Plzeň – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Slovácko – Sparta Praha 2:4 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
3:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 05.05.2024, 15:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásnou neděli z Plzně!

    Dnes je na programu první utkání nadstavby FORTUNA:LIGY, ve kterém ve skupině o titul vyzve domácí Viktoria Plzeň středočeskou Mladou Boleslav.

    Plzeň o tomto víkendu slaví v západočeské metropoli Slavnosti svobody a k této události se připojila i Viktoria, která tento duel pojmenovala Utkání Svobody. Na programu je speciální program, čeká nás i slavnostní úvod.

    Plzeň po třiceti kolech skončila na bezpečném třetím místě a prakticky už nemá o co hrát, jelikož na druhou Slavii ztrácí momentálně třináct bodů, čtvrtý Baník už Plzeň pro změnu přeskočit nemůže vůbec. Západočeši mají pro příští ročník jistotu kvalifikace o Evropskou ligu, v ní Plzeň nadále povede Miroslav Koubek, který v týdnu prodloužil smlouvu o další jeden rok.

    Mladá Boleslav se po základní části umístila na hezkém pátém místě, s jednobodovou ztrátou na Baník Ostrava. Jen pro upřesnění, čtvrtý celek postupuje do druhého předkola Evropské konferenční ligy, pátý celek musí v konečném součtu ještě porazit soupeře ze skupiny o Evropu. Celek z města automobilů tak má jistě o motivaci postaráno.

    Dámy a pánové, užijte si náš textový přenos, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hejda (C), Hranáč, Jemelka – Cadu, Kalvach, Červ, Souaré – Šulc, Mosquera – Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň – Kliment, M. Vydra, Traoré, Řezník, Havel, Jirka, Dweh, Metsoko.
    Trenér: Miroslav Koubek.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Fulnek – Karafiát (C), Mareček – Hilál, Kušej, Ladra – Solomon.
    Náhradníci: Trmal, Šeda – Sakala, Žitný, Matějovský, Pulkrab, Vaníček, A. Kadlec, Kubista, Jawo.
    Trenér: David Holoubek.

    Rozhodčí: Petřík – Váňa, Pečenka.
     
    Na hřišti už skončilo rozcvičení obou celků, za malou chvilku začne doprovodný program k dnešnímu zápasu.
     
    Obě mužstva jsou již nastoupená na hrací ploše, samotné utkání již začne za malou chvíli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Tomáš Landa vymyslel hezkou přihrávku směrem dopředu, viděl moc dobře pootevřené okénko v plzeňské obraně, míč nakonec ale zamířil jen k rukavicím brankáře Martina Jedličky.
     
    3
    Něco podobného i na druhé straně, Jhon Mosquera ač je hodně rychlý, tento balon nemohl za žádnou cenu doběhnout. Hosté budou poblíž své lavičky vhazovat.
     
    4
    Kolumbijský hráč se následně přesunul na pravou stranu, kam dostal přihrávku, svým centrem nicméně hlavu Tomáše Chorého nenašel.
     
    5
    Tomáše Ladra byl faulován poblíž pokutového území. Ideální střelecká pozice pro Mladou Boleslav, téměř z osy hřiště.
     
    6
    Standardku rozehrál Tomáš Ladra, ten ovšem trefil jen Tomáše Chorého ve zdi. Plzeňský útočník koupil jeho střelu nepříjemně do obličeje a nyní zůstává ležet na hrací ploše.
     
    7
    Tomáš Chorý je ale v pořádku a po krátké ošetření je připraven pokračovat nadále ve hře.
     
    8
    Mladá Boleslav hraje v úvodu utkání hodně sympaticky, zatím to je převážně ona, která drží míč u svých kopaček, avšak Martin Jedlička zatím zasahovat nemusel.
     
    9
    Tentokrát už se domácí s míčem dostali na útočnou polovinu hřiště, Souaré se uvolnil na levé straně, následně ale nikoho v pokutovém území z domácích nenašel.
     
