Boston – Florida 1:2 (kon.) | Colorado – Dallas 1:2 (po pr.)
koniec
Boston Bruins
1:2 (1:0, 0:1, 0:1) Stav série: 2:4
Florida Panthers
Sobota 18.05.2024, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 23 – 28 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jeremy Swayman (BOS) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 58:30
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 59:58

    Česká a slovenská stopa
    David Pastrňák (BOS) – 0+0, -1 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:12
    Pavel Zacha (BOS) – 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Gustav Forsling (FLA) 1+0
    2. Sergej Bobrovskij (FLA) 22 zákroků, úspěšnost 95,7 %
    3. Jeremy Swayman (BOS) 26 zákroků, úspěšnost 92,9 % (03:58:44)
     
    Zápas je u konce! Dlouho to vypadalo, že zápas dopadne remízou a bude se prodlužovat. Chvíli před koncem si oba týmy ještě vyzkoušely přesilovou hru, ale ani jeden z nich ji nedokázal využít. Jenže pak se k odražené střele dostal Gustav Forsling, který kotouč poslal z dorážky na bližší tyč, a Swaymanovi puk propadl. Bylo to už jen 1 minutu a 33 sekund před koncem, a tak medvědi už nedokázali odpovědět. Letošní sezóna jim tak skončila, minimálně tedy ta klubová. Čeští fanoušci ale budou určitě s očekáváním vyčkávat, jestli se David Pastrňák a případně i Pavel Zacha rozhodnou přijet posílit národní tým na Mistrovství světa v Praze. Florida postupuje do konferenčního finále, kde se potká s New Yorkem Rangers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nyní už se podařilo Floridě vyhodit do středního pásma, a je to jasné. Lundell už na ledě slaví. Florida postupuje do finále konference, Boston končí.
     
    59:50
    Bobrovskij si připsal další parádní zákrok proti střele Pastrňáka a následné dorážce Coyla, po které pak raději hru přerušil, což bylo pro Floridu velice důležité.
     
    59:36
    Několik dobrých přihrávek Bostonu, Florida nyní nevěděla, kde hráčům hlavy stojí. Kotouč poskakoval kolem brankoviště, ale do branky nezapadl.
     
    59:09
    Nyní už se pískalo zakázané uvolnění po dlouhém vyhození Floridy. Hra se tak znovu přesunuje před branku Floridy Panthers.
     
    58:54
    Zacha vyhrál buly, ale Boston, který už hraje v šesti bez gólmana, musel rychle zpátky. Jeden z hráčů Floridy nakonec dokonce ještě přesprintoval Zachu, ale nedokázal z rohu poslat kotouč na nějakého ze svých spoluhráčů.
     
    58:34
    Boston si vyžádal oddechový čas.
    58:27 Gustav FORSLING - 1:2
     
    58:27
    Florida právě vstřelila branku! Nakonec je to ale Florida, která jde do vedení, a to už jen minutu a půl před koncem! Po střele Lundella se kotouč odrazil ke GUSTAVU FORSLINGOVI, který vyslal další ránu, která překvapivě na bližší tyči Swaymanovi propadla! Asistence: Anton Lundell a Matthew Tkachuk.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:34
    Hosté v plném počtu.
     
    57:13
    Velká příležitost Bostonu. Rychlé sehrání přesilovkové kombinace na levé křídlo, kde přišel takzvaný "one-timer" Davida Pastrňáka, ale rána byla nakonec zblokována Barkovem, kterého kotouč trefil do ruky. Kapitán Floridy pak musel odejít do kabiny.
     
    56:38
    McAvoy vyslal Coyla, ten vyvezl kotouč do útočné třetiny, a Boston se snaží usadit se v útočném pásmě při probíhající přesilovce.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Evan Rodrigues – 2 min., podrážení.
     
    55:28
    Bennettovi se na levé straně uvolnil prostor ke střele. Jeho rána byla ještě dorážena z předbrankového prostoru, ale za Swaymana nezapadla.
     
    54:55
    Nyní došlo k dalším dvou výhozům, které skončily až u Bobrovského. Tak tohle oslabení se zatím Bostonu daří na výbornou.
     
