Ostrava – Slovácko 6:0 (kon.) | Sparta Praha – Plzeň 1:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
4:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 26.05.2024, 16:00 • Fortuna Arena, Praha 10–Vršovice • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mne z červenobílé strany Vršovic vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou! (18:12:15)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 718 diváků.
     
    Kombinace debaklu Slovácka, které ve Vítkovicích prohrálo 0:6, a vítězství Slavie definitivně posílá Mladou Boleslav na pátou pozici. Do Evropy se po dlouhé odmlce vrací Baník Ostrava, zatímco Bolka se o vstupenku do kvalifikace Evropské konferenční ligy bude muset poprat s Hradcem Králové. Zápas o všechno se odehraje příští pátek v Lokotrans aréně.
     
    V Edenu máme hotovo, Slavia na závěr prvoligové sezóny nedala šanci o poháry bojující Mladé Boleslavi a poslala jí zpět domů se čtyřgólovou nadílkou. Svěřenci Davida Holoubka zvládli s domácími držet krok jen prvních pár minut, pak se sešívaní chopili iniciativy a bez výraznějších komplikací dokráčeli ke své poslední výhře tohoto ročníku. Výkon hostů na body vůbec nestačil.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:11.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Solomon ještě vyslal dlouhý míč do dráhy nabíhajícího Hilála, Ogbu ale znovu potvrdil dnešní bezchybný výkon v obraně a útočníka k ničemu nepustil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
    89. Christos ZAFEIRIS - 4:0
     
    89
    Slavia právě vstřelila branku!
    Středočeská rakev dostává čtvrtý hřebík, který do ní nekompromisně zatloukl CHRISTOS ZAFEIRIS! Střídající norský záložník převzal pas od Jurečky, prokličkoval skrz znatelně unavenou hostující obranu a své sólo uzavřel pozemní střelou do vzdálenější části branky – 4:0!
     
    87
    Jenže ofenzivní trápení, které borce v modrém doprovází i teď, stále pokračuje. Mandous znovu nemusel zasahovat, k míči se vrací Slavia.
     
    86
    Boleslav má příležitosti kosmeticky upravit skóre, Matějovský bude za chvíli zahrávat rohový kop.
     
    85
    Utkání se v Edenu už jen dohrává. Trmal má nicméně stále plné ruce práce, sešívaní se opakovaně tlačí do útoku a chtějí přidat gól číslo čtyři.
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Patrik Žitný, přichází John Solomon.
     
    83
    Van Buren po dalším rohu Slavie hlavičkuje těsně vedle přední tyče, Trmal bude odkopávat.
     
    82
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází David Douděra, přichází Stanislav Tecl.
     
    82
    Celý stadion je znovu na nohou, velmi brzy totiž na trávník nastoupí kariéru uzavírající Stanislav Tecl.
     
    80
    Trefa nakonec přeci jen platí!
     
    79
    Na rozhodčího se vrhli snad všichni mladoboleslavští hráči a i pár domácích. VAR zatím nerozhodl.
    78. Václav JUREČKA - 3:0
     
    78
    Slavia právě vstřelila branku!
    Eden znovu slaví, tenhle gól ale bude určitě zkoumat video! Provod pěknou přihrávkou za obranu naservíroval balón VÁCLAVU JUREČKOVI, který obratem ukázkově zakončil do zadního horního rohu. Dost možná při tom ale byl v ofsajdu, na verdikt si počkáme. Prozatím 3:0!
     
    77
    Veterán Matějovský ze středového kruhu vyhlížel Filu, který mohl naběhnout mezi dva stopery sešívaných. Bohužel pro hosty ale přihrávku nenašel.
     
    76
    Míč znovu proskákal před Trmalem. Domácí mají hru plně pod kontrolou a nepouští soky k balónu, na dramatický závěr to zatím ve Vršovicích nevypadá.
     
