Sparta Praha – Třinec 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC Sparta Praha
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 3:4
HC Oceláři Třinec
cz Sobota 13.04.2024, 13:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    121:46 Miloš ROMAN - 2:3
     
    121:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Na pravém křídle se kotouče zmocnil Adámek a poslal jej přímo před branku připravenému MILOŠI ROMANOVI, ten měl již dostatek času a prostoru na přesné zakončení. Asistence: Marián Adámek, Daniel Kurovský.
     
    110:21
    Další možnost pro Spartu rozhodnout, nejprve z pravého kruhu vypálil Řepík a Kacetl musel zasáhnout pravým betonem, poté se brankář Třince vytáhnul proti střele Irvinga vyslané z vrcholu mezikruží!
     
    107:30
    Sparťanské nahození od modré čáry poskakovalo na brankovišti, následně mohl z prostoru mezikruží dorážet Najman, neměl však na zakončení dostatek času tak, aby si střelu srovnal!
     
    93:10
    Obrovská šance Pražanů na rozhodnutí, Sobotka z vrcholu pravého kruhu poslal kotouč na modrou čáru Moravčíkovi, jeho následný křižný pas trestuhodně do odkryté branky Kacetla nezakončil Kousal!
     
    84:46
    Do situace dva na jednoho se dostali Sobotka se Řepíkem, první jmenovaný vyzval k zakončení sparťanského kapitána, toho po fantastickém přesunu po brankovišti vychytal fantom Kacetl!
     
    83:15
    Další obrovská příležitost pro Oceláře, kotouč přímo na brankovišti hned nadvakrát dorážel Čacho, sezonu Pražanům prozatím zachránil Kovář!
     
    79:22
    Třinec mohl v závěru prvního prodloužení rozhodnout, z pravého křídla nejprve zakončoval neúspěšně Helewka, následně měl gól jako na talíři Voženílek, ani ten se však z prostoru mezikruží nedočkal!
     
    74:21
    Úplně sám se před Kacetlem zjevil Buchtele, jeho střelu dokázal brankář Třince pravým betonem zlikvidovat a útočník Sparty tak nyní doslova pohrdnul vstupenkou do finále!
     
    70:15
    Třinec byl pouhé centimetry od finálové vstupenky! Zakončoval nejprve z prostoru mezikruží Nestrašil, o dorážku se následně pokoušel Voženílek, který jen těsně netrefil k levé tyčce branky!
     
    68:17
    Oceláři si se Spartou momentálně dělají, co chtějí! Hudáček nyní hned dvakrát objel celé obranné pásmo soupeře a následně kotouč vyslal před branku, tam jej neúspěšně dorážel Šenkeřík.
     
    63:43
    Obrovská šance pro Třinec, do situace dva na jednoho se dostali Hrehorčák se Šenkeříkem, první jmenovaný následně vyzval k zakončení druhého, tomu skvělým přesunem gól z hokejky sebral fantastický Kovář!
    59:05 Marko DAŇO - 2:2
     
    59:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Risk se Ocelářům vyplatil, podruhé v řadě v úplném závěru utkání vyrovnávají! Hudáček přesným pasem z pravého křídla nalezl před brankovištěm osamoceného MARKA DAŇA, který svým bezchybným zakončením vymetl levý horní růžek branky. Asistence: Libor Hudáček, Martin Marinčin.
     
    58:11
    Třinečtí se chystají na hru bez brankáře, budou tak na ledě mít přesilu hned dvou hráčů!
     
    58:11
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení.
     
    57:45
    Do samostatného úniku se dostal Chlapík, ani napodruhé v zápase jej však nedokázal zužitkovat, když mířil pouze do Kacetlova levého betonu!
     
    53:25
    Obrovská šance Třince na vyrovnání, Vrána milimetrovým pasem nalezl na vrcholu pravého kruhu dobře postaveného Marinčina, jehož střelu z první Kovář likvidoval nataženým pravým betonem!
     
    52:38
    Do samostatného úniku se po chybě v rozehrávce Třince dostal Kousal, pokusil se Kacetla vymíchat, což se mu nepovedlo a brankář Třince tak udržel naději Třineckých na finále!
     
    47:57
    Zcela osamocen se nyní po zisku kotouče Nestrašila a jeho následné přihrávce zjevil na vrcholu levého kruhu Voženílek, do jeho rány doslova skočil a pro svůj tým se tak obětoval Harper!
     
    46:10
    Filip Chlapík mohl přinést Spartě uklidnění v podobě třetího gólu, zcela osamocen se zjevil s kotoučem na holi před Kacetlem, v zakončení ale příliš zazmatkoval a Kacetl stihl včas vytasit pravý beton!
     
    43:08
    Obrovská šance pro Spartu, Kempný s kotoučem na holi našel z rohu kluziště před brankou postaveného Horáka, ten měl již Kacetla kompletně položeného, přesto ani vícerými zakončeními neskóroval!
     
