Salernitana – Bergamo 1:2 (kon.) | Udinese – Neapol 1:1 (kon.)
koniec
US Salernitana 1919
1:2 (1:0)
Atalanta Bergamo
cz Pondelok 06.05.2024, 18:00 • Stadio Arechi, Salerno • Talianska Seria A • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, vítejte u onlajn přenosu z fotbalu. Nejvyšší italská soutěž pokračuje v pondělí šestého května 35. kolem. V něm na sebe narazí týmy US Salernitana 1919 a Atalanta Bergamo. Úvodní hvizd je na programu v 18:00.
     
    Salernitana
    Domácí jsou již jistým sestupujícím do Serie B. V posledních šestnácti ligových kláních zaznamenali třináct porážek a tři remízy. Salernitana je na na konci tabulky a drží nelichotivou bilanci ve vstřelených a inkasovaných. Inu skóre v poměru 26:73 se nelze chlubit. Za celou sezonu tým z jihu Itálie nasbíral pouhých patnáct bodů. Na předposlední Sassuolo ztrácí toho času již 14 bodů.
     
    Atalanta Bergamo
    To hosté mají aktuálně jiné starosti, aktuálně jim patří šestá příčka v tabulce a na pátý AS Řím ztrácí pouhé tři body. Právě celek z věčného města drží příčku, která by Bergamu zajistila evropské poháry v příštím ročníku. Pokud Atalanta vyhraje nad nejhorším celkem v soutěži, dorovná AS. Domácí mají na kontě 57 bodů, skóre je v jejich případě pozitivní v poměru 61:37. No a forma je dobrá v posledních pěti zápasech brali deset bodů. Otázka je ale v jakém složení Atalanta do utkání nastoupí, protože již ve čtvrtek čeká domácí odveta Evropské ligy proti Marseille (první zápas skončil 1:1).
     
    Vzájemné zápasy:
    18.12. 2023 Bergamo – Salernitana 4:1 (0:1, 4:0)
    13.5. 2023 Salernitana-Bergamo 1:0 (0:0, 1:0)
    15.1. 2023 Bergamo-Salernitana 8:2 (5:1, 3:1)
    2.5. 2022 Bergamo-Salernitana 1:1 (0:1, 1:0)
    18.9. 2021 Salernitana-Bergamo 0:1 (0:0, 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    US Salernitana 1919: Fiorillo – Pasalidis, Fazio (C), Pirola – Sambia, Bašić, Las. Coulibaly, Bradarić – Tchaouna, E. Vignato – Ikwuemesi.
    Náhradníci: Costil, Salvati – Łęgowski, Manolas, Martegani, Pellegrino, Șfaiț, Nwankwo, Weissman, Zanoli.
    Trenér: Colantuono

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini, Hien, de Roon (C) – Hateboer, Éderson, Pašalić, Zappacosta – Mirančuk, Lookman – Scamacca.
    Náhradníci: Musso, Rossi – Adopo, Bakker, Bonfanti, Comi, De Ketelaere, Djimsiti, Koopmeiners, Palestra, M. Ruggeri, Touré.
    Trenér: Gasperini

    Rozhodčí: Feliciani – Rossi, Di Giacinto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Gianluca Scamacca posílal rychlý pas na Ademolu Lookmana, jenže to bylo až příliš prudké a druhý jmenovaný na míč nedosáhla. První akce hostů končí zmarem.
     
    3
    Hosté se znovu dostali do akce, u penaltového puntíku si na míč nabíhal Gianluca Scamacca, ale balon byl blíže domácímu brankáři a ten zakročil.
     
    4
    Hráči Atalanty jsou zatím aktivnějším týmem, aby ne, když plní roli favorita nad již sestoupivší Salernitanou
     
    5
    Po pravé straně táhl akci Hans Hateboer a vybojoval na soupeři autové vhazování.
     
    6
    Ademola Lookman si naběhl k velkému vápnu, zasekl míč a poté vyslal nepříjemnou technickou střelu, která se ale zakroutila a skončila nad břevnem domácí brány!
    6. Šance Lookmana končí mimo tři tyče
     
    7
    Mario Pašalić se také dostal po chvilce k míči, ten napasoval na kopačku Alexeje Mirančuka, který ale také zařízení Salernitany přestřeluje.
     