    75
    Van Buren dostal ve vápně poměrně dost prostoru a odražený míč přetavil v nepřesnou ránu. Mimochodem, šlo už o 23. střelecký pokus Slavie v zápase.
     
    74
    Slabší hlavička jednoho z domácích, nejspíš van Burena, pro Trmala nepředstavovala větší problém.
     
    73
    Pojďme se rychle podívat, jak to vypadá ve Vítkovicích. Baník drtí oslabené Slovácko už 5:0, dva góly dali Ewerton s Kubalou a ten dosud poslední přidal Tanko. Ostravští jsou tak velmi blízko k postupu do pohárů, a to právě na úkor v Edenu ztrácející Boleslavi.
     
    72
    Matějovský byl na středovém kruhu faulován Provodem. Sudí Radina nechal hru ještě chvíli běžet, až pak jí zastavil a udělil Bolce volný kop.
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Ondřej Zmrzlý, přichází Malick Diouf,
    ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Christos Zafeiris.
     
    70
    Král se z předchozích zdravotních neduh plně zotavil a nyní skluzem zblokoval nízký domácí centr. Trmal se musí připravit na další rohový kop.
     
    68
    Tohle šlo určitě vymyslet lépe. Sakala se ocitl tváři v tvář s Ogbuem a pokusil se ho obehrát na levou stranu, kde ale v té době vůbec nikdo nebyl.
     
    67
    Žitného bez větších obtíží na hranici domácího vápna připravil o balón Provod, Bolka je dopředu stále neškodná a Mandous je takřka bez práce.
     
    66
    Pražané jsou nicméně dopředu stále nebezpečnější, což nyní potvrdil Provod. Jeho slabší střela mířená přesně do středu svatyně sice nebyla z nejlepších, Trmal proti ní ale tak jako tak byl nucen zakročit.
     
    65
    Dění se nyní v Edenu nese v poměrně klidném tempu, už delší dobu jsme neviděli větší šanci na kterémkoliv konci hřiště. Teď je to celkem vyrovnané.
     
    64
    Dění se přelilo na druhý konec hřiště, Petr Ševčík za chvíli provede další rohový kop Slavie.
     
    63
    Fila se jen pár desítek sekund po vstupu na trávník blýskl nenápadnou střelou z hranice šestnáctky, která pomalu proklouzala kolem zadní tyče.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Matěj Jurásek, přichází Lukáš Provod,
    ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Mick Van Buren.
     
    61
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Daniel Mareček, přichází Marek Matějovský,
    ze hřiště odchází Martin Suchomel, přichází Jakub Fulnek,
    ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Lukáš Fila.
     
    60
    Máme za sebou skoro hodinu hry. Míč nyní po dalším centru Slavie proskákal skrz nepřehledný chumel těl ve vápně a dopadl až za Trmalovu bránu.
     
    59
    Oscar se dostal ke střele na hraně vápna a po zákroku Trmala nabíhal i na dorážku, ale hostující gólman prokázal své kvality a balón včas zkrotil.
     
    58
    Jurečka měl možnost nasměrovat Chytila do kvalitního brejku, těsně před provedením přihrávky ho ovšem za středovým kruhem srazil Marek Suchý (MBL). Rozhodčí Radina bez váhání sáhl po žluté kartě.
     
    57
    Tomáš Král nabíhá zpět na plochu, ale s velmi bolestivou grimasou v obličeji. Na míči je momentálně Suchý, který jej drží v bezpečí před Trmalem.
     
    55
    Pro Krále možná dnešní utkání skončilo, zadák Bolky si při plnění defenzivních povinností přivodil nějaký šrám a v doprovodu zdravotníků opouští hřiště.
     
    54
    Souhra na trase Jurásek–Chytil málem přinesla ovoce, druhý jmenovaný se před Trmalem málem dostal k hodně nepříjemné teči! Balón všem dle všeho za bránu nasměroval Král, a Boleslav tak bude bránit další roh! V pořadí už šestý.
     