    54:25
    Puk se nečekaně od mantinelu odrazil k Coylovi, který vyslal do útočného pásma Marchanda. Ten neútočil, raději pozdržel hru a ukrojil zase nějaký čas.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie McAvoy – 2 min., hrubost.
     
    53:19
    Pastrňák se nyní parádně proháčkoval přes tři hráče ze středního až do útočného pásma, ale na pravém kruhu ho nakonec zastavil Forsling.
     
    52:58
    Nyní se zakázaného uvolnění dopustila Florida, a vhazovat se tak bude před Bobrovským, a to po jeho pravici.
     
    52:44
    Několik soubojů proběhlo ve středním pásmu. Jde už ale vidět, že se oba týmy trochu obávají, a proto se soustředí hlavně na obranu a na to, aby neudělaly chybu.
     
    51:40
    Wotherspoon chtěl vyslat spoluhráče ve středním pásmu, místo toho ale poslal kotouč přes všechny čáry. Píská se tak icing, po kterém se bude vhazovat před Swaymanem.
     
    51:09
    Ekblad vyvezl puk zase na druhou stranu, kde posunul na Verhaegeho, jenže ten ho dobře nezachytil, a tak se ani Florida v pásmu dlouho neohřála.
     
    50:44
    Lindholm vyvezl kotouč do středního pásma, kde se pak ale srazil s Lundellem, a dál se tak Boston už nedostal.
     
    49:23
    Jeden z hostů se zbavil kotoučem opravdu lobem do středního pásma. Následně se sice Boston do pásma vrátil, ale nedokázal tam nic vymyslet.
     
    47:59
    McAvoy si nabruslil do brankoviště, chtěl si položit Bobrovského a zakončit ke vzdálenější tyči. To ruský brankář ale odmítl, a pak se v brankovišti strhla velká skrumáž.
     
    47:23
    Marchand vyvezl kotouč do pásma po levé straně, následně ho propůjčil Wotherspoonovi. Ten pálil, jeho ránu si ale spolehlivě pokryl Bobrovskij.
     
    46:47
    David Pastrňák se hnal za dlouhým vyhozením Bostonu, ale od kotouče byl daleko. Sudí odpískla zakázané uvolnění.
     
    45:17
    Sudí si nakonec jeli ještě prohlédnout na video zákrok Verhaegeho, ale zjistili, že se o faul nejednalo, a tak svoje rozhodnutí o vyloučení nakonec změnili.
     
    45:17
    Nedovolené bránění na Brazeaua asi nebude potrestáno. Přitom ale hráč byl jasně faulován. Sudí zůstali chladní.
     
    44:48
    Forsling se srazil s jedním z domácích za brankou Bobrovského. Oba si chvíli poleželi na zemi, ale už jsou zase ve hře.
     
    43:43
    Luostarinen nachystal pozici Kulikovovi, který pálil z dálky. Jeho rána byla docela skrytá, Swayman ale dokázal kotouč vyrazit i tak
     
    43:05
    Na druhé straně pálil po Tkachukově přihrávce ze slotu Montour, ale do rány padl jeden z domácích, takže Swayman nemusel ani zasahovat.
     
    42:35
    Swayman si parádně vyšlápl proti střele Evana Rodriguese, jehož ránu zlikvidoval u bližší tyče vyrážečkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce. Viděli jsme opět fantastický hokej. Hrálo se z jedné strany na druhou, týmy si měnily kotouč téměř pořád. Floridě se podařilo ve 43. minutě srovnat na 1:1. Navíc si zahrála také přesilovku, kterou ale neproměnila. Vše je ale otevřené, ještě nás čeká dvacet minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:30
    Jeden z domácích hokejistů byl sražen ve středním pásmu, a poté co se posbíral z ledu, mířil pomalu na střídačku. Rozhodčí ale nevylučoval.
     
    36:45
    Cousins nahazoval na Swaymana, před ním se ještě Stenlund snažil tečovat, ale kotouč nakonec brankář zkrotil na své hrudi a přerušil hru.
     
    36:22
    Boston je v plném počtu.
     