    10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Krásná akce plzeňské Viktorie a domácí jdou po deseti minutách hry do vedení. Tomáš Chorý ve středu hřiště přihrávkou z jednoho doteku vysunul za obranu Pavla Šulce, ten na pravém křídle nebyl v ofsajdu, následnou zpětnou přihrávkou oslovil ve vápně CADUA, který mířil po zemi přesně k tyči.
    10. CADU - 1:0
     
    12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dvě minuty hrůzy pro Mladou Boleslav. Pavel Šulc opět dostal na pravé straně přihrávku do běhu, jeho centr do vápna srazil Kostka ideálně pro CHEICKA SOUARÉHO, který prostřelil brankáře Mikulce, přestože ten si na balon sáhl.
    12. Cheick SOUARÉ - 2:0
     
    14
    Na druhé straně se pokoušel kontrovat Mareček, který střílel z velké dálky. Jeho pokus byl tečovaný, přesto Jedličkovi nenadělal velké potíže.
     
    15
    Plzeň najednou hraje ve velké pohodě. Po dalším centru z pravé strany rozehrával Lukáš Kalvach rohový kop, jeho centr ale tentokrát přistál jen v rukavicích Mikulce.
     
    16
    Souaré si na levém křídle dobře narazil s Mosquerou, čímž vyšachovali obranu Středočechů, jediné co k tomu následně chybělo, byl přesnější centr.
     
    18
    Robin Hranáč čistě ve středu pole vybojoval balon pro své barvy, ten následně zavezl až k vápnu, odkuk vystřelil halfvolejem Lukáš Kalvach, balon ale netrefil ideálně dle představ.
     
    19
    Cadu rychlou přihrávkou chtěl opět rozběhnout Pavla Šulce, tento balon byl ovšem až příliš dlouhý.
     
    19
    Tomáš Ladra je dnes hodně aktivní, na druhé straně zkusil své štěstí z velké dálky, prostor mezi třemi tyčemi sice trefil, Jedličku ovšem nepřekvapil.
     
    20
    Máme za sebou dvacet minut hry, Plzeň se po rychlých dvou úderech dostala do dvoubrankového vedení a v pohodě nyní kontroluje hru.
     
    21
    Ondřej Karafiát se pokoušel o zajímavý lob za obranu, stopeři Viktorie ovšem byli pozorní a žádné nebezpečí pro svou branku nedopustili.
     
    22
    Ondřej Karafiát byl znovu v akci, tentokrát dostal přihrávku na hranu vápna, tam ovšem byl o hrací předmět čistě připraven.
     
    24
    Dominik Kostka měl hodně prostoru kolem sebe na pravém kraji zálohy, hostující hráč se posléze dostal k centru, ostrým pokusem našel hlavu Hilála, ten ale zamířil nad branku.
     
    25
    Plzeňská akce na opačné straně je pro změnu zastavena předčasně, jelikož přihrávka Robina Hranáče směřovala do ofsajdu.
     
    26
    Pavel Šulc si zase všiml rozběhnutého Lukáše Červa, avšak jeho centr přistál jen v rukavicích Mikulce.
     
    27
    Nedovolený zákrok na polovině hřiště, domácí Viktoria nadále zůstane u balonu. Rozehrávat ho bude Lukáš Kalvach.
     
    29
    Přímo před zraky hlavního rozhodčího Marek Suchý ostře zajel do Tomáše Chorého, to nemohlo skončit jinak, než odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    29
    Další hezká akce v podání hráčů Viktorie, která skončila gólem, avšak po zásahu VAR nakonec branka neplatila, kvůli ofsajdu Pavla Šulce. Na konci akce centroval do vápna Mosquera, Chorý ideálně přenechal balon Šulcovi, který byl suverénní.
    29. Šulc se mohl zapsat i mezi střelce, VAR ho ale našel v ofsajdu
     
    31
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav (Marek Suchý).
     