    53
    Tribuna Sever si po pádu Juráska v šestnáctce vyžadovala penaltu, rozhodčí Radina se ale nenechal přemluvit. Dění ve Vršovicích běží dál.
     
    52
    Chytil se na křídle nenechal jen tak odzbrojit a v souboji s dotěrným Králem si vynutil aspoň vhazování pro domácí. Trmal bude muset znovu zpozornět.
     
    51
    Slavia opět hraje prim. Juráskova dlouhá střela byla zblokována, sešívaní se pak rychle vrátili k balónu.
    50. Chytil zblízka Trmala neprostřelil
     
    50
    Mladoboleslavská obrana zazmatkovala a nedokázala pořádně uhasit Zmrzlého krátký centr před Trmala! Hosté teď měli obrovské štěstí, že se Chytil k míči dostal až přímo před brankářem, a slabě tak zakončil jen do něj!
     
    49
    Žitný táhl hru dopředu přes střed hřiště a pokusil se nasměrovat míč na křídlo na Suchomela, jenže jeho přihrávku zachytil borec v sešívaném dresu.
     
    48
    Mandous po nepovedeném hostujícím útoku rozehrává od své svatyně. Začátek dějství je z obou stran trochu ospalý, hráči se na trávníku ještě rozkoukávají.
     
    47
    Boleslav se v úvodu druhého poločasu drží na míči, počíná si opatrně a netlačí se dopředu.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Lamin Jawo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Baník proti Slovácku, které od 26. minuty hraje v deseti, vede po poločase 3:0 a kráčí ke konečné čtvrté pozici. Boleslav tak padá na pátý post a nestane-li se malý zázrak, o poháry se bude muset poprat s Hradcem. Ten včera porazil Teplice ve finále střední skupiny.
     
    První poločas je v Edenu u konce a s boleslavskými nadějemi na přímý postup do evropských pohárů to vypadá hodně bledě. Po relativně slušném startu totiž hosté se Slavií ztratili krok a slušně zaplněné ochozy sledovaly naprosto jednostrannou podívanou. Výraznou převahu sešívaných v góly přetavili Jurečka a Zmrzlý, přičemž nebýt kvalitního výkonu Trmala, mohl být domácí náskok ještě mnohem vyšší. Inu, uvidíme, co nám po přestávce přinese druhé dějství.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 2:4.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:09.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+6
    Holeš se nyní pro změnu činil v útoku a na poslední chvíli zachránil míč před zadní čarou, následný centr zlikvidoval obránce. Následuje další roh.
     
    45+5
    Dlouhé nákopy, na které Bolka primárně sází, se zatím míjí s účinkem. Slavia je u všech míčů před svou šestnáctkou první, na Vaníčka teď vyzrál Holeš.
     
    45+4
    Král u zadní čáry ubránil Jurečku pouze za cenu dalšího rohu pro červenobílé fotbalisty.
     
    45+3
    Kostka nabíhal dopředu marně, na hranici vápna narazil na neoblomného Zimu. Domácí zpět na míči.
     
    45+2
    Teď ovšem Holoubkův tým bude muset dát na odiv své defenzivní schopnosti, je tu roh sešívaných.
     
    45+1
    Zdá se, že před přestávkou toho ve Vršovicích moc neuvidíme. Hra se v závěru uklidnila, momentálně aktivnější Bolce se nedaří se přesunout dopředu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje hned 6 minut.
     
    44
    Vaníček ví, že se před domácí bránu dnes jen tak nedostane, a tak se pokusil z hranice šestnáctky zakončit. Trefil ovšem jen dva bránící protihráče.
     
    43
    Hra prozatím v Edenu stojí, zřejmě probíhá nějaká komunikace na trase Radina–Rouček. Na Tribuně Sever se mezitím objevila velká červená plachta, zřejmě bude ještě před pauzou k vidění další pyrotechnická show.
     
    42
    Jurásek mává na rozhodčího vyzutou kopačkou, Marku Radinovi se ale nezdál až následný souboj na rohu hřiště. Ten byl navíc posouzen proti Slavii.
     
