Nórsko – Rakúsko 1:4 (kon.) | USA – Kazachstan 10:1 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko sk 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Nórsko
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Rakúsko
Nedeľa 19.05.2024, 16:20 • O2 Aréna Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:24
    Rakúsko dalo gól!
    Nóri prehrali súboj a Rakušania dávajú gól do prázdnej bránky! MARIO HUBER možno definitívne pečatí dnešný rakúsky triumf! Dostal presnú prihrávku od zadného mantinela a do prázdnej brány to mal veru ľahké! Stav je 1:4.
    Asistencie: Zwerger.
     
    53:04
    Nórsko dalo gól!
    Pekná akcia Nórska, ktorá sa končí gólom! SANDER ENGEBRATEN dostal ideálnu prihrávku do medzikružia a z prvej vypálil nebezpečný projektil na bránu Kickerta, ktorý si v dnešnom stretnutí čisté konto neudrží! Stav je 1:3.
    Asistencie: Zuccarello.
     
    33:53
    Rakúsko dalo gól!
    Rakušania dávajú ďalší gól! Vylučovať sa teda nebude! PETER SCHNEIDER opäť prestrelil všetko, čo bolo pred ním a posiela svoj tím už do troj-gólového vedenia! Brankár Haukeland toho veľa nevidel, a tak nezareagoval včas. Nechal pri pravej tyči veľkú streleckú dieru, ktorú strelec gólu nemal problém trafiť. Stav je 0:3.
    Asistencie: Rossi, Brunner.
     
    28:54
    Rakúsko dalo gól!
    Rakušania dávajú ďalší gól! Nevinný prienik do útočnej tretiny končí presným zásahom! Poriadna studená sprcha pre Nórov! DOMINIC ZWERGER poslal puk smerom na bránu Nórska. Jeden z hráčov Nórska nechcene tečoval puk pomedzi betóny svojho brankára Haukelanda. Rakúsko malo takpovediac šťastie, no stav ukazuje tak či tak 0:2.
    Asistencie: Schneider, Rossi.
     
    28:14
    Rakúsko dalo gól!
    Konečne prichádza prvý gól! PETER SCHNEIDER využil presilovú hru! Dostal ideálnu prihrávku na strelu z prvej a vypálil nebezpečný projektil smerom na bránu Haukelanda. Brankár sa nestihol presunúť včas a to ho bude stať gól. Stav je 0:1.
    Asistencie: Heinrich, Rossi.

    Adam Kovaľ

    Góly a asistencie: 54. Engebråten (Zuccarello) – 29. Schneider (Heinrich, Rossi), 29. Zwerger (Schneider, Rossi), 34. Schneider (Rossi, Brunner), 58. M. Huber (Zwerger)


    Nórsko: Haukeland (Arntzen) – Johannesen, Solberg, Nørstebø (A), Hansen, Krogdahl, Kåsastul, Engebråten – Zuccarello, Thoresen (C), Brandsegg-Nygård – Martinsen, E. Salsten, Pettersen – Steen, Vikingstad, Berg-Paulsen (A) – Rønnild, H. Salsten, T. Olsen – E. Olsen.
    Tréner: Tobias Johansson

    Rakúsko: Kickert (Madlener) – Heinrich (A), Nickl, Unterweger, Wolf, Strong, Maier, Stapelfeldt, Brunner – Wukovits, Nissner, M. Huber – Zwerger, Rossi, Schneider (A) – Ganahl (C), Baumgartner, Haudum – P. Huber, Rohrer, Thaler.
    Tréner: Roger Bader

    Rozhodca: Björk (SWE), Tscherrig (SUI) – Fuchs (SUI), Yletyinen (SWE)