    32
    Lukáš Kalvach rozehrál další standardku po které střílel z uvnitř vápna Pavel Šulc, v težké pozici ovšem obranný val clonící před ním neprostřelil.
     
    34
    Ladra byl znovu hodně aktivní na hrotu útoku, po jeho přihrávce poté pálil Abdalláh Júsuf Hilál, jeho pokus byl nicméně sražen na rohový kop, který si poté domácí svědomitě pohlídali.
     
    35
    Tomáš Chorý si dobře počkal na náběh Jhona Mosquery, proti němu šel ale ven z brány Petr Mikulec, který byl nakonec o necelou vteřinu dříve u balonu.
     
    36
    Plzeň byla znovu v obraně velmi pozorná, proti v pohodě hrající Viktorii to mají útočníci Boleslavi hodně složité.
     
    37
    Další velká možnost Západočechů. Odražený balon si v pokutovém území našel Cheick Souaré, který pálil technicky na zadní tyč, ovšem Mikulec hosty zachránil tygřím skokem.
    37. Parádní střelu Souarého vytáhl skvělý Mikulec
     
    38
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Andrej Kadlec,
    ze hřiště odchází John Solomon, přichází Antonín Vaníček.
     
    40
    Martin Jedlička také prokázal klid ve své brance, když si v klidu počkal a poté míč rozehrál přesně ke kopačkám Lukáše Hejdy.
     
    41
    Na trávníku zůstával chvilku ležet Tomáš Král, leč vypadá to, že vše bude v naprostém pořádku. Hrát tak můžeme z vesela dál.
     
    42
    Václav Jemelka zastavil čistě rozvíjející se akci Boleslavi na pravé straně. Následně může Viktoria sama ohrozit branku Mikulce.
     
    43
    Cadu si zpracoval dobře balon na pravé straně pokutového území, následně chtěl najít hlavu Tomáše Chorého, těsně před ním ovšem škrtl balon brankář Petr MIkulec.
     
    44
    Střídající Vaníček poslal hezký centr do pokutového území, vše nakonec končí rohovým kopem pro Mladou Boleslav.
     
    45
    Balon letěl na zadní tyč, kde ovšem ve vzduchu úřadovala hlava Václava Jemelky.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Hosté se těsně před odchodem do šaten snažili ještě jednou ohrozit branku Jedličky, avšak ani tentokrát se jim to nepovedlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který ovládla plzeňská Viktoria, která vede po úvodních 45 minutách 2:0. Obě branky padly v rozmezí dvou minut. Nejprve v desáté minutě pálil po přihrávce Šulce Cadu, následně znovu na pravé straně úřadoval Pavel Šulc, který tentokrát vybídl ke skórování Cheicka Souarého. Hosté branku Jedličky prakticky neohrozili, nechme se překvapit, jak tomu bude ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Lamin Jawo,
    ze hřiště odchází Daniel Mareček, přichází Patrik Žitný.
     
    47
    Hned zkraje druhého poločasu Plzeň zahrozila. Domácí vyhráli několik hlavičkových soubojů, rázem se míč dostal na levou stranu k Souarému, před nímž se otevřel prostor a jeho utažená rána jen těsně minula hostující branku.
     
    48
    Chorý nedlouho poté adresoval balon na Mosqueru, před nímž míč ukopl na rohový kop Patrik Žitný. Ten následně rozehrál Lukáš Kalvach na první tyč, kde si domácí pomohli faulem.
     
    49
    Jawo dostal pas na levou stranu, střídající hráč následně adresoval zajímavý balon na zadní tyč, kam si nabíhal Kostka, tomu ovšem scházely centimetry k lepšímu zakončení.
     
    50
    Lamin Jawo se o minutu později znovu dral za balonem, tentokrát byl však čistě ubráněn Caduem. Odkopávat od své branky bude Martin Jedlička.
     