    9
    A první šance Salernitany, domácí záložník Toma Bašić posunul míč na Louma Tchaounau, ten ale pravačkou poslal balon jen vedle protější tyče.
     
    10
    Autové vhazování provedl na vlastní polovině hostující Hans Hateboer, ale balon nakonec získali domácí a pokračují v útočném tažení před Vincenza Fiorilla.
     
    11
    Navíc míč poslali hosté do zámezí a autové vhazování také pro domácí. To zahrál Domagoj Bradarić, ale následně pak domácí celek nijak zvlášť branku soupeře neohrozil.
     
    12
    Alexej Mirančuk poslal průnikovou přihrávku na nabíhajícího Davideho Zappacostu, ten ale nestihl míč, který nakonec končí za zadní čárou. Následuje tak pouze odkop od brány Vincenza Fiorilla.
     
    13
    Hosté znovu mají balon v držení a snaží se opět projít na polovinu Salernitany. Ta se v posledních minutách spíše více brání, než útočí.
     
    14
    Nepřesné zakončení Martena de Roona a rodil se rychlý protiútok domácích. Ten byl zastaven za cenu faulu hostujícího hráče a je z toho nákop z půlky hřiště pro Salernitanu.
     
    15
    Hans Hateboer těsně před brankou Vincenza Fiorilla, poté vystřelil po zemi a byla z toho další velká šance pro Atalantu. Nicméně vzruch byl předčasný, protože se jednalo o ofsajdové postavení, ve kterém se ocitl Alexej Mirančuk.
     
    17
    Marten de Roon vysunul spoluhráče Alexeje Mirančuka, který proběhl mezi dvěma domácími hráči, ale právě ti ho později nepustili do úniku a míč mu sebrali.
     
    18
    Salernitana právě vstřelila branku!
    Hosté sice měli více ze hry a více šancí, jsou to ale domácí hráči, kteří otevírají účet tohoto duelu. LOUM TCHAOUNA nabral na pravé straně rychlost, dostal se do vápna, z pravé strany pak zacílil levačkou a míč nasměroval k protější tyči, který skončil v síti, ač se po něm mocně natahoval Marco Carnesecchi – 1:0. Asistence: Emanuel Vignato.
    18. Loum TCHAOUNA - 1:0
     
    20
    Hosté se hned dostali do akce na polovině Salernitany, ale nakonec střela lobem z kopačky Édersona končí jen v moci domácího brankáře Fiorilla.
     
    23
    Ademola Lookman byl znovu v dobré střelecké pozici, ale jeho střela nártem mu nesedla a poslal míč jen vedle tyče.
     
    24
    Favorit zápasu se znovu natlačil před branku domácích, ale obrana Salernitany dokonale pokryla všechny hráče a hosté tak ostrouhali.
     
    25
    Hráči Atalanty se neustále tlačí do zakončení před Fiorillou, ale opět se neprosadili. Nyní mířil mezi tři tyče Gianluca Scamacca, ale Vincenzo Fiorillo vytáhl další přesný zákrok a drží míč. Po chvilce ho pošle daleko od svého zařízení.
     
    27
    Ademola Lookman se opět dostal k míči a hned vystřelil na branku soupeře, kde byl s dalším zákrokem připraven Vincenzo Fiorillo. Ten tak svůj tým zase podržel.
     
    28
    Pokažená rozehrávka Atalanty, míč se na chvíli dostal na kopačky domácích hráčů, ale hned ho zase ztratili.
     
    29
    Gianluca Scamacca pak poslal přízemní pokus na branku Salernitany, ale to byla pro Vincenza Fiorilla lahůdka a balon bez větších problémů ukrývá do svých rukavic.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí a domácí stále drží vedení, kterého dosáhli v osmnácté minutě.
     