    35:57
    A další vyhození domácích. Ti zatím brání v oslabení velice dobře a vyhazují kotouč znovu a znovu.
     
    35:28
    Reinhart sei sjížděl k brance z levé strany, ale v pásmu podklouzl a kotouč mu tedy ujel, čímž mohli Bruins vyhodit.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie Coyle – 2 min., nedovolené bránění.
     
    34:03
    Ostrý hit si nyní musel vytrpět Bennett, který chtěl pálit ze slotu, ale místo toho musel zkousnout velice ´tvrdou srážku a následný náraz.
    32:44 Anton LUNDELL - 1:1
     
    32:44
    Florida právě vstřelila branku! Je srovnáno! Boston nyní trochu zaváhal v obraně, k volnému kotouči se dostal ANTON LUNDELL, který ho okamžitě střelou tahem poslal ze slotu do branky. Bez asistence.
     
    32:10
    A na druhé straně zase zazářil Jeremy Swayman proti střele Matthewa Tkachuka. Tak nyní opět sledujeme nádherný hokej nahoru-dolů.
     
    31:44
    Na druhé straně po dobré přihrávce pálil Zacha, ale jeho ránu krásným reflexivním zákrokem vyrazil Bobrovskij.
     
    31:20
    Aaron Ekblad to zkusil střelou tahem od modré čáry, jenže jeho rána se opravdu ke Swaymanovi nedokázala dostat.
     
    30:55
    Tkachuk z pravé strany z blízkosti prověřil Swaymana. Tomu nakonec pomohla tyčka kousek, ta bližší ke střílejícímu hráči.
     
    30:31
    Montour se snažil nahodit od levého mantinelu, jenže kotouč se zastavil na skrumáži hráčů před brankou.
     
    28:45
    Geekie si najížděl k Bobrovskému z levé strany, pod nohy se mu ale vrhnul jeden z obránců. I tak ale Geekie přenesl kotouč na Pastrňáka, který nebezpečně vypálil.
     
    28:01
    Nyní jsme to viděli ještě jednou, Luostarinen dostal nehezkou ránu do obličeje, ale spíše od spoluhráče, než od Zachy. Každopádně na ledě chybí.
     
    27:48
    V čase 12:12 oba týmy zarovnávají počet střel na 12:12. Tu poslední bostonskou si připsal Pastrňák, který nyní mimo jiné už zase hraje se Zachou, přičemž na počátku zápasu nezačínali v lajně spolu.
     
    27:26
    Nyní jel svého brankáře hájit jeden z domácích, přitom Lomberg ani moc Swaymana neohrozil, jen mu dal malinkou ledovou spršku. Soupeř s do něj ale pustil hlava, nehlava.
     
    27:01
    Po tvrdém hitu zůstal na ledě ležet Luostarinen. Nakonec se zvedl a pomalu v předklonu odjel mimo hru na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    26:01
    Marchand parádně vyslal Coyla, který si sjel až před Bobrovského a snažil se zakončovat z jeho blízkosti :Bobrovskij ale na konec vyrazil touš petonem.
     
    25:46
    Nyní se Jeremy Swayman blýskl parádním zákrokem proti Carteru Verhaegemu. Vhazuje se v obranném pásmu hostů.
     
    25:16
    Van Riemsdyk posouval na modrou pro spolu hráče, který ale přihrávku zkazil.
     
    24:53
    Cousins pálil od modré čáry, ale trefil pouze Pastrňáka kousek od něj. Ten po zisku kotouče okamžitě mířil na druhou stranu, ale byl odzbrojen.
     
    24:14
    Jake DeBrusk inkasoval velice nepříjemnou ránu, když se snažil blokovat. Vypadá to ale, že by měl být v pořádku.
     
    23:37
    Geekie vyjel z trestné lavice a rovnou se zapojil do akce spoluhráčů. Jeho následná rána ale nebyla žádným zázrakem.
     
    23:28
    Domácí jsou již na ledě v plném počtu.
     
    23:04
    Montou chtěl pálit od modré, nakonec se k tomu ale neodhodlal, a jen předal na Barkova. Ten pak pálil z nevýhodné pozice.
     