    41
    Suchý se jen tak tak dostal k ujíždějícímu míči a odehrál ho k Trmalovi, Chytil tentokrát ostrouhal.
     
    40
    Ogbu potvrdil svůj dnešní povedený výkon a rohový kop Boleslavi hlavou odvrátil mimo nebezpečí.
     
    39
    Závěr úvodního poločasu okoření první hostující roh. Mezitím ale ještě bude nejspíš ošetřován Zmrzlý, který po předcházející situaci stále leží ve vápně.
     
    38
    Suchomel na straně ubránil míč před dotěrnými soky a zahrál jej křižně na opačný kraj hřiště, kde čekal Kostka. Hosté mohou zkusit po delší době zaútočit.
     
    37
    Pomalu ale jistě se blíží první pauza. V kvalitní pozici pro zakončení se ocitl Jurečka, jehož slabší teč ale připravený Trmal bez výraznějších obtíží zkrotil.
     
    36
    Ševčík vykoupal Žitného a předal míč opodál stojícímu Douděrovi, který mu jej obratem vrátil. Slavia je pevně usazena v útoku a tlačí se k Trmalovi.
     
    35
    Trmal se chvíli rozmýšlel, kam míč rozehraje, kvůli pressujícímu Chytilovi byl nakonec nucen jej rychle zahrát napravo. Tam byli jen protihráči.
     
    34
    Trmal si do statistik připisuje další zákrok, proti slabší střele z dílny Juráska to moc složité neměl.
     
    33
    Třiatřicátá minuta se pomalu chýlí ke konci. Douděra sice u postranní čáry na křídle vystavil jesle Vaníčkovi, hned nato ale míč přeci jen převzali Boleslavští.
     
    31
    Hosté se snaží se vrátit zpět do zápasu. Ogbu si ale i tentokrát pohlídal Hilála, který tak opět nebyl schopen dlouhou přihrávku přetavit v nějakou šanci.
     
    30
    Sešívaní mají stále obrovskou převahu, Boleslav už po necelé půlhodině hry působí odevzdaným dojmem. Její situaci nepomáhá ani fakt, že Ostrava ve Vítkovicích vede proti oslabenému Slovácku už 2:0!
    29. Juráskova šance na třetí gól byla zablokována
     
    29
    A už to mohlo být o tři góly! Po hodně šťastném odrazu se přímo před Trmalem míče ujal Jurásek, jehož „tutovku“ ale nakonec v pádu zblokoval jeden z protihráčů! Obrovská šance!
    27. Ondřej ZMRZLÝ - 2:0
     
    27
    Slavia právě vstřelila branku!
    Se svěřenci kouče Holoubka to ve Vršovicích začíná vypadat opravdu bledě, sešívaní mají hru pevně pod kontrolou a přidávají zásah číslo dva! Chytil centrem z prostoru u rohového praporku našel u zadní tyče nedostatečně střeženého ONDŘEJE ZMRZLÉHO, na jehož teč Trmal neměl šanci pořádně zareagovat – 2:0!
     
    27
    Douděra po slabém protiútoku hostů rychle vrátil hru zpět na jejich polovinu a následným balónem do vápna vybídl k teči Jurečku, kterému ale míč moc nesedl. Trmal s jeho zkrocením moc práce neměl.
     
    26
    Zpoza vápna se pokusil rozšířit náskok Slavie Zima, kterému ale možná trochu nepromyšlená střela vůbec nevyšla. Míč proplachtil kolem zadní tyče.
     
    25
    Boleslav to nemá jednoduché. Dotěrný Chytil se snažil rozhodit Krále, ten se ovšem nenechal vykolejit a zvládl míč zahrát do bezpečí na Trmala.
     