    31
    Domácí fanoušci se fotbalem baví a neustále ženou své hráče kupředu. I když už sami vědí, že od nové sezóny budou hrát ve druhé italské lize.
     
    32
    Éderson poslal míč do blízkosti domácí branky, ale Gianluca Scamacca pak nedokázal usměrnit balon mezi tři tyče domácí Salernitany.
     
    33
    Ademola Lookman byl faulován soupeřem a míč tak mají opět hosté, kteří se tlačí před Vincenza Fiorilla.
     
    34
    Loum Tchaouna o sobě dal znovu vědět, rychle se dostal k malému vápnu a vystřelil podobně, jako při gólu, tentokráte ale Marco Carnesecchi vytáhl míč na rohový kop.
     
    36
    Hans Hateboer rozehrál akci Atalanty, nakonec na levé straně v pádu zakončoval Ademola Lookman, znovu tomu ale chybělo více přesnosti.
     
    37
    Ne, hosté sice buší do vrat domácí obrany, ale ta je v posledních minutách doslova neprostupná a domácí tak stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    38
    Další rozestavení hostů a rozehrávky, znovu to však nevedlo k vážnější akci. Domácí tak opět svého soupeře dokonale ubránili.
     
    40
    Po nepřesném zakončení hostů má míč v rukavicích Vincenzo Fiorillo a hned ho rozehrává mezi své spoluhráče, kteří míří do další útočné akce.
     
    41
    Poslední pětiminutovka první půle, uvidíme, kolik nastaví hlavní arbitr tohoto zápasu.
     
    42
    Po levé straně táhl hostující akci Giorgio Scalvini, znovu se ale hostům nepovedlo dostat se do ohrožení soupeřovy branky.
     
    43
    Hosté zahrávali volný přímý kop z dobré vzdálenosti, po něm se dostával do zakončení Éderson, ale domácí brankář Vincenzo Fiorillo si vyběhl a míč jistí v rukavicích.
     
    44
    Chukwubuikemi Ikwuemesi fauloval Martena de Roona a hosté tak zahrávají míč z půlky hřiště. Na nic nečekají a derou se ještě v posledních minutách prvního poločasu do akce.
     
    45
    Alexej Mirančuk uvnitř velkého vápna střílel skrze obranu domácích, ale jeho přízemní pokus neměl takovou razanci, aby skončil za zády Fiorilla.
     
    45+1
    Triantafyllos Pasalidis nyní nepříjemně poslal k zemi hostující hráče a za svůj ostřejší faul inkasuje od hlavního sudího žlutou kartu, vůbec první v utkání.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Poslední nastavená minuta a u míče jsou hosté. Davide Zappacosta vyslal lob na branku domácích, který ale hlavou odvrátil do bezpečí Domagoj Bradarić.
     
    45+3
    Přízemní střela Édersona mířila k bližší tyči, poté ji jistil opět pozorný brankář Salernitany Vincenzo Fiorillo.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase je dobojováno. Domácí, kteří už mají jistý sestup o patro níže, zatím vedou nad favoritem duelu Atalantou 1:0. Hosté naopak bojují o pohárovou Evropu a pokud pomýšlejí na nejvyšší metu, a sice postup do skupinové fáze Ligy mistrů, musejí hodně zabrat.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Matteo Ruggeri.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Alexej Mirančuk, přichází Charles De Ketelaere.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Éderson, přichází Teun Koopmeiners.
     
    46
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Triantafyllos Pasalidis, přichází Marco Pellegrino.
     
    47
    Loum Tchaouna vyslal na branku hostů nepříjemnou střelu, kterou ale zákrokem kryje Marco Carnesecchi.
     
    48
    Agilní Loum Tchaouna se znovu dostal do zakončení, když dostal dobrý pas na kopačku, jeho rána ale branku Atalanty pouze přeletěla.
     
    50
    Junior Sambia zahrál standardní situaci v podobě volného kopu, ale jeho lob končí vysoko nad břevnem hostující brány.
     
