z pelotonu!
     
    77km
    Domenico Pozzovivo se oddělil od pelotonu. Není to únik, je to rozlučka. Jednačtyřicetiletý Ital na konci této sezony ukončí kariéru, a tak si nyní užívá fandění tisíců fanoušků o samotě.

    Dávid Švec