    24
    Domácí nápor stále pokračuje, uvidíme první roh dnešního utkání. K praporku míří Douděra.
     
    23
    Trmal si počíhal na Holešův pokus, schoval míč do svého náručí a rychle jej odhodil daleko od brány.
     
    22
    Sešívaní evidentně nemají dost. Chytil se v sílícím dešti poslal míč do vápna, kde jej jeden z bránících hráčů nasměroval do zámezí. Nedivil bych se, kdyby se kvůli povětrnostním podmínkám brzy přerušilo.
     
    21
    Zásah definitivně platí! David Douděra hecuje zaplněný domácí kotel, Slavia vede 1:0!
     
    19
    Kontrola situace u videa pokračuje dál, Karel Rouček si s verdiktem dává načas. Ve Vršovicích mezitím začalo velmi hustě pršet, snad se počasí brzy umoudří.
     
    17
    Pozor, branku ještě zkoumá VAR.
    16. Václav JUREČKA - 1:0
     
    16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní už v šestnácté minuty prolamují vzdorující defenzívu Bolky a jdou do vedení! Na Juráskův centr zleva ve vápně skvěle naběhl kanonýr VÁCLAV JUREČKA, který se odpoutal od dotěrného Suchomela a jednoduchou tečí nataženou nohou nasměroval balón za naprosto bezmocného Matouše Trmala – 1:0!
     
    15
    Hilál v souboji o letící míč s Ogbuem fauloval, rozhodčí zastavuje hru a nařizuje volný kop pro domácí.
     
    14
    Ševčík viděl škvíru na středu boleslavské obrany a vzdušným pasem chtěl do ní nasměrovat Jurečku, který ovšem nezvládl přetaženou přihrávku dohnat.
     
    13
    Celý Eden je na nohou a pěje ódy na adresu legendárního Františka Pláničky. Na hřišti se mezitím Slavia snaží prorazit zpět na polovinu soupeřů.
     
    12
    Juráskova hlavička po centru z levého křídla šla vedle brány, krátce poté byl odpískán ofsajd.
     
    11
    V Edenu stále čekáme na nějakou první vyloženou šanci, zatím nebyla k vidění střela ani na jednu z branek. Hosté znepříjemňovali domácím život vysokým pressem, který ovšem ukončil útočný faul z dílny Žitného.
     
    9
    Hilál se dostal k míči na středu a nákopem se pokusil vysunout do útoku Kušeje, obrana Slavie ale měla akci přečtenou a zahrála míč k Mandousovi.
     
    8
    Oscara sice vedle vápna připravili o míč Suchomel se Sakalou, domácí se ale následně na balón rychle vrátili a stále jsou pevně usazeni před Trmalem.
     
    7
    Sešívání tlačí na hostující obranu a hledají skulinu, kterou by mohli prorazit do šestnáctky. Na levém křídle nyní s míčem rozvážně operuje Dorley.
     
    6
    Po prodlevě už ve Vršovicích pokračujeme. Douděra se chystá provést vhazování na půlce Bolky.
     
    5
    Chvíli se teď hrát nebude. Prostor kolem Mandouse je zahalen hodně hustým dýmem, brankář sešívaných mezitím ve vápně sbírá krytky z použitých světlic.
     
    4
    Slavia podruhé nakoukla do útoku. Douděra se s balónem na kopačce propracoval až k pravé tyči, jeho následný vzdušný pas ale nikoho nenašel.
     
    3
    Hosté jsou v úvodu aktivnějším týmem, Vaníčkův centr teď musel krotit Ogbu. Za Mandousem mezitím Tribuna Sever odpálila nemalé množství pyrotechniky.
     
    2
    Bolka ukazuje, že dnes nepřijela do Edenu v naději se probránit k remíze. Ogbu musel stíhat rychlého Vaníčka, kterého dle sudího ve vápně odzbrojil čistě.
     
    1
    Kušej se hnal za dlouhým balónem na křídle, jenže jej včas nedostihl. Nákop končí u Mandouse.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstará Slavia, jdeme na věc!
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu, domácí v tradičních sešívaných a hosté v modrých dresech.
     