    51
    Další hezká akce Viktoriánů na jeden dotek, poslední přihrávka Pavla Šulce na Chorého byla však o malý kousek delší, než by vytáhlý útočník Viktorie potřeboval.
     
    51
    Tomáš Chorý to následně zkusil z velké dálky, prostor mezi třemi tyčemi ovšem přestřelil.
     
    52
    Pavel Šulc dostal další balon za obranu, mladý hráč Plzně rozkmital své rychlé nohy, nikoho ze svých spoluhráčů ve vápně ovšem nenašel.
     
    53
    První velká možnost Mladé Boleslavi v dnešním zápase. Abdalláh Júsuf Hilál přiťukl míč na hraně vápně k Jawovi, který ostrou ranou prověřil Jedličku, ten byl připraven.
     
    54
    Z následného rohového kopou hosté nic kloudného nevymysleli, nadále tak v dnešním zápase prohrávají o dvě branky.
     
    54
    Šanci nyní vystřídala ještě větší šance. Robin Hranáč rozehrál balon na pravou stranu, kde byl Cadu, po jeho centru se ideálně položil Cheick Souaré, který z následného voleje nicméně trefil jen břevno.
    54. Neudržitelný Souaré rozezvučel břevno
     
    56
    Antonín Vaníček se dostal k zajímavé střele na Jedličku, ten znovu odolal. Nadvakrát zkrotil balon do svých rukavic.
     
    58
    Hlavní rozhodčí Petřík nechal domácím výhodu, Šulc poté přihrál balon Chorému, jehož pokus Boleslav včas zablokovala, domácí nicméně zůstanou u míče, rozehrávat budou rohový kop.
     
    59
    Ten rozehrál Cadu, na první tyči byl ovšem jen Ondřej Karafiát, který v pohodě dostal míč do bezpečných vod.
     
    60
    Po hodině hry si znovu míč pro sebe uzmul Martin Jedlička, který poté rozehrál.
     
    61
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Matěj Vydra.
     
    62
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria vede nad Středočechy již o tři branky. Pavel Šulc po krásné české uličce našel na pravé straně Cadua, který se podíval, na první tyči našel TOMÁŠE CHORÉHO, který mířil do černého.
    62. Tomáš CHORÝ - 3:0
     
    64
    Cadu v obranné fázi inkasoval tvrdou ránu, leč bude v pořádku. Míč drží u svých kopaček hosté, proti domácí obraně to mají nicméně znovu složité.
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Lukáš Červ, přichází Ibrahim Traoré,
    ze hřiště odchází Václav Jemelka, přichází Sampson Dweh.
     
    67
    Ibrahim Traoré po dvou minutách na hřišti vymyslel krásnou přihrávku na Souarého, který poté ve vápně zasekl, avšak následně minul trestuhodně hostující bránu.
    67. Další skvělá akce, Souaré bránu ale netrefil
     
    69
    Hosté to při další akci zkusili středem hřiště, proti nim ale stál Lukáš Hejda, kapitán Viktorie vše zvládl na výbornou, hrát tak mohou znovu domácí.
     
    70
    Antonín Vaníček obdržel hezký pas na pravou stranu, následnou jeho ránu ovšem domácí opět stačili včas zablokovat. Rohový kop pro Mladou Boleslav.
     
    71
    Plzeňský kapitán znovu skvěle pozičně na svém místě, když hlavičkou dostal míč ze svého vápna.
     
    72
    Vaníček je po příchodu hodně aktivní, snaží se něco vymyslet, zatím je to ale málo. Tentokrát se snažil na zadní tyči oslovit Jawa, avšak míč už předtím opustil hrací prostor.
     
    74
    Pavel Šulc byl zcela sám na pravém křídle, produktivní hráč Viktorie se poté pokoušel najít kopačku Tomáše Chorému, ten si nyní ale nesešteloval svá mířidla.
     
