Dánsko – Švajčiarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Fínsko 5:3 (kon.)
Nemecko – Poľsko 4:2 (kon.) | Česko – Veľká Británia 4:1 (kon.) | Francúzsko – Slovensko sk 2:4 (kon.)
koniec
Lotyšsko
2:7 (0:2, 2:4, 0:1)
Švédsko
Sobota 18.05.2024, 12:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Švédsko dalo gól!
    Bengtsson vybojoval puk, prihral Holmbergovi, ktorý ho potiahol cez veľkú časť klziska, prihral do jazdy MARCUSOVI JOHANSSONOVI, ten trafil bližší pravý horný roh Vitolsovej brány. Švédi strieľajú gól vo vlastnom oslabení.
    Asistencie: Pontus Holmberg, Lukas Bengtsson
     
    35:36
    Švédsko dalo gól!
    Švédi zo svojho tlaku vôbec neupúšťajú, práve naopak. Presadil sa už tretí obranca, MARCUS PETTERSSON dostal prihrávku od Burakovskyho na modrú čiaru, prešiel medzi kruhy, nikto ho neatakoval a nádhernou strelou skóroval.
    Asistencia: Andre Burakovsky
     
    33:25
    Švédsko dalo gól!
    Pekná švédska akcia s jednoduchým prechodom do útočného pásma, nasledovala krížna prihrávka M. Johanssona na JOELA EK ERIKSSONA, ktorý strelou na lapačku rozvlnil sieť za lotyšským gólmanom. Neuveriteľná smršť Švédov, ktorí strelili tri góly za minútu a 26 sekúnd!
    Asistencie: Marcus Johansson, Tim Heed
     
    33:16
    Švédsko dalo gól!
    Dva góly FABIANA ZETTERLUNDA delilo 17 sekúnd. Zetterlund skóroval tentokrát po zadovke z osi klziska.
     
    32:59
    Švédsko dalo gól!
    Lenže sú to Švédi, ktorí udierajú gólovo. Lundeström posunul puk FABIANOVI ZETTERLUNDOVI v strednom pásme, ten po pravej strane vošiel do útočného pásma, vystrelil spoza brániaceho hráča a trafil nad Merzļikinšovu vyrážačku.
    Asistencia: Isac Lundeström
     
    23:17
    Lotyšsko dalo gól!
    A je tu ďalší lotyšský gól! ROBERTS MAMČICS strieľal z pravej strany od mantinelu, pred bránou boli dvaja hráči, jedným z nich bol švédsky obranca Brodin, ktorý si puk nešťastne korčuľou zrazil do vlastnej bránky.
    Asistencia: Martins Dzierkals
     
    22:54
    Lotyšsko dalo gól!
    Dnešný oslávenec KASPARS DAUGAVINŠ z ničoho nič znižuje na rozdiel gólu. Gustavsson vyrazil strelu lotyšského hráča z osi ihriska betónom do strany, z úrovne bránkovej čiary trafil Daugavinš vzdialenejší horný roh brány.
     
    06:57
    Švédsko dalo gól!
    Krásna prihrávka M. Johanssona do voľného priestoru JONASOVI BRODINOVI, ktorý z vrcholu kruhu mieril presne a nedal Merzlikinsovi šancu. 2:0 pre Švédsko.
    Asistencie: Marcus Johansson, Adrian Kempe
     
    04:50
    Švédsko dalo gól!
    Práve z tohto pobytu v útočnom pásme Švédi vyťažili úvodný gól stretnutia. Olofsson nabil z osi klziska na strelu z prvej RASMUSOVI DAHLINOVI, ten z pravého kruhu trafil veľmi presne.
    Asistencia: Victor Olofsson

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 23. Daugavinš, 24. Mamčics (Dzierkals) – 5. Dahlin (Olofsson), 7. Brodin (M. Johansson, Kempe), 33. Zetterlund (Lundeström), 34. Zetterlund, 34. Eriksson Ek (M. Johansson, Heed), 36. Pettersson (Burakovsky), 59. M. Johansson (Holmberg, Bengtsson)


    Lotyšsko: Merzļikins (36. Vitols) – Čukste, Jaks, Cibuļskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile, Bergmanis – Daugavinš (C), Abols (A), Ri. Bukarts – Ro. Bukarts (A), Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Krastenbergs – Tralmaks, Egle, Gavars.
    Švédsko: Gustavsson (Ersson) – Karlsson (C), Pettersson, Heed, Hedman (A), Dahlin, Brodin, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Burakovsky, Holmberg, Raymond (A) – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Frödén, L. Johansson, Grundström – Sörensen.