Kanada – Slovensko 6:3 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Švédsko – Fínsko 2:1 (po pr.)
USA – Česko 0:1 (kon.)
koniec
Kanada
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Slovensko
Štvrtok 23.05.2024, 16:20Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti vypadávajú vo štvrťfinále Majstrovstiev sveta 2024 v Česku, keď sme v Prahe favorizovanej Kanade podľahli po výsledku 3:6. Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, keď sme rýchlo inkasovali dva góly od McCana a Duobisa, od tej chvíle sme už len neustále doťahovali. Síce sme ešte znížili v prvej tretine vďaka šťastnému zásahu Cehlárika, ale v druhej tretine navrátil Kanade dvojgólové vedenie Paul. V tretej tretine sme v krátkom slede dvakrát inkasovali od Guenthera a Taneva, následne sa nám už podarilo len zjemniť prehru presnými zásahmi Kelemena a Hrivíka. Postup Kanady však v našej hre bez brankára spečatil druhým gólom v zápase Paul. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa na Vás znoova nabudúce! (18:55:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Miloš Kelemen – 2 min., nešportové správanie.
     
    59:53
    Aj frustrácia sa už prejavuje na našej strane v úplnom závere, ktorá znamená zbytočnú roztržku pri striedačkách.
     
    59:10
    Kanada dala gól! V tejto chvíli však Kanada definitívne spečaťuje svoj postup do semifinále, keď perfektný lob NICKA PAULA skončil v našej opustenej bráne, keďže ho ani rukavicou nedokázal zachytiť Slafkovský! Bez asistencie
     
    58:26
    Kanaďania to vyskúšali trafiť do našej prázdnej brány z vlastného obranného pásma, ale píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    58:01
    Binnington si poradil s nahodením Cingela, ale aspoň sme získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    57:09
    Už riskujeme v hre bez brankára a v tejto chvíli hráme presilovú hru 6 na 4!
     
    56:57
    Oddychový čas pre tím Slovensko.
     
    56:57
    Slovensko dalo gól! Tak podarilo sa nám využiť veľký darček od Kanaďanov, ktorí nám dali šancu hrať presilovú hru 5 na 3 a aj keď sa nám v nej dlho nedarilo, tak nakoniec sa nám podarilo vyšachovať kanadskú defenzívu vynikajúcou kombináciou, na ktorej konci bol do poloprázdnej brány zakončujúci MAREK HRIVÍK z pravej strany! Asistencie: Hudáček, Nemec
     
    55:42
    Vylúčenie v tíme Kanada:
    Connor Bedard – 2 min., nešportové správanie.
     
    55:42
    Vylúčenie v tíme Kanada:
    Michael Bunting – 2 min., hákovanie.
     
    55:27
    Bedard našiel Buntinga pred Hlavajom, ale ani on vo veľkej príležitosti neuspel a slovenský brankár dokázal puk prikryť!
     
    54:14
    Ďalšia veľká kanadská príležitosť, keď Mercer nebezpečne nahadzoval puk spoza brány a nakoniec Severson mohol tvrdo páliť z pravej strany, ale Hlavaj opäť čaruje a zatiaľ nedovolil Kanade pridať šiesty gól!
     
    53:26
    Kanaďania nám vypichli puk v obrannom pásme a Guenther naservíroval puk na ľavú stranu Paulovi, ktorého zakončenie však skvelým zákrokom zlikvidoval presúvajúci sa Hlavaj!
     
    52:07
    Vylúčenie v tíme Kanada:
    Brandon Tanev – 2 min., sekanie.
     
    52:07
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Juraj Slafkovský – 2 min., držanie.
     
    49:43
    Žiaľ nevieme sa dostať spod kanadského náporu inak ako len za cenu zakázaného uvoľnenia, preto sa bude vhadzovať pred Hlavajom.
     
    49:14
    Dokázali sme zblokovať Oleksiakovu strelu, ale Kanada sa opäť dostáva do tlaku, aj keď má stále komfortný trojgólový náskok.

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 3. McCann (Bedard, Parayko), 5. Dubois (Byram, Tavares), 24. Paul (Bedard, Guenther), 47. Guenther (Paul, Hagel), 47. Tanev (Severson, Mercer), 60. Paul – 8. Cehlárik (Slafkovský), 48. Kelemen (Regenda), 57. Hrivík (Hudáček, Nemec)


    Kanada: Binnington (Hofer) – Power, Parayko (A), Byram, Oleksiak, Guhle, Severson, Zellweger – Tanev, McBain, Mercer – Hagel, Tavares (C), Dubois – McCann, Paul, Guenther – Bunting, Cozens, Mangiapane (A) – Bedard.
    Tréner: A. Tourigny

    Slovensko: Hlavaj (Škorvánek) – Fehérváry, Čerešňák (A), Ivan, Nemec, P. Koch, Grman, Gajdoš – Cehlárik, Hrivík (A), Slafkovský – Tatar (C), Cingel, Hudáček – Regenda, Čacho, Kelemen – Kudrna, Sukeľ, Daňo.
    Tréner: C. Ramsay

    Rozhodca: Fraňo (CZE), Kaukokari (FIN) – Briganti (USA), Zunde (LAT)