    75
    Plzeň hraje ve velké pohodě, na hráčích je vidět, že už jim prakticky o nic nejde, tak si dovolí na hřišti spoustu věcí. Zatím jim to povětšinou vše vychází.
     
    76
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Matěj Pulkrab.
     
    77
    Ibrahim Traoré se odhodlal ke střele z hranice pokutového území, trefil však jen nohy bránícího hráče. Akce domácích nicméně pokračovala, míč dostal na pravou stranu Cadu, který našel hlavu Chorého, ten ale minul z malého vápna.
    77. Zápas se měnil v exhibici, další gól měl na hlavě Chorý
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Erik Jirka,
    ze hřiště odchází Cadu, přichází Milan Havel.
     
    79
    Žlutá karta pro tým FC Viktoria Plzeň (Robin Hranáč).
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 8103 diváků.
     
    81
    Další nedovolený zákrok, tentokrát ho měl na svědomí Erik Jirka. Po centru Žitného se ovšem hosté ke střele nedostali.
     
    82
    Martin Jedlička znovu bezchybný, když kryl tečovanou ránu, jako poslední se dotkl balon Antonín Vaníček.
     
    83
    Cheick Souaré správně přečetl úmysl Mladé Boleslavi, když vystihl její přihrávku. Matěj Vydra byl ale nedlouho poté nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    84
    Abdalláh Júsuf Hilál chtěl vymyslet balon za obranu, tento úmysl ale nikdo z jeho spoluhráčů nepochopil, míč si tak v pohodě ze země sebral Martin Jedlička.
     
    85
    Na druhé straně byl pozorný Petr MIkulec, který bleskově skočil pod nohy Matěji Vydrovi.
     
    87
    Srážka ve středu pole, celá situace byla nakonec vyhodnocena faulem Tomáše Chorého.
     
    88
    Fantastický Martin Jedlička živí naději, aby vychytal další čisté konto. Balon propadl za plzeňskou obranu, Tomáš Král byl náhle sám před plzeňským brankářem, ten vytáhl ze své sbírky další skvělý zákrok. Nedlouho poté mohl zamířil do černého i Jawo, avšak ani on míč do sítě nedostal.
     
    90
    Mikulec špatně rozehrál ze své branky, Plzeň se zadarmo dostává k balonu. Zpět do hry ho bude vhazovat Milan Havel.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Další velká možnost Mladé Boleslavi. Po centru Pulkraba měl gól na kopačce Lamin Jawo, jenomže ten vůbec netrefil branku.
    90+1. Další šanci trestuhodně zahodil Júsuf
     
    90+2
    Ofsajd hostů, je rozhodnuto, Plzeň dnešní zápas vyhraje bez obdržené branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Utkání svobody opanovala domácí Viktoria, která vyhrála v pohodě 3:0. Už v prvním poločase si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, když pálil Cadu a Souaré. Ve druhém poločase se k nim přidal ještě Tomáš Chorý, který tak dal výsledku definitivní podobu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 8:11.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím, mějte se fajn. (16:55:17)

    Jakub Štěrba

    Góly: 10. Cadu (Šulc), 12. Souaré, 62. Chorý (Cadu)

    Karty:   79. Hranáč (PLZ) – 31. Suchý (MBL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 8:11.
    FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hejda (C), Hranáč, Jemelka (65. Dweh) – Cadu (78. Havel), Kalvach, Červ (65. Traoré), Souaré – Šulc (78. Jirka), Mosquera (61. M. Vydra) – Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň – Kliment, Řezník, Metsoko.

    Tréner: Miroslav Koubek.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Fulnek (38. A. Kadlec) – Karafiát (C), Mareček (46. Žitný) – Hilál, Kušej (46. Jawo), Ladra (76. Pulkrab) – Solomon (38. Vaníček).
    Náhradníci: Trmal, Šeda – Sakala, Matějovský, Kubista.

    Tréner: David Holoubek.

    Rozhodca: Petřík – Váňa, Pečenka.

    Diváci: 8103