    50
    Ademola Lookman se protancoval do vápna a zblízka pak vystřelil na Vincenza Fiorilla, ale jeho pokus mířící k tyči, skončil jen kousek vedle ní!
    50. Lookman se dostal do dobré střelecké pozice, branku soupeře ale o kus minul
     
    52
    Hosté zvýšili obrátky a delší dobu se drží na polovině Salernitany, ale nakonec zakončení Hanse Hateboera končí opět mimo.
     
    53
    Ademola Lookman vybízel přihrávkou Maria Pašaliće, který udělal krok navíc a zakončil na hraně velkého vápna, trefil ale obránce před sebou. Nicméně polovinu soupeře ještě hosté udrželi.
     
    54
    Hezký centr mířil do vápna, kde ho hlavou chtěl poslat na bránu Matteo Ruggeri, ale brankář Vincenzo Fiorillo z výskoku zakročil a míč vyhodil mimo ohrožení své branky.
     
    56
    Ztráta míče hostů a ten je v zámezí. Autové vhazování pro domácí Salernitanu rozehrál Junior Sambia a domácí mohou pokračovat do útoku.
     
    57
    Nepovedlo se a do akce na druhé straně zamířili hosté, z levé strany střílel Charles De Ketelaere a jeho pokus byl sražen za zadní čáru. Následuje tak další rohový kop pro hostující tým.
     
    57
    Atalanta právě vstřelila branku!
    Nyní už se hosté prosazují a je vyrovnáno. Krásná přihrávka hlavou do malého vápna od Pašaliće se dostala ke GIANLUCOVI SCAMACCAOVI, který ho poté nataženou nohou nasměroval mezi tři tyče – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku a hosté jsou zpět ve hře o tři body. Asistence: Mario Pašalić.
    57. Gianluca SCAMACCA - 1:1
     
    60
    Hodina hry je za námi a s hosty to vypadá o něco lépe. Nyní se dá očekávat, že zvýší tempo hry a pokusí se strhnout vedení na svou stranu. Přeci jen mají stále možnost vybojovat skupinovou fázi Ligy mistrů pro příští ročník.
     
    60
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Chukwubuikemi Ikwuemesi, přichází Shon Weissman.
     
    62
    Autové vhazování zahrál Junior Sambia a domácí se tak mohli dostat znovu na polovinu soupeře, ale obrana hostů zakročila a balon dostala zpět na svou stranu.
     
    63
    Teun Koopmeiners se dostal ke střele levačkou u bližší tyče, kterou srazil na rohový kop Vincenzo Fiorillo.
     
    63
    Atalanta právě vstřelila branku!
    A hosté přeci jenom strhávají vedení na svou stranu. TEUN KOOPMEINERS si to po chvilce vynahradil a bombou kus před velkým vápnem pak nasměroval míč mezi tři tyče – 1:2.
    63. Teun KOOPMEINERS - 1:2
     
    65
    Hosté více ožili a znovu se dostali do šance, přihrávku, kterou vyslal do vápna Davide Zappacosta ale nezpracoval Isak Hien.
     
    67
    Teun Koopmeiners se opět dostal do zakončení, z pravé strany ale branku soupeře neohrozil. Následuje zisk míče pro domácí celek a odkop od branky.
     
    68
    Gianluca Scamacca pálil po hezkém zpracování z pravé strany, ale protější tyč o kus minul.
     
    69
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Alessandro Zanoli.
     
    69
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Emanuel Vignato, přichází Mateusz Łęgowski.
     
    70
    Obrovská šance domácích, v blízkosti hostující branky střílel Domagoj Bradarić, ale trefil jen brankáře soupeře!
     
    72
    Pozor si museli dávat opět hosté, Marco Carnesecchi zakročil po střele z pravé strany a poslal míč svým spoluhráčům. Ti o něj ale přišli a znovu tak čelí akci Salernitany.
     
    74
    Další snaha Ademoly Lookmana, který svou střelu poslal opět jen mimo. Hned na to pak míč daleko od své branky odkopl Vincenzo Fiorillo.
     