    22:32
    Florida vyhrála buly před Swaymanem, po chvíli pálil Tkachuk, ale jeho velice tvrdé zakončení nakonec zablokoval někdo z domácích.
     
    22:21
    Aleksander Barkov pálil z volného prostoru na levé straně, ale jeho rána byla nakonec sražena až do ochranné sítě.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Morgan Geekie.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Byl to velký boj, oba týmy měly dobré šance. Boston byl ze začátku lepší, ale po odbráněném oslabení se na koně dostala spíš zase Florida. Ani jeden z týmů ale ne a ne vstřelit branku. To se nakonec povedlo českému forvardu Pavlu Zachovi, který po přehození na bekhend parádně zakončil samostatný únik.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:07 Pavel ZACHA - 1:0
     
    19:07
    Boston právě vstřelil branku! Bruins se dostávají do vedení, do kterého je posílá český forvard PAVEL ZACHA! Ten dostal parádní přihrávku do úniku od DeBruska, na brankáře si najel ze středu na pravou stranu, hodil si kotouč na bekhend a usměrnil ho do branky. Asistence: Jake DeBrusk a Parker Wotherspoon.
     
    18:22
    Na druhé straně to znovu zkoušel Pastrňák, kterého zase odmítl Sergej Bobrovskij.
     
    18:05
    Swayman si zapsal další zákrok. Luostarinen to na něj zkoušel bekhendem, ale na brankáře si nepřišel.
     
    17:40
    Marchand s McAvoyem zkoušeli prověřit Bobrovkého. Nakonec se to povedlo jen druhému zmíněnému.
     
    17:14
    Při hře čtyř na čtyři je na ledě viditelně nezvykle hodně prostoru. Boston toho zatím využívá dlouhými pasy do volných prostor.
     
    16:18
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Parker Wotherspoon – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Carter Verhaeghe – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:16
    Matthew Tkachuk se najednou z ničeho nic uvolnil na pravé straně před brankářem domácích. Swayman ale proti střele Tkachuka vyslal parádní zákrok vyrážečkou.
     
    15:54
    Jeremy Swayman zachytil kotouč do lapačky, a to tak trochu baseballově. Vhazovat se bude před ním.
     
    15:31
    McAvoy napravuje své chyby z úvodu první třetiny. Nyní parádně zblokoval střelu jednoho z hostů.
     
    14:50
    Mikkola nahodil puk dopředu, tam bojoval Stenlund, který ale souboj prohrál a hra se zase otočila.
     
    14:20
    Panthers na druhé straně v docela podobné šanci, ale kotouč nechali za sebou a hra se rychle otočila.
     
    13:48
    Pěkně vykombinovaná akce Bostonu, Lindholmovu nabídku ale nedokázal využít Frederic na levé straně, který nechtěně nechal kotouč za sebou, za hokejkou.
     
    13:14
    Nyní se v útočném pásmu dostal ke kotouči Pavel Zacha, který ale pálil mimo. Jeho ránu ještě zkoušel usměrnit kotouč tečí David Pastrňák.
     
    12:40
    Forsling přeposlal po ose na Ekblada, ten pálil z dálky. Jenže jeho kotouč byl zastaven ještě dřív, než se stihl dostat k brankáři Swaymanovi.
     
    12:24
    Barkov byl napomenut na buly. To pak ale vyhrál a po chvíli vyslal na gólmana Bostonu další ránu. I tu ale dokázal Swayman lapit.
     
    11:52
    Lohrei nahazoval z levé strany, ale kotouč opět nedokázal nikdo z domácích hráčů dostat do svého držení.
     
    11:23
    Boston se na chvíli dostal s kotoučem do útočného pásma, ale rychle byl soupeřem odzbrojen, a zase vyhnán.
     
    10:33
    Florida sebrala kotouč při akci soupeře. Následně ho stáhla za branku, a zkoušela vše trochu uklidnit, a začít znovu.
     
    09:55
    Další prodloužení kotouče do útočné třetiny od Pastrňáka. Ten se ale tentokrát nedokázal do třetiny ke kotouči již znovu propracovat.
     
