Švédsko – Slovensko sk 4:0 (kon.) | USA – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Švédsko
4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Slovensko
Nedeľa 05.05.2024, 13:10 • Metro Areena Espoo • Majstrovstvá sveta U18 • O 3. miesto
Partner:
     
    Švédsko získava bronzové medaily. Slovensko však podalo veľmi dobrý výkon. Severania profitovali zo silového deficitu nášho tímu. Šampionát aj táto sezóna sa pre zverencov trénera Martina Dendisa skončili. Mužstvo, ktoré bolo odpisované po troch dueloch v skupine, doviezlo domov takmer medailu. Treba oceniť našu výpravu za výkony v druhej časti turnaja. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (15:33:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Švédsko dalo gól! VICTOR EKLUND doráža našich chlapcov. Preletel klziskom ako víchor a skóroval medzi otvorené Lenďákove betóny. Pri oslave gólu sa ešte pochytil s Lukom Radivojevičom. Bez asistencie.
     
    58:39
    Švédsko dalo gól! Vybavené. Švédi sú bronzoví. ALFONS FREIJ neodmietol ponuku na skórovanie z voľného miesta pri ľavom kruhu. V tejto chvíli tam neexistovala naša obrana. Asistencie: Jack Berglund a Lucas Pettersson.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:56
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Tomáš Pobežal – 2 min., podrazenie.
     
    56:54
    Slovensko hrá power-play! Alan Lenďák ostal na striedačke!
     
    56:54
    Slovensko oddychový čas!
     
    56:24
    Švédsko dalo gól! Prichádza krutá daň za našu neúnavnú snahu z nedávnych minút. Radivojevič stratil puk pri vychádzaní z pásma. MELVIN FERNSTRÖM dorazil strelu Berglunda. Asistencia: Jack Berglund.
     
    Reklamná prestávka.
     
    55:50
    Gólman švédskeho mužstva Härenstam má už toho dosť v tomto okamihu. Dalo sa to vyčítať po prerušení hry, ktoré jednoznačne privítal. Slováci sú veľmi nepríjemní s pribúdajúcim koncom. Toto chceme vidieť.
     
    55:14
    Švédsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    55:09
    Love Härenstam bol na roztrhanie! Zo všetkých síl ubránil svoju bránku, aj keď bol na chvíľu mimo nej! Výborný tlak našich!
     
    54:12
    Beluško zabojoval o puk, ale strelu nechal na zodpovednosť Chovanovi. Náš útočník sa však mýlil spred kruhov.
     
    53:14
    Vylúčenie v tíme Švédsko:
    Alfons Freij – 2 min., krosček.
     
    52:51
    Tobiáš Pitka cez obrancu neumiestnil strelu k pravej žŕdke švédskej bránky. Na druhej strane podržal pásmo Húževka, ale stále nevieme dostať puk za chrbát už vyčerpaného Härenstama.
     
    52:25
    Brankár Švédov Härenstam je otrasený po tých predchádzajúcich súbojoch v jeho bránkovisku! Všetko však bude v poriadku!
     
    52:25
    Radivojevič dal zabrať Härenstamovi! Pre dorážku si prišiel Pobežal aj Adam Nemec, ktorý sa zároveň bránil pred Fernströmom!
     
    51:40
    Dve kvalitné vhadzovanie na našej strane. Härenstam sa v obidvoch prípadoch zapotil. Uvidíme, či sa ešte podarí vyrovnať.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 50. Pettersson (Freij, Hesselvall), 57. Fernström (Berglund), 59. Freij (Berglund, Pettersson), 60. Eklund


    Švédsko: Härenstam (Liv) – Sahlin Wallenius (A), Annborn, Freij, Öhrqvist, Eliasson, Gustafsson, Wernquist – Pettersson (A), Berglund, Fernström – Eklund, Eriksson (C), Nordlund – Sterner, Orrsten, Hesselvall – Wozniak, Lindberg, Toresson.
    Tréner: Johan Rosen.

    Slovensko: Lenďák (Haronik) – Fabuš, Radivojevič, Beluško (A), Húževka, Kupec, Ličko, Kalman, Zubek – Straka, Pobežal (C), Tomík – Nemec, Pitka (A), Chrenko – Svrček, Šatan, Chovan – Maruna, Vrtiel, Liščinský.
    Tréner: Martin Dendis.

    Rozhodca: Burzminski, Gour – Ankerstjerne, Mäkinen.