    75
    Gianluca Scamacca sklepl míč ve velkém vápně znovu na Ademolu Lookmana, ale tomu dnes gól asi není souzený, znovu střílel na bránu domácích, ale u přední tyče zakročil Vincenzo Fiorillo.
     
    78
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Domagoj Bradarić, přichází Andres Șfaiț.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, ještě asi sudí něco nastaví. Hosté drží jednobrankový náskok, když se ve druhém poločase dočkali vyrovnání a následně i strhli vedení na svou stranu.
     
    80
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Berat Djimsiti.
     
    82
    Hosté se tlačili do akce, obrana Salernitany ale zakročila a dostala míč k sobě. Následně pak se dostala do akce, ale na hostujícího brankáře nevyzrála.
     
    83
    Isak Hien držel míč na své kopačce, poté ho poslal nabíhajícímu Ademolu Lookmanovi, který ale znovu svou střelou branku domácích míjí.
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází El Bilal Touré.
     
    85
    El Bilal Touré se hned dostal do akce, když z dálky napřáhl ke střele, která ale zaplula jen do rukavic pozorného domácího brankáře Vincenza Fiorilla.
     
    86
    Marco Pellegrino vyzval přihrávkou Hanse Hateboera a ten akci vyšperkoval přihrávkou na nabíhajícího Mattea Ruggeriho, jeho pokus byl však sražen na rohový kop.
     
    87
    Teun Koopmeiners ho odehrál, nasměroval míč do velkého vápna, kde ale nepřesně zakončoval El Bilal Touré.
     
    88
    Zápas se pomalu schyluje ke svému konci, v držení míče jsou hosté a ještě mají snahu pojistit své vedení.
     
    89
    Loum Tchaouna měl na kopačce dost možná vyrovnání. Na pravé straně kousek před malým vápnem vystřelil, ale bránu soupeře přestřelil!
    89. Tchaouna byl ve velké šanci
     
    90
    Hostům tak před malou chvílí pořádně zatrnulo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Další rohový kop zahráli hosté, míč se snesl do pokutového území, ale Teun Koopmeiners se nakonec nedostal do zakončení hlavou před Fiorillem.
     
    90+3
    Loum Tchaouna se nyní dostal ke srážce s protihráčem a ocitl se na hrací ploše. Je třeba jeho ošetření.
     
    90+4
    Domácí se drží na polovině soupeře a snaží se vyrovnat. Ovšem soupeř je proti a střelu soupeře odvrátila do bezpečí.
     
    90+5
    Alessandro Zanoli zahraje ještě autové vhazování, po něm už ale hlavní sudí pravděpodobně zápas ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase hosté vyrovnali a následně duel otočili ve svůj vlastní prospěch a nakonec tedy po výhře 2:1 získávají důležité tři body do tabulky v boji o skupinovou fázi Ligy mistrů. Domácí Salernitana, která naopak má jistý sestup do druhé ligy, podala velmi sympatický výkon a proti favoritovi předvedla parádní výkon.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:9.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:57:05)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 18. Tchaouna (E. Vignato) – 57. Scamacca (Pašalić), 63. Koopmeiners

    Karty:   45+1. Pasalidis (SAI)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:9.
    US Salernitana 1919: Fiorillo – Pasalidis (46. Pellegrino), Fazio (C), Pirola – Sambia (69. Zanoli), Bašić, Las. Coulibaly, Bradarić (78. Șfaiț) – Tchaouna, E. Vignato (69. Łęgowski) – Ikwuemesi (60. Weissman).
    Náhradníci: Costil, Salvati – Manolas, Martegani, Nwankwo.

    Tréner: Colantuono

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini (46. M. Ruggeri), Hien, de Roon (C) – Hateboer, Éderson (46. Koopmeiners), Pašalić, Zappacosta – Mirančuk (46. De Ketelaere), Lookman (84. Touré) – Scamacca (80. Djimsiti).
    Náhradníci: Musso, Rossi – Adopo, Bakker, Bonfanti, Comi, Palestra.

    Tréner: Gasperini

    Rozhodca: Feliciani – Rossi, Di Giacinto