    Hosté registrují změn víc, oproti minulému zápasu od úvodního hvizdu na trávníku uvidíme brankáře Trmala, zadáky Kostku se Suchomelem a záložníka Vaníčka.
     
    Aleše Mandouse dnes čeká první start mezi třemi tyčemi od únorového pohárového derby, které skončilo výhrou Letenských v prodloužení. Krom něj se do základu vrací také Matěj Jurásek, naopak vypadl Ivan Schranz.
     
    Tribuny se pomalu plní, prvních pár mohykánů se objevilo i v rohu vyhrazeném pro hostujících fanoušky. Ti budou doufat, že se Bolce dnes podaří Slavii v závěru ročníku překvapit a uhrát zde aspoň bod, který by jí výrazně přiblížil k pohárové Evropě.
     
    Boleslavští hráči se za zvuku hlasitého pískotu severní tribuny připojují k domácím brankářům na hřišti, předzápasová rozcvička pomalu ale jistě začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Mandous – Holeš (C), Ogbu, Zima – Douděra, Oscar, P. Ševčík, Zmrzlý – Jurečka, Chytil, Jurásek.
    Náhradníci: Kolář – Sinyan, Wallem, Masopust, Tijani, Zafeiris, Tecl, Diouf, Van Buren, Provod, Vlček.
    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý (C), Král, Suchomel – Sakala, Mareček – Vaníček, Žitný, Kušej – Hilál.
    Náhradníci: Mikulec – Šimek, Matějovský, Ladra, Fulnek, Pulkrab, Jawo, Solomon, Fila, A. Kadlec, Kubista.
    Trenér: David Holoubek.

    Rozhodčí: Radina – Paták, Pochylý.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám hezké odpoledne, tentokrát už prosluněného Edenu! Svatostánek sešívané strany Vršovic se probouzí k životu, výše pro vás brzy budeme mít připraveny dnešní zahajovací sestavy.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavní rozhodčí: Marek Radina.
    Asistenti: Jan Paták, Stanislav Pochylý.
    Čtvrtý rozhodčí: Ladislav Szikszay.

    VAR: Karel Rouček. AVAR: Lucie Ratajová.
    Kouč Holoubek ví, že jeho týmu dnes jde o hodně.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2023/24

    Složitou situaci, ve které se Mladá Boleslav nachází, podtrhuje mimo jiné i fakt, že její poslední ligová výhra nad Slavií se datuje do března 2016. Úspěch na půdě soupeře je dokonce ještě o rok vousatější.

    Není tak příliš překvapivé, že sešívaní brali z obou zápasů v základní části plný počet bodů. V tom prvním dokonce outsiderovi nedovolili ani střelu na branku.

    10. 12. 2023: Slavia Praha – Ml. Boleslav 2:0 (0:0)

    Branky: 49. Holeš (Ševčík), 53. Jurečka (pen.).
    Žluté karty: 33. Ogbu (SLA), 35. Jurečka (SLA) – 33. Kušej (MBL), 33. Pulkrab (MBL). Držení míče: 68 % : 32 %. Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:9.

    13. 8. 2023: Ml. Boleslav – Slavia Praha 0:1 (0:0)

    Branky: 59. Poulolo (vl.).
    Žluté karty: 83. Sakala (MBL), 90+1. Šimek (MBL) – 37. Tomič (SLA). Držení míče: 42 % : 58 %. Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:13.
     
    FK MLADÁ BOLESLAV (4. místo)
    34 Z, 13–8–13, 51:55 (-4), 47 bodů

    Svěřenci Davida Holoubka dnes do Prahy přijíždí s nezáviděníhodným úkolem: vybojovat bod, ideálně všechny tři. Prohra je totiž pravděpodobně pošle na konečné páté místo, a o účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy se v tom případě budou muset ještě poprat s vítězem střední nadstavbové skupiny.

