Dánsko – Švajčiarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Fínsko 5:3 (kon.)
Nemecko – Poľsko 4:2 (kon.) | Česko – Veľká Británia 4:1 (kon.) | Francúzsko – Slovensko sk 2:4 (kon.)
koniec
Dánsko
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Švajčiarsko
Sobota 18.05.2024, 12:20 • O2 Aréna Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:18
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarsko zvyšuje už na 8:0! Dánsky obrancovia nezareagovali na dorazený puk od Švajčiarov. Seldrupovi vypadol puk a na TRISTANA SCHERWEYHO si nikto nedal pozor. Ten dokázal puk doraziť do brány a strelil tak ôsmy gól v podaní svojho tímu. Stav je 0:8.
    Asistencie: Bertschy, Kukan.
     
    45:26
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari aj naďalej zvyšujú stav dnešného stretnutia! CHRISTOPH BERTSCHY si pripísal prvý gól na šampionáte po tom, čo dostal perfektnú prihrávku, ostal sám pred bránkou a brankára Seldrupa dokázal bez problémov prekonať. Stav je 0:7.
    Asistencie: Scherwey, Thürkauf.
     
    42:49
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarsko dáva gól v oslabení po defenzívnej chybe Dánska! Obrovská chyba, ktorá bola potrestaná. CALVIN THURKAUF dokázal vybojovať puk v súboji s Olesenom, ktorému puk ušiel. Dostal sa do samostatného nájazdu proti Seldrupovi bol úspešný!
     
    33:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Katastrofálna rozohrávka v podaní Dánska znamená inkasovaný gól! SVEN SENTELER dostal dobrú prihrávku do druhej vlny od svojho spoluhráča Simiona. Senteler nemal inú možnosť, ako streliť gól, pretože sa sám rútil na bránu Dichowa. Stav je 0:5.
    Asistencie: Simion.
     
    23:58
    Švajčiarsko dalo gól!
    Nádherná práca Švajčiarska! Druhý gól KEVINA FIALU! Hischier vyrazil dopredu, vyslal prihrávku na Fialu, ktorý najprv nespracoval puk ideálne. Následne sa dokázal pekne obtočiť okolo dánskej brány a prekvapil brankára Dichowa. Stav je 0:4.
    Asistencie: Hischier.
     
    20:39
    Švajčiarsko dalo gól!
    Výborná aktivita Švajčiarska! KEVIN FIALA dostal pekný puk do priestoru pri ľavom kruhu od svojho spoluhráča Ambühla. Bol to prekvapivý moment, na ktorý už nik nedokázal zareagovať včas. Fiala trafil odkrytú časť Dichowovej siete. Stav je 0:3.
    Asistencie: Ambühl, Hischier.
     
    17:15
    Švajčiarsko dalo gól!
    Nádherný gól Švajčiarov! ROMAN JOSI mal prečítaného dánskeho útočníka, zobral mu puk a vykorčuľoval na bránu Dichowa. Dokázal peknou kľučkou prekonať stojacích obrancov Dánska a zakončil ku odkrytej pravej tyči brány Dichowa. Stav je 0:2.
     
    04:10
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari idú rýchlo do vedenia! Výborný pohyb švajčiarskeho tímu. NICO HISCHIER si našiel ideálnu prihrávku pri ľavom kruhu a vypálil z prvej smerom na bránu Dichowa. Bol úspešný, a preto posiela svoj tím do vedenia. Stav je 0:1.
    Asistencie: Fiala, Josi.

    Adam Kovaľ

    Góly a asistencie: 5. Hischier (Fiala, Josi), 18. Josi, 21. Fiala (Ambühl, Hischier), 24. Fiala (Hischier), 34. Senteler (Simion), 43. Thürkauf, 46. Bertschy (Scherwey, Thürkauf), 55. Scherwey (Bertschy, Kukan)


    Dánsko: Dichow (41. Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen (A), Larsen, A. Koch – Storm, Russell, Blichfeld – Aagaard (A), Mølgaard, Olesen – From, True, Scheel – Poulsen, Wejse (C), N. Andersen – Schultz.
    Tréner: Mikael Gath

    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung – Fiala, Hischier, Niederreiter – Andrighetto, Jäger, Kurashev – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey (A), Thürkauf, Bertschy – Ambühl (A).
    Tréner: Patrick Fischer

    Rozhodca: Hribik (CZE), Kaukokari (FIN) – Hynek (CZE), Wyonzek (CAN)