    09:28
    Pastrňák dostal kotouč do útočného pásma, kde ho ale nedokázal dojet. Snažil se ještě napadat, ale ani tak ke kotouči nepřišel.
     
    08:38
    Následující akce Floridě nevyšla. Kombinaci Forslinga se spoluhráčem vystavila Panthers do ofsajdu, a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    08:19
    Před brankou Bostonu se vytvořila skrumáž, ale Florida do ní nedokázala nakonec dostat kotouč, který by v nepřehledné situaci mohl propadnout.
     
    07:17
    Velice nepříjemnou skrytou ránu Barkova má opět na kontě Swayman. Boston je nyní pod velkým tlakem.
     
    06:53
    Forsling to nyní zkoušel velice dobře na vzdálenější tyčku, ale i tentokrát byl Swayman úspěšný, když kotouč vyrazil levou rukou.
     
    06:16
    Z dálky to nyní zkusil jeden z hostů, a to až ze středního pásma. Swayman nedopustil žádného pochybení a kotouč vyrazil.
     
    05:38
    Hokejisté Floridy jsou už na ledě v pěti hráčích.
     
    05:26
    Barkov dobře napadala McAvoye zezadu a dokázal dokonce ohrozit branku, ale střelu nakonec nevyslal.
     
    04:52
    Florida už asi po páté v nynější přesilové hře byla vyhnala soupeře z útočného pásma.
     
    04:31
    Luostarinen to zkoušel bekhendem při postavení v útočném pásmu při vlastním oslabení. Tentokrát mu to ale vůbec nevyšlo.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Aaron Ekblad – 2 min., hákování.
     
    03:05
    Zkoušel to taky tvrďák Maroon. Ten pálil jednou, střela ale byla sražena. Následně to zkusil znovu, bekhendem, a to už bylo hodně zajímavější, ale Bobrovskij zase zasáhl.
     
    02:18
    Pastrňák se otočil v útočném pásmu a pálil, jeho ránu ale likvidoval brankář Bobrovskij.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (C), Lohrei, Carlo, H. Lindholm, Peeke, P. Wotherspoon – Pastrňák (A), P. Brown, DeBrusk – Frederic, Coyle (A), Marchand – Brazeau, Zacha, Heinen – Maroon, Beecher, J. van Riemsdyk.

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Cousins.
     
    Vítám vás u dnešního přenosu, kde se zaměříme na šestý zápas série druhého kola mezi Bostonem Bruins a Floridou Panthers. Florida vede 3:2, první mečbol ale nevyužila. Dnes se navíc bude hrát na domácí půdě medvědů. Ti začali sérii překvapivým vítězství 5:1 venku, pak ale prohráli 1:6 venku, 2:6 doma a 2:3 doma. Následně ale odvrátili konec sezóny a vyhráli ve Floridě 1:2. CO se týče nějakých zranění, tak na straně Bostonu není k dispozici pouze Lucic a Poitras, který chybí kvůli operačnímu zákroku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 20. Zacha (DeBrusk, P. Wotherspoon) – 33. Lundell, 59. Forsling (Lundell, M. Tkachuk)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Lohrei, Carlo, H. Lindholm, Peeke, P. Wotherspoon – Pastrňák (A), P. Brown, DeBrusk – Frederic, Coyle (A), Marchand (C) – Brazeau, Zacha, Heinen – Maroon, Beecher, J. van Riemsdyk – Geekie.
    Tréner: Jim Montgomery

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Cousins.
    Tréner: Paul Maurice

    Rozhodca: E. Furlatt, K. Sutherland – S. Cherrey, R. Gibbons
    Boston 2 4 Florida
    #1 Utorok 07.05.2024 • 02:00
    Florida - Boston 1:5
    #2 Štvrtok 09.05.2024 • 01:30
    Florida - Boston 6:1
    #3 Sobota 11.05.2024 • 01:00
    Boston - Florida 2:6
    #4 Pondelok 13.05.2024 • 00:30
    Boston - Florida 2:3
    #5 Streda 15.05.2024 • 01:00
    Florida - Boston 1:2
    #6 Sobota 18.05.2024 • 01:00
    Boston - Florida 1:2