    Gól Třince nemohl být pro vysokou hůl Daňa uznán, trenérská výzva Sparty tak byla úspěšná.
     
    42:29
    Pražané si berou trenérskou výzvu, bude vyrovnávací třinecký gól neuznán, nebo se Třinečtí dočkají kromě gólu ještě přesilové hry za zdržování hry?
     
    42:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno! Marinčinovu prudkou přihrávku před branku sice Daňo nedokázal dorazit, následně však vleže kotouč po ledě poslal do prostoru mezikruží DAVIDU CIENCIALOVI, který tak již jen zakončil do odkryté branky. Asistence: Marko Daňo, Martin Marinčin.
     
    39:02
    Největší šance Třince v rámci druhé třetiny, Nestrašilovo nahození z vrcholu pravého kruhu tečoval Voženílek přímo do pravé tyčky branky Kováře!
     
    34:56
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:26
    Velké minely v rozehrávce v podání Mikliše mohl využít Cienciala, ten se ke kotouči dostal zcela osamocen na pravém křídle u mantinelu, následně si najel do prostoru mezikruží a neúspěšně prověřil Kováře.
     
    27:41
    Velká šance na zvýšení pro Spartu, Chlapík si s kotoučem na holi najel do prostoru mezikruží a důrazně vypálil, Kacetl jeho střelu vyážečkou poslal až do ochranné sítě.
     
    25:20
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Roman Horák – 2 min., podrážení.
     
    20:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru a jdou tak opětovně do vedení! Kousal postavený na pravém křídle předal kotouč na útočnou modrou čáru JAKUBU KREJČÍKOVI, jehož následná rána skončila v levém horním růžku branky. Asistence: Pavel Kousal, Kryštof Hrabík.
     
    19:43
    Chlapíkova střela vyslaná z vrcholu pravého kruhu Kacetlovi vypadla z výstroje, následně tak musel bleskově vytáhnout pravý beton proti dorážce z hole Horáka!
     
    18:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Adam Smith – 2 min., sekání.
     
    18:37
    Rozhodčí prohlížejí videozáznam, dočkáme se pětiminutového trestu pro jednoho z třineckých hráčů?
     
    18:26
    S překvapivým nahozením Mikliše od modré čáry Kacetl se zakrytým výhledem vůbec nepočítal, následně tak měl co dělat, aby kotouč vyrazil mimo pro Třinec nebezpečný prostor!
     
    15:45
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Ondřej Kacetl – 2 min., podrážení, odpyká Daniel Kurovský.
     
    13:28
    Zcela sám se nyní v prostoru mezi kruhy před Kacetlem zjevil Chlapík, jeho následné zakončení brankář Třince perfektně vystihl a zasáhl pravým betonem!
    11:41 Adam HELEWKA - 1:1
     
    11:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace v rámci přesilové hry a hosté srovnávají! Hudáček z prostoru nad levým kruhem vyslal milimetrově přesné prudké přízemní nahození, které pouze nastavenou holí bekhendem do branky Kováře usměrnil před brankovištěm připravený ADAM HELEWKA. Asistence: Libor Hudáček, David Cienciala.
     
    11:16
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Aaron Irving – 2 min., hrubost.
     
    11:00
    Po objetí branky soupeře Buchtele předkládal kotouč do prostoru před brankovištěm, Harperovu hůl minul pouze o centimetry.
    04:38 Jakub KREJČÍK - 1:0
     
    04:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Filip Chlapík s kotoučem na holi objel třineckou branku a následně se pokusil kotouč zasunout k pravé tyčce, Kacetl byl dostatečně hbitý a daný prostor včas utěsnil, na následnou dorážku z hole JAKUBA KREJČÍKA byl však již krátký! Asistence: Filip Chlapík, David Vitouch.

    Jakub Houžvička

    Góly a asistencie: 5. Krejčík (Chlapík, D. Vitouch), 21. Krejčík (P. Kousal, Hrabík) – 12. Helewka (L. Hudáček, Cienciala), 60. Daňo (L. Hudáček, Marinčin), 122. M. Roman (Mar. Adámek, Kurovský)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Moravčík, Irving, Němeček – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – D. Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Harper – Hrabík, O. Najman, P. Kousal.
    Tréner: Pavel Gross

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Mar. Adámek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Voženílek, Helewka, M. Růžička (A) – M. Roman, Vrána (C), Dravecký (A) – Kurovský.
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rozhodca: Hribik, Ondráček – Ondráček, Hynek

    Diváci: 16 780
    Sparta Praha 3 4 Třinec
    #1 Utorok 02.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 3:0
    #2 Streda 03.04.2024 • 18:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 06.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:3 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 07.04.2024 • 18:00
    Třinec - Sparta Praha 4:1
    #5 Utorok 09.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 2:3
    #6 Štvrtok 11.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:1 koniec po predl.
    #7 Sobota 13.04.2024 • 13:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.