    Los si totiž pro Mladou Boleslav připravil zapeklitost. V Ostravě dojde k souboji Baníku a Slovácka, přičemž výhra domácích či remíza ji v případě porážky připraví o kýžený čtvrtý flek. Na dálku tak musí držet palce celku odcházejícího lodivoda Martina Svědíka.

    Bolka nicméně bude muset úplně pustit z hlavy níže zmíněný debakl, který jí v posledním kole uštědřil mistrovský tým Briana Priskeho, a do střetnutí v Edenu dát všechny síly, které ji ještě zbývají. Bez nadsázky totiž pro ni jde o možná nejdůležitější bitvu celé sezóny.

    Poslední výsledky Bolky
    18. 5.: Ml. Boleslav – Sparta Praha 0:5
    14. 5.: Ml. Boleslav – Slovácko 0:1
    11. 5.: Baník Ostrava – Ml. Boleslav 0:1

    Nejlepší střelci Bolky
    Abdalláh Júsuf HILÁL – 31 Z, 8 branek
    Lamin JAWO – 28 Z, 7 branek
    D. Mareček, V. Kušej – 6 branek
    Slavia přípravu na poslední duel sezóny nepodcenila.
     
    SK SLAVIA PRAHA (2. místo)
    34 Z, 25–7–2, 72:24 (+48), 82 bodů

    Slavia se sice minulý víkend z Uherského Hradiště vrátila s plným počtem bodů, ani ten ale mistrovské naděje neudržel při životě. Sparta totiž deklasovala Mladou Boleslav jasně 5:0 a udělala poslední krok nutný k tomu, aby bylo definitivně jisté, že titul opět půjde na Letnou.

    „Je to neúspěch,“ měl po zápase na Slovácku jasno Jindřich Trpišovský. „Vždy chcete být nad svým rivalem, dostat se na vrchol. Převládá ve mně tedy veliké zklamání. [...] Tým se stále tvoří, vyvíjí. V nadstavbě ukázal velkou sílu, ani tak to ale někdy nestačí.“

    Sešívaní tak budou chtít dnes udělat aspoň decentní tečku za sezónou, která v nich musí zanechávat trochu smíšené pocity. V Evropské lize sice ovládli svou skupinu a v osmifinále pak konkurovali AC Milán, zaváhání v závěru základní části je ale připravily o domácí trofej.

    Poslední výsledky Slavie
    18. 5.: Slovácko – Slavia Praha 1:2
    15. 5.: Slavia Praha – Plzeň 3:0
    11. 5.: Sparta Praha – Slavia Praha 0:0

    Nejlepší střelci Slavie
    Václav JUREČKA – 31 Z, 17 branek
    Mojmír CHYTIL – 33 Z, 16 branek
    M. van Buren, C. Wallem, M. Jurásek – 5 branek
     
    Příjemnou neděli u sledování posledního hracího dne letošní FORTUNA:LIGY! Slavia aktuální sezónu uzavře domácím soubojem s Mladou Boleslaví.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Góly: 16. Jurečka (Jurásek), 27. Zmrzlý (Chytil), 78. Jurečka (Provod), 89. Zafeiris (Jurečka)

    Karty:   58. Suchý (MBL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:11.
    SK Slavia Praha: Mandous – Holeš (C), Ogbu, Zima – Douděra (82. Tecl), Oscar, P. Ševčík (71. Zafeiris), Zmrzlý (71. Diouf) – Jurečka, Chytil (62. Van Buren), Jurásek (62. Provod).
    Náhradníci: Kolář – Sinyan, Wallem, Masopust, Tijani, Vlček.

    Tréner: Jindřich Trpišovský.

    FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý (C), Král, Suchomel (61. Fulnek) – Sakala, Mareček (61. Matějovský) – Vaníček (46. Jawo), Žitný (85. Solomon), Kušej (61. Fila) – Hilál.
    Náhradníci: Mikulec – Šimek, Ladra, Pulkrab, A. Kadlec, Kubista.

    Tréner: David Holoubek.

    Rozhodca: Radina – Paták, Pochylý.

    Diváci: 16 718